Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-06-02 in all areas

 1. Jag rekommenderade 3 st element för några inlägg sedan: Jag antar det är det baselementet som avses, 22w/8534G00!?? Jag använder Basta! ganska mycket och det programmet erbjuder 3 st olika "alignments". Alla har sina formler redovisade i fönstret till höger (icke-graf-fönstret) i rutan för "Info". Nedan är det tre angivna: Öhman Keele Margolis/Small I alla 3 simuleringar har en (ganska liten) port (-diameter) använts: bara 50 mm och därmed 19,6 cm2. Hjälper detta eller önskas något annat?
  1 point
 2. Per! Det börjar bli mycket skrivet som handlar om annat än hifi. Om du sätter din fotboll på pakethållaren på din nyservade cykel och tar en tur till fotbollsplanen kanske.....
  1 point
 3. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Den "luriga" resan fortsätter! Som jag beskrev för bara några veckor sedan trivdes jag förvånansvärt bra med Sennheiser HD800, ffa när de drevs balanserat, via Moon 430 HAD. Nyfikenheten pockade på och jag vågade lägga nån lusentapp till på ett par HD-800S som ju har en försiktigt varmare karaktär. Jag upplevde INTE HD-800 som kalla eller kantiga, bara högupplösta, men visst kommer 800S med termostaten på snäppet högre värme. Jag tycker de behåller den underbara ljudbild som faktiskt inte någon av mina andra lurar mäktar med. Sennheiser HD 800S Spelar just nu en underbar platta, som verkligen utnyttjar det stora frekvensomfånget och ljudbildens egenskaper. Fantastisk bas och underbara detaljer och "krumelurer" som verkligen tydliggörs med bra lurar! Det gör inget att detta är DSD utgåvan från High Vibration boxen, rippad till fil. En klart underskattad pärla i Yes katalog, om nån skulle fråga mig! Jag har haft mycket bra lyssningstid de senaste veckorna, och nästan bara med lurar. Alla lurarna får lyssningstid, utom de Philips Fidelio X2 som också hittas i skåpet hemma, men å andra sidan är de mina "öron-kuddar" på arbetet, när jag behöver fokusera på mina mera komplexa uppgifter. Det skall väl sägas att det inte är så mycket lyssning i det fallet iofs. De övriga lurarna har alla sina fördelar och i nån mån nackdelar men man hittar alltid någon ny aspekt i musiken när man byter till ett annat par! Lite som att ha ett flertal lyssningsrum med olika högtalare, vill jag påstå! Oerhört lyxigt!
  1 point
 4. Om jag börjar med kabeln då det är enklast att svara på så var egentligen inte Siltech kabeln nått jag hade i tankarna när jag beställde Utopia lurarna, jag tittade på Moon audios som jag har till andra lurar och är nöjd med. . bra byggd o fina komponenter.. . kollade också på att be Lawton bygga en kabel Tittade också mot Lavricables och Kimber. Men det blev helt enkelt så att jag tittade på vad P.L Audio som säljer Focal ( och dCS ) hade i kabelväg o slängde iväg en prisfråga på Siltech kabeln. . .efter chocken för priset lagt sig lite så fick jag ändå ett paketpris jag kunde leva med o slog till helt "på chans". Vad det gäller dCS Bartok måste jag faktiskt säga att det är ett köp där lite "fan-boy" eller vill-ha ligger bakom . . Det finns några få märken som jag bara nästan alltid haft en stark önskan att äga, dCS är ett av dessa märken ( Wilson, Mark Levinson är andra ) När Rossini dök upp kände jag en stark lust att köpa denna, men utan hörlurssteg så passade inte Rossini mig . .så när Bartok kom ut var det svårt att stoppa vill-ha känslan Jag tittade även mot QX-5 då den egentligen är den enda DACen förutom Batrok som klarar det jag letade efter, men hade samtidigt lite med timeing att göra . . Under den tiden jag tittade på QX-5 hade jag egentligen inte råd- - -sen gick intresset ner i dvala ett tag, o både ekonomi och intresse kom tillbaka lagom till ryktena om en ny dCS modell kom ut. Sen är det även så att jag köpt mycket via Pär Hörnell och det har funkat mycket bra så att ta detta "sista" i systemet via honom kändes logiskt, både min Trinnov och dCS kommer också via P.L Audio som Pär köper mycket av. Efter en lång "hifi karriär" där jag handlat från många olika källor känns det faktiskt ganska skönt att ha allt via Pär o bara snabbt kan ringa honom om man har en fråga.
  1 point
×
×
 • Create New...