Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2020-04-01 in all areas

 1. byZan

  Den långa vägen tillbaka.

  Lumin S1 och X1 har jag som förslag och har goda erfarenheter av /byZan
  2 points
 2. Fast nu är det väl ändå ljudet som ska nås i första hand!?
  2 points
 3. Lysande! Jag är inte kapabel att se igenom hela innebörden av förstärkarkretsen, men är det inte så att ju lägre utimpedans desto mer beter sig högtalaren som den själv vill? Om man studerar utspänningen som högtalaren matas med så ser man att för låg utimpedans får feedback-kretsen inte "jobba". Därför tänker jag att om feedback-kretsen kunde anpassas bättre efter högtalarens impedansgång så kunde anpassningen bli bättre med bibehållen "kontroll" på membranet. Tänker jag fel eller är det luddigt förklarat?
  1 point
 4. Jag körde simuleringen med 3 olika värden på R66 som motsvarar ungefär 200mOhm (röd), 2ohm (grön) och 20ohms (blå) utimpedans hos förstärkaren. Diagram: Rad1Kolumn1: Relativt ljudtryck hos basen. R2K1: Kombinerade fasgången efter delningsfilter. R3K1: Grupplöptid för den kombinerade signalen efter delningsfilter. R4K1: Grupplöptid hos ljudet från baselementet (korrigera gärna). R1K2: Förstärkarens utimpedans. R2K2: Utspänningen som högtalaren matas med. R3K2: Högtalarens impedans som förstärkaren ser.
  1 point
 5. En något uppdaterad modell med några justeringar. Framförallt har jag bytt till en ideal OP och adderat en koppling för justering av utimpedansen. Jag justerar R66 för att nå en önskad utimpedans (Ro) från förstärkaren X4. Rg är satt till 0 ohm. Simuleringar kommer under kvällen :-)
  1 point
 6. zood

  Den långa vägen tillbaka.

  Säger som tidigare.. Naim NDX2, o du är hemma;-)
  1 point
 7. Daniel

  Den långa vägen tillbaka.

  Brinkmann Nyquist mk2. ;-) Streaming + moduluppbyggnad = framtidssäkrad, rörbaserad analogdel.
  1 point
 8. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Den långa vägen tillbaka. Känns nu som att man kommit tillbaka ? Allt eftersom som de spelas in så lyfts nya musikupplevelser fram. Helt plötsligt så spelas det klassisk gitarr, rock, progressiv jazz osv. Allt som tydligen inte gick fram bra innan. Fantastiskt kul och rogivande. En vän bad mig att prova en en Dac för va 22kkr och jämföra med min egna som ligger precis över. Audio Alchemy Dac (min) spelar på otroligt bra faktiskt. Tanken är nu att prova Dac med inbyggd streaming. Vad kan detta ge? Dcs Bartok kanske? Nagra hd Dac (ingen streaming)? chord? Hmmm kul!!
  1 point
 9. Membranets radie. Membranets area är SD=πaD2. Du har kommit långt. Jag lyckas inte "tolka" den akustiska kretsen, men det betyder inte att den är fel. Det jag inte förstår är att hela kretsen är baserad på mobilitetsanalogi, men den akustiska kretsen är ritad som om det vore impedansanalogi. Och C14 borde vara en resistor, inte en konding. Såhär gjorde jag, men det är kanske onödigt omfattande för detta syftet (de rödmarkerade komponenterna är frekvensberoende): Exakt. Att se hur frekvens- och fasgång påverkas för olika val av drivning.
  1 point
 10. Idag hämtade jag upp komponenterna som jag lade en kompletteringsbeställning på så nu har jag inget att skylla på längre, bara att sätta igång och bygga.
  1 point
 11. Verkstaden är öppen och arbete pågår. Det är stålplåt och den här gången kom jag ihåg att jag har smörjmedel, det kan vara svårborrat annars men den här plåten var inte så farlig. Hur noggrann jag än är med mallar och annat verkar det omöjligt att få hål borrade i raka rader men det går faktiskt att justera hålen lite efteråt med rätt verktyg. Till vänster syns spår av mitt första misstag idag, jag vände borrmallen åt fel håll.
  1 point
×
×
 • Create New...