Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2020-08-10 in all areas

 1. 1automan

  NY Maskin

  Nu har man blivit en Youtuber!
  11 points
 2. Nu verkar de flestas semestrar vara över då det är märkbart tystare i Roslagen. Själv tycker jag att det känns lite märkligt att inte behöva gå till jobbet, kanske vänjer jag mig? Tur är att mejl och telefonen fungerar, fick nu på morgonen förslag på några mötestider där de tydligen vill ha eller behöver min hjälp. Jag svarade att jag återkommer när jag har tittat i kalendern för en ledig tid Vaknade idag tidigt (som oftast) och efter frukosten så har det blivit lite musiklyssning som fick mig att gå in i ett skönt ”mood”, avslappnat och samtidigt berörande. Musik är bra, bra musik bättre och den bästa musiken för stunden är verkligen berikande på många sätt. Det har den senaste tiden bara blivit lyssning via det digitala (i stugan finns ingen annan källa) vilket jag idag inte har något emot. Jag vill nog påstå att för egen del så tror jag att det är Lumin som gjort att jag gillar det mer och mer. Ett enkelt handhavande och i mina öron ett (analogt ljud) ljud som passar mig, lugnt och detaljrikt m a o. Jag har fått några frågor hur de analoga källorna låter i hemmet efter elektronikbytet och svaret har blivit - jag vet fortfarande inte! Men jag tror att det ska låta bra, varför skulle det inte göra det? Lite annorlunda mot tidigare kanske, men väl så bra? Den dagen jag slänger på en vinylskiva eller ett band för att lyssna kommer allt närmare och jag är själv lite spänd på hur jag kommer att tycka? En spännande tid jag har framför mig i sweetspot! /byZan
  5 points
 3. De lär ju vara för att Ravenna kommunicerar över befintliga nätverk och där är ju RJ45 standard så inte mycket man kan göra åt det och vilka alternativa kontakter finns det när det är ett IP baserat nät? Ravenna använder AES67 standaren som sammanfört flera olika protokoll i Pro världen. https://en.wikipedia.org/wiki/AES67 Kan ju även tillägga att inom "Pro" världen så är de vanligt med att RJ45 sitter i samma hylsdon som XLR använder och får då en väldigt stabil kontakt sen tycker jag inte RJ45 kontakterna är så dåliga de sitter ju oftast ordentligt fast och de Telegärtner jag använder på mina kablar håller väldigt hög kvalite tycker jag. Merging använder just Neutriks lösning med en RJ45 där låsningen är samma som XLR. Hanen i Neutrik kontakten använder sig av samma insats som de Telegärtner jag har och där är det enkelt att trä in ledarna i matrisen och pressa ihop den. Man kan konstatera att de finns för och nackdelar med alla typer av kontakter och sätt att överföra signalerna och de lär knappast bli någon ändring på det framöver heller tror jag att det kommer en lösning som är perfekt både mekaniskt och överföringsmässigt och som passar allt och alla de är nog en utopi
  2 points
 4. Jo, det där känner jag igen... "Pappa om vi kommer och badar över helgen, kan inte ni sova i båten då..."
  2 points
 5. Den är ju bra! Jag har stört mig på plastflärpen i alla år. Den fastnar i allt till den dagen den går av och kontakten glider. Det finns ju de med haklapp, men mina fingrar är tjockare än 5mm, och både Neutriks workaround och haklappen är väl bevis nog att kontakten är feltänkt från början.
  1 point
 6. zood

  En visit hos Akkelis

  Högtalarna som denna Kora fått äran att driva var inga mindre än Magico A3 och detta var en riktigt fin matchning vill jag påstå. Sedan bråkade rummet i vissa frekvenser och injustering var under arbete. Men detta kunde man lätt lyssna sig förbi för att ändå höra de kvaliteter som fanns där och detta gav verkligen mersmak.
  1 point
 7. Sammy

  Hemma hos Sammy

  Ja det är nog inte dumt om man har plats att förvara lite tjockare skivor som Dacronskivor eller melamineskivor på ett bra ställe, för att bara ta fram dem när man finlyssnar. Även om tyget gissningsvis inte är lika effektivt över TV´n som Dacron eller melamineskivor, så är fördelen med tyget för min del att den går att vika ihop det utan att det tar för mycket plats i anspråk. Man slutar aldrig att förundras över akustik när jag har de yttersta lyckorna öppna lite på glänt som man kan se på bilden så låter det bättre. Så det lönar sig att testa enkla lösningar för förbättringar. Tänkte dela med mig lite kuriosa just om det där med att ibland tänker man inte på de enkla lösningarna. Var en intressant astronaut föreläsning för ett bra tag sedan på Chalmers där jag hade hand om tekniken. Föreläsare var Christer Fuglesang även de övriga astronauterna som var på rymdresan var på plats förutom den kvinnliga astronauten som var arresterad för förföljelse av en av de andra astronauterna. Christer berätta när rymdkapplöpningen fortgick så utvecklade amerikanerna bläckpennor som skulle fungera i rymden för en rätt så saftig summa. Ryssarna löste pen frågan genom att använda en blyertspenna.
  1 point
 8. Jag menade inte potent i Epa-bas-bemärkelse, utan precis som du beskriver det. "Potent" i bemärkelsen "kan, utan att skryta"! Även @David_33rpm har haft Hr Ö på besök, även om utformningen tagit andra vägar. (Vilket påminner mig om att han också borde presentera sitt system här!) Kul att ni hittat "hem", bokstavligt kanske? Grattis!
  1 point
 9. En kort men för mig sanslöst glädjande och efterlängtad statusuppdatering. Flyttade till nya boendet för en dryg vecka sedan. Har tack och lov haft en veckas semester efter flytten som använts till att successivt minska mängden flyttröra och låta saker få sin rätt plats i nya hemmet. Vi bestämde oss för att lägga krutet på att få vardagsrummet mest färdigt först. I går halv ett på natten fick jag äntligen upp storanläggning igen, efter att ha varit utan i drygt 2.5 år. Den som väntar på något gott... Det som visas här är dock en temporär uppställning. I veckan kommer akustikkonsult på besök och rummet kommer möbleras (eller byggas?) om efter kommande instruktioner. Har även tagit snabbaste rutten till spelbar anläggning här och återanvänt delar jag bestämde mig för inte skulle få spela i detta rum. Mycket som kostar i att bygga upp ett större boende och pengar är definitivt av finit mängd. Hoppas den här tråden äntligen kan handla om mer hifipraktik än teori igen!
  1 point
 10. MatsT

  Lär känna ditt försteg

  Jag har tittat på video från Audio Note och tycker att det kanske kan vara på sin plats att länka till en av dem här, de visar hur själva byggnationen går till.
  1 point
 11. MatsT

  Lär känna ditt försteg

  Det finns och jag har fått användbara resultat med dem. Primärinduktansen som oftast är känd kan man sätta utanför och förstås övriga parametrar om man känner till dem också.
  1 point
 12. tek

  Lär känna ditt försteg

  Jag håller med. Jag diggar framförallt att det går att rita kompakta men fortfarande lättlästa scheman. Den till synes enkla idén klarar inte många program. Jag noterade att det inte finns nån ideal trafo, eller iaf hittar jag den inte. Jag föredrar trafo där man bara anger omsättning och sätter parasiter utanför. Jag hann inte testa men kan tänka mig att du bör välja: primärinduktansen exempelvis 10H eller nåt beroende på typ av trafo, sekundärinduktans = primärinduktans*omsättning. Eftersom du inte vet läckinduktansen kan du sätta K till 1 eller 0.999 eller så.
  1 point
×
×
 • Create New...