Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2018-08-06 in all areas

 1. 4 points
  eliot

  Varför mono-picup?

  Det är denna skiva det gäller (länk till discogs) och alla bilderna på discogs kommer från mitt exemplar
 2. 1 point
  eliot

  Varför mono-picup?

  Jag hade samma uppfattning tills jag gick förbi Anagram på Tulegatan i Stockholm, en affär där jag hade köpt många skivor. Denna gången fann jag två exempel på Billie Holiday, Lady Sings the Blues, en på Clef och en på Verve och jag visste att Clef var den förstautgåvan. När jag frågade om priset så sa han att det var före dyrt för mig. Priset var 800kr och det betalade jag. Alla tidigare skivor med Billie Holiday hade låtit som om hon sjöng genom en tratt. Här hörde man personen, det var inte bara en generisk kvinnostämma. Anagram finns kvar på nätet: http://www.anagram-records.com/
 3. 1 point
  Jaja. Vi får väl hoppas på förr då. Thöress ser ut att vara ett litet exclusivt HiFi-smycke. Fina operationsbilder visar detta.
 4. 1 point
  Du får deala med eliot om det Reinhard Thöress är mån om att det inte figurerar alltför många varianter av hans elektronik på marknaden. Han gör därför Phono Enhancer i flera versioner och detta är version 4 med en MC-ingång och 5st MM-ingångar. Denna modell har dessutom ett par ingångar för äkta (single coil) mono-pickup. De är gula och syns på denna bild, under en grönmarkerad MC-ingång (high-gain 500ohm) och 5st blåa MM-ingångar (medium-gain 47k). Thöress anger inga tydliga specifikationer varken för riaa eller försteg. Men efter dialog med honom förstår jag att MC har minst 65dB gain, och MM gissar jag har minst 45dB gain. Med monoingång kan man använda en eller två av utgångarna för att undvika risk för brum, vilket annars lätt uppstår om man dubblerar signalen från en single coil monopickup tidigare i kretsen. Som syns finns det inget kretskort i denna burk heller (Thöress troget) utan allt är lött punkt till punkt på bryggor, en brygga för resp kanal. Trafon är avkopplad från chassit med gummifötter, och så som kretsarna är byggda på bryggor verkar det helt uteslutet att trafovibrationer ska fortplanta sig till känsliga kretsar. Bygget är således helt i linje med FFPA som avhandlats tidigare i tråden. De fem MM-ingångarna kan såklart avkoda enligt riaa, men det finns tre reglage på fronten för att modifiera eq. Om man vrider det mittersta reglaget "Mittelton" moturs så förstärker man mellanregistret jämfört med riaa-kurvan. Om man vrider reglaget "Tiefton" moturs så boostar man basen, och med det högra reglaget "Hochton" ökar man briljansen jämfört med riaa-kurvan när man vrider det medurs. Detta innebär att man även kan ta signalen direkt från tonhuvudet på en rullbandspelare.
 5. 1 point
  bigblue

  Fototråden

 6. 1 point
  Apexorca

  Mästarmöte har en vinnare!

  Vädret fortsätter att vara toppen... Karlstens fästning i bakgrunden. (iPhonekamera) Kvällen kommer och det blir oväntat ostadigt väder.