Jump to content

AUdio Excitement, Odensbacken


Recommended Posts

Nu finns Harmony Designs produkter i butiken. Nytt är att digitalomvandlaren DA 9 nu är omkonstruerad och låter ännu bättre plus att den har fått en Alps volymkontroll.

Ljudet från förförstärkaren Pre 906 är kristallklart och silkeslent. Dynamik och driv liksom musikglädje finns i massor. Pre 906 är ju skapad för att ge en så naturtrogen återgivning som möjligt. Som option finns olika tillval, exempelvis en extra nätdel som ger en helt separat reglering till varje kanal. Med den extra nätdelen blir ljudet öppnare och luftigare med mer dynamik och mer kraft i basen. Detta ställer höga krav på programkällorna. Denna extra nätdel plus balanserade ingångar finns i vårt demoexemplar.

Gramofonförstärkaren V 9 använder flera steg för att förstärka, riiakompensera och ta bort lågfrekventa störningar från grammofonen. Utgången är ett DC kopplat, diskret klass A steg.

Nätdelen är samma som sitter i Ear 90.

Hörlursförstärkaren Ear 90, som är topptestad i såväl HiFi & Musik som High Fidelity. En kvalitetsprodukt som Ear 90 är naturligtvis utrustad med en påkostad nätdel med en extremt hög störundertryckning och ytterst stabila och noggranna regulatorer. Ett kraftigt klass A utgångssteg driver lurarna direkt utan några försämrande impedanslänkar. Ingångssteget har högsta precision och kretslayouten är välarbetad. Med XLR-terminaler fungerar den utmärkt som förförstärkare.

DA 9 är en volymkontroll-bestyckad 24 bit DA-omvandlare utvecklad för dig som värdesätter en tydlig och neutral återgivning av musik. Den är helt avskalad från finesser och fokuserar istället på ljudkvalitet. Ingången är transformatorkopplad vilket betyder att högfrekventa störningar inte kommer in i ingångsrecivern. Det ger ett lugnare och stabilare ljud. Digitaldelens analoga funktioner använder en helt egen och mycket påkostad nätdel/regulator, allt för att DA9 skall ge en så naturlig och lättlyssnad återgivning som möjligt. Överföringen från DA-systemet till analogdelen är balanserad. Det ger en bättre undertryckning av störningar och därmed ett tydligare och mjukare ljud.

Onkyo’s DVD-spelare DVSP 504 har gjorts om av Harmony design och ingår i deras seriesortiment. Digitalutgången på DVSP02 har förbättrats med ett helt nytt utgångssteg. En ny nätbrunn är monterad , andra fötter sitter på plats plus att spelaren har fått en mekanisk dämpning. Resultatet är ett mjukare, naturligare ljud och hög dynamik.

Det ordinarie priset på CD-spelaren Onkyo DX-7333 är 3000 kronor lägre men Harmony Design har givit den andra komponenter som bjuder lyssnaren på ett ljud, helt annan än originalet! Den har en ny, analog nätdel och nya förstärkarsteg. Alla komponenter är minutiöst utvalda för optimalt resultat. Jag vill ge ett tips: Köp inte en extra dyr spelare innan den här fått chansen. Jag undrar hur högt upp i pris den kan nå i en blindtest med dyrare CD-spelare?!

Källa: Harmony Design

Butiken öppen tis-fre 13-19.00 lör 10-15.00

Industrivägen 4, Odensbacken, öster om Örebro

Webbutik: www.hifimusic.se

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...