Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2021-09-14 in all areas

 1. bfjohansson

  Intel eller AMD?

  De första delarna börjar ramla in. Ska bli kul att se hur jag får ihop detta. Det är tur att jag har @VoicesInMyHead som hjälpt mig med glada tillrop och tips
  4 points
 2. Innuos släppte version 2.0.6 av sitt OS nu i dagarna, uppdateringen går smärtfritt utan problem och de fixar buggar i rask takt Nu är där inte jättemånga buggar som jag stört mig på och hela applikationen är riktigt bra.
  2 points
 3. Ett ständigt kompromissande, givande och tagande...och känslighet balanseras mot basdjup vilket har tentakler till storlek samt effekttålighet. I ditt fall +4 dB vid 40 på bekostnad av djup. Det är ju rejält med Qts och det bör kunna generera en del bas. Musikaliskt och lättsamt. Men Troels mätning med Qts på 0.24 är verkligen stor skillnad och här krävs såklart "facit" så du vet vart du står med dina element. Båda elementens impedansmätning visar på 1 resp 2 små-resonanser och i tämligen "öron-känsligt område". Mätartefakt eller nått faktiskt i elementen? Ps. Hoppas inte inlägget uppfattas som neggo. Intentionen är att bidra och lysa från olika håll.
  2 points
 4. IFI Nova har suttit inkopplad sedan i maj Bytte till den rättkopplade när den dök upp och den felaktiga skulle skickas tillbaka. Omständigheterna gjorde att det inte blev någon A-B testning och kan inte säga att jag noterade någon egentlig skillnad efteråt. Nova har som sagt suttit inkopplade då jag tycker den är bättre än LoRad. Inget har förändrats mot det jag skrev längre tillbaka i denna tråd. IFI Nova tycker jag är en prisvärd kabel som väl matchar dyrare kablar, men är inte den bästa kabel som jag provat. Det är helt klart värt att testa Nova om man är ute efter strömkablar.
  2 points
 5. LPL

  Hemma hos Octavia rs

  Ett par bilder på Ansuz olika "kabelspolar" som även används i deras Mainz-kablar. Vet ej exakt vilken typ som sitter just under krympslangen på Mainz 8 strömfördelarna. I vilket fall får man en del handarbete för pengarna
  2 points
 6. Transient Design

  GO BLUE

  Hos Jens och Tomas på Ljudshopen i Skellefteå så snart vi får in leveransen från fabriken till Sverige! Lite osäker på exakt datum idag men de bör inte vara längre bort än 2-3 veckor. Vi tar in alla våra leveranser med tåg till Europa (det mest miljövänliga transportmedlet) men vårt avtal gör att vi inte alltid vet vilket tåg som våra lådor kommer med. I mån av plats liksom är det som gäller. Tack för ditt intresse!
  2 points
 7. Nej det är inga traditionella passiva komponenter @conan i Ansuz filter. De använder en aktiv lösning, de är nog enklast att läsa på deras sida hur det fungerar. Kabelspolarna är lindade runt varje ledare till uttagen ingen komponent i serie med strömmen. The Mainz8 unit exploits two different ways of conditioning the mains current, a passive and an active mechanism, the passive coil-based mechanism rounds of noise transients, so your Hifi equipment better deals with transient current noise and an active where the noise spike is sampled and a counter noise transient spike is added to further condition the current to an even lower noise floor for an unmatched clarity and spatial focus.
  2 points
 8. Jag kan väl säga så mycket att både Moon 740P och Pass Labs XP-12 är riktigt bra försteg och bägge är enligt mig ett stort lyft jämfört med min nuvarande förförstärkare. Vilken som är bättre av 740P och XP-12 handlar nog mest om tycke och smak och vad man har för övrig utrustning. Jag upplever att Moon 740P är öppnare och tar ut svängarna lite mer medans Pass XP-12 låter lite intimare, tightare, mer organiskt. Det jag vet så här långt är att det blir ett byte av försteg men jag tänker testa lite mer med annat slutsteg o.s.v. för att få en ännu bättre bild hur de presterar här hemma
  2 points
 9. Det var flera månader sedan jag bestämde mig för att hoppa upp ett pinnhål i Ansuz stegen men igår lossna det när jag fick sålt C2 nätlisten. Den nya packas upp. Utvändigt skiljer det inget mellan C2 och D2 listerna men invändigt är D2 betydligt mycket mer avancerad med aktiv störningsreducering på alla uttag så att störningar mellan apparaterna reduceras.
  2 points
 10. Äntligen lossna de lite på försäljningsfronten och genast gjordes det en hemleverans ifrån Ljudupplevelser
  2 points
 11. bfjohansson

  Intel eller AMD?

  Då är det bara resten kvar.
  1 point
 12. En gammal favorit som jag hade på vinyl en gång i tiden.
  1 point
 13. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Som jag skrev så är jag inte tillräckligt insatt i exakt hur det fungerar men där är vad jag förstår och kan se på bilderna "kabelspolar" på alla ledare som kommer in och ut ut apparaten alltså på L, N , PE allt i allt borde det bli 27st spolar sen kan det vara så att de är delade i två en som mäter transienten och skickar signalen till den IC krets som syns på kretskortet och sedan styr den ut en mot transient som induceras av nästa spole.....mycket spekulationer här. Som det mest i denna bransch så skriver marknadsavdelningen nått som låter bra sen om det i detta fallet är passivt, aktivt, semi-aktivt eller vad man nu kan kalla det de bryr jag mig inte så mycket om jag har använt Ansuz nätrenare i många år och alltid varit nöjd med dem oavsett vilken teknik de nu är de använder.
  1 point
 14. Kul att följa med mätningar också!
  1 point
 15. Har du funderat över Ayre? Det har jag! Men gärna Moon också.😊
  1 point
 16. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Haha, ja visst finns det olika erfarenheter av både Xindak och Supra! Jag har själv aldrig provat ngn av Xindaks kablar, men det kanske man ska hoppa över? Egentligen skall jag inte säga för mycket för jag har inte provat några konkurrenter i rörform. Hade aldrig några problem med XA-3200MkII heller och den här V15 har varit i min ägo i många år nu. Kretskortet var löst när jag köpte den men det var skruvarna som lossat och alla låg kvar inne i chassit!
  1 point
 17. Govinda

  Mickes Musikrum

  Kopplade in en Xindak kabel under en övergångsperiod. Tappade sugen totalt på musiken! Den absolut sämsta produkt jag köpt alla katogorier, Innan jag hittade felet orsaken! Självförtroendet sjönk direkt
  1 point
 18. Jo och kör jag nativ så kan jag köra DSD512, det lär bli att prova detta lite mer fram och tillbaka. Har inte hunnit att lyssna så mycket på olika inställningar ännu och det blir lätt splittrat om man provar allting på samma gång. Jag vill ha en så ren lösning som möjligt där inget lämnas åt slumpen, men det blir fort extra lådor. Ville jag bara ha musik så räcker det med min Primare CD35 Prisma som fixar det mesta och är en riktigt bra produkt men det finns alltid det som är bättre. Kör en DIY LPS men det är ingen permanent lösning, vill helst ha en flexibel PSU eller snarare en burk som strömförsörjer NUC, Switch och Endpoint. Jag har inte provat att koppla in servern direkt i routern sedan jag införskaffade NUCen. Jag ville hellre ha den närmare övriga anläggningen men den är inkopplad på lortsidan på switchen. Det är även 10 meter mellan switch och router så inkoppling direkt i DACen eller i min separata elmatning går då bort, så det blir en flexiblare lösning som jag har det nu och jag ser inga egentliga nackdelar.
  1 point
 19. Nu har jag ägnat större delen av helgen till akustikoptimering Det börjar närma sig ett acceptabelt resultat, men perfekt lär det aldrig bli.. Gjorde mätningar med alla absorbenter bortplockade ur rummet för att börja från scratch. Sedan implementerades den stora nya basabsorbenten. För närvarande ligger den ner mot bakväggen. Bredvid den placerade jag en av mina Svanå V4, avstämd till ca.60hz. Ovanpå dessa ställde jag mina vingar. Den lilla hålabsorbenten kom till heders igen i ett hörn bakom höger högtalare. Bifogar före/efter bilder på mätningarna. Det ser ut som jag klyvt peaken jag hade vid 32-36hz. Första bilden är utan absorbenter.
  1 point
 20. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Och en liten nyhet trillade in här! Raskt inkopplad mellan HDD-porten på Aries G2.1 och Black Dragon, och samma ström (ljudström) omdirigerad från de digitala utgångarna till denna port. (Den delar inte samma omtanke, klocka och galvaniska avskiljning som den "riktiga" DAC-porten) Och preliminärt lovar det här gott mycket gott! I medföljande lilla broschyr framgår att de strävat efter att göra den bästa USB-kabeln på marknaden. Huruvida de har lyckats kan jag inte säga, men de har iaf lyckats hålla prislappen på en marknära nivå. Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan.
  1 point
 21. bfjohansson

  Intel eller AMD?

  Jag har ju tänkt att mitt nya bygge ska hålla rimlig budget. Förhoppningsvis kommer det dock bli lite mer stabilt än det jag har nu, och kanske blir det bättre ljud. Provlyssning är ju inte riktigt aktuellt. Jag har i alla fall bestämt, och beställt, nytt moderkort. Det blev ett Asrock B550M Gaming som jag hoppas kommer funka bra. Jag har alltså bestämt mig för AMD. Som det ser ut nu kommer processorn bli en Ryzen 5 5600G som är dyrare än jag egentligen tänkt men halvledarbristen verkar göra att det är lite svårt att hitta enklare idag. Nu funderar jag på vilka minnen jag borde köpa, det känns lite som en djungel där jag inte riktigt fattar vad som passar. Nu kommer nog både låda och moderkortet nästa vecka. Det ska bli spännande att se om jag lyckas med detta.
  1 point
 22. Hifientusiasters förhållande till subjektivt lyssnande versus mätningar görs så förbaskat komplicerat, tycker jag. De två metoderna syftar inte att svara på samma fråga! Och de två metoderna är heller inte mutual exklusive, alltså man får välja båda! Och kanske hamnar snarare frågorna då på "hur förhåller jag mig till och hur använder jag mig av de två metoderna"? För "subjektivt lyssnanade/tyckande" är inte heller utan brister, fallgropar eller risker. Analog så har mätningar sina risker med att visa nått "över förskönat" om man inte "aktar sig". I många andra områden tror jag vi använder oss av en sund balans. Vid bilköp tror jag flera tittar på mätvärden, till exempel bränsleförbrukning eller "hur långt kommer jag på batteriet". Eller omvänt - vi sätter oss inte bara och provkör för att "subjektivt uppleva hur långt vi kommer". Men självklart provkör vi och självklart (påstår jag) är körkänslan viktig och en subjektiv upplevelse som väger in (tungt). Och om körkänslan inte infinner sig spelar det ingen roll om mätningarna visar på massor av vrid eller låg ljudnivå i kupén. Igen - mätningar och subjektiva upplevelser svarar på två olika frågor. Det råder inget strikt antingen eller.
  1 point
×
×
 • Create New...