Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-09-13 in all areas

 1. Mårten Oscar Trio i förgrunden. Nord Slutsteg, Chord 2Qute och mitt försteg. Jag har hemmagjorda akustikpaneler för att få bort första reflektionerna från sidoväggarna. Något som jag verkligen kan rekommendera. Förbättrar stereobilden avsevärt. Har tyvärr ingen mer akustikbehandling av rummet då det är vardagsrum... Det jag funderat på är diffusorer under projektorskärmen för mer djup i stereobilden då jag inte kan få till optimal placering av högtalare och lyssningsposition på grund av andra möbler i rummet.
  3 points
 2. Kul högtalarval, de är mycket fina skapelser. Äger i14 och är fantastiskt glad i dem, men skulle gärna stega upp mig till en signatur-modell. Efter att du tidigare nämnt Linnenberg Liszt har jag blivit mycket nyfiken på dem, ser ut att vara fantastiska steg. De har seglat upp som potentiella drömsteg för mig. Får jag chans ska jag definitivt ta en lyssning. Angående akustikbehandling så skulle jag inte tveka en sekund på att anlita Ingvar som akustikkonsult, för att åtminstone få hans utlåtande om förbättringar (och var de största bristerna är). Att kunna anlita högtalarkonstruktören även för akustikfrågor är verkligen en tillgång att ta vara på. Tror man inte på eller vill inte anrätta rummet helt efter de föreslagna åtgärderna, kan man ta delar av det och applicera (något jag själv gjort ett flertal gånger då jag bytt bostäder och lyssningsrum).
  2 points
 3. LasseJ

  Repig Vinyl

  Jag får nog svara att det varierar hur jag reagerar. Ibland störs jag rejält och ibland inte alls. Beror på vilken musik jag lyssnar på men framförallt även på dagsformen tror jag. Dagsform, sinnesstämning, stressad, trött, avslappnad, utvilad m.m. påverkar min musikupplevelse mycket överlag. Men oavsett hur dagsformen än är när jag börjar att lyssna så har musiken en fantastisk förmåga att få mig att koppla av. Musik är fantastisk! Men vissa skivor som knastrar lite väl mycket har jag köpt nya ex av. Ska läsa inlägget du nämner när du har hittat en länk.
  2 points
 4. Frances har jag visat här tidigare. Någon mer har också gjort det men nu var det ett tag sedan jag lyssnade på henne. Rackarns vilken begåvad ung tjej. Hon är grym.
  2 points
 5. Hans-Tommy

  Gå på grönt

  Anledningen till den nya kabeln är att min nya förstärkare bara har RCA ingångar//Tommy
  2 points
 6. Vi har nöjet att ha ett par Avantgarde Trio Classico i butiken på permanent demo (tills dom är sålda). 109 db känslighet, horn rakt igenom, inkl basarna (ligger i hörnen bakom själv hornsystemet), en omtumlande, upplevelse, vi lovar. Ta chansen att provlyssna ett sådant här system, det är inte säkert möjligheten kommer igen. vi har systemet uppställt tills det är sålt vilket kan gå väldigt fort, eller ta lite längre tid. Välkomna.
  1 point
 7. Tjaa, lite Allan Taylor igen Medans jag röker på min pipa i en goo pub :P
  1 point
 8. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Nu har jag forskat runt lite @thli72 och @AlfaGTV med en usb sticka i NB så ser det ut såhär inte speciellt kul på något sätt (om de nu går att få den synlig i Roon vet jag inte hur kan inte hitta någon sökväg till den....) När man kör Qobuz och tittar på mina sparade album ser det ut såhär. Klickar man vidare in på det som spelas så ser de ut såhär. I det hela så fungerar appen klanderfritt och de som behövs finns men som sagt de ger inte det mervärde som jag tycker Roon ger med att leta musik m.m. Här är sidan där man ställer in de inställningar som finns i NB.
  1 point
 9. Jag gillar Enrique Batiz på Naxos. Den är superlativ på alla sätt! Jämfört med Karjan på DG och Ozawa på DG. Gamophone Review https://www.gramophone.co.uk/review/respighi-orchestral-works-10
  1 point
 10. shaft

  Repig Vinyl

  Jag har svårt för repig vinyl som ger störningar vid avspelning. Värst är såklart rena repor o märken med återkommande tics. Knaster gillas inte heller samt att sönderspelade skivor som spelats på gamla skivspelare med tunga nåltryck går bort. Det ger "groove distortion" där det spricker i transienterna. Spårväggen är sliten helt enkelt. Om det dock är ytliga märken eller repor som inte hörs gör det då inte så mycket, utan det är själva avspelningen som betyder det mesta för mig. Eftersom jag gillar originalskivor i bra skick (VG+ eller bättre) så kostar det en slant med fina vax. Otaliga är de skivor som jag ratat p.g.a. skicket. Många bryr sig inte om detta utan anser att lite knaster i en gammal skiva hör till, men det funkar inte för mig. Blir inte nöjd och spelar dem inte. Nyare japanska pressar köps i undantagsfall om originalet är supersvårt eller som filler så länge, men det är sällan ljudet funkar lika bra som ett original. Ok skivan har inga störningar , men japanska pressar lutar ofta åt lite för "snällt" ljud - i alla fall på jazzsidan som intresserar mig mest.
  1 point
 11. calm

  Repig Vinyl

  Skulle säga att repor och knaster för mig är helt relaterat till vilken musik jag lyssnar till. Är det originalpressar kan jag överse med det utifrån mer som en tidsmässig patina. Är det nya skivor är det bara ett gissel, irriterande och helt oacceptabelt. Tycker mig märkt att vissa moderna pressningar har en ojämn kvalitet, då kan man hellre avstå från en vinylversion, det skymmer musiken i sådant fall och i dessa fall blir nog en digital variant bättre rent tekniskt och ljudmässigt. I min studie av Jan Johanssons produktion från 1956 och framåt får man nog räkna med att tidens tand har satt sina spår på den tekniska kvaliteten, om det musikaliska innehållet är tillräckligt bra, så blir det njutbart ändå. Sällan stöter man på mint-kopior i dessa sammanhang och känsligheten hos moderna pickuper gör att de har en förmåga att fastna i hårfina repor. Skivorna är ofta spelade med helt andra nåltryck, 6 g, som i den gamla klassiska HMW spelaren som jag växte upp med, vilket i vart fall när det gäller stereoplattor där det ökar brus och knaster. Som denna https://hedemoratorget.se/tv_och_ljud/3005201-skivspelare Repor handlar mer om hur man förvarat eller hanterat skivspelaren. På den tiden var det inte ovanligt att man förvarade skivor öppet i ställ ala diskställ i hårdplast vilket garanterat gav repor. Eller ännu värre staplade i en hög. Alla var ju inte så noga och skivtvättar var nog ganska ovanliga på 1950-talet. Calm
  1 point
 12. Intressant och lite "esoterisk" anläggning där varje del tycks handplockad med eftertanke. Intressant! Gillar när man tar steget från mainstream. Kommer gärna och lyssnar om du ordnar event i februari. Calm
  1 point
 13. MatsT

  Repig Vinyl

  Repor är mycket mer störande än knaster och annat för min del. Det beror säkert på att det är mindre slumpmässigt och därför svårare att ignorera för hjärnan. Om det är riktigt illa och det går att få tag på en ny skiva så väljer jag det förutsatt att det är musik som jag spelar med någon form av regelbundenhet.
  1 point
 14. Hej igen, Ja, jag förstår att det ligger massor av tid bakom detta. Tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenhet. Kul att följa projektet och kul att få se en bild . mvh Lasse
  1 point
 15. Hans-Tommy

  Gå på grönt

  Jag hade finbesök ikväll,Fredrik Berefelt var här och levererade en IC Bibacord , all tid roligt att få en kabel från mitt favoritmärke tycker //Tommy
  1 point
 16. Bebop

  Tar resan slut.....

  Det är väldigt kraftiga rörelser och accelerationer som nålen utsätts för även om det sker i det lilla så visst slits den. Jag kontaktade Ortofon hur de såg på saken för något år sedan (när vi skrev vinyltråden). De sa då att man skall kunna spela problemfritt ca 2,000 timmar. Därefter kan man normalt plocka ut ytterligare 1,000 timmar eller utan att skada skivorna. Man kommer dock förlora lite i brillians. Sedan la de till ett stort men och det består i huvudsak två komponenter. Den ena var att det förutsätter att man har rena album, dvs torka av dem inför varje spelning med en bra borste. (Jag använder Mobile Fifelitys, som jag tycker fungerar bra). Den andra förutsättningen är att man varit noga med pickup- och arminställningarna, framför allt om man har nyare typer av slipningar som baseras på de Shibatas utvecklade som går under många namn och varianter idag, t ex replicant, Fritz Geiger, line contact m fl. De låtar och spårar fantastiskt men endast om de är rätt inställda vilket inte alldeles enkelt (tyvärr).
  1 point
 17. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Satt och lekte lite i Power point med att göra ett nytt flödesschema hur de ser ut med dCS i systemet.
  1 point
×
×
 • Create New...