Jump to content

Consumer Electronics Show 2007.


Timbre™

Recommended Posts

Ett sätt att förstärka banden mellan teknik och musik. Man avbildar de musikaliska storheterna på sidan av hornet. Här ser man Sarah Vaughan, som föddes 1924 i Newark, New Jersey och som slog igenom som 18 åring när hon sjöng "Body and Soul" på en Amateur Night framträdande på det anrika Apollo Theater. Högtalaren använder sig av ett bredbandselement från Lowther, och är troligen en kvartsvågspipa.

Sarah_single-driver.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Shanling levererar stadigt en strid ström av produkter. Här är i alla fall STP-80 som är en integrerad rörförstärkare. Konservativt specificerad till 35W, och bestyckad med 4st 6N3 samt fyra EL34. Denna har funnits under några år, men har förfinats allteftersom.

Shanling_stp80.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Detta system väckte verkligen habegär. Användargränssnittet var helt underbart, supersnabbt och överblickbart. Som ni kanske redan vet så rör det sig om en Musik server från Sooloos (hej det låter likadant baklänges!) som bestod av en huvudenhet samt flertal lagringsenheter. Huvudenheten hade dessutom en mycket kompetent DA-omvandlare, men även möjlighet att ta ut signalen digitalt från enheten. De hade två terrabyte system, och det gick blixtrande snabbt att söka, hitta och få upp skivomslag, artister, album och låtar. Surt att det skall kosta 120-150 papp att bli en stolt ägare av den. Här var systemet uppkopplat med Belcanto, som för övrigt, vilket ni också har noterat, förekommer i flera konstellationer med HD baserade system. Sign of times...

Sooloos_belcanto.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Cary Audio visade vad de själva kallar för ”tour de force” CD- och SACD-spelare, med avancerat aluminiumchassi, åtta stycken Burr Brown 1792u DA-chip, samt både digitala in och utgångar. Sampling rates som stöddes var 32-192khz – 16-24 bitar. Signal to noise angavs till 130 dB men dock framgår inte om mätningen är gjord vid DA-chippet.

STP80404.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Tänkte ta med hela systemet från Mark Schifters AV123 produktserie. Detta var verkligen budgetpriser och en prestanda som var en bra bit över vad man kunde förvänta sig av ett system i denna prisklass. Stratahögtalarna har lovordats av pressen, och Mark har en storebror till dessa på G. Han lovade att skicka bilderna, så jag får påminna honom och sedan lägga upp dem här till er.

Strata_speakers.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Detta var en udda fågel. Symposium Acoustics' designer har hållit på med olika ribbonkonstruktioner sedan urminnes tider. Här presenterade han ett system som förutom ribbonpanelen även hade två basenheter placerade i varje hörn. Ribbonkaraktären var imponerande, men man fick en känsla av att antingen rummet eller något annat spelade den en spratt. Med så kort tidsperiod som man hade tillgodo, fanns det inte tid att ta på sig analysmössan... :diss::)

Symposium_panorama.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

En annan avdelning av Lyngdorfrummet, med senaste versionen av Milleniumstärkaren, samt även rumskorrigering etc. En hel del av produkterna var på statisk display, men här verkade det som om vinylsvarven hade varit igång vid något tillfälle på dagen. Oerhört brett sortiment från ett relativt litet företag i sammanhanget.

TACT_millenium.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Man säger att musiken överbryggar kulturella och språkliga barriärer. Förefaller så, i detta fall, eftersom högtalarna kommer från Franska Triangle, och elektroniken från Italienska Audio Analogue.

Let’s get together, in sweet harmony ...

Tiangle_audioanalogue.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Två high end-produkter i en trevlig kombination. Drivverket är ett litet under av mekanisk finurlighet, och DA-omvandlaren skapar både suckande och trånande, samt intensivt habegär.

Här är Vitus inte i dåligt sällskap skall det tilläggas. Weiss har genom åren mest producerat för pro audio-industrin, och det är underbart att man nu även som privat konsument kan inhandla produkterna, om ekonomin tillåter.

En av mina toppkandidater för bästa converter.

Weiss_Vitus.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Venturehögtalarna användes av många high end-företag, bland annat min favvo, Wavac. Bakgrund: Venture startades 1986 av kinesisk-belgiske Njoo Hoo Kong, som bland sina vänner kallas Didi. På bilden syns hans Grand Excellence III Signature, som använder sig av Air motion transformer, samt VT-7 Pro som är 7" mellanregister, med grafit pulpa fiberkon. Samt 4 st VT 7 basar. Känsligheten är 93 dB och nominell impedans anges till 4 ohm.

Venture.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Förutom högtalare tillverkar Venture även elektronik. Längst fram syns V100A som är 100W class A monoblock. En stärkare som Peter Moncrief tyckte om och klassificerade till Class 1A enligt deras kategorisering. Bakom syns VP100 försteg, med både MC & MM phono del, samt 8 andra line level ingångar.

Venture_electronics.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Jean Claude van damn!

Vilka trevliga prylar som dyker upp :mm:

Ja, här kommer mer i extremsvängen... :)

Tyska Transrotor visade sin ZET 1 som är ny för i år. Chassit är högblankpolerat akrylmaterial som de kallar för Carbon-acrylic, den står på 3 justerbara spikes, tallriken väger 10 kg, och är bestyckad med två motorer med separata nätdelar till varje.

Vikt 24 kilo.

Transrotor.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Flaggskeppet från Transrotor. Genom att betrakta pjäsen inser man hur otroligt mycket manuellt arbete som är nedlagt, samt hur många olika steg i tillverkningsprocessen det hela måste ha gått igenom. En rolig feature är att start ”handtaget” ser ut som en gammal automatspak från en jänkebil.

Transrotor_reference.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Jag är ingen anhängare av skivspelare men jag måste tillstå att

detta är några otroligt vackra skapelser. :app:

Designers har en förmåga att hela tiden flytta fram gränser... :) Nu blir det inga vinylsvarvar på ett tag men jag har tjuvkikat i programmet och dag tre står dom på rad... :cool:

Norditalien och bältet Milano-Venezia är välrepresenterat på CES.

Från Italienska Unison Research kommer denna kompetenta hybridstärkare. Bakom designen står Professor Sacchetti och även en annan Professor från Institute of Advanced Electronic Research. Maestro själv är en Venetienare, som stolt visar upp sin stad och dess skatter, men talar inte lika högt att hans förfäder var Venedigs adel och elit. En "refined gentleman" som har en väldigt lågmäld ton, men som tillhör en av de främsta designers. Unico finns tillgänglig som 80W-version men även som SE där den producerar 130W. Underbart design, i ett elegant skal.

Unico_integrated.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Där ser man Unico 200-modellen som levererar 250w, fast man blygsamt anger 200W. En integrerad förstärkare med en del förfinade hybridlösningar. Under den syns Unico CD-spelare med micro controller-enhet från Philips och DA-chip från Crystal. Längst ner står CD drivverk.

Unico_rack.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Förutom hybrid och solid state, är Unison Research mest kända för sina eleganta rörförstärkare med vackra trächassi-delar. På bilden syns en dual mono integrerad rörförstärkare, som anges vara parallell single end class A och effekten uppgår till 27W per kanal. Bestyckningen är 2 x ECC82, 2 x ECC83 samt 4 stycken KT88 effektrör.

Unison_sinfonia.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Unico finns tillgänglig som 80W-version men även som SE där den producerar 130W. Underbart design, i ett elegant skal.

Hej Timbre

Här är innsidan av en Unico

unico_aperto.jpg

Här en Unico SE

unisonunicose-2_g.jpg

Det finnes også en Unico P på 50w, men det er heller ikke den du viser bilde av....... ;)

Link to comment
Share on other sites

Det är verkligen en fröjd att följa denna tråd på stoooooooooooooor bild. HTPC, Epson projje och Euphonia i widescreen. Kan det bli mycket bättre?? :mm:

Har upplevt detta en enda gång och det var hemma hos Mikael2. Rätt så häftigt och det blir lite overklighetskänsla över det hela... :o:D

Link to comment
Share on other sites

Tack för ett fantastiskt reportage. Har hållt mig hifi-lycklig länge.

Mvh

Marcus

Tack själv Marcus och då kommer du att vara hifi-lycklig ett bra tag till.. ;)

Tillbaka till USA och här kommer Muse Electronics från California i repris... :)

Muse_CD_DVD.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Amerikansk V8! Helt dunderskön retroindustriell design. Den är så corny att den är hipp. Denna är designad av en av industrins bästa: Scott Frankland, som har designat MFA MC reference, LUminescence pre amp, och flertal andra stora och kända förstärkare (där han inte har haft sitt namn lika prominent uppvisat.) Han har förklarat att Wavestream var designad att kunna driva svåra laster och han använde sig av Sound Labs under utveckling och testande. Dessa monoblock krämar ut 300W per kanal, och kostar 35 lax USD.

Wavestream_amp.jpg

Wavestrean_V8.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Här ser man Verityhögtalaren i sin majestät, med de grekiska mastodontslutstegen som följe. Denna sköna modell heter Sarastro och är den näst största i Verity-sortimentet. Bygget är extraordinärt, förpackningen i vilken den kommer likaså. Känsligheten anges till 93 dB och frekvensomfånget till 20Hz – 60Khz. Avancerade element med underhängda talspolar, och custom tillverkade mellanregister-element från Audiotechnology. På baksidan återfinns 10-tumswoofer, med 4-tums talspole. Lyssnade på Anna Lotta Larsson på dessa skönheter.

Verity.jpg

foto: Patrik K.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...