Jump to content

Forumet legat nere


new order

Recommended Posts

Som ni märkt så har forumet legan nere.Jag vet inte de tekniska orsakerna men startade en tråd på Hififorum.Dit kan vi kanske söka oss om info nästa gång det skulle hända?Måste erkänna att jag haft lite abstinens i Euphonias frånvaro,trots att det är sommar och allt... :)

Link to comment
Share on other sites

Det var Surftowns serverlokaler i Köpenhamn som blivit översvämmade och man kunde läsa om hur arbetet fortskred på surftown.se och surftown.dk.

Lördagkväll kl. 22:00 blev Köpenhamn utsatt av ett historiskt skyfall. Och Nordhavn blev särskilt hårt drabbat. Här bor Surftown. Beredskapsstyrelsen blev inkallad och har pumpat vatten ur källaren med upp till 30.000 liter i minuten – så vi från kl. 14:00 på Söndag kunde få tillgång till vår serverhall.

Inom 24 timmar från att skyfallet startade, hade vi nästan 80% av våra system återställda med hjälp av ”fail over” servrar och en brutal snabbflytt av hårdvara från Nordhavn till vår (lyckligtvis) nyligen utbyggda serverhall i Amager.

Återstår gör de sista 20% av de besvärligaste servrarna. Surftown har över 100.00 kunder. Fördelningen av kunder på våra system har lett till att 23.000 kunder har haft ett driftsavbrott för sin e-posttjänst fram tills idag, då de löpande har kommit online. De sista 3000 kommer online ikväll/inatt.

Mvh

Eliot

To err is human

To really foul things up requires a computer

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...