Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2018-10-26 in all areas

 1. 4 points
  calle_jr

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Här har vi @tipo901C system: Om man tittar noga ser man att det sitter två basar i den svarta dörren. Det är EV30W och utrymmet bakom är en 18m3 subwooferlåda!
 2. 2 points
  lindome

  Vad lyssnar du på just nu?

  Greta van Fleet på Spotify och lite liveupptagningar på tuben! Så här skall rock låta tycker jag kanske beror på att jag gillar Led Zeppelin, The Who etc Sångaren kan behöva några år till då rösten är lite ljus... Men satan sånt sväng de får till
 3. 2 points
  tipo901C

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  hej Apple Njä, bästa är väl inte, det finns ett & annat betydligt bättre i närheten men tyvärr jag vet inte hur man publicerar bilder här. Du har ett fint rum men högtalarna står för nära bakre väggen? Vi väntar mer detaljer om ditt system! mvh Spiros
 4. 2 points
  Ampalang

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Så här ser det för tillfället ut i mitt rum.
 5. 1 point
  P-pan

  Allmänt lack

  Hon hade antagligen lika bra kunnat fått svaret ... mobilen Oavsett så skulle vi antagligen kunna dra detta i en sträckbänk längre än vad vi någonsin dragit något annat ämne. Det gäller att ha lite insikt i varje yrkesgrupps vardag för att förstå arbetsförhållandena antar jag. Som på många andra ställen inom samhället så är det antagligen pengar, konkurrens och vinstintressen som styr... tyvärr. Service, kvalité, lönsamhet och hastighet hör sällan ihop brukar jag säga... allra helst inom yrken där det lätt blir proppar p.g.a av att det är svårt att hitta rätt "hen" eller ens någon som vill ta sig an uppgiften/jobbet och som dessutom har kunnandet och stresströskeln till att utföra jobbet med precision och kvalité... "Brasan" är härmed tänd antar jag ... ?
 6. 1 point
  new order

  Allmänt lack

  Oj. Är nog lite skadad. Asossierade lack med vinyl...🤕😎
 7. 1 point
  calm

  Allmänt lack

  Känns tyvärr ganska bekant. Om jag kan styra och det inte gäller stora leveranser så försöker jag styra till lokala utlämningsställen det finns tre sådana i närheten. Post Nord är nog värst i synnerhet på utlandspaket som "försvinner" under flera veckor i moms och förtullning. Senast tog det tre veckor sedan paketet landat i omlastning i Sverige tills det kom fram. Logistikföretagen verkar ha pippi på att ringa samma dag och är man inte på plats så får man i sämsta fall hämta på någon terminal ute i spenaten. Calm
 8. 1 point
  MatsT

  Musikhörna och experimentverkstad

  Bygget har fortsatt under dagen. Filterkomponenterna sitter direkt på kontaktdonen. Bara att ansluta lite sladdar... … och stänga igen lådan. Klart !!
 9. 1 point
  Apexorca

  Vad lyssnar du på just nu?

  En härlig Japanpress från 1976. Inspelad 1960 och det är första gången John spelar sopransaxofon på ett album, men så klart kommer tenorsaxen fram på sida 2. Sopransaxen var en present från Miles Davis som köpt den under en spelning i Europa och tyckte John skulle testa det. Detta är ett riktigt bra album tycker jag. Inspelningen är rätt typisk för tiden. Bra som tusan med ett jäkla klipp och driv. Alla instrument hörs i förhållande till varandra som de skall, men med viss färgning i ffa trummor och piano. Sax och ståbas är kalas. Men som jag brukas säga... denna färgning påverkar inte ett dugg den fantastiska musiken. Det är en del av inspelningen och en del av verket som är ett tidsdokument. Det är ren och skär underbar musik. Det är tajming, dynamik och den sköna ensamblekänslan, sammarbetet rent musikaliskt i orkestern som gör det bra. Mer "korrekt färgning" skulle inte väga upp detta ett dugg. Bara de som var där då vet hur det lät, men det är ointressant. Denna skiva är dock intressant och bra som tusan.
 10. 1 point
  Bebop

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag följde 1-5 och överlät allt till någon jag litar på och som har gott renomé och kan visa upp bra referenser. Det kostar lite mer men i längden tror jag det är välinvesterade pengar. I hifi-sammanhang är det ju ändå "billigt". Jag frågade om jag behövde göra 6:an också. Svaret jag fick är att jag kunde vänta något år. B67 byggda för att vara en kompakt "A80" i inspelningsbussar och liknande och de är inte kända för att ändra sig under ganska tuffa betingelser. Annorlunda är det med maskiner i studio som går 24/7. Då kalibrerar man betydligt oftare men mer för att vara säker så att man inte sabbar dyr studiotid. Jag tror man kan resonera ungefär som med pickuper. Jag brukar kolla upp en gång per år under julhelgen inklusive rengöring, kolla oljenivå och liknande.
 11. 1 point
  Bebop

  Mästarmöte har en vinnare!

  Helt enig med dig. En annan parameter som du får ta med är komponenterna typ kondingar. Är de bytta eller inte? Det finns olika meningar, även bland proffs, om vilka utbyteskondensatorer man skall använda. Alla initierade är ganska överens om att man måste byta Frako-kondingarna då de kan orsaka kraftiga skador och att deras bästa tid är ute. Det betyder inte att Frako gjorde dåliga kondensatorer, tvärtom, men de är helt enkelt uttjänta och kan ge obehagliga kortslutningar och läckage. Frako finns inte idag och deras kondensatorer får heller inte tillverkas längre pga miljökrav. Då måste man ha något annat och då dyker det upp många "experter". Vi pratar om maskiner som har 30-40 år på nacken eller mer som i många fall har gått dygnet runt. Deras historia vet vi inte i detalj men det kan säkert skilja sig en del. Min tes är att om man vill att de skall låta som en "riktig" Studer så skall man följa originalmanualen. När man väl kommit dit så kan man ju "leka" med olika varianter av komponenter. Då har man alltid en referens att gå tillbaka till. En del har modifierade kort. (Jag har ett par sådana i hyllan - Mr D. har flera från olika källor och alla låter olika även om skillnaderna inte är revolutionerande). På bandspelarforumet tapeheads.net samlas många allt från amatörer som du och jag, till studiofolk, servicefolk och tillverkare. Många tips är går åt samma håll men inte alltid. GCS var inne på i en tråd att han använde rosa brus för att ställa bias. Det tycks vara rätt vanligt i studiosammanhang, med eller utan mätinstrument. (Så gjorde många också under kassettbandspelarnas gyllene år - det var också det som rekommenderades. Man tog bruset från radion). Fabio, som jobbade för Studer i EMI's, Deutsche Grammophon och Philips studios förlitade sig helt på mätningar typ de Taxmannen redovisar. När det är fler människor inblandade så bör man hålla sig till en standard. "En modifierad" Studer utanför deras standard är inget säljargument för mig.
 12. 1 point
  C.Appel

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Tack alla! Mer info kommer 😉 Spiros: nu får du visa ditt rum/garage med det bästa hornsystemet 😚
 13. 1 point
  Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Det härliga rullbandsintresset rullar på. En strid ström av nya insikter anstränger hjärnan när man har kontakt med proffs på området. I dag fick jag en justerad insikt. Detta kan kanske också vara intressant för andra med rullbandspelarintresse eller om man tänker köpa bandare och funderar på om den man köper låter bra nog. När jag testat rullbandspelare och ffa B67or mot varandra är det uppenbarligen inte helt rättvisande. Naturligtvis måste det vara kalibrerade likadant för avspelning och det kan man inte veta att de är. Det är helt klart en felkälla. Man skulle kunna tro att man kan ta två likadana spelare som är kalibrerade av två olika proffs och få samma resultat i ljudet, men ack nej. Det blir visst mått av en personlighet i kalibreringen. Så skall flera spelare kalibreras och som av någon anledning behöver vara så lika i ljuded som det går, så använder man samma person som kalibrerar alla maskinerna. Så mina B67or behöver inte vara så olika i ljudkaraktären som jag tror egentligen, det kan vara kalibreringen. Det insåg jag visserligen också, men det kan vara mer skillnad på just detta än vad jag trodde att det kunde vara. ... så glöm ovanstående test mellan B67-maskinerna.
 14. 1 point
 15. 1 point
 16. 1 point
 17. 1 point
  MatsT

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag hittade en fin sammanställning. Classical Notes - Saint-Saens' Symphony # 3 ("Organ")
 18. 1 point
  Apexorca

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Och ungefär så, möjligen något längre mot racket, ställdes den hemma hos mig med gott resultat när vi testade den tillsammans med Frode (den Nordiska importören).