Jump to content

When I was a kid...


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Lånad bild.

 

Hade man råd med dessa på den tiden... jau.. Då hade man väl cash kan tänkas. Skulle va kul å ha ett par bara för skojs skull. Lite B&W 800 nånting Vintage... Varför inte?

 

Bildresultat för b&w 801

 

Kan detta vara 1988 ?? I så fall var det på den tiden när min största hobby var att springa runt i en ring och sjunga en massa och peta in diskanter! Ungefär så :) Hifi-butikernas största mardröm, även Bowers & Wilkins förmodligen! :D   

Edited by Hifi_Perrra
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
On 2018-10-21 at 17:49, bigblue said:

8261daa842ea58ac30923674219d611c.jpg.effba4b2a652ea3f10789d77f79a0155.jpg

Jag såg just detta i Jönköping en gång i tiden, ca 10 år sedan. Det fanns en gräsmatta eller rätt många sådana där hund-ägare gick med sina hundar, där dom gjorde sina behov helt enkelt, hundarna alltså och dom som har hund med många andra vet att hundarna både skiter och pissar dagligen på dessa gräsmattor där alla får vistas som inte har en egen trädgård, främst, för dom andra vistas ju vanligtvis på sin egna tomt. Hur som helst! Så kom det ett tränings-gäng en gång och det var på sommaren och gjorde snö-änglar, såna där man gör i snön som barn brukar göra. Tyvärr var det så att det var just där som dessa hundar hade uträttat sina behov just. Personligen så hade jag nog avstått...Men just dessa personer hade nog ingen aning om detta. Det är fler så kallade parker i just den staden där folk solar sommartid... verkar som varje år.. Där hundar skitar ner hehe... och ingen verkar veta om det riktigt...Eller?? hahaha

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

 

Inte visste jag att det var Per Brüel som byggde akustiklabbet på Chalmers 1942.

Han utbildades till smed som yngling, men blev intresserad av fysiken relaterat till ljud och vibrationer, så han började på DTU i Köpenhamn och läste aerodynamik, elektronik och akustik. Han blev en av pionjärerna som grundlade akustik som en vetenskap.

 

IMG_0114.PNG

 

Än mindre visste jag att han snodde Hitlers kabel som låg i Öresund mellan Berlin och Köpenhamn, för att använda kopparn till sina egna instrument (det var kopparbrist under 2:a världskriget).

Eller att han flög (med sin egen kärra) mellan Sverige och Danmark med sin kompis Niels Bohrs kvantfysikdokument under brinnande krig. Niels Bohr bodde också i Sverige under den här tiden, och de var nära vänner.

Per Brüel dog 2015 och blev 100 år.

 

IMG_0111.PNG

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...