Jump to content

Mästarmöte har en vinnare!


Apexorca

Recommended Posts

Något som måste tilläggas är att ARC Ls27 nypris är ca 1/3 av Krell Evo 202's nypris. I den jämförelsen vore det ju helt crazy om inte 202'an skulle mangla LS27'an.

Det är 2 värenomerade märken som får betraktas tillhöra världseliten. Beroende på system och kringutrustning kan resultatet möjligen skilja något i prestanda, men hemma hos mig var det stor skillnad. Om det motiverar prisskillnaden är upp till var och en.

Tag tycker det är bra att testa prylar mot varandra som inte är i samma prisklass för att få en uppfattning om vad som kan skilja dem emellan. Vad gör pengarna man satsar?

Tester inom samma prisgrupp är en annan sak. Där kommer det förmodligen inte, om man håller sig till seriösa och välrenomerade märken, skilja lika mycket som här.

I mitt fall var prisskillnaden mycket stor och dessutom får man förmoda att Krell evo 202 passar bättre till Krell evo 402 än vad ARC kan göra. Men jag har ju inte testat ARC försteg i 202'ans prisklass och det tänker jag heller inte göra. Jag tror nämligen på att jag har "the perfect match" just nu. Gissning...

Vad jag lärt mig är dock att rör inte behöver var laid back mjukt mulligt. Lite av den insikten fick jag lite också med min före detta Audio Aero CD som hade rör, den var inte heller den mjuk och mullig.

Vore kul om andra har erfarenheter att dela med sig om vad gäller test mellan rör och transistorer.

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte hur mycket du har laborerat med andra rör till ARCen?Det kan ge enastående förbättringar att få tag i motsvarande NOS rör istället.Men jag antar att det är raka vägen till Krellifiering nu som gäller.Och varför inte?

Är det så stora förbättringar som du beskriver så känns det mindre betungande.Och jag misstänker att även om ARCen får gamla fina NOS rör så kommer den troligtvis ändå inte att kunna röra Krellen.

Men som du säger så bör ju Krellen vara det bättre pga prisdifferensen.Men det är inte alltid det är så!Nej min vän,jag tror du har åkt dit på ytterligare en uppgradering.... :):black:

Jag hade liknande erfarenheter när min Moon förstärkare gick några ronder mot min förra Pathos Logos som var en hybrid med rör i förstegsdelen och transistorer i slutstegsdelen.Moonen var betydligt dyrare som ny

men jag trodde att Logosen kunde mäta sig med den.Men icke.I-7 var överlägsen på allt.Inte ens rörglöden från Logosen kunde förmildra den slutsatsen!

Edited by new order
Link to comment
Share on other sites

Jag håller inte med om att rör i ett försteg gör enorma skillnader. Jag har inte hört allt men oftast är det marginella effekter. I slutsteg kan det göra lite mer. KT88:or har odtast lite mer slam mot t ex 6550C men tappar lite i skirhet uppåt.

Själv skulle jag hellre välja LS27 alla dagar i veckan och ett passande rörslutsteg för den musik jag spelar (95% ackustiskt - jazz och klassiskt). Det är ju också så ARC har tänkt får man förmoda. Men Krell med Krell är ju också en utmärkt lösning (trot att den rekommenderas av Krell :dry: ).

Det hade ju varit rent förunderligt om Krell inte fungerar bra med Krell. Och när du skriver att LS27 låter ljus och vass tillsammans med Krell så är det ett kvitto på att de inte passar bra tillsammans. LS27 låter definitivt inte ljust eller vasst tillsammans med deras försteg. Den har en innerlighet och musikalitet som får t ex en stråkkvartett att torna upp sig som om de "stodo där i rummet" med deras egna slutsteg. Nästan lika bra som VTL ;)

Att se priset som en indikator på hifiprylar på dessa nivåer tror jag inte på för fem öre. Alla är bra - gäller bara att hitta sin kombination.

Link to comment
Share on other sites

Jag håller inte med om att rör i ett försteg gör enorma skillnader.

På den punkten skiljer våra erfarenheter oss åt.Det gör inget. :) NOS rören jag provade var överlägsna sovtek originalen.

Men jag håller med.När det likaså testas,kanske en ARC för/slutstegskombination också kunde vara något att prova?

Det kan bli en synergi effekt även där och kanske till en bättre slant!?

Och ja.VTL är inget att leka med.Deras slutsteg kan med all säkerhet hålla Futurorna under tukt och förmaning.

Vill du gräva ner dig och testa grymma alternativ så finns det med all säkerhet alternativ,Apexorca!

Link to comment
Share on other sites

Att se priset som en indikator på hifiprylar på dessa nivåer tror jag inte på för fem öre.

Har du testat det någon gång? ;)

Bebop! Hade du hört skillnaden i mitt test tror jag nog inte att du tyckt LS27'an lät bättre. Här var det inte tal om smak,utan ren och skär kvalitetskillnad i ljudåtergivningen. Vem vill inte ha mer upplösning, mjukare ljud men ändå skirt och spröt, mer micro och macrodynamik , djupare kraftfullare bas. Mer separerade instrument och naturligare röster, mm, mm. Klart´mindre distorsion ffa mellanregister och uppåt. det märktes tydligt vid volym kring 85-95db där ARC blev påträngande och hårdare medans Krellen var mjuk och lugn till ännuhögre nivåer.

Ang ARC vet jag att de låter fantastiskt. Jag har hört riggar i olika prisnivåer och med olika kombinationer. OFTA (mycket ofta) låter högre pris bättre då tycker jag. Hade jag valt en rörrigg med tex idel ARC hade jag troligen nått liknande höga nivåer, men kanske är det ändå som du säger att ARC inte passar med Krell även om jag på fler ställen läst om flera som gillar den kominationen. Men uppenbart trivs Krell bättre med Krell.

Jag är säker på att om jag testat ARC Ls 27 mot andra försteg tex något Krell i samma prisklass skulle skillnaden varit mindre än den nu var.

Men jag har full respekt för att man kan höra, tycka och uppleva olika i dessa fall.

Jag har aldrig testat olika rör mot varandra i samma förstärkare så där vet jag inte vad som kan åstadkommas.

Edit: utebliven bokstav.

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Känner du att du hittat hem då Apex?Det är ju den springande punkten.

För min egen del har jag bara gott att säga om de Krells evo serie och de gånger jag hört produkter från den serien.

Hade jag själv jagat för/slutsteg hade Krell helt klart varit ett alternativ.Och Moon.Och M.L.Och VTL.Och Pass Labs

plus några till... :blush

Link to comment
Share on other sites

Har du testat det någon gång? ;)

Bebop! Hade du hört skillnaden i mitt test tror jag nog inte att du tyckt LS27'an lät bättre.

Det är ju det jag säger indirekt. Eftersom det inte låter bra menar jag att det är kombinationen, inte de enstak enheterna. Jag tror jag påtalade jag den risken när du köpte Krellblocket, eller att i vart fall kolla noga eftersom impedansmatchningen inte är optimal, såvitt jag minns.

Om jag testat och lyssnat på pris kontra prestanda? Det kan du tro, hundratals gånger. Det är kombinationen i det specifika rummet som skall optimeras. Att maximera prislappen leder inte med automatik till bäst ljud. Grejerna måste spela bra ihop.

Link to comment
Share on other sites

Guest Musicus
På den punkten skiljer våra erfarenheter oss åt.Det gör inget. :) NOS rören jag provade var överlägsna sovtek originalen.

Jeg holder med, mine erfaringer med rør i forsteget kan skille seg markant jeg testet flere kombinasjoner i mitt tidligere Hovland HP200P forsteg (100K+) og det var mer enn marginelle forskjeller, jeg selv endte opp med kombinasjenen Telefunken ECC 803s/801s ikke de billigste rørene, men det var tett på magisk og der kom ikke de nyproduserte rørene i nærheten av å skape samme opplevelse, imo selvsagt ;) ..

mvh

Edited by Musicus
Link to comment
Share on other sites

Guest Musicus
Det är kombinationen i det specifika rummet som skall optimeras. Att maximera prislappen leder inte med automatik till bäst ljud. Grejerna måste spela bra ihop.

Kan ikke sies for ofte!!!

:41: :41: :41:

mvh

Link to comment
Share on other sites

Känner du att du hittat hem då Apex?Det är ju den springande punkten.

För min egen del har jag bara gott att säga om de Krells evo serie och de gånger jag hört produkter från den serien.

Hade jag själv jagat för/slutsteg hade Krell helt klart varit ett alternativ.Och Moon.Och M.L.Och VTL.Och Pass Labs

plus några till... :blush

Kul att du också gillar Krell. Liksom du gillar jag många olika märkens ljud. Hittat hem? Jag är hemma lite överallt. Jag vet inte om målet för mig är att hitta hem. Jag gillar att testa prylar och lära mig mer om HiFI och musik. Det roliga på vägen är att jag uppskatar musiken mer och mer och hittar min glädje i fler och fler genrer. Jag är uppväxt med klassisk musik till 90% både mycket live och reproducerat och jag fick min dos (överdos) och har haft svårt att riktigt njuta av det på senare tid. Nu börjar jag dock göra det mer och mer. Satt med tårar i ögonen till Mozarts 5e violinconcert- Adagio (nr7) spelad av Izhak Perlman härom kvällen.

Jag kunde nog levt med många olika typer av system. Idel ARC + Wilson låter bra. Hörde ett grymt system på Audio Concept för 2 veckor sedan med finare prylar av MBL som bra. Martens prylar + MSB låter bra. Hörde Moon och Focal i Scotland en gång, det lät bra mm, mm.

Eftersom jag inte har möjlighet att ha flera system i den klassen blir det att välja ett. Efter MSB köpet tog mitt ljud ett jättekliv framåt. Men jag har hört bättre i andra system och inser eftersom jag som många ändå begränsas av ekonomin, kan jag inte köpa The Sonus Faber och passande kringutrustning. Det är mitt ljudideal just nu. Då får man göra det bästa man kan utefter de förutsättningar som finns. De är ändå sådana att det går att komma en bra bit på väg.

Om du med hemma menar att jag är nöjd med ljudet så var jag det redan efter MSB-tillskottet. Eller egentligen då Futurorna flytade in. Dock hade jag ett mål att bygga upp ett system efter eget huvud med egna erfarenheter från grunden med början i ett par Futuror. Tanken var att följa efter med idel ARC.

En missräkning var med facit på hand ARC Ls27. Inte för att det är något fel på den utan för att jag när jag redan köpt den insåg hur krångligt det skulle bli med ARC slutsteg med rör eftersom det hela används av hela familjen, barn och vuxna, till tv och hembio + Hifi. Mång timmar blir det med rörslitage helt i onödan.

Eftersom jag själv tidigare erfarit och dessutom läst i seriös hifipress och på amerikanska forum om den lyckade kombinationen av Försteg ARC och Krell slutsteg var det därför hett. Jag testade diverse slutsteg som ni vet och det blev Krell.

Senaste tiden har jag från oberoende källor blivit inledd i tanken att testa ett Krell försteg. Det har legat i bakhuvudet, så jag var lättledd. Jag har legat på lur ett tag och nu var tiden mogen. Det lilla testet är klart och Krell övertygade.

Så resan har varit ganska rak ändå tycker jag. Ja har lärt mig mycket på vägen och det är viktigt. Nu tycker jag det låter riktigt fantastiskt bra. Jag är mycket nöjd med ljudet och det är roligare än någonsin att lyssna på musik. Så visst, på ett sätt är jag hemma.

Jag ville få ett system där allt passar ihop och ger synergieffekter till varandra så att ingen del bromsar och det gör det inte nu. Jag har Högtalarkablarna kvar men jag är osäker på hur stor effekt jag kan få av att byta. Där kommer ett framtida test.

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Det är ju det jag säger indirekt. Eftersom det inte låter bra menar jag att det är kombinationen, inte de enstak enheterna. Jag tror jag påtalade jag den risken när du köpte Krellblocket, eller att i vart fall kolla noga eftersom impedansmatchningen inte är optimal, såvitt jag minns.

Om jag testat och lyssnat på pris kontra prestanda? Det kan du tro, hundratals gånger. Det är kombinationen i det specifika rummet som skall optimeras. Att maximera prislappen leder inte med automatik till bäst ljud. Grejerna måste spela bra ihop.

Var skriver jag att det inte låter bra med ARC-Krell kombinationen? Bara för att en komponent låter bättre än en annan behöver den väl inte vara dålig och inte låta bra. Jag gillar många olika system i olika prisklasser.

Dock hör jag oftare dyra produkter som låter närmare min referens än billigare produkter. Och jag vet, dyr missmatch låter sämre än billigt perfect match. Men nu pratar jag bara om det som passar ihop. Som du beskriver blir det inte automatiskt perfekt ljud av dyra prylar. Jag hoppas det framgått att jag testar en hel del produkter och en hel del hemma. Det är dessutom därför jag försöker testa så seriöst jag kan och lära mig om det. Ända sättet att förstå något av det här tycker jag.

Kombinationen i mitt specifika rum tog en liten mycket lärorik omväg (naturskön sådan) via ARC -Krell kombination men det är resan som är, i alla fall, en del av målet. Nu är jag framme, även om jag säkert kommer att göra några mindre utflykter till välkända sevärdheter. Erfarenheterna har jag med mig i bagaget och jag blir bättre och bättre på det här. Jag har ju en bit kvar till många mycket mer erfarna i detta forum och jag är säker på ett de varit ute på fler turer än jag.

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Det låter jättebra att du blev nöjd.

För egen del hade aldrig the S.F eller Alexandria varit ett alternativ.Även om jag hade haft pengar och utrymme.För min egen del går det en gräns för vad jag tycker är acceptabelt att betala betydligt

lägre prisklass än så.För mig ligger Sophia 3 och Futura inom smärtgränsen.Men det är min personliga preferens.Högtalare i de prisklasserna är tillräckligt bra för att (tåminstone)jag ska vara nöjd.

Gräset behöver inte vara grönare på andra sidan även om det står ett par the S.F där,om du förstår hur jag menar. :)

Och förlåt att jag ältar det.Men när det gäller högtalarkablar så har du möjlighet att testa en S.R Galileo usc så gör det.Det är en makalös manick och jag önskar fler fick upp öronen för den.

mvh

/n.o

Link to comment
Share on other sites

Det låter jättebra att du blev nöjd.

För egen del hade aldrig the S.F eller Alexandria varit ett alternativ.Även om jag hade haft pengar och utrymme.För min egen del går det en gräns för vad jag tycker är acceptabelt att betala betydligt

lägre prisklass än så.För mig ligger Sophia 3 och Futura inom smärtgränsen.Men det är min personliga preferens.Högtalare i de prisklasserna är tillräckligt bra för att (tåminstone)jag ska vara nöjd.

Gräset behöver inte vara grönare på andra sidan även om det står ett par the S.F där,om du förstår hur jag menar. :)

Och förlåt att jag ältar det.Men när det gäller högtalarkablar så har du möjlighet att testa en S.R Galileo usc så gör det.Det är en makalös manick och jag önskar fler fick upp öronen för den.

mvh

/n.o

Förstår vad du menar.

S.R Galileo kan mycket väl var en utflykt väl värd att åka på framöver. Jag gillar ju tester, intressant och lärorikt.

Link to comment
Share on other sites

Galileo verkar vara en bra produkt som klart har en plats och användningsområde liknande MIT Oracle men användbar med alla högtalarkablar.

Mitt tips i ljudresan är att låna en Shunyata Triton med Anaconda Zitron strömkabel. Det har hänt mycket sedan Nordost Thor och Nordost Brahma...

Edited by crion
Link to comment
Share on other sites

Galileo verkar vara en bra produkt som klart har en plats och användningsområde liknande MIT Oracle men användbar med alla högtalarkablar.

Mitt tips i ljudresan är att låna en Shunyata Triton med Anaconda Zitron strömkabel. Det har hänt mycket sedan Nordost Thor och Nordost Brahma...

Spännande, har du testat och i så fall vad händer? :mm:

Link to comment
Share on other sites

Var skriver jag att det inte låter bra med ARC-Krell kombinationen?

Nedan några citat som jag inte uppfattade inte alltför smickrande för ARC. Därför ville jag ändå understryka att det mer handlade mer om kombinationen än de enskilda komponenternas kvalitet. Inte minst för att man skulle kunna uppfatta ARC som ett försteg som är påträngande, tunnt anslag och hårt. Det menar jag är fel omdöme om LS27. Det kan ju dessutom vara tryggt att veta för den som kommer att köpa steget. ;)

ARC låter i jämförelsen mer påträngande, ljudbilden betydligt närmre lyssnarplatsen. Ett generellt tunnare anslag i hela presentationen och i toppen ljusare och hårdare. Detta förvånade mig. Jag hade inte trott att rörglöden skulle vara mer påträngande. Denna egenskapen hos Krell skapade ett nytt skimmer över presentationen som gjorde det mer avslappnat och lättlyssnat.

...//...

När man spelar högt blir ljudet inte alls påträngnde som det i jämförelsen blir med ARC.

...//...

I den jämförelsen vore det ju helt crazy om inte 202'an skulle mangla LS27'an

Dessutom ställde du ju följande fråga.

Vore kul om andra har erfarenheter att dela med sig om vad gäller test mellan rör och transistorer.
Link to comment
Share on other sites

Nedan några citat som jag inte uppfattade inte alltför smickrande för ARC. Därför ville jag ändå understryka att det mer handlade mer om kombinationen än de enskilda komponenternas kvalitet. Inte minst för att man skulle kunna uppfatta ARC som ett försteg som är påträngande, tunnt anslag och hårt. Det menar jag är fel omdöme om LS27. Det kan ju dessutom vara tryggt att veta för den som kommer att köpa steget. ;)

Dessutom ställde du ju följande fråga.

Jag har lyssnat en del på ARC VS 110 ( eller 115?, rätta mig Lindome) som slutsteg drivet av min Lavry da 10 direkt och det föll inte god jord. Antagligen impedansanpassningen som inte var optimal. Tror att det slusteget behöver ett försteg som är släkt. Detta är inte alls ovanligt. Jag har samma erfarenhet av MacIntosh, och Linn, de blommar ut tillsammans med sitt egna försteg. Pass, Bryston och Plinius har inte varit lika känsliga utan gick fint direkt från Lavryn.

Jag har dock hört kombinationer av ARC som låtit på ett helt annat sätt, alltså bra.

LS 27 har säkert en optimal slutstegskamrat som inte heter Krell, ARC ref 210 elller liknande skulle ge ett helt annat ljud i skällan.

Vad har krell Evo-steget för ingångsimpedans? Vad ger LS 27 i utgångsimpedans? Vad har ref 210 för ingångsimpedans?

Link to comment
Share on other sites

Nedan några citat som jag inte uppfattade inte alltför smickrande för ARC. Därför ville jag ändå understryka att det mer handlade mer om kombinationen än de enskilda komponenternas kvalitet. Inte minst för att man skulle kunna uppfatta ARC som ett försteg som är påträngande, tunnt anslag och hårt. Det menar jag är fel omdöme om LS27. Det kan ju dessutom vara tryggt att veta för den som kommer att köpa steget. ;)

Dessutom ställde du ju följande fråga.

Bra att du understyrker att det handlar om efekter av kombinationer.

Ok. Jag förstår att det går att missuppfatta i så fall, men jag var ganska noga med både i början av testet och i ditt citat från mig står det att det gäller jämförelsen mellan de båda enheterna och att det inte är generell uppfattning om ljudet som helhet. Det är en stor skillnad i det.

Om du följt tråden skriver jag ju på flera ställen att jag gillar ARC och at det är allmänt känt att de passar med Krell. Betonar igen att jag bara beskriver deras inbördes förhållande och då kan ju ufaktiskt ARC vara hårdare än Krell även om den jämfört med vad som helst annat inte är det.

Skulle ni hitta ett citat från mig däer jag skrivit att ARC inte låter bra så är det fel. Den låter bara inte lika bra som det 3 gånger dyrare försteget Krell 202. Visa mig gärna det citatet så skall jag radera det för då har jag skrivit fel.

Ang frågan om era erfarenheter, är jag ju tacksam för synpunkter och hoppas inte det uppfattats som att jag kritiserar andras egna erfarenheter.

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Vad har krell Evo-steget för ingångsimpedans? Vad ger LS 27 i utgångsimpedans? Vad har ref 210 för ingångsimpedans?

LS 27 har 700/350 ohm (bal/rca) och Krell 202 har 45/22,5 ohm (ungefär som VTL som ligger på 50/25 ohm). Generellet brukar man säga att utgångsimpedansen skall ligga betydligt under ingångsimpedansen på slutsteget.

Audio Researchs nya ref75 har 300kohm och Krell Evolution 200.

Felmatchning brukar ge en slöare bas och lite instängd diskant. Det kan också skapa obehaglig distorsion. En rörförstärkare jobbar ju också lite annorlunda än en transistorförstärkare, vilket också kan skapa mismatch.

I sammanhanget är även kablarnas kapacitans viktigt för en bra matchning. Jag är inte tillräckligt teknisk bevandrad för att säga hur och vilka värden. Och inte minst så behövs det ju en ljudmässig anpassning. Varje förstärkare och tillverkare har ju sitt ljudsignum och det är inte alls säkert att de matchas bra tillsammans. Men genom att köpa samma tillverkare måste man ändå utgå ifrån att anpassningen är någorlunda matchad liksom elektriska egenskaper.

Det går säkert att hitta ännu bättre eller lika bra anpassningar, men det är inte alldeles enkelt. Jag har t ex hört Shindos försteg tillsammans med Lamm. Näst intil ospelbart pga mycket kraftigt distorsion. Men tillsammans med VTL's rörförstärkare låter Shindo gudomligt.

Jag är inte förvånad att Krell spelar bra tillsammans med Krell. Jag tror det är helt rätt väg att gå.

Link to comment
Share on other sites

Spännande, har du testat och i så fall vad händer? :mm:

Mer signal, brusgolvet man inte trodde kunde vara lägre sjunker ordentligt. Med de följer de sedvanliga kvalitetsförbättringarna såsom artikulation i samtliga register, pondus, dynamik, soundstage, microdetaljer, skrämseleffekt från avgrunden känslan...

Kör Shunyata Triton med Anaconda CX. Shunyata Anaconda Zitron är aktuell modell nu av bästa strömkabeln.

Edited by crion
Link to comment
Share on other sites

Mer signal, brusgolvet man inte trodde kunde vara lägre sjunker ordentligt. Med de följer de sedvanliga kvalitetsförbättringarna såsom artikulation i samtliga register, pondus, dynamik, soundstage, microdetaljer, skrämseleffekt från avgrunden känslan...

Kör Shunyata Triton med Anaconda CX. Shunyata Anaconda Zitron är aktuell modell nu av bästa strömkabeln.

Är det Shunyata Triton som står för största delen till detta tror du?

Link to comment
Share on other sites

LS 27 har 700/350 ohm (bal/rca) och Krell 202 har 45/22,5 ohm (ungefär som VTL som ligger på 50/25 ohm). Generellet brukar man säga att utgångsimpedansen skall ligga betydligt under ingångsimpedansen på slutsteget.

Audio Researchs nya ref75 har 300kohm och Krell Evolution 200.

Felmatchning brukar ge en slöare bas och lite instängd diskant. Det kan också skapa obehaglig distorsion. En rörförstärkare jobbar ju också lite annorlunda än en transistorförstärkare, vilket också kan skapa mismatch.

I sammanhanget är även kablarnas kapacitans viktigt för en bra matchning. Jag är inte tillräckligt teknisk bevandrad för att säga hur och vilka värden. Och inte minst så behövs det ju en ljudmässig anpassning. Varje förstärkare och tillverkare har ju sitt ljudsignum och det är inte alls säkert att de matchas bra tillsammans. Men genom att köpa samma tillverkare måste man ändå utgå ifrån att anpassningen är någorlunda matchad liksom elektriska egenskaper.

Det går säkert att hitta ännu bättre eller lika bra anpassningar, men det är inte alldeles enkelt. Jag har t ex hört Shindos försteg tillsammans med Lamm. Näst intil ospelbart pga mycket kraftigt distorsion. Men tillsammans med VTL's rörförstärkare låter Shindo gudomligt.

.

Intressant.

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Är det Shunyata Triton som står för största delen till detta tror du?

Triton och Anaconda har en definitiv synergi som jag trodde jag var smartare än att använda, men det kom på skam senare. ;)

En Anaconda släpper lös Triton. Mindre kablar håller tillbaka.

Edited by crion
Link to comment
Share on other sites

Innan du säljer ditt försteg borde du nästan ge ett ARC slutsteg en chans, ett ref-steg. Ditt försteg har inte fått en ärlig ännu.

Kan bli billigare tom. :)

Ljudmässigt vet jag att det kan låta helt fantastiskt. Det har jag hört flera gånger på många olika ställen.

Nej! Det blir inga rör för mig.

Jag skriver så mycket i denna tråd att jag förstår om inte det går att hänga med i allt. Så jag upprepar. När jag köpte mina Amati Futura var ide'n att spela med försteg och slutsteg från ARC. Jag har hört så mycket väljud från dem. Rätt eller fel drog jag slutsatsen att skippa rör eftersom jag kör prylarna flera timmar om dagen med Tv, hembio + hifi. Känner inte för att slita rör på det viset. Enkelheten i användandet av förstärkare med transistorer fällde avgörandet.

Link to comment
Share on other sites

Ljudmässigt vet jag att det kan låta helt fantastiskt. Det har jag hört flera gånger på många olika ställen.

Nej! Det blir inga rör för mig.

Jag skriver så mycket i denna tråd att jag förstår om inte det går att hänga med i allt. Så jag upprepar. När jag köpte mina Amati Futura var ide'n att spela med försteg och slutsteg från ARC. Jag har hört så mycket väljud från dem. Rätt eller fel drog jag slutsatsen att skippa rör eftersom jag kör prylarna flera timmar om dagen med Tv, hembio + hifi. Känner inte för att slita rör på det viset. Enkelheten i användandet av förstärkare med transistorer fällde avgörandet.

Aha! Ungefär som jag själv resonerar. :) Nu när du säger det så kommer jag ihåg att att du förtydligat detta tidigare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...