Jump to content

På HiFi-äventyr i Skåne & Danmark


eliot

Recommended Posts

malmo210.jpg

Jag var en stor del av denna sommar i Skåne och det var inte många dagar som såg ut som på bilden ;)

- Min tid i Malmö är faktiskt rätt hifi-intensiv då jag genom forum lärt känna en hel del musikintresserade/hifiintresserade som jag besökt och som jag gjort utflykter med. Vissa av dessa bekantskaper var nya medan andra har jag besökt tidigare. Jag har ofta haft med kameran så det blir några hemma-hos-reportage men jag kommer även att visa bilder från en resa till Artsound på Jylland som jag gjorde tillsammans med Calle-jr.

Vi börjar vår bildberättelse hos Audionet där det hänt en hel del sedan sist

audionet1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sedan jag var här sist har det skett en rejäl uppgradering när det gäller ljudkällorna

audionet2.jpg

där vi överst ser den digitala källan, en Audionet ART G2

audionet3.jpg

och bakom den döljer sig den analoga

audionet4.jpg

Oj då, jag har varit hemma hos audionet men den gången blev det inte seriös lyssning, dock blev det kaffe o kakor på hög nivå. Vill dit igen då för att lyssna mera koncentrerat. Fina bilder eliot.

Link to comment
Share on other sites

Visst är det en VPI som döljer sig där bakom? Kan det vara the Scoutmaster?

//rillo

Vi kliver väl bakom uppställningen för att se efter

audionet5.jpg

Det är en VPI Aries 3 Signature med super platter och pu är en Benz LP :mm:

audionet6.jpg

Delförstoring

Link to comment
Share on other sites

Iroise, du är alltid välkommen.

Om inte annat så skall du avhämta lite roliga tweaks, läge för en fika lite längre fram i höst kanske?

Vi får ta och diskutera lite pickuper då jag såg att du är på jakt :mm:

Visst är det en VPI men ingen Scoutmaster IcedEarth.

Det är alltid trevligt när Eliot kommer på besök, det blir lätt mycket snack som nästan alltid resulterar i ett ytterliggare fördjupande i musik och hifi. Ser fram emot ditt årliga reportage. Och nästa gång du kommer är det troligvis fler uppgraderingar gjorda :)

Link to comment
Share on other sites

Nu var man inte tillräkligt snabb :)

VPI Aries 3 skiljer sig lite från Scoutserien och påminner mer om HRX då den är konstruerad på samma sätt.

Signatur står för att man har dragit lite Valhalla genom tonarmen samt att tonarmen är förstyvad och dämpad, man kan även dämpa med silikon i pivot lagringen. Det finns också den omdebatterade antiskatingen också.

Superplattern är en tallrik i sandwich konstruktion som tillför spelaren en viktökning på c:a 12-13kg, jag kan säga att det var en mycket stor skillnad mellan orginal tallrik och superplattern, kan verkligen rekommendera denna uppgradering.

Link to comment
Share on other sites

Jag passar då på och visar fler bilder på skivspelaren

audionet9.jpg

och vi tittar lite närmare på tonarmen som enligt bilden är en JMW Memorial Tonearm, "named for the Weisfeld’s son Jonathon who was instrumental in its development but tragically died in a car accident before it reached production".

audionet8.jpg

audionet10.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vox: Det är en lampsladd som har fått tjäna som jord under utvärdering av vanlig signalkabel, de har inte jord som en dedikerad tonarmskabel.

Har även jordat tallrikslagret med en lampsladd, fungerar oerhört bra.

asimov66: Det är bara att hänga på Iroise om du är sugen på en fika och lite hifi snack, samt lite musik.

Jag är otroligt nöjd med VPI spelaren, det har tagit lite tid att få rätt på inställningarna, men jag tycker jag börjar få koll på det nu. Har även varit en lång inspelning på internkablaget, men jag tycker det har lossnat nu.

Link to comment
Share on other sites

Vi återgår till elektroniken som helt och hållet kommer från Tyska Audionet

audionet2.jpg

RIAA-steget som är Audionet PAM V2 ser vi på hyllplanet under CD-spelaren

audionet13.jpg

.. och längst ner ser vi försteget Audionet PRE 1 G2. Detta befinner sig ovanpå två Audionet EPS, External Power Supply dvs. separata nätdelar varav den ena är till försteget och den andra till CD-spelaren överst i racket, Audionet ART G2. Slutstegen är Audionet AMP II MAX. :mm:

Acoustic Zen står för nätkablar, signalkablar och högtalarkablar. :)

Audionet har haft otur med sin PAM vilket gjort att han till och från inte kunnat lyssna på vinyl :(

Link to comment
Share on other sites

Ja, lite otur har det varit med PAM V2. Har fortfarande inte fått klart för mig vad som har hänt, men det resulterade i att alla OP amparna blev utbytta.

Men det som är postivt i det hela var att jag började prova lite olika pickuper som ett led att utröna eventuella felkällor.

Pickuper som har varit på besök är Grado The Statement och Kuzmas nya KC3. Båda hade gärna fått stanna med sina respektiva starka sidor. Just nu sitter KC3 uppe och den är inte riktigt inspelad ännu, men den verkar mycket lovande.

Vinyl kan verkligen sätta nerverna på prov, det är inte riktigt som att sätta in en cd spelare i kjedjan, men det är väl det som är tjusningen :)

Link to comment
Share on other sites

Det är alltid trevligt när Eliot kommer på besök, det blir lätt mycket snack som nästan alltid resulterar i ett ytterliggare fördjupande i musik och hifi. Ser fram emot ditt årliga reportage. Och nästa gång du kommer är det troligvis fler uppgraderingar gjorda :)

Jag hade faktiskt lite dåligt samvete efter förra besöket då jag tyckt att anläggningen saknade kraft och skivspelaren varit lite nervös - och efter det besöket hade Audionet uppgraderat rejält :o

När det gällde just kraften och dynamiken så hade det hänt otroligt mycket och hela anläggningen spelade på en helt annan nivå. Audionet hade uppgraderat båda källorna samtidigt vilket han nu i efterhand ångrade eftersom det inte fanns någon referens så att det var svårt att säga vad de olika uppgraderingarna betytt. Det var en mycket trevlig anläggning att lyssna på med bra upplösning och hög dynamik utan att vara påträngande som hornhögtalare lätt kan vara. :app:

Audionet och jag har ju samma högtalare men ljudmässigt skiljer sig våra anläggningar markant från varandra och det skulle vara jättekul om Audionet skulle komma på besök i Uppsala ;)

Anläggningar av denna kaliber tar lång tid att finavstämma - om man någonsin blir färdig - och Audionet är bara i början på denna resa och jag är övertygad om att det redan har hänt något när jag nästa gång besöker Malmö....

Tyvärr blev det bara ett besök denna gång då vi missade varandra dagen innan jag skulle resa hem - annars hade jag varit med på en mycket intressant pickup-shootout :mm:

Link to comment
Share on other sites

Jag hade aldrig träffat Iroise IRL men när jag nu var nere i Malmö så bestämde vi att vi skulle träffas. Eftersom både jag och Iroise gillar vinyl och Audionet håller på att bygga upp en vinylsamling bestämde vi att träffas hos Iroise i Trelleborg och gemensamt åka på skattjakt. Väl hemkommen kollar här Iroise sitt byte

iroise-skivor.jpg

Link to comment
Share on other sites

En som har blivit en riktig överdängare på att ställa in högtalare, möblering är Audionet och här håller han i full fart på att mäta upp rummet ;)

soff-flytt0.jpg

Sedan fick sofforna byta plats :D

soff-flytt.jpg

...och sedan tillbaka med den andra soffan

soff-flytt2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...