Jump to content

Recommended Posts

18 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Men en ny DAC är ju alltid roligt.... :winking:

Jo. Jag satt och kollade lite priser och då lugnade jag ner mig lite...

 

Jag gillar ju verkligen min K-07. Den låter bra och har fungerat klockrent. Det gör att jag nog håller mig till en Windows burk.

Och då kanske det är lika bra att uppgradera till nått nuc aktigt i passivt chassi? Tillsammans med ett linjärt nätaggregat. Det blir billigare och mer mångsidigt. Eller så bara skaffar jag ett nätaggregat till den nuvarande. Men den börjar bli rätt så trött.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag ska visa min installation av Pien trots att det blev en återvändsgränd.:grin:20220526_201512.jpg

 

Det blev att flytta högtalare och krypa runt på golvet för att få in alla grejor.

20220526_202825.jpg

 

Lyckades knöka in allt till sist. Tom switchen.

Men nu kommer jag att packa in Raspberryn och nätaggregatet till den. Det kan finnas framtida bruk av den kanske. Är det någon som är intresserad kan jag sälja Pien och nätaggregatet i ett paket. Hojta till om ni känner er intresserade. 

 

Jag tror att jag behåller switchen även på den här sidan. Nog för att det blir lite kaka på kaka. Jag har ju iaf fått en uppgradering i form av en Supra strömsladd och grendosa. Och de borde vara betydligt bättre än skrotet som suttit där innan. Bara en sån sak är lite betryggande.

 

20220526_212534.jpg

 

Måste ändå säga att jag blev lite småimponerad av nätaggregatet till Raspberryn. Det ser välgjort ut och har tom en liten pot som man kan fininställa  strömmen på.20220526_200311.jpg

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, new order said:

Bara sådär?

Den funkade efter en timme igen efter ett antal omstarter.

Har kommit på en start ordning som fungerar. Innan Pien sätts igång så väljs en annan ingång än usb på dacen, annars riskerar dacen att få en signal från Pien vid uppstart som gör att den inte skakar hand ordentligt.

 

1 Dac

2 Nuc

3 Pie

 

Ger du din Pie 5.1V?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LPL said:

Du skulle prova att skruva upp till 5,2V, det är inget problem men kan göra skillnad.

Ok. Jag ska testa innan jag packar ihop grejorna. Men jag tror fortfarande att kompabilitets problemet med dacen kommer att bestå.

 

Det är ju inget som Raspberryn har skuld i. Det bara är som det är. Och Linux fel! 😉😎

 

Att jag är relativt säker på det är det som spökar beror på att jag startade en tråd på Roon forumet, och fick där hjälp av Ropieee tillverkaren. Han kollade koden på mitt system och han trodde att det hade med Esotericen att göra. Och @AlfaGTVkom ju fram till samma slutsats efter lite detektivarbete.

 

Japanska tillverkare i allmänhet verkar vara långsamma på att hålla drivrutiner ajour till sina produkter. Jag håller med AlfaGTV i att på den punkten är nordamerikanska och europeiska tillverkare betydligt bättre framme.

 

Men det är ju gungor och karuseller. Win some, loose some.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, new order said:

Men jag tror fortfarande att kompabilitets problemet med dacen kommer att bestå.

Ja det kommer inte att göra någon skillnad på den punkten, det var mer ljudmässigt jag menade. Det verkar hända något i en Pie om spänningen är ligger över 5,0V, kan ha med spänningsregleringen att göra, klockan eller något annat som ligger på gränsen.

 

Jag har 5,25V till mina men de används bara för bakgrundsmusik i kök, snickarbod o.s.v.:) Min SOtM går att köra på olika spänningar och det är klart hörbart om jag kör på 7,5, 9V eller 12V, dock flyttar man om ett par jumpers (byglar) beroende på vilken matningsspänning man kör med.

Link to comment
Share on other sites

BBF39746-DEB8-4104-90EE-B454A12694BF.png

 

htpcn tillbaka efter att ha varit på avbytarbänken. Asynkront läge på. Välljudet infinner sig. Gött! Den ska nu få sig en linjär nätdel.

 

Jag kollade upp attenuator läget på Esoteric. Det var av. Jag var säker på att jag hade ställt in den så, men man blir ju osäker….:grin:


Bara att beställa en nätdel då. Igen. Och vänta 2 månader. Igen.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, AlfaGTV said:

28865028-3FBF-454D-AD55-F6D550C2ED31.jpeg

Ok. Nu har jag ändrat det. Jag hade den på enhetens volym. Men när man kollar på den lilla högtalarikonen till höger på en Windows skärm stod det fast volym trots att jag hade den inställt på enhetens volym. Jag misstänker att det inte borde ha någon betydelse? Så tyder jag det.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, new order said:

Jag misstänker att det inte borde ha någon betydelse? Så tyder jag det.

Nån praktisk betydelse vet jag inte heller om det har, men du får en "snyggare display":

2BB79F90-467E-46B6-9362-147FF46F09AF.jpeg

Och du slipper skicka obegripliga volymkommandon vi USB-bussen! ;) 

Link to comment
Share on other sites

Det är märkligt egentligen. Efter alla små åtgärder som jag har sysslat med på streamingbiten så har jag nu landat i en streaminlösning som jag är supernöjd med!!

 

Trots att det sket sig med Raspberry pien så har de andra grejorna verkligen leviterat mina lyssningsupplevelser. Om det är en kombination av allt eller om det är bra ström till roon servern och switcharna som varit pricken på i vet jag inte. Det har ingen betydelse heller vad det är. En ny beställning av en linjär nätdel till htpcn är nu genomförd och jag har förhoppningar på att det ytterligare ska ge en boost. Hoppas kan man ju göra iaf. Men det är inte illa som det redan är!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

20220617_154307.jpg

Jag har haft på känn att jag varit på rätt väg. Raspberryn var ett potthål, det erkännes. Men win some, loose some. Den hade säkert fungerat i andra konfigurationer.

Med alla små uppgraderingar så har slutsumman summerats till något som jag inte trodde att jag skulle uppnå.

 

Vad har då varit slutmålet?

Att musiken ska vara så organisk och trovärdig som möjligt. Till en för mig rimlig penning.

 

För när det gäller digital återgivning är jag ingen sucker. Vill företag ta betalt vet jag att det i regel är BS. Det är kejsarens nya kläder på samma grejor. I min åsikt.

 

Och det säger jag trots att jag upplevt skillnader mellan en gammal Windows server med Roon och en dedikerad Roon Rock server! 

Jag inbillar mig att en Roon Rock server har fördelen av ett no nonsense OS dedikerad  till ljudåtergivning, och det i ett chassi utan fläktar är rätt så betydande i jämförelse!

 

Men jag tror inte att leveransen av ettor och nollor har så mycket att göra med streamers och deras s.k kvalitet. Hifi propagandan har inte övervunnit mig på den punkten. Den kommer inte att göra det heller.

 

Det handlar om datorer, mina herrar!! Oavsett om det är i sexig bikini hifi stil eller baboshka data stil. Det är slutresultatet som räknas.

 

Mitt nätaggregat dök som sagt oväntat upp redan i veckan. Ett Kina nätaggregat som ligger på 19 v spec och enligt mina mätningar är på 18,97 v. Alltså väldigt nära sanningen i mina ögon. 

 

Jag sitter och lyssnar på det nu. Blev det bättre? Vete då den? Sämre blev det definitivt inte!

 

Med alla linjära nätaggregat som numer huserar i den digitala domänen så upplever jag en allt mer analog klang. Det är bara routern som saknar ett linjärt nätaggregat för tillfället. Och tro mig, det kommer att åtgärdas.

 

Nu lyssnar jag på Qobuz och det bara levererar musik. Totalt har jag kanske spenderar 20 tkr. Inklusive en Raspberry med nätaggregat som inte är inkopplat ens. Jag är nöjd. Mer än nöjd. Vad kan jag annars vara när jag har svårt att hitta något att anmärka på? @stargazerfår komma förbi och ge sitt utlåtande nån dag,

 

Link to comment
Share on other sites

Nätdelar! På egen hand har jag numer ökat försäljningen på Ebay...😎😁

 

Handlare sn6868 har nu en ny kund i mig. Det var där jag köpte den sista LPSen som kom i Turbo leverans.

 

Den sista switchade nätdelen i min streamingplattforms saga är snart all förhoppningsvis.En beställning på en LPS till routern är lagd.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, calle_jr said:

Vad har du ställt för krav när du väljer LPS?

 

Inte så speciellt höga krav. Att specifikationen på det nya är ungefär inom värdet av det som ersätts. Min Asus routers nätaggregat är på 19v och strax under 2A.

Det nya har liknande specifikationer, men icke switchat då.

 

LPS.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det har ju varit riktig experimentverkstad hemmavid med alla uppdateringar och förändringar inom streamingen. Jag skäms inte för att gå in absurdum med alla nätaggregatsbyten och generellt bättre strömlister, kablar och annat. Alla bäckar små har lett till en återgivning som jag verkligen är nöjd över. Och eftersom det i stort sett bara är streamat som jag spelar numera så känns det extra angeläget att den delen har fått lite tlc.

Link to comment
Share on other sites

 

IMG_20220701_142856.jpg

Jag placerade min order på ett linjärt nätaggregat på Ebay från Kina den 23 juni. Kan ni gissa vad som damp ner här hemma idag? 8 dagar efter beställningen?

Mitt sista nätaggregat! Nätaggregatet som tagits bort den sista switchade nätdelen i min streamingplattform. Nätaggregatet som innebär att jag har dedikerat och nördat ut min streamingdel i än högre grad än vad tom @AlfaGTVoch @octavia rshar gjort!?😎😉 De har mig veterligen inte ett dedikerat linjärt nätaggregat till sina routers. Inte än. Kommer jag är locka dom att försöka? Vem vet😎😁

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, new order said:

De har mig veterligen inte ett dedikerat linjärt nätaggregat till sina routers. Inte än. Kommer jag är locka dom att försöka? Vem vet

 

De har jag haft i flera år så inget nytt under solen där inte :cool:

 

Kör med en HD Plex (har 4 utgångar men använder bara de 2 med LT3045 regulatorer) som driver fibernod med 5Vdc och 9vdc till min Ubiquiti Edge X-SFP router (ingen inbyggd wifi) och fiber till husets stora switch för att helt isolera bort övriga delar elektriskt (wifi access point körs ifrån den stora switchen).

 

Flödesschema Innuos Statement + PhoenixNET fiber switch Argentus speakercable.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...