Jump to content

Artiklar på Euphonia


calle_jr
 Share

Recommended Posts

Artikelgruppen

Euphonia Artikelarkiv är platsen för artiklar om hifi ur alla vinklar. Vi i artikelgruppen är en glad och oberoende skara entusiaster som skriver av lusten och glädjen till vår hobby. Vi är förstås beroende av våra kontaktnät, men ingen av oss livnär sig i form av branschanknytning till hifihandeln. Vår verksamhet är helt oberoende av annonsintäkter och fristående från varje form av ekonomiska förbindelser. Skrivandet utförs på amatörnivå och på frivillig basis. Fördelarna att inte vara kommersiellt bunden är att vi kan skriva om t.ex begagnade produkter, eller om vi så vill företeelser och personer som är aktiva inom hobbyn.

Varje skribent ges sitt fria uttryckssätt, och har sina subjektiva värderingar och slutsatser. Det är skribenten själv som står för detta. Vi gör dock så gott vi kan för att tillsammans säkerställa att de fakta som ges är väl underbyggda. Exempelvis anger skribenten kostnaden för en produkt, men det är absolut inte ett riktvärde för prestanda. Om prisvärdhet anges är detta en subjektiv värdering.

En artikel kan komma till på olika sätt. Oftast är det någon av medlemmarna som stöter på en produkt och finner den intressant. En artikelidé formuleras, och om övriga medlemmar inte avråder, så lånas produkten hem och testas. Den huvudsakliga testningen utförs genom lyssning och jämförelser i det egna systemet. I vissa fall utförs enklare mätningar. Den som testar formulerar därefter ett artikelutkast som hela gruppen får

tycka till om. Slutresultatet är det du kan läsa i artikelregistret.

En påbörjad testning kan avbrytas om en skribent inte får rätt på förutsättningarna med sin tillgängliga utrustning. Produkter som inte låter bra skickas normalt sett vidare till någon annan i gruppen, såvida det inte handlar om konstruktiv kritik kring punktvisa tillkortakommanden. Om genomgående misslyckade testresultat skulle inträffa, så läggs artikelidén ner och produkten skickas tillbaka till ägaren.

Här nedan kommer efterhand artikelgruppens medlemmar ge sina egna beskrivningar av lyssningspreferenser, samt hur deras lyssningsrum och hårdvarureferenser ser ut. Detta för att du som läsare lättare ska kunna tolka varje artikelförfattares slutsatser.

Om du har någon fråga eller vill veta mer är det bara att skicka ett PM till någon av oss.

Förslag på nya projekt samt färdigställda texter mottages med största tacksamhet.

 

Trevlig läsning!

//Artikelgruppen

Artikelgruppen består för närvarande av nedanstående medlemmar, där en del är textförfattare, andra hjälper till med IT-frågor, bilder, korrektur och allmänna synpunkter.

Medlemmar i Artikelgruppen.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...