Jump to content

Streaming...


hellbit

Recommended Posts

Jaha.. Då får man väl uppdatera sina intryck. Jämförde precis mellan Quad 67 som transport mot Squeezeboxens digitala ut till Lavryn. Det verkar f-n som om Quaden trots allt låter aningen bättre. Lite mer kropp, lite mer tyngd, aningen lugnare i diskanten. Men det är inte stora skillnader. Men man blir ju ändå lite sne... Ska ta en match mellan Macens digitala ut och Quaden också.

Ni som har bytt nätdelen till era klämboxar, hur har ni upplevt skillnaden?

Jag upplever det just som diskanten blev mjukare och att kroppen/pondusen ökade. Inte natt och dag skillnader men märkbara. Har nu mindre tendenser till lyssningströtthet samtidigt som fötterna verkar tycka det är lite roligare att hålla takten kan jag väl summera det i. :app:

Link to comment
Share on other sites

Kör med benchmark DAC1. Kom på en annan sak som var i högsta grad ljudpåverkande. I min anläggning så visade sig digitalkabeln mellan SB och DAC1 vara kinkigare anpassningsmässigt än någon annanstans i anläggningen. Började med en MIT kabel som resulterade i ett hårt och påträngande ljud. Först när jag testade med Harmonic Technology som jag såg ljuset med kombinationen. Ett ljudmässigt större hopp framåt än nätdelen utgjorde.

Nätdelen gjorde jag själv. Vill man ha nått som är med viss marginal överdimensionerat (och det vill man ju... :D ) så får man oftast göra det själv.... Så jag vevade ihop en reglerad nätdel på 80 Watt med skapliga glättningsbanker före och efter regleringen. Dessutom framtidssäker. Bara att byta regleringen för att anpassa den till nyare SB ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...