Jump to content

Mästarmöte har en vinnare!


Apexorca

Recommended Posts

Testresan med streaming är klar. Det har rätat ut mina viktigaste frågetecken och det har blivit några utropstecken... på ett mycket positivt och bra sätt. 

 

 

Jag har en hög oöppnade vinylplattor jag inte hunnit med under denna 100%igt digitala period. Så kommer jag inte lyssna i min vardag. Nu skall jag ikapp med vinylprocenten.:grin:

 

Blue Note Classic Vinyl Series - Reuben Wilson och ett gäng av de bästa med albumet Love Bug.  Jag har aldrig hört detta album innan. Det är lite extra värd att att ta upp tycker jag. Förutom att den låter så bra en gammal jazzplatta kan låta så är det riktigt skönt drag och jag kan inte sitta still.

Jag tror till och med de som inte gillar Hammond Orgel kommer tycka detta är bra. Den tar inte över som den gör ibland och som många inte gillar vet jag. Här är den mer integrerad i helheten. Mycket snyggt. 

 

 

 

 

IMG_4532.jpg.c95469a6a6234da1767a028db61fff15.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

jag tycker såklart som alla andra att den här streaming resan varit superspännande, rolig och intressant att följa, jag var minst sagt lite skeptisk i början då jag tyckte förhållandet med resten av anläggningen var lite orättvis, men det ordnade ju upp sig något mot slutet och vi får väl se vad det hela resulterar i så småningom. framförallt tycker jag att alla inblandade gjort ett väldigt bra jobb för att på nåt sätt ge lite kredibilitet vad gäller digitala faktorer så som streamers, switchar och kablars påverkan, något som jag personligen emellanåt kan känna vars påverkan ibland avfärdas lite väl lättvindigt som tweaks och inbillning eller överdrifter.

 

det är svårt att veta vad man missat innan man hört det skulle jag säga, ibland tänker man att det kan ju omöjligt bli bättre, men se det kunde det visst och därför behöver man ju ha en lite öppen och utforskande inställning till saker man kanske inte förstår fullt ut eller tror på för den delen. vi lär oss ständigt och det är kul att göra nya upptäckter, få nya insikter och lärdomar.

 

stort tack för att vi fick vara med längs vägens gång... :smilingeyes::foldedhands:

 

Tack skall du ha och tack själv. Du håller fanan högt och har bidragit mycket till mina tankar om detta. 

Bra och sammanfattande formuleringar ovan. Håller med. 

 

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

jag var minst sagt lite skeptisk i början då jag tyckte förhållandet med resten av anläggningen var lite orättvis, men det ordnade ju upp sig något mot slutet och vi får väl se vad det hela resulterar i så småningom.

 

Haha... Jag du, rätt,  jag försökte ta mig nerifrån och upp och utvärdera prylarna på vägen. Jag borde kommit till rätt nivå på slutet... Men undervägs kom det in bubblare som kablar, switchar och DAC. Lärdomen av det är att allt spelar roll och det är ganska stora skillnader mellan olika produkter. Kablar runt streamern är i vart fall MINST lika viktiga som i andra delar av systemet. Nivån kan man ju anpassa efterhand. Här finns mycket att göra om man är lagd åt det hållet.

Så igen... För att bygga upp ett streamingsystem oberoende av nivå så är DAC kung och han behöver en bra drottning Streamer. Sedan behövs knektar (Switch) och infrastruktur (kablar) för att bygga ett starkt imperium. :grin:

En lärdom om detta är att det @VoicesInMyHeadvarit inne på. Ett system måste matchas på den nivå det befinner sig. Att ha enstaka för fina prylar eller enstaka för "dåliga" prylar är ingen större ide om målet är välljud. Jag hade nog hoppats på annat...

 

 

Angående den höga nivån du tyckte jag skulle nå med streamingen,  så tänkte jag nu när dammet lagt sig ta upp lite tankar om hur mitt digitalljud med CD och min gamla MSB-DAC är. Det skiljer sig en del från mitt analogljud. Hur spelar då streamingen in i digitalljudet?

Jag tänker försöka mig på en jämförelse mellan Innuos Statement och Antipodes K50 i mitt system. Man skall veta att K50 är en slant mer än Statement. Det bör vara med i beräkningen av hur det låter.

Detta är min personliga reflektion om återgivningen och bör inte tas som en sanning för alla. Det är i mitt system som i likhet med alla andra system som är personligt byggt efter personliga preferenser. Det är utifrån det jag beskriver detta. 

Så klart är båda dessa produkter i topp. Väljer man en Lambo eller en Ferrari? Tycke och smak.

 

Jag skojade ju om att Bluesound vann de första ronderna mot Statemant pga krångel så vi inte fick igång den. Det fanns både randiga och rutiga skäl till det men inga riktiga fel. Verkligen inget som skulle spela mig någon roll i valet.  Statement är så klart Ferrari och Bluesound en trimmad Golf. Båda användbara, men de ger olika upplevelser. 

 

Jag har liknande tankar kring mitt system som @calm beskriver sina tankar kring sitt. Jag lånar lite därifrån.

Jag vill ha en grundklang med värme, mycket kraft och dynamik, men samtidigt rappt och klart utan att bli hårt. Det är mitt analoga ljudideal jag vill efterlikna i det digitala. Värmen finns där redan när jag spelar digitalt och den får inte tippa över till för varm karaktär samtidigt som jag vill få bort det jag anser vara digitala ofta ljusa artefakter som kan störa upplevelsen. Det är en ganska tunn marginal. Mjukt och fluffigt mulligt ljud klarar jag inte av.  MSB's nyare DACar gör detta på det bästa sätt jag hört.

Jag väljer gärna klara snabba produkter där Nordosts karaktär är i min smak och perfekta på alla platser där kablar sitter in mitt system. K50 ger mig dessa vibbar. 

 

Innuos Statement hade en grym svärta i ljudet, men i jämförelse med Antipodes i mitt system blev det ett steg mot varmare dessutom och lite för romantiskt. Det behöver inte mitt system. Den egenskapen är redan på plats och är mitt i prick för mig. Antipodes hade mer kraft och hästkrafter i anslag ffa lite högre upp i registret utan hårdhet. Helt klart ljud med analoga egenskaper jag gillar. Det passar också mitt system. Ljudbilden var större med K50 i mitt system och det närmaste jag hört min vinylrigg. 

Glöm nu inte att detta är i jämförelse mellan K50 och Statement och inte i absoluta tal. Jag upplever att det är lätt att missa det. Båda låter kalasbra i absoluta toppklass.

 

Ett system med lite kallare karaktär än mitt från start och kanske i ett rum som exciterar mellanregister och upp mer än mitt rum så gissar jag att Innuos Statement passar mycket bra.

 

Man måste helt enkelt testa i varje system för att veta säkert vad man gillar bäst.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har upplevt att digitala inspelningar, även PCM, låter bättre från vinyl än från CD. Jag tror att den analoga uppspelnigskällan gör något med signalen som många uppskattar. I mina öron är det i alla fall så. 

Deutsche Grammophon har gjort många Digitala inspelningar som mastrats för vinyl och de låter ofta mycket bra. 

 

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Apexorca said:

Jag har upplevt att digitala inspelningar, även PCM, låter bättre från vinyl än från CD. Jag tror att den analoga uppspelnigskällan gör något med signalen som många uppskattar. I mina öron är det i alla fall så. 

Deutsche Grammophon har gjort många Digitala inspelningar som mastrats för vinyl och de låter ofta mycket bra. 

 

Ja detta är lite intressant. Du har väl själv en rullbandare om jag inte minns fel , har du testat att spela in tex en cd på rullband och lyssnat på resultatet? Bättre , lika bra eller sämre?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, hrk said:

Ja detta är lite intressant. Du har väl själv en rullbandare om jag inte minns fel , har du testat att spela in tex en cd på rullband och lyssnat på resultatet? Bättre , lika bra eller sämre?

 

Det var en bra ide'. Låter som en kul övning. Det skall jag göra någon gång. Just nu har det varit så mycket streamers och DACar på bänken att rullbandaren tillfälligt fått flyttas bort. Jag får köpa en större bänk!!!

Hur skulle jag koppla DAC till rullbandaren bäst? 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, ulfsan said:

Det finns väl tape-out till detta? Det fanns det i alla fall på förstärkarna på 60-70-talet då jag använde bandspelare 😉

Det har jag så klart men bara RCA Tape out och Rullbandarna har ju bara balanserat XLR in . Kan man ha en adapter???

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Apexorca said:

Hur skulle jag koppla DAC till rullbandaren bäst? 

Istället för gå via försteget så tycker jag du skall koppla analogutgången på dacen direkt till bandspelaren. Då ”slipper” du den eventuella färgning som försteget ger. Du kan ju också prova att även gå från försteget till bandspelaren och sedan jämföra om du tycker det blir annorlunda. Ta signalen från ”tape out” om du har en sådan försteget. Annars ”pre-out”.

 

Jag har gjort motsvarande för att spela dsd-filer av ren nyfikenhet. Likaså när jag bandar 45-varvare. Då tar jag signalen direkt från riaat som jag tycker blir bättre än att ta signalen från försteget. Skillnaderna är små hos mig men det kan säkert skilja mellan anläggningar.

 

Ett annat tips är om du har en cd med inspelade tonsignaler, att spela in en 1000 Hz ton och ställa VU-metern på bandspelaren på ”0” som (om spelaren är rätt kalibrerad) motsvarar 320 nWb/m som är det normala standardvärdet för hastigheten 15 ips och de band du använder. Då vet du att du utnyttjar bandets fulla potential. Olika CD kan ju ha lite olika utnivåer så helt exakt blir det inte men rätt nära det optimala ändå. När du gjort det så har du en grundinställning för inspelningsnivån. Observera dock att om du går ut via ”pre-out” på försteget så måste du anpassa nivå på både försteget och på bandare. Om du använder ”tape-out” på försteget eller går direkt från cd-spelaren/dacen så är utnivån fast och du reglerar endast på bandaren.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Apexorca said:

Kan man ha en adapter???

Ja, det går men en obalanserad utsignal brukar vara ungefär 6 dB lägre. Det får du kompensera med att skruva upp inspelningsnivån på bandaren. Hos mig ligger får jag ha potentiometern för balanserad signal på ca kl 11.00 och med obalanserad signal på ca kl 16.00 för att få VU-metern på ”0” när jag spelar in en testsignal.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Apexorca said:

"renaste" vägen.

Standardnivån på output (line level) brukar anges till 2 V RMS för hemhifi med RCA. På senare år verkar det som att man gå över det. 3-4 Volt syns allt oftare, inte minst på dacar. Men det justerar du med bandspelarens ingångsnivå vid inspelning.

 

Det som möjligen kan spöka är impedansanpassning mellan bandspelaren och källan. Utgångsimpedans brukar ligga kring 200-600 ohm och jag tror det gäller dina grejer också. Jag har inte haft anledning att misstänka någon missanpassning hos mig. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Bebop said:

Standardnivån på output (line level) brukar anges till 2 V RMS för hemhifi med RCA. På senare år verkar det som att man gå över det. 3-4 Volt syns allt oftare, inte minst på dacar. Men det justerar du med bandspelarens ingångsnivå vid inspelning.

 

Det som möjligen kan spöka är impedansanpassning mellan bandspelaren och källan. Utgångsimpedans brukar ligga kring 200-600 ohm och jag tror det gäller dina grejer också. Jag har inte haft anledning att misstänka någon missanpassning hos mig. 

 

Tack för bra info.:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Apexorca said:

 

Det var en bra ide'. Låter som en kul övning. Det skall jag göra någon gång. Just nu har det varit så mycket streamers och DACar på bänken att rullbandaren tillfälligt fått flyttas bort. Jag får köpa en större bänk!!!

Hur skulle jag koppla DAC till rullbandaren bäst? 

Ska bli kul att se vad du kommer fram till när det dax. Förstår om du vill vänta lite efter allt annat testande. Just take your time......

 

Sen måste e jag lite imponerad av allt testande du gör och delar med dig av (även om jag själv inte läst allt i din långa tråd). Det krävs ett stort mått av stamina för att göra detta men nog så viktigt att verkligen testa och lyssna ordentligt för att verkligen komma fram till en bra slutsats. Öronen är bästa facit , bra jobbat:41:!

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Apexorca said:

En  snubbe till som tycker det funkar bra att blanda in DSD med analogt

Jag har många sådana album om du vill testa. Fördelen med det är ju att de använder färdigmixade band och kör över till DSD utan inblandning av pcm. Men om de skall gör ommastringar får de först göra det i pcm och sedan föra över dem till DSD. Det finns ett bolag i USA som specialiserat sig på att föra över filer från masterband eller om det är masterbandkopior från kända inspelningar på framför allt 50/60-tal. Den enda avvikelsen är albumomslagen. De har inte rätt till originalen men det kan man ladda upp själv. Där finns jazzutgåvor från Blue Note, Atlantic, Contemporary, Verve, Roulette, Impulse! och några till och klassiska inspelningar från de stora bolagen. 
 

De marknadsför dels Pure DSD som de garanterar är överföringar utan inblandning av pcm. De har också ”vanlig” DSD som har editerats via pcm. Album med följa logga på omslagen är Pure DSD.

 

E1359EB2-9598-4ADD-9BC2-D8277E124FFC.webp

 

Jag kan ta upp till DSD128 och jag har ett antal sådana album men jag har också köpt några även DSD64 (motsvarande SACD). Jag hör ingen skillnad mellan dessa så jag har slutat med DSD128. De tar dubbelt så stor plats och är dyrare utan att ge något tillbaka, är min slutsats. Jag passar på att köpa filer när de har 20-30% kampanjer i samband med amerikanska helger.

 

Det går att köpa de flesta album som DSD64, DSD128 eller DSD256 alternativt pcm upp till 24/384. 
 

Där finns en hel intressanta och mycket bra album. Om du klickar på dem hittar du information om ursprungsutgåvorna. Under ”Others” finns också information hur de gör sina överföringar.

 

https://www.highdeftapetransfers.ca/

 

Här ett par exempel på välkända album:

 

0A1E1C3D-CFE8-4F55-99FB-2EDBD04DAB2D.webp

 

DBCD397B-D17C-43A6-99A7-67D08BEB28C4.webp

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Bebop said:

Där finns jazzutgåvor från Blue Note, Atlantic, Contemporary, Verve, Roulette, Impulse! och några till och klassiska inspelningar från de stora bolagen. 

 

OM det blir en streamer och om det blir en ny DAC så kommer jag så klart testa. Tack för erbjudandet! :6:

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Bebop said:

Obs att det är ingen streamingplattform. Man får köpa albumen för nerladdning (just in case för att undvika missförstånd).

Ok bra det fattade jag. Jag menar en musicserver med streaming. Antingen blir det Bluesound fortsatt för att leta musik typ eller typ musikserver/streamer Innuos statement eller Antipodes K50 att ersätta cd-drive och ha som en källa för återgivning av hög kvalitet. 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Apexorca said:

En  snubbe till som tycker det funkar bra att blanda in DSD med analogt. Att göra DSD av gamla masterband är visst en bra lösning. :smile:

Man för veta en hel del mer också.

 

 

 

Intressant video! Många begrepp att hålla ordning på och kunna skilja åt. Just frågan om t.ex. hur  R2R-band kan vara inspelade allt ifrån rena analoga inspelningar till via DSD utan vidare korrigeringar till PCM eller annat. Minns att jag hade en diskussion via mail med Jonathan Horwich på IPS rörande en av Patricia Barber inspelningar och dess digitala master som jag inte blev klar hur den mastern var inspelad. Han hade själv dålig koll och var mer inne på hur den lät. Men som sagt många möjliga varianter som jag tycker videon visar. 

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, calm said:

Intressant video! Många begrepp att hålla ordning på och kunna skilja åt. Just frågan om t.ex. hur  R2R-band kan vara inspelade allt ifrån rena analoga inspelningar till via DSD utan vidare korrigeringar till PCM eller annat. Minns att jag hade en diskussion via mail med Jonathan Horwich på IPS rörande en av Patricia Barber inspelningar och dess digitala master som jag inte blev klar hur den mastern var inspelad. Han hade själv dålig koll och var mer inne på hur den lät. Men som sagt många möjliga varianter som jag tycker videon visar. 

 

Calm

 

 

 

Jag tycker det är intressant med DSD att om man tar en analogmaster och gör den till DSD så blir det riktigt bra enligt videon.  Paul McGowans skivbolag Octave Records spelar in allt på DSD och gör vinylmastrar av det som de tycker låter bättre än den digitala versionen. Min slutsats blir att DSD samspel åt båda håll med det analoga mediet fungerar mycket bra. 

Link to comment
Share on other sites

Curiosa...

Som ni inser har det varit en del streaming/musikserver fokus i vårt hem senaste månaderna. Spelade en del vinyl i går. Axlarna var så långt nere.

 

Men nu skall ju inte musikservrar och streamers jämföras med vinyl utan med digitala signalkällor. Digitala signalkällor kan låta prima och närmar sig det analoga år från år. 

 

Lagar mat med frugan och streamar från Bluesound. Vi har ju vant oss vid två toppenprodukter. Spelade med Innous Statement som avlöstes av Antipodes K50 sedan ca 1 månad. Trots att vi är i köket klagar frugan spontant: - Det låter hårt och sluddrigt! SÄNK! Be mig inte kolla vilken version på Qobuz jag spelar :winking:. Det hade inte med saken att göra. 

Hon klagade inte en sekund på Innous Statement och Antipodes K50). Detta är bra. Hon börjar bli med på noterna...:grinsmilingeyes:

Det är härligt med kommentarer från icke HiFi-initierade. De hör vad vi hör men har eget vokabulär .- Sluddrigt brukar jag inte använda om HiFi, men det är rätt bra faktiskt. Kommer börja använda det. Det är på pricken som det låter hemma nu med Bluesound i jämförelse med Innous Statement och Antipodes K50. Hårt och sluddrigt. Jag påminner om att allt är relativt OCH INTE I ABSOLUTA TAL.  Frugan hade ju Innous Statement och Antipodes K50 färskt i minnet. Det är förödande. 

 

Meningen med detta inlägg är inte att beskriva att Bluesound är dålig. Men att avståndet till musikservrar som är i toppklass är stort. Jag måste säga att jag blivit imponerad av hur bra musikservrar (både streamat och från hårddisk) kan låta i relation till det digitala mediet.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Apexorca said:

Curiosa...

Som ni inser har det varit en del streaming/musikserver fokus i vårt hem senaste månaderna. Spelade en del vinyl i går. Axlarna var så långt nere.

 

Men nu skall ju inte musikservrar och streamers jämföras med vinyl utan med digitala signalkällor. Digitala signalkällor kan låta prima och närmar sig det analoga år från år. 

 

Lagar mat med frugan och streamar från Bluesound. Vi har ju vant oss vid två toppenprodukter. Spelade med Innous Statement som avlöstes av Antipodes K50 sedan ca 1 månad. Trots att vi är i köket klagar frugan spontant: - Det låter hårt och sluddrigt! SÄNK! Be mig inte kolla vilken version på Qobuz jag spelar :winking:. Det hade inte med saken att göra. 

Hon klagade inte en sekund på Innous Statement och Antipodes K50). Detta är bra. Hon börjar bli med på noterna...:grinsmilingeyes:

Det är härligt med kommentarer från icke HiFi-initierade. De hör vad vi hör men har eget vokabulär .- Sluddrigt brukar jag inte använda om HiFi, men det är rätt bra faktiskt. Kommer börja använda det. Det är på pricken som det låter hemma nu med Bluesound i jämförelse med Innous Statement och Antipodes K50. Hårt och sluddrigt. Jag påminner om att allt är relativt OCH INTE I ABSOLUTA TAL.  Frugan hade ju Innous Statement och Antipodes K50 färskt i minnet. Det är förödande. 

 

Meningen med detta inlägg är inte att beskriva att Bluesound är dålig. Men att avståndet till musikservrar som är i toppklass är stort. Jag måste säga att jag blivit imponerad av hur bra musikservrar (både streamat och från hårddisk) kan låta i relation till det digitala mediet.

 

 

 

Går du på den? Hon vill nåt!😎

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Apexorca said:

Jag måste säga att jag blivit imponerad av hur bra musikservrar (både streamat och från hårddisk) kan låta i relation till det digitala mediet.

 

Det är ju glädjande. Det jag tycker är märkligt är att du upplever hårddisk och streamer presterar sämre än cd (om än nyanser). Jag har infa synpunkter på att du tycker så men det känns konstigt i mina öron. Fysisk avläsning med korrigeringskretsar t ex, brukar inte upplevas som bätre. När en cd rippas eller om man streamar är de digitala paketen intakta och buffras innan de "släpps fram" till dacen. Och då är det faktiskt bara ettot och nollor. Om någon saknas blir det inte sämre diskant t ex. Det blir helt tyst eller så blir det "ticks". Mekanisk avläsning av cd i realtid är en källa till potentiella problem. Du upplever det tvärtom. Skumt. :39:

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bebop said:

Det är ju glädjande. Det jag tycker är märkligt är att du upplever hårddisk och streamer presterar sämre än cd (om än nyanser). Jag har infa synpunkter på att du tycker så men det känns konstigt i mina öron. Fysisk avläsning med korrigeringskretsar t ex, brukar inte upplevas som bätre. När en cd rippas eller om man streamar är de digitala paketen intakta och buffras innan de "släpps fram" till dacen. Och då är det faktiskt bara ettot och nollor. Om någon saknas blir det inte sämre diskant t ex. Det blir helt tyst eller så blir det "ticks". Mekanisk avläsning av cd i realtid är en källa till potentiella problem. Du upplever det tvärtom. Skumt. :39:

:smile: Tack!

Jag vet att min tråd är lång och jag har skrivit mycket. Det kan vara svårt att få med sig allt. Det inser jag.

 

1- Min MSB-CD buffrar innan den skickar iväg signalen. Den läser om CD-skivan ideligen under uppspelning. Den spelar alltså upp från ett minne. Kan var därför den låter så bra. Det liknar en rippad CD från hårddisk.

 

2- Det är inte bara jag som upplevt detta i mitt system. Jag tror alla de som varit här och hört håller med. Den enda som varit tydligt bättre än min CD-drive var Anrtipodes k50. Den var en nivå upp och det gällde från dess hårddisk och även det streamade. Innous Statement var under min CD-Drive i nivå. Den var mjukare och blötare i jämförelse. 

 

3- Jag uppfattar det som en missuppfattning om man beskriver den digitala återgivningen som att den bara beror på ettor och nollor. Denna kod kommer att vara precis rätt även från en enkel produkt . Det handlar om alla dessa artefakter som åker med signalen och påverkar sekundärt. Skicka vi efter en fil från en grotta i inre Mongoliet och den färdas via alla möjligt konstiga kablar och satelliter kommer den att nå din streamer med alla ettor och nollor på rätt plats. Men som sagt, det handlar mer om vad som åker med denna kod och hur det påverkar den efterföljande avkodningen. 

 

4- Jag kan inte riktigt värdera att du tycker det är skumt att min CD- låter bättre än streamat. Vi är dock mer än en handfull som hört detta under detta test, även om du anser att det är skumt. Du får så klart tycka det. 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Apexorca said:

Curiosa...

Som ni inser har det varit en del streaming/musikserver fokus i vårt hem senaste månaderna. Spelade en del vinyl i går. Axlarna var så långt nere.

 

Men nu skall ju inte musikservrar och streamers jämföras med vinyl utan med digitala signalkällor. Digitala signalkällor kan låta prima och närmar sig det analoga år från år. 

 

Lagar mat med frugan och streamar från Bluesound. Vi har ju vant oss vid två toppenprodukter. Spelade med Innous Statement som avlöstes av Antipodes K50 sedan ca 1 månad. Trots att vi är i köket klagar frugan spontant: - Det låter hårt och sluddrigt! SÄNK! Be mig inte kolla vilken version på Qobuz jag spelar :winking:. Det hade inte med saken att göra. 

Hon klagade inte en sekund på Innous Statement och Antipodes K50). Detta är bra. Hon börjar bli med på noterna...:grinsmilingeyes:

Det är härligt med kommentarer från icke HiFi-initierade. De hör vad vi hör men har eget vokabulär .- Sluddrigt brukar jag inte använda om HiFi, men det är rätt bra faktiskt. Kommer börja använda det. Det är på pricken som det låter hemma nu med Bluesound i jämförelse med Innous Statement och Antipodes K50. Hårt och sluddrigt. Jag påminner om att allt är relativt OCH INTE I ABSOLUTA TAL.  Frugan hade ju Innous Statement och Antipodes K50 färskt i minnet. Det är förödande. 

 

Meningen med detta inlägg är inte att beskriva att Bluesound är dålig. Men att avståndet till musikservrar som är i toppklass är stort. Jag måste säga att jag blivit imponerad av hur bra musikservrar (både streamat och från hårddisk) kan låta i relation till det digitala mediet.

 

 

 

Lyssna på frun. 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Bebop said:

Det är ju glädjande. Det jag tycker är märkligt är att du upplever hårddisk och streamer presterar sämre än cd (om än nyanser). Jag har infa synpunkter på att du tycker så men det känns konstigt i mina öron. Fysisk avläsning med korrigeringskretsar t ex, brukar inte upplevas som bätre. När en cd rippas eller om man streamar är de digitala paketen intakta och buffras innan de "släpps fram" till dacen. Och då är det faktiskt bara ettot och nollor. Om någon saknas blir det inte sämre diskant t ex. Det blir helt tyst eller så blir det "ticks". Mekanisk avläsning av cd i realtid är en källa till potentiella problem. Du upplever det tvärtom. Skumt. :39:

Så är det inte hos mig just nu, tyvärr. CD från en enkel DVD låter bättre än rippat från Melco via usb. Så har jag inte upplevt det tidigare. Felsökning pågår.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...