Jump to content

Hemlån av Kibri Naima?


Guest justaudiomagic

Recommended Posts

Hur ligger intresset på den Svenska marknaden för Kibri Naima?

Jag kan bara spekulera, men jag tror intresset kan vara rätt stort. Detta eftersom det torde finnas många såväl audiofiler som musikälskare som vill att det ska låta bra i deras hem, dvs. i normala lyssningsrum, och ett märke som Carlsson - som var banbrytande på området - närmast tycks vara avsomnat. Härigenom kan jag föreställa mig att i princip alla nya högtalarkonstruktioner som avviker från de mer traditionella dito, och låter bra, kan upplevs som (riktigt) intressanta. Det torde vara en naturlig följd av att många (flertalet?) traditionella högtalare knappast låter särdeles bra i vanliga vardagsrum, gillestugor etc., och näppeligen kan sägas vara värda pengarna rent ljudåtergivningsmässigt; detta oavsett hur exklusiva material som använts i element, filter, kabinett osv. Orsaken till de ljudmässiga tillkortakommanden som många torde ha kunnat uppleva hos mer traditionella högtalare, beror måhända just på själva konstruktionsprincipen som förmodligen kan vara begränsande i sig.

Mot bakgrund härav, kan nog ett antal musikälskare hysa intresse för de högtalarkonstruktörer som faktiskt har vågat tänka outside the box. Att ta hem ett provexemplar av en högtalarmodell som tagits fram för att verkligen kunna spela med det normala bostadsrummet, t ex Kibri Naima, för att i efterhand - när butikens besökare/kundkrets fått upp öronen för dessa (välljudande) skapelser - öka på mängden inköp av dylika speakers, kan nog bli en lönande satsning för mer än en hifi-butik

Det är vad jag tror.

Link to comment
Share on other sites

Det har för mig varit en rolig upplevelse varje gång de har ställt ut på mässorna i Köpenhamn. Jag tycker de är väldigt trevliga att prata med. Det som är bäst med högtalaren tycker jag är att det svänger om all musik som jag har hört på dem. I år så hade de en sub till var högtalare óch det var en succe tucker jag. Det skulle nog gå bra att sälja dem för de låter säkert bra överallt. Jag skulle vilja höra dem med Densen förstärkare. Det tror jag skulle bli en fantastisk kombo.

Link to comment
Share on other sites

Guest justaudiomagic

Vi kommer eventuellt låna hem Naima ett par veckor, med förutsättning att folka har intresse och vill komma titta / lyssna på dom :app:

/Micke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...