Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2017-12-14 in all areas

 1. Jag har kollat lite på de leverantörerna som har nämnts här. På Native DSD's hemsida står det i den tekniska specen om Jazz At The Pawnshop: For the 2xHD transfer of this recording, the original 1/4”, 15 ips CCIR master tape was played on a NAGRA IV-S Tape recorder – the same model as used in the original recording – with a pair of Dolby 361, using a hi-end tube pre-amplifier with OCC silver clables. We did an analog transfer for each HiRez sampling and A & B comparisons were made with both the original LP, using the Kronos turntable, as well as the best available CD, using the Nagra HD Dac and dCS Vivaldi DAC, throughout the process. 64fs DSD was done using dCS 905 and dCS Vivaldi clock DXD 352.8kHz was done using dCS 905 and dCS Vivaldi clock 128fs DSD was done using Ayre QA9pro Det låter lite konstigt att Naxos skulle skicka sina högt värderade masterband för att sedan kopieras från en Nagra IV-S. Och varför kopiera från en Nagra när det gör sig bäst på en Studer A80 eller A820 eller varför inte Telefunken M20 Reproducer-maskin? För bästa resultat så skall maskinen vara utan rader- och Inspelnings-huvud av flera anledningar för vem skulle riskera att bandet raderas eller att det spelas in något nytt De använder Dolby 361 för att justera ljudet. Sen är allt jämfört med vinyl och Cd för bästa resultat Om man kollar på lite andra filer på sidan så verkar det som att de använder sig av lite olika maskiner för avspelning. På High Definition Tape Transfers uppges det väldigt lite info. För exempelvis A Portrait Of Duke Ellington - Dizzy Gillespie And His Orchestra skriver dom: Recording Info: Transferred from a Verve 4-track tape Recorded on 27+28 April, 1960 in NYC När det gäller äldre inspelningar så är det ändå källan som är det helt avgörande och då tycker jag att man skall uppge lite mer info än vad som görs.
  4 points
 2. En poäng med mitt inlägg ovan är att ibland på äldre inspelningar så gjordes inspelningar på masterbandet på ett visst sätt för att senare bli en färdig produkt i och med mastringen och när man graverade skivan. T.ex så har jag för mig att vissa bolag hottade upp diskanten i inspelningen för att senare ta ner den i mastringen - en slags tidig Dolby. I de fallen räcker det ju inte att bara ta masterbandet och tuta och köra till CD eller tillverka kopior på detta. Då blir det inte som inspelningsteknikerna tänkt. Ofta kan det dock bli bra i varsamma händer såklart.
  1 point
 3. Intressant Bebop, Jag har under ganska lång tid satt mig in i Blue Notes katalog och olika utgåvor från denna. Dina findings med Midnight Blue förvånar mig inte. När Rudy Van Gelder gav ut sina RVG edition (först i Japan senare Worldwide) så jobbade han en del med mastringen. Ofta drog han ihop ljubilden på stereoinspelningar till nästan mono - detta för att i viss mån efterlikna hur det lät i sin studio som under lång tid endast hade en högtalare och han mastrade skivorna i mono (även om han spelade in i 2 kanal som för honom var ett sätt att få till bättre balans av instrumenten i mono-mixen. Så han tog ett steg "tillbaka" till hur det var och lät i sin studio när han spelade in. Tyvärr så lade han ofta på lite EQ i toppen och komprimerade ljudet för CD-utgåvorna. Det har han fått en del kritik för. Vi får inte heller glömma att RVG var en allkonstnär i sin karriär och där han själv graverade sina laquers och tillämpade en del tricks i själva "cuten" av metallmastrarna. Masterbandet var ju bara en del av kedjan som han använde för att göra den slutgiltiga mastern. Så RVG edition är lite av en mixed blessing. Att ljudbilden är ihoptryckt kan vara trevligt för hörlurslyssning tycker jag, men att det blir för ljust ljud (mycket diskant - lite bas) kan bli lite jobbigt. Vill man ha mer raka överföringar på CD kan man titta på japanska sk. TOCJ BN-Works från 90-talet som jag tycker allmänt låter trevligast eller audiofilt på AudioWave. De är mycket bra.
  1 point
 4. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Fann ett uns av entusiasm och fick fixat håltagning och fräsning av baksidan, stå inne i förrådet var sådär men när regnet öser ner så ja vad gör man..... Planfräste hyllplanen som inte var helt 100 jämna med baksidan så nu ska racket rivas ner och målas. Kan bli klart till jul....eller de blir de inte för glasbitarna blir inte gjorda förrän efter helgerna men klart för att sätta in i väggen om inget annat.
  1 point
 5. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  SOtM SMS Ultra igång och spelar Tog typ max 5 min att konfigurera SMS Ultran så den kör Roon, ställa in den som endpoint i Roon och döpa om den så Ropieee kan visa vad som spelas på SMS Ultran via Pi skärmen. Man måste bara tycka om dessa produkter de är verkligen användar vänliga
  1 point
 6. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Tidig julafton idag
  1 point
×
×
 • Create New...