Jump to content

Hur får man recensioner som tillverkare?


Patrick82

Recommended Posts

Ursäkta :black: Men ton arms kabel är sjukt kort väl? Det känns ju som att även om man är mottaglig och öppen för nytt, så är väl de futtiga centimetrarna för lite för göra någon väsentlig skillnad?

Kan det göra så mycket? Nu tvekar jag inte en sekund att du tycker så, eller är så, men annan är ju sjukt efter när det gäller vinyl :black: :black: :black:

Den är inte sjukt kort om man inte gör som René i Schweiz:

Här ser vi ett typexempel på det, med en totalt ombyggd Lukaschek direkt på tonarmen...

DSC_0215.JPG

Normalt går tonarmkabeln inuti tonarmen och sedan till försteget så den kabeln är ofta lika lång som kabeln från en annan källa till försteget, medan signalnivån är storleksordningen en bråkdel av millivolt och därmed känslig för störningar mm

PS. Ofta skarvas det vid tonarmsbasen så att det är olika kabel inuti tonarmen och externt och den externa kabel ansluts med rca-kontakter vid tonarmsbasen.

- Jag gillar inte övergångar så min monokristallina silverkabel går direkt från PU till stepup där den är fastlödd :app:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 574
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Den är inte sjukt kort om man inte gör som René i Schweiz:

Normalt går tonarmkabeln inuti tonarmen och sedan till försteget så den kabeln är ofta lika lång som kabeln från en annan källa till försteget, medan signalnivån är storleksordningen en bråkdel av millivolt och därmed känslig för störningar mm

Det är inte bara elektriska egenskaper som är viktiga för en tonarmskabel. Detta fick jag erfara på min Pro-ject-spelare. Jag planerade byta ut kablaget mot ett annat men ändrade mig i sista stund när jag upptäckte att de mekaniska egenskaperna hos kabeln vägde in minst lika mycket som de elektriska.

Vid tonarmsbasen sker en övergång från armen till basen och där böjs också kabeln. Viktigt är att kabelns vilja att böja sig (moment/motkrafterna) är så små som möjligt. Annars påverkas tonarmen så att pickupen inte centreras i skivspåret. Denna effekt var högst påtaglig på min spelare. Efter noggrann justering av kablaget och dess "väg" genom armen och basen så kunde jag minimera denna motkraft. Distortion och "sned" ljudbild försvann. Rent mekaniskt blev armen nästan perfekt balanserad över hela skivan, dvs om armen placerades någonstans över skivan så stannade den i det läget. Om armen fick en låg hastighet inåt eller utåt bibehölls hastigheten nästan konstant under armens färd inåt resp. utåt. Det visar att ev. accelerationer och därmed påverkande krafter är nära noll - både från lager och från kablaget, vilket är bra.

Link to comment
Share on other sites

Såhär skrev köparen av VibraPortal:

A quick impression of the Coconut Audio Vibra-Portal, having had Shatki and VPI stones and Bricks, I found that some round pieces of alumibronze over transformer and componets gave the same effect not the Viba-Portal it somehow cleans up the sound, leaving just a clearer presntation of music, I removed the added wieght, it remained clearer an impressive little tweak by far the best one I have used without the constant search and upgrades, try it you will be pleasantly suprised. Buying the Groundhanger now, thank you Coconut Audio!!!!

Shannon

Hannibal, MO

______________

Om jag har förstått rätt, med VibraPortal i anläggningen så blir det bättre ljud utan Shakti. Shakti lanserades 16 år sen, jag undrar hur många Shakti har blivit sålda sen dess. Tänk om alla vill uppgradera till VibraPortal nu? Det är så skrämmande så jag har tagit bort Paypal knapparna från min hemsida nu, vad ska jag göra?

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag färdig med alla mina produkter och kan inte förbättra något mer. Jag har gjort 5 nya GroundHanger modeller som har dyrare material och tar längre tid att bygga. Det har kostat skjortan att experimentera med dyra materialer som inte kan återanvändas. Jag köpte 10 kg potatis för 25 kr på Lidl och har levt på den och Spirulina tabletterna den här månaden.

Jag blev förvånad att det blev så stora förbättringar mellan varje GroundHanger version, det är som en julklapp. Jag ska ha olika pris på dom, från 800 kr för original GroundHanger till 1 miljon kr för "GroundHanger 8.0 - The Big G". Det är hur mycket jag själv skulle betala, min gamla anläggning kostade mer och hade sämre ljud. Nu har jag EMU0404 USB för 2000 kr och med "The Big G" låter det både silkeslent och snabbt, det är som en dCS anläggning men utan Firewire bruset. För första gången kan jag inte sluta lyssna på musik, jag måste tvinga mig själv att sluta lyssna, det har inte hänt förut. Jag vågar inte ens att sitta ner på stolen för att jag kommer fastna i flera timmar.

Link to comment
Share on other sites

Hur är det med tekiniska data då?

Den har flera stycken GroundHangers seriekopplade efter varandra. Jag provade 22 stycken GroundHanger 1.0 men det var inte lika bra som en GroundHanger 8.0, allt inuti måste vara finjusterat och man måste lyssna flera gånger under tillverkningsprocessen. Om längden är 5 mm fel så det låter kantigt, när längden är rätt så låter det silkeslent.

Jag har inte några mätinstrument för att jag använder mina öron istället. Men det verkar som att det kommer bli bevis att den fungerar som ett tweak för överklockning av datorer. Jag har märkt att datorn blev mer stabil. Utan GroundHanger så frös datorn vid Windows XP inloggning, sen stängde jag av datorn och kopplade GroundHanger 8.0 till datorn och windows startades upp. Sen tog jag bort GroundHanger och startade om datorn, den frös vid inloggningen igen. Sen satte jag tillbaka GroundHanger, startade om och windows startades upp utan problem. Jag har märkt detta förut men trodde det var en tillfällighet då. En video på detta skall komma i framtiden nån gång.

Link to comment
Share on other sites

Vad ska den vara bra för??

Lite mer faktadata hade inte skadat för marknaden

GroundHanger tar bort bruset från musiken och ger en svart bakgrund. Jag har provat många high-end produkter och nästan alla gav en grå bakgrund och hade detaljerna nedtonade så att det lät mjukare och mer avslappnat, men det lät alltid platt och 2 dimensionellt.

Den som jag gillade mest var Nordost Valhalla signalkabel som jag modifierade för att få mer svärta. Ju längre kabel och ju mindre konduktorer destå mer svärta, det var pga 78 mikron silverpläteringen som klippte bort mikrodetaljer, det lät snabbt men kantigt. När jag bytte till 60 mikron (Valkyrja) lät det grått och livlöst men det fanns större upplösning. När jag bytte från deras Single Filament till Dual Filament teknologi blev det högre upplösning även när kabeln var 3 gånger längre. Ju mindre kontakt med konduktoren destå högre upplösning. Sen bytte jag till 10x0.5mm stora rektangulära nakna konduktorer och fick ännu bättre ljud.

Den andra tweaken som jag gillade var Solid-tech Feet of Silence. Dom gav mycket svärta men klippte bort upplösningen från gummibanden som gungade och inte gav stabilitet. När jag hade Magix magnetiska levitationsfötter under hela anläggningen och satte Feet of Silence + DAC:en överst ändrades ljudsignaturen. Jag kom fram till att Feet of Silence färgade ljudet genom att resonansen i DAC:en satte allt i gungning. När jag tog bort Feet of Silence och hade Magix kvar, så fick jag högre upplösning, varmare, gråare och mjukare ljud, men det lät platt och 2 dimensionellt. Alltså färgade Feet of Silence ljudet så det lät mer 3 dimensionellt med mer svärta.

Det finns många trick man kan använda sig av för att få fejkad svärta. Jag brukade lägga in radio störningar in i datorn så det blev ljust och kantigt, sen mjukade jag ut den med en kort och tjock Nordost Valhalla strömkabel som gav fejkad bas och dynamik. Om man använde en tunn och lång Valhalla lät det klent och suddigt.

valhalla.jpg

Ett annat trick är att använda volymkontrollen i datorn istället för i DAC:en, då tar den bort information ur musiken så det låter tomt, men svärtan är större och det låter mindre brusigt, min Benchmark DAC1 hade brusig och boomig volymkontroll. Jag gillade mest den digitala volymkontrollen i dCS Elgar Plus DAC, men den hade Firewire brus som behövdes finjusteras med 11 stycken RGC-24 Ground Conditioner. 10 på DAC:en och 1 på dCS Verdi Encore gav mjukast ljud.

rgc-24%20boxes.jpg

Något som gav riktig svärta var ERS Paper, men den behövde vara långt ifrån kabeln, annars lät det kvävt och grått, jag hade 100 stycken ERS Paper i min anläggning och det är mitt favorit tweak. För DAC:en gav den mer svärta, för datorn gav den gråare ljud. Jag brukade ha min dator naken för att det gav bäst ljud.

ers%20foam.jpg

Jag försökte i flera år att hitta något som gav både högre upplösning och mer svärta, sen byggde jag mina egna produkter istället. Nu har jag alla mina egna produkter i min anläggning och idag jämförde jag min nya IsoTower mot min gamla IsoNatu. Jag blev förvånad at IsoNatu lät plattare och suddigare, den som var mycket bättre än IsoCloud, och IsoCloud som var bättre än Magix + Feet of Silence. Jag trodde inte att bakgrunden kunde bli svartare, men jag hade fel.

Edited by Patrick82
Link to comment
Share on other sites

Den har flera stycken GroundHangers seriekopplade efter varandra. Jag provade 22 stycken GroundHanger 1.0 men det var inte lika bra som en GroundHanger 8.0, allt inuti måste vara finjusterat och man måste lyssna flera gånger under tillverkningsprocessen. Om längden är 5 mm fel så det låter kantigt, när längden är rätt så låter det silkeslent.

Jag har inte några mätinstrument för att jag använder mina öron istället. Men det verkar som att det kommer bli bevis att den fungerar som ett tweak för överklockning av datorer. Jag har märkt att datorn blev mer stabil. Utan GroundHanger så frös datorn vid Windows XP inloggning, sen stängde jag av datorn och kopplade GroundHanger 8.0 till datorn och windows startades upp. Sen tog jag bort GroundHanger och startade om datorn, den frös vid inloggningen igen. Sen satte jag tillbaka GroundHanger, startade om och windows startades upp utan problem. Jag har märkt detta förut men trodde det var en tillfällighet då. En video på detta skall komma i framtiden nån gång.

Här är youtube video med bevis: http://www.youtube.com/watch?v=9_rhqWGBDLg

Med GroundHanger 8.0 blev datorn över 2 gånger snabbare. Hoppas videon inte dyker upp på Gizmodo. Jag kan inte tillverka så många GroundHangers.

Här är hela testet: http://www.coconut-audio.com/groundhanger_test.htm

Link to comment
Share on other sites

Gjorde du en mätning eller flera? Det kan vara bra att göra flera mätningar så att du undviker slumpmässiga variationer.

Jag har gjort flera mätningar och bara videon jag gjorde var 25 minuter. Ju bättre GroundHanger (mindre brus i datorn) destå snabbare startades datorn upp. Jag ska prova göra 3dmark test och se om det blir stabilitetsproblem utan GroundHanger.

Link to comment
Share on other sites

Ta svart. Det är seriöst.

Jag hittade ett fint svart tyg som ser ut som klädseln i sportbilar. Jag har gjort budgetmodeller av VibraPortal och RockFoot, dom är tillräckligt små för att komma igenom brevlådan till hemmet, 1-2 dagars leverans in i brevlådan :) När jag brukade köpa tweaks fick man vänta evigheter, en gång fick jag åka flera timmar till UPS på andra sidan stan för att hämta min Acoustic Revive RTP-4 Ultimate, sen gick jag 1 km i snöstorm med tunga tweaket.

RockFoot2.JPG

VibraPortal1.0.JPG

VibraPortal1.0_2.JPG

VibraPortal1.0_3.JPG

Link to comment
Share on other sites

Här är min förbättrade VibraPortal 1.5. Den ser ut som ett laptop batteri.

VibraPortal1.5.JPG

VibraPortal1.5_2.JPG

Och här är min VibraPortal 2.0. Den tog 4 dagar att bygga för att jag fick börja om flera gånger. Kvalitetskontrollen måste vara inom 0.01 gram och när man bygger den skall det klippas exakt och lyssnas flera gånger.

VibraPortal2.0_1.JPG

VibraPortal2.0_2.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jag har följt alla råden i denna tråden. Jag har tränat på formgivningen mycket. Jag har svart neutral färg, kantiga former så det inte ser ut som nåt från djur

Jag ska börja underground och låta det växa. Sverige ska jag sälja först till. Är det en bra ide att ha halva priset för svenska kunder? Dom utanför Sverige ska jag höja priset med dubbelt.

Här är mina nya GroundHanger modeller.

2.5

GroundHanger2.5.JPG

GroundHanger2.5_2.JPG

3.0

GroundHanger3_2.JPG

3.2

GroundHanger3Silver.JPG

3.5

GroundHanger3.5.JPG

Edited by Patrick82
Link to comment
Share on other sites

Du har några kioskvältare här. Lycka till.

Tack, priserna på hemsidan är justerade så svenska kunder får upp till 50% rabatt.

Jag har förbättrat min VibraPortal Marble och gjort den len och lite glansig med olika sandpapper. Jag har gjort samma med GroundHanger 1.5. Jag tror kundernas favorit kommer vara GroundHanger 1.5 för att den låter så silkeslen, den är lite nedtonad jämfört med dom bättre modellerna, men den är avslappnande och musikalisk. Den påminner mig om QuickSilver Contact Enhancer men utan några negativa biverkningar.

Jag brukade använda QuickSilver för att tona ner ljusheten och penslade på pastan överallt, på säkringar, alla kontakterna på moderkorten. En gång tog jag bort pastan på en säkring och jag fick huvudvärk av ljusheten. Ju mer pasta destå mer nedtonat ljud och mer avslappnat, jag kunde höra ljupare in i musiken för att detaljerna på ytan var inte lika detaljerade, men snabbheten i musiken var försvunnen och det lät för mörkt. Efter några månader fick jag bättre ljud när jag inte hade nån QuickSilver alls och värmde upp anläggningen i 5 veckor. QuickSilver tonade bara ned problem i anläggningen. Jag hade 500 watt Krell KAV 500i förstärkare och Cary 303/300 med vakuumrör som tog mycket ström. 2 stycken PS Audio P300 som nästan dubblerade strömmen. Ljusheten kom från hög strömförbrukning. Nu använder jag EMU0404 USB och Asus 1005PE Netbook som jag har tweakat ner till 3.3 watt, 4.3 watt när musiken spelas ut från USB porten. När jag använder min dator (200 watt) får jag huvudvärk av ljusheten, men när jag hänger GroundHanger 1.5 på DAC:en är det inga problem att lyssna med hög strömförbrukning, det låter silkeslent och avslappnande med mer snabbhet.

VibraPortal1.1_2.JPG

GroundHanger1.5_1.JPG

GroundHanger1.5_2.JPG

Link to comment
Share on other sites

Hur funkar dessa, var ska man ha de och vad kostar de?

Dom är gjorda till att rengöra bruset från anläggningen. VibraPortal rengör vibrationerna och GroundHanger rengör EMI/RFI från anläggningen.

VibraPortal läggs ovanpå chassit på komponenten. GroundHanger hängs från ett oanvänt RCA uttag från en komponent i anläggningen, det går också att hänga den från en skruv om man inte har RCA, med en adapter är det också möjligt att hänga den från USB.

GroundHanger_black_USB.JPG

Här är Svensk prislista: http://www.coconut-audio.com/sweden.htm

Här är internationell prislista: http://www.coconut-audio.com/international.htm

Jag satte samma pris för VIbraPortal 1.1 som Shakti Stone ($230).

Jag fick en idé, då jag ändå har 50% rabatt i Sverige kan jag hitta återförsäljare istället. Då säljer jag till 50% rabatt för återförsäljare och dom säljer för dubbla priset. Ska jag skicka en VibraPortal och GroundHanger 1.5 till dig?

Link to comment
Share on other sites

Guest justaudiomagic
Dom är gjorda till att rengöra bruset från anläggningen. VibraPortal rengör vibrationerna och GroundHanger rengör EMI/RFI från anläggningen.

VibraPortal läggs ovanpå chassit på komponenten. GroundHanger hängs från ett oanvänt RCA uttag från en komponent i anläggningen, det går också att hänga den från en skruv om man inte har RCA, med en adapter är det också möjligt att hänga den från USB.

GroundHanger_black_USB.JPG

Här är Svensk prislista: http://www.coconut-audio.com/sweden.htm

Här är internationell prislista: http://www.coconut-audio.com/international.htm

Jag satte samma pris för VIbraPortal 1.1 som Shakti Stone ($230).

Jag fick en idé, då jag ändå har 50% rabatt i Sverige kan jag hitta återförsäljare istället. Då säljer jag till 50% rabatt för återförsäljare och dom säljer för dubbla priset. Ska jag skicka en VibraPortal och GroundHanger 1.5 till dig?

Jag är inte övertygad att det fungerar som du säger, att det "ger" ngt

Link to comment
Share on other sites

Jag har fått permanenta skador av allt tweakande och vill inte bygga mer. Idag visade jag min flickvän hur man bygger VibraPortal 2.0 :) Jag har gett henne bolaget i julklapp.

Patrick 82 !! man ska vara snäll mot sina flickvänner, dom växer inte på träd.

Citat

Jag har gett henne bolaget i julklapp.

Är inte 100 på att det var julklappen hon ville ha :diss:

MVH

Lech ;)

Edited by lech
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...