Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2020-05-11 in all areas

 1. 8 points
  calle_jr

  Euphonia back in business

  Alla aktiva medlemmar har märkt att Euphonia inte har gått att besöka de senaste dagarna En del kanske undrar varför, och här är en kort förklaring. De som levererar hårdvaran till Euphonia har under drygt ett års tid genomfört en succesiv migrering av sina kunders webbhotell till en annan plattform med högre säkerhet och bättre prestanda. Vi har känt till detta men vi har inte fått besked om när denna migrering ska ske för just Euphonia-Audioforum.se. Den inträffade för en vecka sedan och allt gick bra. Dock fanns det ett antal omdirigeringar kvar i konfigurationsfiler till vår databas som ställde till det rejält. Så pass att rullgardinen gick ner totalt, vilket även gällde åtkomst till vår admin kontrollpanel för server och systeminställningar för forummjukvaran. När vi väl fick access till servern kunde vi själva lokalisera felen, men vi beslutade att invänta vår it-support för att genomföra tester och ändringar vilket skedde först idag. En ljuspunkt i detta är att vi nu kan uppgradera mjukvaran till forumet. Detta har inte gått att utföra tidigare just på grund av befintlig serverplattform. Vi hoppas därmed att en del konstigheter blir fixade, och att kanske även tex bildhantering har förbättrats. Vi kan inte vara säkra på att allt är fixat, så om något verkar konstigt får det gärna rapporteras i denna tråd eller via pm. Tack för tålamodet! //Admin
 2. 2 points
  AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  En liten preview på min nya Roon Server kan jag nu bjuda på efter lite pyssel i "verkstan" (ja, köket alltså ) Eller, förresten det bidde ju två! Hursom, den kraftfullare får presenteras först, och den får väl versionsnumrering 0.3 beta än så länge. Hmm, va kul! Nu funkar det att editera bilder i iPad! Tack Admins och Moderatorer! Det är alltså ett passivt kylt Streacom FC5 Alpha chassi med optisk slot för att stödja rippning när så behagas. Hårddisken gömmer sig i form av en Samsung 970 Evo m.2 NVMe under täckplåten med R.O.G.-loggan (mellan processor och hårddisk). Hårddisken för mediafiler är nu monterad med gummi-muffar i en bit L-profil från bauhaus. Det fungerar utmärkt och var en ganska enkel övning med bågfil och borr. Resultatet är en absolut tyst maskin som inte kan höras annat än om man lägger huvudet alldeles intill maskinen. Apparaten rullar just nu med lite temporära lösningar som t.ex. Windows operativsystem och en 12V "brick" som hör till min ena Vault! Jag ville kunna provköra ordentligt och hålla koll på temperaturer och sådant via kända gränssnitt. Men, som sagt, den är snabb som en kobra och drar knappt 15W vid normal uppspelning! Lovande inför test av Roon ROCK framledes!
 3. 2 points
  Ranefjord

  Vad lyssnar du på just nu?

  Skönt att forumet är igång =)
 4. 1 point
  shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Bauri minsann, en gammal bekant till mig. Kul!
 5. 1 point
  Nu har jag omväxlande använt min hembyggda motorstyrning och Kuzma's motorstyrning under styvt ett år och tänkte avsluta den här tråden med att avlägga en slutrapport. Båda motorstyrningarna gör sitt jobb och jag kan varken mäta eller höra någon skillnad mellan dem. Mitt hembygge Kuzma Handhavandet är ungefär detsamma och den enda skillnaden är att tallriken har uppnått rätt varvtal några sekunder snabbare med mitt bygge., men Kuzma's motorstyrning ser betydligt "proffsigare" ut, så den står som segrare. Slutsats: För att sticka ut hakan något vill jag påstå att Kuzma inte bara bygger bra skivspelare, de bygger bra motorstyrningar också. Behovet av en motorstyrning till nätstyrda skivspelare kommer att öka ganska snabbt, nätet blir allt smutsigare i takt med att solcellsanläggningarna och f.f.a. elbilarna ökar. Jag har fått byta kondensator på tre skivspelare det senaste året och det är den komponent som först får stryk av den ökande övertonshalten i nätet. (Tyvärr tog jag inget foto på den som hade exploderat, men ägaren sa att det lät som en kinapuff och det betvivlar jag inte.)
 6. 1 point
  Ranefjord

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Broder Daniel - Forever (LP 2016 Reissue). Billigare än originalet, men den låter väl lite sådär. Har inget att jämföra med. Mycket bra skiva dock. Sonic Youth - Confusion is sex (LP 2016 Reissue). Mycket trevlig utgåva. Låter klart bättre än mitt CD-original. Hög kvalitet på pressen (tyst och rent). Dessutom extra bildmaterial. Brainwaltzera Epi-log (EP 2018). Elektronika i BOC-stil. Ganska välljudande skiva. Stark rekommendation till elektronikalyssnare. Bauri - Vinkelvolten II (EP 2018). Mer elektronika, svenskt. Mjukare och mysigare än Brainwaltzera, men med liknande mystiska inslag.