Jump to content

Krell KAV 400xi


Adagio

Recommended Posts

Sladd

Kostar en förstärkare 20 000 i USA och i Sverige 40 000 så jämför jag endast med förstärkare i Sverige som kostar runt 40 000:-

Allt runtomkring, transporter, ombyggnader till 220 v osv bryr jag mig inte om, jag är intresserad av i mitt tycke bästa ljud till en rimlig peng, och det är väl det som är viktigt i samanhanget.

I spannet runt 40 000 finns exempelvis McIntosh integrerade MA 6300 för 34700:- eller MA 6500 för 44 000 eller MBL har tre modeller runt 40000 eller Leben

o.dyl. så konkurensen i det prisspannet är milt utryckt tufft och mkt välljudande.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

En klok man sade för länge sedan sade ungefär så här :

"alla vet priset på allting, men ingen vet värdet på något"...

Exempelvis så blir en Kav 400 xi inte dubbelt så bra bara för att den importeras till sverige, ej heller blir en Thor speciellt mer väljudande för att man skickar den till Japan osv osv.

Värdet av apparaten kan ju faktiskt bara bedömas hemma i våra vardagsrum i form av den glädje den skänker sin ägare.

Sedan vill ju alla uppnå nirvana så billigt som möjligt men det är en annan historia.

Vill man jämföra priser så tror jag nog att man skall jämföra priserna på resp huvudmarknad, värdet är en helt annan sak, det är upp till var och en att bedöma

Krell Kav 400 xi är en mycket trevlig förstärkare som skänker mig daglig glädje och sinnesfrid. dvs i mitt tycke prisvärd....

//Nik

Link to comment
Share on other sites

Angående prissättningen av krellen är den horribel, överhuved taget är den här importören på gränsen till till ockerkriminell. Som tur är finns det även sunda och i min mening hifi-intresserade importörer. Den som jag kan komma på för tillfället är Jan-E på OPUS , han har Europas lägsta priser på Quad. I England kostar ett par 989:r 4600 pund i affär betalde jag 49000 kr i Sverige. Likaså har han ett bra pris på sina välinspelade skivor.OBS har ingen anknytning till OPUS 3.Jag har samma garantier som i andra länder så skyll inte på det som har gjorts i andra inlägg. En riktig växelkurs mot dollarn är 10 kr allt annat är ocker det gäller även Kina-import.

Link to comment
Share on other sites

Hur har du kommit fram till att prissättningen på krell är så horribel?

har du jämfört med vad andra stora amerikanska märken kostar i sverige till exempel mark levinson halcro o.s.v.

har du koll på vad svenska märken kostar i usa?

det brukar röra sig om ungefär dubbla priset åt det hållet också, till exempel är martens nya bird dyrare än watt/puppy8 har jag för mig och coltrane är dyrare än maxx2.

Link to comment
Share on other sites

Alf

Härligt att se NÅGON säga med raka puckar vad han anser.. Men Häggmark är nog en hederlig karl fast han har aningen lite "speciell" dollarkurs ofta.. :D

En tröst är att dom flesta vet det så man prutar hårt vid inköpen. Så priserna är nog egentligen som gängse är fast dom SER annat ut på papper så att säga....

problemet i Sverige är att ÄVEN om du sätter ett pris som är rakt av som i USA utan USA skatter o så.. ja då prutar Svensken i ALLA FALL.. Detta vet den gamla hifiräven Mr Häggmark allt om gissar jag....

Så har ditt raka ställningstagande fått en tänkbar förklaring här ... Men du har rätt i sak. priserna ÄR horribla om man undantar denna info jag bifogar här...

Du visste ev inte om detta och därför retar dig därför??... medans jag och många andra bara garvar lite o säger.. "ja se Häggmark... Han är sig lik den herrn"..

man kallas inte mr highend för inte som sagt.. :D

Link to comment
Share on other sites

Om svenska varor blir dubbelt så dyra hamnar nog inte vinsten i producentens fickor. För övrigt se på J-E ,inte säljer han med förlust då han lever på det. Misstänker du har någon kopplinng till Krellimportören därför taggarna ut när det gäller en sådan självklar sak som en själig prissättning. Kan i förtroende berätta att för c:a 2 år sedan kunde man köpa 400:an för 20000 i Stockholm, känner flera som gjorde det och sitter nöjda.

Link to comment
Share on other sites

du svarade inte på en enda fråga så vi försöker igen.

Hur har du kommit fram till att prissättningen på krell är så horribel?

har du jämfört med vad andra stora amerikanska märken kostar i sverige till exempel mark levinson halcro o.s.v.

du kan inte bara påstå att prissättningen är oskälig utan att komma med faktiska exempel och jämförelser.

för övrigt har jag ingen som helst koll på J-Es prissättning då hans produkter inte intresserar mig men om du skulle kalla hans prissättning för oskälig skulle jag även då gärna se ett exempel eller två.

Link to comment
Share on other sites

Som vanligt handlar hifi i sverige mer om pris än att köpa en produkt man vill ha, jag är själv sån fast jag inte vill vara sån.

Svensken handlar hifi som man handlar bilar, det ska prutas och bjudas och dealas hit och dit, det är ju dock de enda tillfällena vi får lov att känna oss lite "osvenska" inte fan går man och dealar priset i matvaruaffärn.

Utomlands kanske det är tvärtom, där dealas det om småinköp och dagligvaror men på kapitalvaror är prislappen fast, ren spekulation från mig, jag kan ha fel om andra länders inköpskultur den varierar säkert i hög grad.

Hursomhelt vill man ju vid bilköp och hifiköp göra en bra affär, vilket gör att många precis som bilhandlaren har både påslag och prutmån, kunden kan pruta och deala och känna att han gjort en bra affär och handlaren får både vinnst och ibland en liten bonus. Om vi bara gick in och snällt betalade den hifianlägning vi valt skulle nog priserna se annorlunda ut, men nu har vi den kultur vi har och då får man leva med det eller köpa något annat.

Det handlar ju egentligen om pris utan vilken produkt man vill ha, sen får man ju snällt rätta mun efter matsäcken, man kan inte klaga på en produkts prisättning eller anklaga säljaren/importören för ohederlighet.

Som någon sade: Alla vet vad en sak kostar men ingen vet dess rätta värde.

Link to comment
Share on other sites

Många säger att man skall jämföra priser på respektive produkts hemmamarknad, för att avgöra om dessa är prisvärda, så det innebär att man jämför Leben på Japanska marknaden och Krell i USA samt Classe i Canada.

Okey, om vi nu gör det...sen då ?

Liksom är det inte så att den köps i Sverige...och då måste väl det svenska priset vara det enda intresanta, om detta påstående är fel...hur skall man då jämföra produkter i Sverige ?

Andra kanske har ett stort utbyte av jämförelser med respektive hemland, men då är jag undantaget..för när jag köper HiFi i Sverige så struntar jag i om Svenska produkter kostar dubbelt så mkt utomlans, eller tvärtom.

Jag jämför förstärkare i Sverige med andra förstärkare just i Sverige, det är här jag får hala fram plånboken.

och det är då jag avgör om produkten är prisvärd eller inte..och det har absolut ingenting att göra med priset i andra länder.

För mig är det ganska självklart, men smaken är som baken delad.

Link to comment
Share on other sites

Vem har sagt att man ska jämföra med hemmamarknaden för att avgöra om produkten är prisvärd?

det låter otroligt korkat.

Suck...jag tror att vi trampar på en mycket öm tå här. Du försvarar dig med näbbar o klor, men varför det ?

Jag trodde vi hade en diskution, som jag skrev..smaken är som baken...Din Krell som jag antar att du har..grattis..det viktiga är att du är nöjd..eller ? Att inte alla andra tycker som du...än sen, din förstärkare låter väl inte sämre för det !

Jag skriver vad jag anser, utan att vara aggresiv, eller förolämpade mot någon, anser jag själv och det är min avsikt..

Jag mistänker i vilken anda svaret kommer att vara...

Link to comment
Share on other sites

Nej nu missförstod du mig ursäkta om jag var lite kort i tonen

jag försvarar mig inte alls jag undrar bara vem som påstår en sådan sak?

det låter för mig som ett väldigt märkligt argument att en produkt skulle kosta si och så mycket någon annanstans och att det därför ska påverka dess prisvärdhet?

jag håller för övrigt med dig om precis allt du skrev i ditt tidigare inlägg

misstänkte du fel? :)

Link to comment
Share on other sites

Nej nu missförstod du mig ursäkta om jag var lite kort i tonen

jag försvarar mig inte alls jag undrar bara vem som påstår en sådan sak?

det låter för mig som ett väldigt märkligt argument att en produkt skulle kosta si och så mycket någon annanstans och att det därför ska påverka dess prisvärdhet?

jag håller för övrigt med dig om precis allt du skrev i ditt tidigare inlägg

misstänkte du fel? :)

Jäpp..heder... :)

Link to comment
Share on other sites

"Och vad har det med priset på ris i kina att göra?"

Ris är oerhört överprisatt här om man jämför med vad det kostar i kina eller indien, och?

Priset det som säljaren värderat produkten till på en specefik marknad, stämmer inte priset med efterfrågan köps inte produkten, det hela har inget med ev produktionskostnad eller pris i hemmaland att göra, utan bara med vad vi som konsumenter tycker oss villiga att betala.

Ang Krellen i fråga, en viss kundgrupp atraheras av Krellen pga att den är snygg/läcker(sujektivt), låter bra(subjektivt), har hög byggkvalitet och att namnet Krell borgar för vissa egenskaper som just denna kundgrupp atraheras av.

Andra gillar inte Krell över huvud taget, en del gillar inte KAVserien för de gillar de gamla hederliga stridsvangsbyggena.

En del jämför watt med konkurenter en del stirrar på specar mm. Allt sammantaget gör att man antingen blir intresserad av produkten eller inte. Det är ingen traditionell Krell på gott och ont, kompromisser har gjorts och överväganden om vad som är realistiskt mm.

Men när en hel debatt på ett flertal forum dyker upp med samma agenda att visa på just denna produkts tillkortakommande och detta "bevisas" genom att det bla finns så många beg. Det visade sig dessutom att 3 st begex såldes av samma säljare, kan man dra slutsatsen att det rör sig om spekulering, liten(bra för frakt och inte iögonfallande för tull) bra pris i USA speciellt beg, bra sug efter produkten hemma. Några tusingar rakt i fickan mao utan att betala skatt eller dyl. Dessutom ett effektivt sätt att tvätta pengar på.

Man kan även placera pengar i hifi(dyr) för att slippa vissa typer av skatt, det kostar inget att ha dyra grejjer. Det är ingen vinstaffär men om man har intresset så kan man lika gärna betala till sig själv istället för staten.

Detta gäller inte en fattig knegare som en annan dock.

Link to comment
Share on other sites

Jaha ja,

här var det mycket synpunkter på både +/- kontot.

Får väl ställa mig i kön för dom lite mer vänligt inställda till rubricerad förstärkare Kav 400xi.

Uppgraderade för en tid sedan till denna Krell (begagnad).

Gick från Thule för/slutstgs kombo (Spirit 150) och visst blev det ett lyft när 400:an kom med i setupen.

Var det prisvärt?

Självklart - jag fick ju bättre ljud ;)

Inget konstigt eller hur ?

Jag har ju vidareutvecklats i min hobby :)

Link to comment
Share on other sites

Angående Kina produkter..

Jag kan absolut ingenting om Kina produkter, så om dom låter bra eller inte överlåter jag till andra.

Men..ett varningens finger.

-60 talet om vi exempelvis tar bilar så var det i sverige volvo, saab, WV och en hel drös engelska bilar såsom Austin, Triumph. Morris etc. Engelska bilarna var inte riktigt ihopskruvade så mina föräldrar visste ingenting annat är att dom stod på verkstad ganska ofta.

Så kom japanerna, bilar, kameror, stereo ofta billiga kopior. Jag och mina kompisar kallade det för japanskit, höllt i sig fram till medio -72-73, Resten är så att säga historia.Kvalitetsmässigt så lade japanska bilar ribban högt. Vad hände med engelska bilindustrin !

Toyota har snart gått om GM.

Kina HiFi ser vi kanske lite över axeln på just nu, men tänk på hur många fabriker som har tillverkning där, dom lär sig...

Dom har även kapital så vem vet, dom kan kanske köpa upp lite mer anständiga märken...

Bara en liten reflektion.

Link to comment
Share on other sites

Angående Kina produkter..

Jag kan absolut ingenting om Kina produkter, så om dom låter bra eller inte överlåter jag till andra.

Men..ett varningens finger.

-60 talet om vi exemmpelvis tar bilar så var det i sverige volvo, saab, WV och en hel drös engelsak bilar såsom Austin, Triumph. Morris etc. Engeska bilarna var inte riktigt ihopskruvade så mina föräldrar visste ingenting annat är att dom stod på verksad ganska ofta.

Så kom japarnerna, bilar, kameror, stereo ofta billiga kopior. Jag och mina kompisar kallade det för japanskit, höllt i sig fram till medio -72-73, Resten är så att säga historia.Kvalitetsmässigt så har lade japanska bilar ribban högt. Vad hände med engelska bilindustrin !

Toyota har snart gått om GM.

Kina HiFi ser vi kanske lite över axeln på just nu, men tänk på hur många fabriker som har tillverkning där, dom lär sig...

Dom har även kapital så vem vet, dom kan kanske köpa upp lite mer anständiga märken...

Bara en liten reflektion.

Absolut ! Jag har jämfört min Kinatillverkade muskelmaskin :mm: mot flera kända

förstärkar-märken med bra mycket högre prislapp, men det är Knock-out efter knock-out fördel Kina, :cool: så visst har du en poäng i ditt resonemang. :)

Fram för lägre priser med bibehållen eller bättre ljudkvalitet :)

Link to comment
Share on other sites

Kina HiFi ser vi kanske lite över axeln på just nu, men tänk på hur många fabriker som har tillverkning där, dom lär sig...

Nä, det är väl egentligen bara de okunniga som gör det. De som har större erfarenheter av produkter tillverkade i Kina vet att de håller väldigt hög kvalite rakt igenom, allt från komponent, bygg till ljudkvalite. Att priserna är långt lägre är mest en bonus, fler och fler får upp ögonen för dem och priserna är på väg upp...så om några år kanske, kanske de mest arrogant inställda personerna även orkat med prova dem innan de uttalar sig. Och nog finns det väl en liten anledning till att det från vissa håll vill sprida osäkerthet att köpa dessa produkter...kanske rädda sin egen verksamhet.

Och Ang Toyota, vill man ha en bra bil dvs kvalite, driftsäkerhet, serrvice..mätbara saker köper man en Toyota.

Link to comment
Share on other sites

Hur har du kommit fram till att prissättningen på krell är så horribel?

har du jämfört med vad andra stora amerikanska märken kostar i sverige till exempel mark levinson halcro o.s.v.

....och coltrane är dyrare än maxx2.

Nu är ju Halcro från Australien... :D

Visst är Coltrane dyrare i USA än MAXX 2. Priset på Coltrane ligger cirka 20000 kr. mer i USA än i Sverige. Helt OK tycker jag (jag vet att momsen ställer till det lite här). Maxx är ju nästan dubbelt så dyra i Sverige mot Coltrane medan i USA skiljer det cirka 35000:-, åt andra hållet. Det är ändå en viss skillnad tycker jag.

Men då har jag inte berört något subjektivt värde. Man kan ju fortfarande tycka att Wilsons högatalare är mycket bättre än Mårten och är beredd att betala för det. Eller tvärtom och då spara några hundratusen.

Jag vill också förtydliga att detta är absolut ingen kritik mot Audionord eller andra importörer, vad jag vet kryllar det inte direkt av personer som blivit multimiljonärer på att kränga hifi i Sverige. Priserna i EU ligger väl ungefär på samma nivå när det gäller Wilson. (Jag beklagar lite att just Wilson blir ett slagträ här, jag älskar ju mina)

Men det är helt klart så att amerikanska prylar är dyrare i Europa relativt till priserna på europeiska prylar i USA. I princip oavsett tillverkare. Det är väl främst beroende på att USA är en såpass viktig marknad och att man därmed anpassar sina priser där, man krymper väl sina marginaler kanske.

Att man dessutom både tjänar bättre, åtminstone om du är välutbildad, och betalar mindre i skatt i USA bidrar dessutom till känslan av orättvisa. Synd att jag trivs såpass bra här hemma i Svedala...

Link to comment
Share on other sites

"Men det är helt klart så att amerikanska prylar är dyrare i Europa relativt till priserna på europeiska prylar i USA. I princip oavsett tillverkare. Det är väl främst beroende på att USA är en såpass viktig marknad och att man därmed anpassar sina priser där, man krymper väl sina marginaler kanske."

Det är inte min erfarenhet. Dom amerikanska tillverkarna ser bara till försäljningssumman. Om du är generalagent i Sverige kan du mycket väl få sämre pris än en stor butik i Usa. När man påtalar det så säger dom bara "sälj mera så får ni bättre priser". Jamen vi har dubbla led här och tull, frakt och moms och då går det inte att sälja mer till det priset. Det är inget vi kan göra något åt, prata med er regering.

Fast i hövlig ton förstås, men sälj mer så går priserna ner är budskapet.

Link to comment
Share on other sites

Om du är generalagent i Sverige kan du mycket väl få sämre pris än en stor butik i Usa.

På den amerikanska marknaden verkar ju dessutom många butiker väldigt uppbundna runt sina tillverkare/distributörer. Hänger det Wireworld på väggen är det liksom ingen idé att knalla in och börja prata om Kimber... :) Kartellbildningar och sambeställningar kan ju sänka priserna ytterligare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...