Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-04-20 in all areas

 1. 14 points
  Apexorca

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Jag, bigblue och Kristian åkte ner i lite extra god tid till München i år. Först mellanlandning i ett regnigt Frankfurt. Därefter till ett "bara" mulet München. På den sena lunchen i vid vinylbutiken Shallplattenladen vid tunnelbanestationen Ostbanhof så diskuterade vi planen för vad vi vill se. Denna Thorens rullbandspelare måste vi absolut se i verkligheten. Tror den kommer ligga på runt 120-tusen, men vi får se. Ingen tid att förspilla. Ner med schnitzeln och ölen så går vi över korsningen till Stefan som har den bästa vinylbutik jag varit i. Sympatisk, kunnig och tjänstvillig som få. Han har haft denna butik som en hobby men har fått sluta med hans riktiga yrke och bara syssla med detta nu. Vi märkte att det var ännu mer skivor denna gång, betydligt mycket mer. Stefan har nog en katalogskalle för han verkar veta vad han har och var det står. Han kom ihåg vad jag hade köpt för 2 år sedan!!! (det gör jag ju knappt själv ) Stefan har ställt ut på mässan förr och de var så vi träffade honom, men han tycker det ger alldeles för lite. Det är bättre vi kommer till butiken säger han. Det har vi tagit fasta på och kan inte annat än att hålla med om det. Synd att man inte bor i München. Shallplattenladen hinner man inte gå igenom ordentligt på ett besök så här. Även om man inte hinner med det så kan det bli mycket plattor med hem. Det mesta, eller jag skulle nog kunna sträcka det till att nästa allt är i mycket gott skick dessutom. Alla plattor jag köpt här har varit mycket bra skick på. En Technics 1210 för provlyssning med lurar... ... och Genelec, Jeff Rowland och Thorens td124 MKII med extra stort armbord spelar riktigt bra ut i butiken. Jag köpte skivan han spelade när jag kom in... (tbm) Butiken fullkomligt badar i plattor högt och lågt. Ordning och reda, men det är så mycket skivor överallt och butikens alla tänkbara och otänkbara ytor är fullproppade med plattor. Man får ligga ner över backarna får att nå, men jag nådde inte längst in ändå. Det blev en stadig hög och liksom förra gången valde jag att skicka hem det för att slippa orangutangarmar. Mat igen vid Münchner Freiheit i området Schwabing. Vi gillar denna stadsdel. Konstaterar att mässan öppnar snart. Fokuserade, mätta och förväntansfulla kompisar. Nu hoppas vi på en god natts sömn och att öronen är i toppform i morgon.
 2. 12 points
  byZan

  byZan - Nytt i stugan #7

  Nu har jag spelat via R2R i några dagar och njutit i fulla drag. Idag blev det lite streamat via Roon/Tidal vilket också var njutbart även om jag höll på med lite fix och trix bland skivor och pinaler som hade kommit i oordning av någon anledning. Helt plötsligt så dök det upp en vinylskiva som jag inte spelat på mååååånga år och det var Traks en 45rpm med låten Long Train Running från 1982 inköpt på Domus tydligen. Originalet med Doobie Brothers köpte jag 1973, bandet kategoriserades som "klassisk rock" och var en tidig favorit när det gällde pop/rock. Hursomhelst så slängde jag på Traks version och jäklar vad minnen som dök upp ur det fördolda, bl a en nyårsafton då vi dansade på ett bord, bordet finns kvar och är vårt köksbord idag. Ett bord jag aldrig kommer att sälja för det finns så mycket märken på det som talar om att morfar borrade och snickrade på det, mormor spände upp stickningar, brännmärken efter lödkolv, cigaretter och ljusstakar som tagit eld. Bordet är endast ca 7 år yngre än vad jag är men har varit med om mycket så det får gå i arv (min önskan). Hur lät skivan då? Jo den lät kanon även om inspelningen var annorlunda mot originalet, kul när man rotar runt ibland! /byZan
 3. 12 points
  Kjellpo

  En resa mot välljud

  Hej på er! Efter att ha följt alla spännande och lärorika diskussioner här senaste tiden tänkte jag passa på att bidra med min lilla anläggning som vuxit fram genom åren. Då jag utför mycket arbete hemifrån har musiken blivit en stor del av vardagen, med finlyssning flyttad till "efter arbetstid". Jag har haft ett antal högtalare genom åren, men fick nyligen möjlighet att förvärva, för mig, något av en drömkombo. Kanske ingen världsklass på bilderna men håll till godo! Vi börjar med högtalarna, Ett par Harbeth Compact 7ES-3 40th Anniversary. Dessa har allt jag söker hos en högtalare. Oavsett om jag lyssnar på gamla favoriter eller upptäcker helt ny musik vill man bara ha mer. Dom förmedlar musik på ett sånt oerhört engagerat och naturligt sätt. Riktigt roliga att lyssna på, med ett mellanregister som är lätt beroendeframkallande. Första gången jag hörde Compact 7 visste jag någonstans att för eller senare skulle jag ha ett par hemma. För några veckor sedan landade dessa i vardagsrummet och det har nog aldrig spelats så mycket musik som nu. Vidare till förstärkarsidan, En Luxman L505u. Synergin mellan Luxman och Harbeth har alltid varit något jag dragits till, gifter sig väldigt fint tillsammans! L505u är dessutom utrustad med en massa hifi-godis: hörlursförstärkare, RIAA för MM och MC, tonkontroller mm. Och så den primära signalkällan, med SUT, Vinylen snurras på en Pro-Ject RPM 9.1, med en Ortofon Quintet Black S, via en Ortofon ST-80 SE. Skivspelaren står på en platta svart diabas, med HRS Nimbus Coupler under. Har väldigt bred musiksmak, men senaste tiden har det blivit mycket Marcus Miller, Supertramp och Creedence Clearwater.. Allt typ av akustisk musik går också hett. Det streamas även titt som tätt via en Auralic Aries Mini. Enkelheten att streama musik är något jag fattat tycke för och det finns helt klart intresse att fundera vidare på en mer gedigen lösning. Och så här ser det ut i sin helhet, trevlig kväll!
 4. 9 points
  Apexorca

  Apexorca på HIGH END München 2019

  ------------------------------- Nu ber jag er att förbereda er på HIGH END München nästa vecka. Bjuder på fridlyst vårblomma "som ut i backarna står" så länge. Blåsippa (Hepatica nobilis) i de djupa skogarna kring Hedekas (Bohuslän) i påskas.
 5. 7 points
  AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Dags för lite lyssningsrapport här i tråden! Eller kalla det för "De små giganternas kamp!" om ni vill. Jag växlar ju mellan produkter för någon hundralapp upp till betydligt dyrare apparater. Nu har jag fått tillfälle att prova en prismässigt likvärdig streamer som min Aries G1, och det är en Lumin U1 Mini. Och den kommer alltså få gå några ronder mot Auralic Aries G1, två liknade apparater för strax norr om 20Tkr, med både gemensamma drag och avvikelser. Båda är streamers med möjlighet att ansluta en hårddisk, eller att spela upp musik från en befintlig UPnP server eller Roon Server. Auralic rekommenderar trådlös koppling medan Lumin enbart har anslutning för trådar nätverk. Båda kan spela lokala filer, Tidal, Qobuz och Internetradio. Ingen av dem har någon DAC utan man får ansluta till en DAC med USB eller SPDIF i ett flertal olika tappningar. Båda tillhandahåller en fullt kapabel (nåja..) app för fjärrstyrning, i Auralics fall enbart tillgänglig på iOS. Längre än så har jag inte kommit i granskningen ännu, så nu skall Lumin få sätta sig i min miljön och spela lite Radio Paradise så den inte är spritt språngande ny!
 6. 7 points
  Bebop

  Tar resan slut.....

  En litet minne från en lyssning hemma med Euphonia-vänner i somras: Jag hade stämt av till exakt samma volym med ett album med Ben Harper (inspelad analogt) som jag har både på LP och rippad CD ("nice price") som jag spelade parallellt perfekt synkroniserad. Jag berättade när jag växlade men inte till vad. Ingen kunde höra någon som helst skillnad. @calle_jr la dock in en brasklapp ungefär så här, "den som eventuellt knastrar är bäst" med en liten glimt i ögat. Jämförelsen sa inget annat än att det var ett bra hantverk av studiofolket när man överfört musiken till digitalt media. Jag har tidigare gjort motsvarande test med samma gäng med en dyr ORG-vinylutgåva med Ricky Lee Jones (Pop, pop, pop) och motsvarande cd för 85:-. Samma resultat.
 7. 6 points
  A/Wing.

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag har ju som bekant beställt ett par monoblock från APS har ej fått dom ännu men jag har fått lånat av Akkelis ett par så jag har ju inte varit utan musik, Det har ju visat sig att APS gör väldigt välljudande produkter som faller mig väl i smaken. Så då går ju tanken på deras försteg om jag ska löpa linan ut så att säga men då måste jag ju skaffa mig en ny dac Så jag fick låna hem en från Line Magnetic som avlyssnades men föll mig inte i smaken så den gick tillbaka till butik. Jag vet ju att Auralic har en dac i Vegan så den är hemma för utvärdering medans pojkarna på Akkelis är på mässan och roar sig,men det var ju inte bara en låda som följde med hem utan fyra lådor. Men vi börjar med denna.
 8. 6 points
  P-pan

  P-Pans Musikhörna

  Jag sitter fortfarande och småmyser till Tidal's "små" Piano-burkar och jag trivs väldeliga får jag nog lov att erkänna. Tror mig ha hittat en god positionering av högtalarna och allt vad bas-fattighet kan tänkas vara är ett minne blott Ett par ordentliga kurvtagningar sett till placeringen gav resultat och resten av finliret tog inte särskilt lång tid. Det spelas så det nästan glöder i rummet, inte så mycket p.g.a hög volym men desto mer sett till de långa lyssningspassen... Jag fick ju ett antal alldeles ypperliga musiktips tidigare i tråden och det tillkom lite av en "pärla" sett till både musikaliskt framförande men också den inspelningstekniska kvalitén... enligt mig då. Dominique Fils-Aimé / Nameless https://www.youtube.com/watch?v=7x14sRLub8Y Lyssna lugnt så länge...
 9. 5 points
  MatsT

  Musikhörna och experimentverkstad

  För att förklara för dem som inte själva bygger och undrar varför det ibland går så långsamt för oss som gör det. Det finns en uppstartsproblematik! Att rensa arbetsbänken kan vara väl så tidskrävande som själva jobbet som ska göras.
 10. 5 points
  lindome

  Tar resan slut.....

  Igår kom det en låda på posten. Storlek som en flyttlåda Full med safety masters! Samtidigt var det dags för ett besök på Hisingen för att hämta en ny(nåja) leksak
 11. 5 points
  Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  SME väljer Stylus audio för sin distribution i Sverige, Danmark, Norge och Finland SME bygger de finaste skivspelarna och tonarmarna i världen. Anledningen är att de är de enda som kan. Alla andra sätter ihop produkter baserat på delar som andra har tillverkat åt dem. Det duger inte för SME. Deras krav på perfektion går bortom allt annat vi har sett. Varenda skruv är tillverkad med toleranser som andra skulle vara stolta att deras lager håller. Så när en produkt är färdig och monterat så har den en så hög mekanisk integritet att den upplevs som att den är fräst ur ett enda stycke. Det är nästan poetisk att ta på en SME-produkt. Men den verkliga poesin uppenbarar sig när man sänker ner nålen i spåret. Då inser man varför de bygger så kompromisslöst som de gör. Läs mer här!
 12. 5 points
  calm

  En ovanligt balanserad tråd - diskussion

  Jag kan inte mer än vara tacksam att det finns medlemmar på detta forum som @Peo och @calle_jr som sitter inne med djupa kunskaper om ämnen inom vår hobby och på ett pedagogiskt sätt försöker att sprida denna kunskap genom dessa artiklar. Jag har haft stor glädje av denna och "Det smutsiga nätet" som exempel även om jag inte har förutsättningar att förstå dem på djupet, så kommer en hel del kunskapsluckor att fyllas. Fördelen är att de består som "läroböcker" som man kan återkomma till dem närhelst någon frågeställning dyker upp och att slå hål på hifi-skrönor som dyker upp i olika sammanhang, mest i sälj- och marknadssammanhang. De är lättare att förstå att de har som många ett kommersiellt syfte och inte att sprida altruism. Man blir lätt illamående varje gång man hör uttrycket, "och denna teknik har utvecklats av NASA" i mässammanhang. Det är lättare att avfärda en mer sofistikerade argument som grasserar i olika fora och som lätt blir "sanningar". Jag läser med stor behållning vidare och snappar upp en hel del som kanske kan omsättas rent praktiskt. Även om det är då svårigheten kanske sätter in på riktigt. Har för egen del valt en annan metod för mitt systemmässiga lärande genom att tålmodigt testande och förkastande och landande i ett musikaliskt uttryck som jag tycker stämmer. Men det är en helt annan historia som är helt ovetenskaplig och bara utgår från mitt eget tyckande och smak. Så än en gång tack för trevlig och nyttig läsning! Calm
 13. 5 points
  juha

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Efter en rejäl försening så vart man äntligen framme😳 Länge sen jag var och hälsa på och tacksam för detta möte idag. Är ju fast beslutsam att bena upp min streaming till högre nivå och känna känslan av hållbar musiklyssning. Direkt redan under de första minuterna jämte hgt tjabbandes om ditt och datt hörde man att potential fanns. En genomgång först vad som fanns med i systemet så vart det dags sweetspot. Allt infriades och mer därtill. Musikalitet sväng detaljer klang osv var riktigt bra. Brukar ju tycka större hgt med stora element ha problem att få energi i instrument högre upp i frekvenser-fanns inget alls av detta här, fantastisk återgivning. Kropp fanns i allt som dyker upp. Tror inte det egentligen är hgt i sig utan rummets inverkan och akustik. Detta system har otrolig jämn i energi i från botten och upp till topp. Man sitter och njuter av musik och glömmer hifi. Streaming funkar ju alldeles utmärkt och saknade inget. Skulle inte princip kunna säga vad för källa som avspelades. Tackar för detta lugn jag fick för framtiden A/Wing
 14. 4 points
  lindome

  Tar resan slut.....

  Vissa vet vad det är som anlänt.... Jag skrev nånting tidigare om att vissa har många bandspelare, och jag vill ju inte vara sämre Pac köpte denna spelare för att lära sig mer om bandspelare plus att han tyckte den såg cool ut.... Jag fick chans att lyssna på den och den spelar fantastiskt bra. Sedan finns det VU-mätare också När dessutom Pac lägger ner sin själ att gå igenom maskinen och byta ut det som bör bytas så var detta köp en "no-brainer" http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95825&SearchTerms=ökentanksen Ökentanksen bor numera hos mig!
 15. 4 points
  Apexorca

  Tar resan slut.....

  Har just haft en stor muskupplevelse hemma i soffan med musik som kommer från ovan nämnda flyttlåda. Vi/jag/lindome (förmodar jag) och några till kommer bara längre och längre ifrån den enkla lilla stereon med musik på en hårddisk som signalkälla. Det är ju såååå mycket roligare med rullband som medie och det är en sak i sig , en personlig sak, som är mycket subjektiv och det passar inte så många, men dessutom tycker jag det är mycket bättre musikupplevelse. MYCKET BÄTTRE! Det kan däremot passa många. För de som har lika bra ljud från det digitala eller vinyl så kan jag bara att lyfta på hatten, för det ha inte jag dessvärre. Hemma hos mig är rullband fullständigt överlägset min MSB-rigg och min Brinkmann Balance. Har nu testat lite mot CD, bra vinylutgåva och mot rullbandet. Cd är lite stixig, syntetisk och pixlig jämfört med vinylen som är graciös, mer kraftfull och musikalisk. Kvinnorösten svävar mer naturligt i rymden och har bättre klang. Rullbandet är som om man plötsligt fick 400hk till i sin bil. Jag blev fokuserad på vägen och allt som händer i trafiken som Neoi Matrix när han ser och löser koden i the Matrix. Allt bara lyfter och förstärks. En högre medvetandegrad på något sätt. Stort, avslappnat, kraftfullt, fokuserat, naturligt innerligt och självklart oandsträngt. Det är ord som kan beskriva upplevelsen. Musiken är ju lika bra på alla medier och låter bra, så klart, men musikupplevelsen... inte jämförbart. Jag fick i dag en sådan stor musikupplevelse som jag annars bara får live. Glömde till och med att dra fram vingarna... Till och med 80-tals inspelningar som låter 80-tal blir skitbra på rullband. Jag menar inte att alla måste haka på detta, det kommer inte att passa alla, men för min egen del är det den största orsaken till mina bästa musikupplevelser från reproducerad musik senaste tiden. Narturligtvis blir jag berörd och får fina upplevelser av digital musik eller från vinyl, men det blir klart bättre effekt av rullband.
 16. 4 points
  darklord

  Sweetspot 2019 Jönköping 27-28 April

  Här kan ni följa oss, genom Sweetspot mässan från helgen. http://www.extremeshop.se/shop/?p=7867
 17. 3 points
  Engelholm Audio

  Nyheter på halvfabrikat!

  Hejsan! Allting har en början och vi går igång på olika saker. Inget är viktigare än helheten, samtidigt som helheten byggs upp (liten) beståndsdel för beståndsdel. Med nästan 100 byggda högtalarmodeller, märkesprodukter, one-of, kundunika, prototyper, lära-projekt (dvs misslyckanden) så har jag en viss luttrad attityd till såväl färdiga produkter som dess ingående delkomponenter. Med detta vill jag säga att jag håller mig med fötterna på jorden i uttrycken och "ett OK högtalarelement" avser ändå en färdigprodukt för 50' kr. Denna tråden, handlar mer om att delge (vad jag tycker är) kul nyheter, från ett mer grundläggande perspektiv. På komponentbasis. Normalt sett, på Euphonia, så är det färdiga produkter med fullständigt marknadsföringsmaterial, blanka bilder och rent av produkt-videos. Denna tråden lär så att säga öka mångfalden, ur det perspektivet! Nog med förspel! Ps. Jag är osäker om denna hamnar under denna delen, eller "Butiksannonser". Jag gissar nån rättar mig om jag valde fel.
 18. 3 points
  Daniel

  Tar resan slut.....

  För mig är den sista vattendelaren alltid om jag bara tycker det låter bra, eller om jag blir sittande och lyssnar klart på musiken. Det har hänt med CD, Streaming, filer, band och vinyl, ja även kassettband ;-). Oftast blir jag sittande när det är analogt, men det har hänt att digitalt har fått mig att lägga ner fjärrkontrollen eller paddan. ;-) DSD är det digitala format som jag tycker låter mest följsamt och naturligt. Rätt gjort är det nog nästan lika bra som det bästa analoga, förutom knaster, krånglet, kostnaden och tiden som det analoga kräver, och som jag inte kan leva utan.
 19. 3 points
  calm

  Tar resan slut.....

  Det är möjligt att sättet att dokumentera ljud på något sätt blockerar ett fullt ut kritiskt tänkande. Man söker efter färgning eller artefakter av något slag därför att man vet varifrån ljudet eminerar. Det är kanske så att man allt för sällan går in i musikupplevelsen som sådan, utan snarare letar fel och hangups. Det finns dock en kvalitetsnivå som kan uppstå när detta inte längre existerar oavsett digital eller analog lagring. Jag tror att vi har kommit dithän eftersom utrustningen relativt kostnad för investeringen har blivit bättre i relation till ljudkvalitet. I vart fall letar jag sällan fel längre i mitt eget system, sedan kan man alltid reagera för konstiga inspelningar, men mer för musikalisk kvalitet eller konstiga mixningar. Men det gäller oavsett media. Skulle säga att ljudkvaliteten blivit tillräckligt bra för att inte utgöra ett problem oavsett signalkälla, sedan kan man reagera positivt för upplevelser utöver det vanliga. Calm
 20. 3 points
  juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Tankar och idéer finns hela tiden om fortsatt utveckling för anläggningen. Har kommit fram till att någon form lättare akustik eller iaf ta ner efterklangen något behövs. En enkel grej ordnades igår. Få elementen tysta! De har väsnats på vintrarna och ja det blir ju inte tystare än vad man har för grundljud omkring sig. Gjorde underverk. Ett besök hos A/Wing blev till och det gav verkligen mersmak på en mer redig streaming/filspelning kommer att bli till. Viktiga var att få höra en spelglädje och även känslosam långsam återgivning, dvs hållbart för mig. Dynamiken kändes också jämn över registrena. Basen var underbart upplöst och taktfullt lekfullt tight men inte torrt. Släppet från hgt var också på väldig hög nivå. Mina egna hgt har flyttats runt i sedvanligt maner. Hade nog lite väl bred uppställning och sansade mig. Rummet tillåter inte detta så det är bara att hänga med. Hgt fötterna har suttit löst och tog mig tid att sätta mig in hur det skulle lösas utan att paja något. Gick ju bra och är ju lite intressant på dessa hgt såg ut. Streamer/filspelare som kännts intressanta genom otal dagars kikande är Auralic G2 samt Innous zenith mk3. Nu fick man känna på Auralic och det är defenetivt lysande . Innous har ju lagring och möjlighet att rippa i själva enheten, dock inte tex coax ut. Framtida dac, kanske Chord Dave vore en bra kandidat. Nätkablar byts ut sakteligen. Fått möjligheten att testa fler Ansuz nätkablar så jag vet vad som väntar. Entreq jordning har också testats och det var en glad upptäckt.
 21. 3 points
  octavia rs

  Tar resan slut.....

  Efter att ha läst lite reportage ifrån Axpona mässan så var Gryphon rummet väldigt populärt och ett av de mest välljudande, här spelades det enbart CD. "The demo I sat in was full as were nearly all I heard. This was a popular room. Rune Skov did the demo and he is one of the best at this. Tracks were selected by Rune and we heard five tracks. Each was from a CD that loaded into the Ethos top-loader. CD! I still can’t believe it. Then I heard the sound and I really didn’t believe it. The CD tracks played were full of life. Not veiled, not lacking resolution. Rich in midrange. Deep bass. Depth of soundstage. Have we audiophile’s missed the fact that modern reference CD playback can be so damn good? Yes, I think we have. {ducks as Michael Fremer throws a shoe}" Se bara detta som ett inlägg i mängden inte att CD är bättre/bäst mer som en reflektion i diskussionen ☺ https://parttimeaudiophile.com/2019/05/05/gryphon-audio-axpona-2019/
 22. 3 points
  AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Här pågår inspelning av Tom Evans The Groove Plus SRX Mk II vilket har påvisat MYCKET påtagliga förändringar i ljudet under de veckor detta pågått! Jag var initialt imponerad, sedan förbryllad, besviken, euphorisk (måste det väl heta här va?) och den senaste tiden rätt o slätt helnöjd! Jag bad Tom sänka Gain ett snäpp för att ge mig bättre spelrum med volymen då jag spelar med Lyra-pickuperna, de har ju en hälsosam utnivå som i mitt system ger vardagsnivå ca kl 08:30 på volymratten. Jag tror det ger effekten av att man tycker man tappar "drag under galoscherna" varje gång man går från en digital ingång med högre utnivå, till RIAA-ingången. När volymen anpassats är det dock ingen som saknar "drag", det här phonosteget har en fantastisk dynamik och tystnaden avseende vinylbrus och knäppar är absolut så liten jag någonsin hört vid vinylåtergivning. Den här tystnaden gör det väldigt lätt att höra detaljer som gärna försvinner i andra sammanhang, eller "rummet" vid inspelningstillfället. En annan sak som jag nämnt tidigare är det suveräna musikurvalet som ofta spelas på Radio Paradise, det passar mig utmärkt! Sedan ett år eller så har de haft en FLAC-ström också, och nu är den åtkomlig via en vanlig internet-adress. Det betyder att den är på plats i mina Roon och Lightning DS favorit-stationer: http://audio-3.radioparadise.com:8000/flac
 23. 3 points
  Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Haha, nej, alla har väl 2 grammofoner?
 24. 3 points
  calm

  Den moderna jazzens utveckling

  Återkommer till Jan Johansson efter ett påskfirande i skärgården med strålande vårväder och lite motorsågsjobb på landet. Lite större jobb än hårklyveri! Efter fällning av en ca 200-årig tall förra året så gäller det att ta hand om dyrbart virke som kanske kan bli till en utbyggnad av bryggan senare. Första klvyvsnittet genomfört till tonerna av motorsågen i högstämt läge! Längsta svärdet når nätt och jämt igenom vi pratar om ca 50 cm i tvärsnitt. Calm
 25. 3 points
  octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Uppdaterade mitt flödesschema då jag inte tror jag fått in lite av de ändringar jag gjorde för ett tag sedan. Väntar fortfarande på att en produkt ska bli tillgänglig som kommer ersätta GS108 switchen och då även ge mig möjligheten att köra fiber så att nätverken blir åtskilda. HD Plex strömförsörjningen ska ersättas med två separata PSU så att det även blir separerat på 230V sidan där fibern delar nätverket (kanske helt onödigt men rätt enkelt att lösa). I övrigt händer det inte mycket med anläggningen förutom att lyssna på musik