Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-03-14 in all areas

 1. 4 points
  figge

  DN idag

 2. 3 points
  Vox

  DN idag

  När min systerson för ett antal år sedan för första gången såg en vinylskiva utbrast han. ”Whow, vad häftigt! Det går att spela båda sidorna!” Sånt uppvaknande kan det bli för de som är uppväxta under cd-åldern.
 3. 2 points
  calle_jr

  En ny digitalkabel

  Ja, det är en mycket stel / stum / fix / fast koppling. Åtminstone vertikalt. För horisontella och rotationsrörelser beror det på typ av produkt och hur man placerar dem. En annan faktor är hur vibrationer reflekterar tillbaka, som kan bli ett problem vid fasta kopplingar. Så man brukar alltid behöva prova sig fram. Jag tycker det är vanskligt att uttala sig om specifika produkter som nån slags universalprodukter som löser alla problem oavsett golv, rack och apparat.
 4. 2 points
  calle_jr

  En ny digitalkabel

  Ja. Men ofta är det bättre att inte göra något alls än att tokdämpa för att inte sprida något till andra apparater. Vibrationer är reciprociva, men om man enbart maxar för att avisolera en apparat, så kan man försämra apparatens eget beteende avsevärt. Tydliga exempel är högtalare och pickuper, som båda är byggda för att ha en fast referens (baffel resp pu-hus). Med elastisk avisolering kommer referensen att röra sig. Och ju högre dämpning desto mer distorsion.
 5. 1 point
  Harryup

  En ny digitalkabel

  Jag tycker inte att stödet stannar vid fot mot sten utan det fortsätter ner till golvets support. Därför jag ser det som generella råd är omöjliga att ge. Det är alltid individuellt var det tar stopp någonstans. mvh/Harryup
 6. 1 point
  JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Linn släppte runt slutet av 80-talet två stycken skivspelare, Basik och Axis. Tanken med dessa var att de skulle vara instegsmodeller till den av lite mer "legendstatus", LP12. Basik var den enklaste av modellerna med en stum avkoppling, tonarmen "Basik" (En enklare variant baserad på Ittok som var deras dåvarande topparm.), och pickupen Linn K5 (en Audio Technica AT95 brandad Linn). Axis var den tänkta mittenmodellen med ett gummiupphängt subchassie, till skillnad från LP12 som har ett flytande subchassie på fjäder. Axis hade en ganska sofistikerad motorstyrning som drevs av en 24-polig synkronmotor, intern oscillator och motorstyrning i klass-a, denna gav upphov till motorstyrningen Lingo. Dock hade den sina problem och det reviderade dom med en ny version, mk2, där motorstyrningen skulle hålla längre. Armen som följde med mk2 var en Linn Akito och pickupen Linn K9 (även denna en AT95, med annorlunda slipning.). I övrigt använder Axis likadana tallrikslager och en tvådelad aluminium-tallrik som LP12an. Min Axis är en mk2 från -91 som jag kunde utläsa från kretskortet och det är dags för översyn av denna. Nästan jämngammal med ägaren, den ena är bara något snurrigare..
 7. 1 point
  octavia rs

  Vad lyssnar du på just nu?

 8. 1 point
  YYZ

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  @AlfaGTVSteve Hacketts senaste är lite av en överraskningarnas platta där vissa partier består av sådant man inte förväntar sig, och är då snyggt gjort. Ljudet är helt ok, en smula odistinkt i vissa stycken. En platta som kommer snurra mycket. Angående Opeth - Garden Of The Titans (Live At Red Rocks Amphitheatre) Blu-ray, så är det kanonljud och helgjuten sammansättning av låtar. Visst, de lite tidigare låtarna har stycken beståendes av korta inslag av growling, vilket jag nuförtiden accepterar då det i Optehs fall förekommer i en finessrik låtuppbyggnad. För mig har growling blivit lite som opera, att förekommer det inte i ett bra sammanhang så är det rätt kasst.
 9. 1 point
  thli72

  dCS släpper ny DAC/hörlursförstärkare.

  Man kan i o för sig styra det mesta med en app o styra volymen i ROON . . men ändå, en spelare för +150k utan fjärr när du stort sett ALLTID får med en fjärr även på 1000:- maskiner o sen att bara erbjuda en för 9k känns udda Jag behöver ingen för jag sitter o lyssnar på kontoret och når volym vredet från min plats. . så JAG är glad att den inte ingår o lägger 9k på priset. . .,men det ÄR svårt att inte "hoppa tilL" när man ser prislappen. . .9000:- för en FJÄRR ?!? konkurrenten MSB tar "bara" 3000:- för sin
 10. 1 point
  Kristian

  Det ständiga sökandet

  Hej! Testa det här http://bmc-audio.com/index.php/bmc-phono-mcci-30.html jag har versionen innan detta som jag är väldigt nöjd med. Lycka till i sökandet!
 11. 1 point
  Lyckades smita lite tidigare. .nu spelar det