Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2021-09-13 in all areas

 1. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Och en liten nyhet trillade in här! Raskt inkopplad mellan HDD-porten på Aries G2.1 och Black Dragon, och samma ström (ljudström) omdirigerad från de digitala utgångarna till denna port. (Den delar inte samma omtanke, klocka och galvaniska avskiljning som den "riktiga" DAC-porten) Och preliminärt lovar det här gott mycket gott! I medföljande lilla broschyr framgår att de strävat efter att göra den bästa USB-kabeln på marknaden. Huruvida de har lyckats kan jag inte säga, men de har iaf lyckats hålla prislappen på en marknära nivå. Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan.
  6 points
 2. Det är precis det som är anledningen till köpet just nu, bäst att passa på innan det är för sent. HiFi Collective har några kit kvar men jag valde att bara köpa element eftersom själva konstruerandet intresserar mig och jag har inte riktigt bestämt mig för vilken variant jag ska bygga än. ANK Kits i Kanada sålde färdiga lådor för AN-E och jag funderade ett tag på att köpa ett par trots en ganska hög prislapp men de verkar ha slutat med detta nu så jag får bygga själv och ser fram emot att få försöka bygga något som är rimligt snyggt själv.
  4 points
 3. Nu har jag ägnat större delen av helgen till akustikoptimering Det börjar närma sig ett acceptabelt resultat, men perfekt lär det aldrig bli.. Gjorde mätningar med alla absorbenter bortplockade ur rummet för att börja från scratch. Sedan implementerades den stora nya basabsorbenten. För närvarande ligger den ner mot bakväggen. Bredvid den placerade jag en av mina Svanå V4, avstämd till ca.60hz. Ovanpå dessa ställde jag mina vingar. Den lilla hålabsorbenten kom till heders igen i ett hörn bakom höger högtalare. Bifogar före/efter bilder på mätningarna. Det ser ut som jag klyvt peaken jag hade vid 32-36hz. Första bilden är utan absorbenter.
  3 points
 4. LPL

  Hemma hos Octavia rs

  Sant, får väl omformulera: JAG, @LPL tycker det var en vettig uppgradering
  3 points
 5. octavia rs

  Mickes Musikrum

  Tycker med att de är sunt att det finns företag som kan göra saker utan att priset ska skena iväg bara för att det kan. Tyvärr så är nog priset även det som gör att många ratar den då det allt som oftast är dyrt=bra. Hade jag inte precis köpt min Tubulus så skulle jag nog köpt en Supra sen är den ju inte dyrare att man kan testa den bara för att. Ska bli kul och se vad du tycker om den jämfört med annat du provat
  3 points
 6. Jag kommer att bygga lådor med samma bredd och djup som AN-E men är inte helt säker på att jag kommer att använda basreflexlösningen som finns i den. Det finns även en sluten konstruktion AN-K som avviker lite i mått och använder annat baselement men jag lutar nog mot ett mellanting mellan dessa storleksmässigt. Att bredden är lämplig för elementen kan ses i följande kurvskara för spridning i AN-E. Det ser ut att kunna bli en rätt homogen effektrespons och det är en svaghet för ett så pass stort element som jobbar upp till 3kHz. Diskantelementet har baffelstöd i hela sitt arbetsområde. Rätt bra design faktiskt. Jag har ingen plats för högtalare som ska stå intill en vägg förutom möjligen vid TV'n men där är det slöseri med sådana här högtalare (för mig). Jag vill alltså inte använda underavstämd basreflex som i och för sig ger bra output mot lägre frekvenser med hjälp av rumsreflexer. Det är inte en lösning som jag trivs med riktigt heller eftersom det finns nackdelar med väggnära placering som kräver en del åtgärder för att bli bra. Jag har mina högtalare helt fristående nästan mitt i rummet och där har jag även mina gamla hembyggen från 70-talet som fungerar utmärkt där så det borde en ny högtalare med Audio Note element också göra. För att basen ska fungera utan väggstöd krävs en mindre låda som antingen är sluten eller basreflex med klassisk Butterworth-avstämning. Undre gränsfrekvensen kommer att flyttas upp en del och jag måste ta reda på TS-parametrarna innan jag går vidare med lådans dimensionering. Med den fristående placeringen kommer jag att göra basunderdelar som tar vid mot lägre frekvenser och en låda med 2x12" känns rimlig, en framåt och en bakåt för minskade vibrationer. Det blir aktiv delning och EQ för att komma ned mot låga frekvenser och det troliga är att det blir slutna baslådor. Till en början kommer jag att köra med Audio Pro B2-50 för att få igång något att jobba vidare med. Delningsfiltren kommer att vara placerade utanför lådan så jag har möjlighet att leka lite med både aktiva och passiva lösningar under utvecklingsarbetet. AN-E AN-K AN-J
  3 points
 7. 2 points
 8. Jag har funderat på om jag ska använda en bakåtriktad diskant också eftersom jag tänker mig en placering långt från väggar. Det ger sig om det behövs någon ambiens-justering. Peter Snell har nog en ganska stor del i designen men de har förstås ändrat en del på vägen. Apropå diskant, så här ser impedanskurvan ut. Ser också vettigt ut.
  2 points
 9. Jag köpte inget kit så de har i alla fall inte räknat ned efter mig. FedEx ville ha en dryg hundring för att sköta momsen och det blir svensk moms men den brittiska drar de av vid beställningen så det är inte så mycket dyrare ändå. Jag har mätt upp ett baselement och så här ser impedanskurvan ut med lite beräknade TS-parametrar också. Jag ska motionera elementen med musik och mäta igen men det dröjer ett tag. Fs på cirka35Hz och Qts på 0.41 känns som användbara värden Förmodligen ändras de en del efter uppmjukning men jag kan börja skissa lite på lådor i alla fall.
  2 points
 10. Skönt när man bara behövde ändra text på strömrenaren sällan ett byte genererar så här lite jobb Nätlisten har varit igång i lite mer än ett dygn och jag är nöjd med uppgraderingen.
  2 points
 11. De ville ha hamburgare men det blev köttfärssås, jag hade glömt köpa hamburgerbröd Men vi hade en trevlig helg med snack, sällskapsspel och några öl. Det blev en vända in till Norrtälje för att handla nya stekpannor som inte blivit av tidigare samt en räkmacka och kaffe till lunch på det anrika Café Hörnan som ligger i ett hus från 1770-talet och som varit café i 109 år. /byZan
  2 points
 12. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Efter att ha haft en musikbegivenhet i fäbon har jag nu landat hemma igen. Av någon anledning blev jag nyfiken att koppla in de gamla Audio Pro Image 10 och att driva dessa med "rörhäcken". De här minimala högtalarna har en del riktigt goda egenskaper och ett sätt att förstärka dessa är att driva dem med något som inte har riktigt den höga dämpfaktor som Karan-steget har. Det här är skoj, väldigt holografiskt och transparent och fin närvaro på rösterna! Pondus och bas är väl inte direkt nåt man slås av men det funkar förvånansvärt väl ändå, med tanka på att lådan troligen är mindre än 2L och sluten! 🙃 Jag kör alltså Xindak V-15 i Pentod-läge, med volympotten i bott, som rent slutsteg. Ursäkta bildkvallen. det är för mörkt för iPhone..
  2 points
 13. Sista delen av uppackningen. Jag får ta bättre bilder senare men det syns väl i alla fall att det är element från Audio Note?
  2 points
 14. Får lägga in DACen så den digitala översikten blir komplett. För att svara på mina egna frågor ovan så konverterar jag nu till DSD256 i Roon (max med UAC2), DSD DOP i Endpoint och OS DSD i DACen. Borde väl inte vara någon skillnad om jag kör DSD DOP eller Native i SOtM… Blir lite tårta på tårta att först konvertera till DSD i Roon och sedan OS DSD i DACen… men jag tycker nog att denna konfig låter lite, lite bättre i min setup för tillfället, aningens mjukare i toppen, men detta får jag testa under längre tid.
  1 point
 15. AlfaGTV

  Vilken DAC har du?

  Som av en händelse så passerade jag min lokala Hifiklubben på eftermiddan. Jag lånade raskt med mig en hyfsat intressant liten streamer/DAC; Deras nya Argon SOLO. För ett okej pris (strax under 3K) får man en strömmare som bockar av de flesta krav; Spotify Connect Chromecast Airplay Roon Ready UPnP kompatibel (Vilket betyder att man t.ex. med mConnect-appen har Tidal och Qobuz likaväl) Bluetooth Den är enbart trådlöst ansluten och har en hyfsad ESS Sabre DAC tillsammans med optisk och coaxial SPDIF utgång för den som vill ha möjlighet att nyttja befintlig DAC. Den verkar stabil och växlar mellan olika källor utan att knota, och jag måste säga att den låter helt OK.
  1 point
 16. Seriöst! Trådtiteln antyder att tidsplanen inryms inom en årstid. Jag tror det betyder att mycket är genomtänkt redan, och det verkar så när man läser inläggen. Förvånad att inte TS-parametrar finns tillgängliga.
  1 point
 17. De är nog många som kan ha synpunkter på vad som är vettigt
  1 point
 18. LPL

  Hemma hos Octavia rs

  Det var ju dessutom bara en bokstav, C -> D som behövde justeras Mainz 8 D2 känns som en mer fulländad strömrenare med kabelspolar på alla uttag och inte bara på IEC-brunnen och mittuttaget, så helt klart en vettig uppgradering
  1 point
 19. Jag har många gånger varit inne på den här typen av kit och ser med spänning fram emot att få följa din resa. Jag spelar just nu med ett par Snell högtalare(E3) varifrån Audio Notes konstruktion har sitt ursprung. Mina högtalare E3 är till utseende mest lik dagens AN-E(det är säkert mycket som skiljer dem åt)men pratar vi enbart placeringsmässigt så trivs min gamla variant att komma ut en bit från väggen(det sitter en diskant på baksidan) medan AN-E nästan kräver nära väggplacering/ hörna för att få ut sin fulla potential i de flesta rum. Jag hade även ett par devore Orangutang o96 på prov som har en liknande konstruktion - skillnaden som gjorde att jag drogs till dessa istället för AN-E var att de inte behövde stå nära vägg utan trivdes en bra bit ut i rummet med behållen basrespons. De var tyvärr för ”heta i toppen” för mina öron.
  1 point
 20. lindvall

  Vilken DAC har du?

  En bild på DACen på jobbet.
  1 point
 21. Inte delningsfilter eller en del av komponenterna till dem? Kul att bygga kabinetten själv.
  1 point
 22. Ser ut som 8" Audio Note med hampamembran Jag trodde AN hade slutat sälja högtalarkit. Intressant detta!
  1 point
 23. Det var ju skivsläpp i fredags…
  1 point
 24. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Läste i manualen för Image 10 att dom rekommenderar stativ i form av högtalare från Wilson!
  1 point
 25. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Haha 😆 nä du @AlfaGTV här ska de inte modifieras något bakstycke Nätlisten är redan på plats ovan racket där den gamla stod utan större mankemang
  1 point
 26. Besökte Bengans igen! Det kommer in mycket bra jazz där hela tiden nu. Blev 8 nya titlar i går. Det är lite att lyssna igenom. Jag började med en Bill Evans Live i studio med publik. Det är en trippel-LP. Bill Evans - Behind The Dikes spelades in under 2 dagar -69. Det var en vårdag mars (de 2 första skivorna) och en sen höstdag i november (3e skivan) Jag gillar Bill Evans mycket som pianist. Han spelar på ett melankoliskt vackert och känslosamt sätt som jag gillar. Alltid med skön takt och tempo. Detta album är riktigt bra både bra ljud och bra musik.
  1 point
 27. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Äntligen lossna de lite på försäljningsfronten och genast gjordes det en hemleverans ifrån Ljudupplevelser
  1 point
 28. Terminator

  Hemma hos Terminator

  Sedan jag skaffade mitt M22.2-slutsteg har jag ibland funderat på om jag inte ska försöka få tag på en beg Nad M12 då jag inte använder slutstegsdelen i M32an (många M-produkter…). Jag har inte letat så aktivt men när jag tidigare i veckan såg en beg hos @Perfect sense så gjorde jag slag i saken och idag var jag förbi och hämtade den. Anledningen till att jag fortsätter med Nad är att jag har blivit förtjust i BluOS och att både M32 och M12 har all den funktionalitet jag behöver för att även kunna använda (läs: koppla förbi det) när jag tittar på tv och film. Vidare har det ett inbyggt delningsfilter för subwoofers och det är något jag eventuellt kommer att titta närmare på igen i framtiden. Efter lite pyssel med att plocka in och ut prylarna ur bänken, koppla upp nya lådan mot nätverket, lägga till som spelare i Roon och BluOS etc så var det dags för att börja spela musik. Jag försöker hålla en nykter inställning till vår hobby och inte använda överord när jag beskriver skillnader, eller brist på skillnader, efter att jag gjort ändringar i min anläggning. Den här gången var det dock haksläpp när jag spelade igenom min spellista med favoritmusik som jag brukar lyssna på för att utvärdera nya prylar. När jag t ex kopplade in mitt M22.2 för ett antal månader sedan så visste lät det lite bättre och framförallt kunde jag spela högre utan att det började låta illa men nu, med M12an, så var det detaljer som kom fram på inspelningar jag lyssnat på hundratals gånger genom åren, det tillkom djup i inspelningen och framförallt i presentationen av röster och samtidigt så flyter musiken fram. Jag njöt av musiken tidigare men jag vill tro att jag njuter ännu lite mer nu och jag ser fram emot återupptäcka all musik jag lyssnat på och samtidigt lyssna på all ny musik. Jag vill inte gå och lägga mig.
  1 point
 29. Som jag skrivit tidigare så dök det upp en apparat för inspelning, det är Pass Labs XP-12 som fått en hel del timmar nu. Har även fått förmånen att prova Simaudio Moon 740P.
  1 point
 30. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Delivery! Auralic Aries G2.1 är nu på plats, och det ÄR en förvånande skillnad, redan från kall och obrukt. Så nu kommer den få njuta Radio Paradise när jag åker tillbaka till skogen, för att få lite speltid i loggen. Men först ska jag njuta ett urval av rolig, intressant och gripande musik! 🎶👍🏻🤘🏻😎
  1 point
×
×
 • Create New...