Jump to content

är Bladelius tyr balanserad?


andreas .l

Recommended Posts

läser nu en recension i hifi & musik. dom har pratat med micke bladelius him self och där står det att den inte är balanserad. vilket jag tycker är lovande. har ingen balanserad CD-spelare och vill inte sitta med vetskapen om att inte få ut max, inte heller köpa en ny cd-spelare ^_^ . jag vet ju hur stor skillnaden mellan rca och xlr var på t.ex. thor.

anledningen till detta var att som björn-ola var inne på, att en balanserad konstruktion skulle vara så mycket dyrare.

hemma hos mig låter det mycket bra tillsammans med vincent cd-s6. och den har bara gått en vecka så den är väl inte helt inspelad än :)

någon som vet hur mycket ström den drar i stand-by?

Link to comment
Share on other sites

Det är väl Bladelius första förstärkare som inte har en balanserad konstruktion. Den har dock en balanserad ingång.

I den prisklassen kan det nog vara klokt att inte satsa på en balanserad konstruktion utan istället på bättre komponenter.

Menar du att den inte har ett internt bryggkopplat utgångssteg eller syftar du på apparater av tvkemsam typ som låter likfasiga signaler passera?

Begreppet "balanserat" är svårt kontaimnerat i audiobranschen och behöver defineras i varje sammahang om inte förvirring skall uppstå.

Link to comment
Share on other sites

Menar du att den inte har ett internt bryggkopplat utgångssteg eller syftar du på apparater av tvkemsam typ som låter likfasiga signaler passera?

Skulle du vilja förklara vad du menar ovan Morello?

För mig så betyder balanserat att en konstruktion hela vägen igenom endast ska förstärka skillnaderna mellan två olika signaler. Att bara ha en XLR-kontakt på ingången och ett bryggkopplat utgångsteg innebär som sagt inte att den behöver vara balanserad. Fast jag vet flera förstärkare (och CD-spelare) som gör just detta.

Mvh Lasse

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

nja, att inte jag stänger av är delvis pga det tar tid innan elektroniken presterar maximalt. detta varierar men just bladelius och även primare tar ganska lång tid på sig efter uppstart innan dom presterar.

Sen har jag ett vagt minne utav att elektronik håller längst om det får vara igång eller i stand-by (förumot rör, lcd/plasma skärmar etc som har en betydligt kortare förbrukningstid än annan elektronik). det är oftast vid uppstart som komponenter går sönder.

rätta mig om jag har fel :black:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...