Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-05-11 in all areas

 1. 2 points
  A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Lägger in en bild på försteget så kommer lite text i morgon.
 2. 2 points
  @Apexorca Missa inte PMC's demo av surround ljud. Jag har aldrig varit intresserad av fler än 2 kanaler och deras remastrade musik lockade inte nämnvärt på förhand. Men.... Råkade bli sittandes under 3 på följd efterkommande demonstrationer, under säkert 2-2.5 timmar. Dolby Atmos, 20 st högtalare. Wow! Remastrade versioner av Kind of Blue och Sketches of Spain som du aldrig hört dem förut, och aldrig vill lyssna på igen i en 2-kanals anläggning. Medan jag satt där så var även Miles Davis son (Erin) och brorson (Vince) fysiskt närvarande i rummet vilket var en cool bonus. De andra grejerna de körde var kanske ännu mer "wow" känsla på ur ett flerkanalsperspektiv och överlag var de väldigt duktiga på att demonstrera och berätta, med intressanta inslag av gäster osv. Varierat och roligt.
 3. 1 point
  byZan

  Figges ljudlåda

  Jag hörde att du @AlfaGTVvarit ute med en hjälpande hand igen och vilket säkert uppskattades av @figge också. Synd att du inte han förbi innan hemfärd, men det får bli en annan gång, du är välkommen! /byZan
 4. 1 point
  AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Bara trevligt att träffas Figge! Tyckte att Shiraz var en riktigt trevlig bekantskap! Hade inget att klaga på med Soundsmith heller, men tyckte nog det här var ett markant steg framåt! Detaljerad med stor ljudbild, bra tryck och härligt driv. Och jag hoppas o tror du kommer gilla Roon när du får mickla runt lite! Smidigt och flexibelt, visst är det?
 5. 1 point
  calle_jr

  Thorens TM1600 R2R

  Eftersom vi har några reportrar på plats i München tycker jag vi kan avvakta någon dag och låta dem visa nyheterna först. M.O.C brukar ju hålla på till midsommar och vi har inte bråttom.
 6. 1 point
  A/Wing.

  Figges ljudlåda

  Kul med besök och när man även kan få hjälp med ett och annat. Undrar när AlfaGTV har vägarna förbi hos mig då skulle han få mycket att göra
 7. 1 point
  figge

  Figges ljudlåda

  Nu med Roon. Samt nyjusterad PU med Dr Feickert protracker. Tack AlfaGTV och Johan att ni tog er tid att göra ett hembesök.
 8. 1 point
  A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag trodde du var i mål när det gäller streamers
 9. 1 point
  calle_jr

  Vad lyssnar du på just nu?

  Weyes Blood - Titanic Rising Sub Pop - SP1232 Natalie Merings fjärde soloalbum är ett storartat konststycke. Första lyssningen kan det framstå som lätt skvalpop, men det gjorde Beatles, 10cc och Kate Bush också. Detta är Joni Mitchell spelar doom. Sällsynt bra nysläpp. http://www.weyesblood.com/
 10. 1 point
  byZan

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Hupp, hupp! Enklare kan det inte bli Lycka till med testandet. /byZan
 11. 1 point
  octavia rs

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Om du kopplar Ariesen och Vegan till samma nätverk och väljer Roon i dem båda så kommer båda dyka upp i Roon som "endpoints". I Roon kan du sen välja att gruppera "endpointsen" så att de spelar samma låt exakt samtidigt då Roon synkar dem. Koppla båda till försteget och du kan växla mellan dem genom att byta ingång på försteget direkt utan att behöva pausa musiken eller skifta kablar. https://kb.roonlabs.com/FAQ:_How_do_I_link_zones_so_they_play_the_same_thing_simultaneously%3F Jag gjorde på liknande sätt när jag testade en annan "endpoint" än min SOtM sMS-200ultra och kunde snabbt växla ingång på min DAC mellan de olika prylarna som spelade samma låt, tyckte detta hjälpte mig att utvärdera.
 12. 1 point
  JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Livekonsert ikväll igen! Norrlandsoperans symfoniorkester bjöd på b.l.a. Schuberts 9:e symfoni och premiär för B Tommy Anderssons Beyond The Senses, påminde starkt om Stravinskys eldfågeln. Och för er som inte hade nöjet att vara där finns det en väldigt bra inspelning på strömningstjänsterna!
 13. 1 point
  Bebop

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Samma här. Jag har inte spelat en ton så länge jag var yrkesverksam. Men det är andra tider nu. Jag är tillbaka hos min gamla arbetsplats igen ett antal månader och det är förbluffande och för mig skrämmande hur trenden tycks vara att koppla ifrån sig från omvärlden. På tunnelbanan har var och varannan hörlurar på eller små vita "earpods" i öronen likt ett förstadie till små elfenbensutväxter och i kontorslanskapet är ca 50 % avkopplade mot omgivningen inneslutna av ett Spotifybrus. Den sociala integrationen mellan människor avtar alltmer... utvecklingen går framåt och jag tillhör dåtidens vänner som har den märkliga inställningen att interaktion mellan människor via samtal kan vara givande.
 14. 1 point
  A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag har ju som bekant beställt ett par monoblock från APS har ej fått dom ännu men jag har fått lånat av Akkelis ett par så jag har ju inte varit utan musik, Det har ju visat sig att APS gör väldigt välljudande produkter som faller mig väl i smaken. Så då går ju tanken på deras försteg om jag ska löpa linan ut så att säga men då måste jag ju skaffa mig en ny dac Så jag fick låna hem en från Line Magnetic som avlyssnades men föll mig inte i smaken så den gick tillbaka till butik. Jag vet ju att Auralic har en dac i Vegan så den är hemma för utvärdering medans pojkarna på Akkelis är på mässan och roar sig,men det var ju inte bara en låda som följde med hem utan fyra lådor. Men vi börjar med denna.