Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-04-27 in Posts

 1. @bfjohansson @juha Jag hjälper er mer än gärna att få till en smidig digital lösning som passar er.
  2 points
 2. Det är inte jag som erbjuder denna tjänst utan min pojk. J/Wing
  1 point
 3. Roligt att du upptäckt Mariss. Jag rekommenderar skarpt hans Mahler symphony no 2. Både tolkning och ljud är magisk. Finns för nerladdning 24/48.
  1 point
 4. När jag "på riktigt" började intressera mig för klassisk musik för bara något år sedan så stod det ganska snabbt klart för mig att Beethoven ändå är "the one" liksom. Det vara bara ett problem, det finns så många legendariska framföranden av stora dirigenter som i sig nästan fått untouchable stämplar över sig som folk vägrar släppa taget om. Radioinspelningar i mono från 50-talet i all ära men i kombination med ett high-end hifi intresse så kan det lämna mer att önska. Ett namn som dykt upp i flera sammanhang på senare tid är Mariss Jansons, och faktum är att hans Beethoven svit med den Bayerska Rundfunks orkestern är både välljudande, livfullt energisk och magiskt bra på samma gång. Riktigt riktigt trevlig och rekommenderas varmt. En ny personlig favorit.
  1 point
 5. Jojje Wadenius min favoritgitarrist! Wow! Så bra program Calm
  1 point
 6. Nu har jag fiber (500/100) i stugan och allt fungerar som det ska och det blev så mycket bättre ljud /byZan
  1 point
 7. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  SME väljer Stylus audio för sin distribution i Sverige, Danmark, Norge och Finland SME bygger de finaste skivspelarna och tonarmarna i världen. Anledningen är att de är de enda som kan. Alla andra sätter ihop produkter baserat på delar som andra har tillverkat åt dem. Det duger inte för SME. Deras krav på perfektion går bortom allt annat vi har sett. Varenda skruv är tillverkad med toleranser som andra skulle vara stolta att deras lager håller. Så när en produkt är färdig och monterat så har den en så hög mekanisk integritet att den upplevs som att den är fräst ur ett enda stycke. Det är nästan poetisk att ta på en SME-produkt. Men den verkliga poesin uppenbarar sig när man sänker ner nålen i spåret. Då inser man varför de bygger så kompromisslöst som de gör. Läs mer här!
  1 point
 8. Det finns en poäng Calle med den sista frasen, musiken speglar Historian och händelser i omgivningen, traditionen förstås, den långa tillbaka i tiden och den kortvariga. Och de forna Öststater kan uppvisa mycket dramatik! Min kompis George i Aten, opera allvetare och stor beundrare till Maria Callas berättade för mig att hennes bästa uppträdanden var när det var ruskigt väder med regn och blåst utanför teatern, det speglade hennes inre! Angående igen de forna Öststater, de tvingades i denna situationen, 82:an verkar att han gör det frivilligt! Mvh Spiros
  1 point
 9. bigblue

  Fototråden

  Tack. Det blev 15 sek och bl 2,2. ISO 3200. Använde Canon 5D mk4 och en Sigma-lins på 20 mm/1,4. Allt monterat på ett Gitzo 3543 . Självutlösaren var satt på 10 sek så det blev till att ta några rejäla älgkliv till den tänkta positionen. Som med mycket i livet är astrofotografering en enda kompromiss. För att få in så mycket ljus så möjligt vill man ju ha slutaren öppen så länge som möjligt. Men det finns en gräns (flytande beroende på lins) där stjärnornas relativa rörelse i förhållande till kameran blir synliga. Jag brukar hålla mig till 300 regeln där man delar brännvidden med just 300 och får då max antal sekunder. Annars kan man ju skaffa en lins med rejält stor bländare. Nackdelen när man bländar upp max är att hela bilden sällan blir skarp och man får också en optisk defekt kallad coma. Tredje verktyget är att höja ISO (känsligheten). Där har kamerorna verkligen gått framåt de senaste åren. Men någon stans vid 3200 går gränsen tycker jag innan det blir för grynigt. Som sagt det gäller att hitta en bra medelväg mellan alla inställningar. Men det finns ett 4:e verktyg som jag just börjat experimentera med och det är att man sätter kameran på en sk stjärnvridare som håller samma hastighet som jorden relativt mot stjärnorna.
  1 point
×
×
 • Create New...