Jump to content

Nya RIAA-steg och ny motorstyrning från Pro-Ject


Ljudtema

Recommended Posts

Pro-Ject lanserar nya SE II-boxar

- De bästa RIAA-stegen, med och utan rör, samt den bästa motorstyrningen från Pro-Ject någonsin!

SEIIboxar_web.jpg

Pro-Ject tänker göra hösten 2007 till en riktig högtid för vinylälskare. Förutom lanseringen av en rad nya skivspelare kommer nu en stor uppdatering av de kritikerrosade boxarna i SE-nivån. SE II som de heter är uppgraderade varianter med förfinade konstruktioner och dessutom en helt ny modern design, vilket gör dem till det perfekta valet för alla som vill maximera prestandan ur sin skivspelare.

Först ut är Phono Box SE II, vilken är helt omgjord och kraftigt förbättrad jämfört med sin hyllade föregångare. Phono Box SE II är en dual mono-konstruktion för bästa möjliga kanalseparation, klarar både MM- och MC-pickuper, har ställbar impedans samt ett valbart subsoniskt filter. Phono Box SE II ämnar med andra ord ta tronen som den nya referens-RIAAn i prisklassen!

Tube Box SE II är också rejält omarbetad och förbättrad, med en helt ny, läcker design samt större möjligheter att anpassa impedans samt kapacitans för de bästa arbetsvillkoren för både MM- och MC-pickuper. Precis som Phono Box SE II har den även ett valbart subsoniskt filter och tillsammans med en klart bättre ljudprestanda än sin föregångare är Tube Box SE II därför både det bästa och mest mångsidiga RIAA-steget med rör någonsin från Pro-Ject.

Sist men inte minst har vi Speed Box SE II, Pro-Jects bästa motorstyrning. Instegsmodellen Speed Box II har varit en enorm succé och erbjudit alla Pro-Ject ägare ett av de mest kostnadseffektiva sätten att uppgradera sin skivspelare. Nya Speed Box SE II ligger på en helt annan nivå och förmår verkligen att visa hur bra det kan låta tack vare att den levererar en så exakt strömmatning som bara är möjligt till motorn. Det betyder att skivtallriken får en jämnare och mer precis rotation, något som ger fundamentala förbättringar av skivspelarens prestanda. Dessutom kan man på ett enkelt sätt växla mellan 33 och 45 varv per minut samt finjustera hastigheten vid behov.

Samtliga SE II-modeller har ett nytt, vibrationsdämpande chassi som samtidigt skärmar från elektromagnetiska störningar. De går dessutom att få antingen i silverutförande (se bild) eller i helsvart för att på bästa sätt matcha skivspelare samt övrig elektronik.

Pris: 2.250 kr (Phono Box SE II), 4.600 kr (Tube Box SE II) samt 4.200 kr (Speed Box SE II)

LjudtemaLogga.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...