Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2020-02-04 in all areas

 1. 4 points
  Med den lösning jag har får du både bild och text. Jag vill inte sitta med telefonen öppen hela tiden och oftast kör Roon på i radio läget då gillar jag att se vad som spelas utan att öppna appen. Barn och sambo kan lätt pausa musiken via skärmen eller fjärr utan att behöva in i appen och trycka vilket jag tycker är bra.
 2. 3 points
  Bebop

  2019 års bästa plattor?

  För min musikinriktning är det ett bottenår. Jag köpte i fjol ca 35 album (blandade forma). Året innan 53 album och 87 stycken 2017. Om jag går tillbaka till 2015 och längre bak så var det sällan under 100 album per år. Jag pratar då om nyinspelad musik aktuellt år. Det är ett mått för vad som hänt med utbudet för det jag gillar. Men några bra plattor har jag vaskat fram:
 3. 3 points
  AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fast på vinyl!
 4. 3 points
  bigblue

  When I was a kid...

  2020 lär bli ett Utmaningens År:
 5. 2 points
  Svanteborg

  En hifinörds bekännelse

  Real Cable PS-KAP för 600 kr har jag kört överlag i anläggningen, tycker de gör allt en strömkabel ska göra. 2,5mm2.
 6. 2 points
  lindome

  Eitans delikata system.

  Igår fick undertecknad möjlighet att lyssna hos Eitan igen. Det blev en kort session över lunchen. Jag kan inte annat än hålla med @Apexorca om karaktären i anläggningen när man nu fick lyssna med Nagra förstärkeri. Eitan lyckas med konststycket att kombinera detaljer och upplösning med musikalitet och en god portion värme! Världsklass helt enkelt och man kan undra varför inte alla spelar med Nagra Jag får nästan samma känsla hos Eitan som jag kan få hos andra vänner när man spelar vinyl eller tape - axlarna sjunker ner och man bara njuter av musiken! Och då spelas det bara silverdiskar….. Det blir högst intressant om/när det ev kommer in en analog källa i systemet. Tack för lyssningen!
 7. 2 points
  moul

  Hemma hos Alfons kompis.

  Tack själv @Sammy. Det var kul att både maten och vovven uppskattades Det var även en ny och spännande erfarenhet att få testa dina Cerapuc under mina högtalare. Att det kan bli en sån stor skillnad med och utan fötter är helt otroligt. Har ju även kvar Eitans Q damp som jag ska byta tillbaka till om några dagar för att jämföra ev. skillnader. På tal om skillnader så är det en STOR skillnad mellan CD och R2R (i alla fall hos mig) och det tror jag alla som någon gång fått jämföra dessa två format håller med om. Det blir bara så mycket mer av allt via R2R. Kan det kanske vara så att en till har trillat dit //Morgan
 8. 2 points
  Sammy

  Hemma hos Alfons kompis.

  Jag vill tacka Moul för att jag fick komma på besök och för det trevliga gästfriheten med trevligt upplagd tappas meny samt hängivet bemötande från den fyrbente familje medlemmen! Jag måste säga att R2R lät otroligt bra vilken skillnad i släpp och bred och storlek på ljudbilden jämfört med CD. Har hört R2R innan och vist har det varit skillnad men hos dig märkte man av det verkligen..då Verity är en otroligt avslöjande precisions verktyg. Hmmm nu har man fått spöken i hjärnan (OM) hur det skulle låta hos en själv, men jag får väll slå ifrån tanken och ljuga för mig själv med att det inte skulle blir så stor skillnad ;-)
 9. 2 points
  Anders65

  Från linjesignal till musikalitet

  Nu kommer en bild med respektive utan PCF. Kurvorna har tyvärr samma färg men det syns nog ändå. Lasten är 1mH i serie med 50uF. Ett blockschema över designen.
 10. 1 point
  AlfaGTV

  2019 års bästa plattor?

  Nu är vi några dar in på 20-talet och jag är lite nyfiken på vilka plattor du verkligen minns och uppskattade från 2019? /eller upptäckte 2019/ Eftersom jag "scrobblar" till last.fm, det som spelas så får jag hyfsat relevanta tillbakablickar. Det händer givetvis att Roon Radio slumpar fram saker när jag inte har ljudet på, eller glömt stänga av strömmen. Bilden visar de mest spelade plattorna av mig under 2019, men om jag skall göra nån 'fingret-i-luften'-analys så blir det givetvis: Tool - Fear Innoculum Vanessa Fernandes - I Want You Dominique Fils-Aimee - Stay Tuned!/Nameless The Dead Weather - Horehound/Sea of Cowards My Brightest Diamond - A Million And One
 11. 1 point
  figge

  Eitans delikata system.

  Nagra med ”gamla” Revel Performa, magiskt. .På Hifistället i Gbg
 12. 1 point
  calle_jr

  When I was a kid...

 13. 1 point
  Bebop

  En hifinörds bekännelse

  Du är inte ensam... Hans artikel är ändå intressant.
 14. 1 point
  Jag gillar den och de är en skapligt enkel lösning. Ropieee är dessutom väldigt stabilt och enkelt att handha. Precis som @Bebop så gillar jag att ha separata burkar för min streaming lösning. Lagring (NUC med Roon ROCK), ljudbrygga (dCS Network bridge) och sist men inte minst min TAD dac. Visst det är tre burkar men jag tycker de är flexibelt och man kan lätt byta ut en pryl utan att de drar med sig allt för mycket i framtiden om så skulle behövas.
 15. 1 point
  calle_jr

  2019 års bästa plattor?

  Jag tycker nog de album som släpptes 2019 av Nick Cave, Keith Jarrett, Bill Callahan, Malin Broman, Denis Kozhukhin och Dirty Dozen Brass Band. Sedan får man kanske ta med remastern av Ian Carrs Shades Of Blue. Trots att det är en återutgåva är det väldigt få som har den i original. Inget dåligt år alltså.
 16. 1 point
  Det är i vart fall sant men frågan är vad. Förmodligen handlar det mest om stabilitet och handhavande men det i sin tur innebär väl mer integrerade lösningar. Jag resonerar lite som du att jag föredrar ha separata enheter. Jag är väldigt förtjust i min rördac. Finns naturligtvis annat bra men för att gå på det och ens prova krävs ett missnöje med det jag har. Att ha en passiv laptop i ett hörn eller en NAS ser jag inga som helst problem med. Om syftet är att spara energi är det slutstegen jag skall hysta ut med totalt 16 styck 6550-effektrör. Laptopen med släckt skärm drar ca 20-30 watt, dvs 2-3 öre i timmen och 2-3 watt i viloläge. Det kan jag leva med. Jag tycker det finns en frihet och en logik i att bara byta dacen om den går åt pipan eller bara nätverksbryggan om den skulle kännas fel. Jag resonerade på samma sätt under 70-talet när t ex Philips, Grundig, Luxor, B&O m fl hade integrerade enheter med skivspelare, radio, förstärkare och kassettbandspelare i " 1-metersanläggningar".
 17. 1 point
  30Hzbone

  CD-transport

  En liten rapport från min test av ev. skillnad på cd-transport och en vanlig cd-spelare som input till en DAC. Jag är medlem i LSD (LjudSamfundetDövörat) så det får ni beakta detta när ni läser rapporten. Även om LSD har en underavdelning som heter Blindögat (i huvudsak analog fotografering i svartvitt) så har inga blindtester gjorts. Testmiljö-rum: Ett av tromboner, modellflygplan, datorer och HiFi –prylar belamrat pojkrum med måtten 2,75x4,28 alltså knappt 12 kvadrat. Altaret och högtalarna är uppställda längs ena långväggen och fåtölj Poäng från IKEA vid den andra med > 2 meters avstånd till Altaret. Jag valde pojkrummet eftersom jag kan meka mer ostört där. Testmiljö-HiFi: SACD/CD-spelare ONKYO C-S5VL S. CD-spelare Marantz 67 II OSE. CD-transport Primare DD15. (är normalt i vardagsrummet) DAC Hegel HD12. (är normalt i vardagsrummet) Förstärkare Hegel H90 med inbyggd DAC. Högtalare Guru Junior. Digitalkablar/spdif: Chord Clearway 0,5 m Audioquest Forest 0,75 m Clicktronic 1,0 m (Kjell & Co) Clicktronic Toslink 1,0 m (Kjell & Co) Signalkabel: Chord Clearway 2RCA till 2RCA 1 m Högtalarkabel: Chord Clearway Speaker, egenterminerade 2x2 m Sammanfattning av min test. Vid testerna använde jag två CD-skivor med samma innehåll som spelades parallellt i testobjekten och där jag via knapptryckning direkt kunde växla mellan CD-transport och CD-spelare (digitalt ut). Musiken på cd´n var Eldfågeln och Våroffret av Igor Fjodorovitj Stravinskij, Royal Concertgebouw Orchestra med nyligen avlidna Mariss Jansons, R.I.P., på pulten. Först testade jag de ”digitala” kablarna för lyssna på om det fanns någon I mina öron hörbar skillnad mellan kablarna. Jag kopplade kors och tvärs och parallellt men kunde inte detektera någon skillnad. Inte heller kunde jag höra någon skillnad när jag jämförde ljudet mellan CD-transport och CD-spelare kopplade via spdif till HD12. Kanske är det HD12´s förmåga att "rätta till" eventuella tidsfel/jitter som gör att jag inte hör ngn skillnad. Däremot var det hörbar skillnad när jag kopplade en CD-spelare både via spdif (till HD12 eller inbyggd DAC i H90) och sammtidigt analogt ut till förstärkaren. Blev inte förvånad (kanske lite subjektiv) över att det i mina öron lät sämre när jag lyssnade via CD-spelarens inbyggda dac-chip och analogt ut till stärkaren. Inte säkert att hade funnits någon så tydlig skillnad om jämförelsen gjorts med en mer påkostad CD-spelare. Jag är mycket nöjd med köpet av Primare DD15 som verkar vara ett stabilt bygge i ett nimt format. Men Hegel HD12 ”Is da shit”, men det är en annan historia.
 18. 1 point
  Nejdå, jag uppfattar den som en suverän maskin. Dock vill jag inte ha två DACar i rad och den DAC jag har vill jag kunna koppla in även andra källor till... ”En i varje rum” är väl enligt the american dream med massor av pengar och ett jättestort hus, dock...😉 Gäller nog knappast oss entusiaster på detta forum.
 19. 1 point
  Jag gillar i grunden att bygga och pula, men inte för avancerat nuförtiden... Pi-lösningar och Linux o dyl är nog inget jag vill ge mig in i. Jag har gått över till Mac/iOS för att slippa Windows/Android-krångel och kompatibilitetsproblem. Som längst kan jag nog tänka mig att själv sätta ihop en lämplig NUC och installera RoonRock. (Förr i tiden satte jag ihop Windowsdatorer till hela familjen och var inne och pillade i Registret och andra styrfiler - men inte nu längre... 🥵). Jag vill gärna se mer vart ditt nya projekt med ”low-power RooNUX” tar vägen. Med X på slutet misstänker jag dock att det är för mycket LinuX för mig ... 😉.
 20. 1 point
  rikard

  Hemma hos Octavia rs

  Precis, men det är väl en balansgång mellan användarvänlighet, funktioner och support case när man har 248+ miljoner användare kanske. Jag tjatar ju mycket om Lumin, men som exempel på support så var det en användare i ett annat forum som inte kunde ändra DNS inställningar i sin router (låst av leverantören) och av någon anledning så var detta nödvändigt. Han fick såklart rekommendationen att sätta upp ett eget nätverk bakom sin bredbandsrouter, men han ville undvika det. Inom några dagar så skickade Lumin honom en beta version av ny firmware med möjlighet att ändra DNS inställningar i Lumin appen. Snacka om att lyssna på sina användare och hjälpa dem vid behov.
 21. 1 point
  LasseJ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Den bästa upplagan av Manfred Mann's Earth Band är den med Chris Thomson på sång och gitarr. Angel Station är det bästa albumet med dom.
 22. 1 point
  Rolfen

  2019 års bästa plattor?

  Tre favorit LP från 2019 The Hillbilly Moon Explosion ‎– The Sparky Sessions. Härligt rockabilly röj! Yoggi Yoghurtsson & Kalmars Boss Band ‎– Båten Har Sjunkit. Yoggi från Torsson levererar Torsson lik musik. Kjellsson ‎– Blå Moped. Christina Kjellsson är tillbaka med trallvänliga visor.
 23. 1 point
  calle_jr

  When I was a kid...

  Ni kommer väl ihåg Linus på linjen? Nu har man hittat hans mamma på Sicilien:
 24. 1 point
  Susanne Sundfør - Darlings Orgeln i början bjuder in till det sakrala, Långsamt lågmält börjar sången för att succesivt öka i styrka under hela låten med tydliga reverb. Slutet känns i stämning som stormen precis har bedarrat. Susanne Sundfor sjunger med en sådan känsla inlevelse och styrka så jag får gåshud varje gång ibland en tår också för den delen