Jump to content

Signal de Prestige & Evolution Power.


Timbre™

Recommended Posts

Vad sägs om lite toppad hifi i sommarnatten... :?: :cool:

På Euphonia har det klättrats sakta men säkert uppför Audio Aérostegen de senaste åren. Capitole CD Player, Capitole CD Player Reference och nu lockar sommarhettan upp på det översta trappsteget.

Är luften alltid friskare på andra sidan... :?::)

Prestige059.JPG

Link to comment
Share on other sites

Skulle det blåsa alltför snålt däruppe kan det ju alltid va' bra att ha fötterna på stabil grund. Tredje exemplaret ur första batchen och definitivt det första i Skandinavien.

Här skall smakas på en Krell Power Amplifier Evolution 402... :cool: :)

Prestige041.JPG

Link to comment
Share on other sites

Signalkällan först och då det dessutom handlar om en Signature Edition känns det som att slå huvudet i taket... :) Som tweakfixerad ser man direkt att Audio Aéro har tagit vibrationsbekämpningen ytterligare ett steg längre. Här är det BDR-receptet Puck/Cone som gäller och stark självkontroll har den som kan motstå tre puckar till... ;):D

Prestige027.JPG

Link to comment
Share on other sites

Där Shaktistenen vilar förväntar man sig en skjutbar CD-lucka men icke så. Här är det frontmatat som gäller och drivenheten kommer från Philips. Audio Aéro har sedan tidigare tagit det här med vibrationsbekämpning på allvar och Prestige CD/SACD Player är inget undantag. Drivenheten har fått sig en specialbehandling och BDR-fötterna har vi ju redan sett. Känslan för de yttersta detaljerna avslöjas redan på Capitolen där Cones MkIII blandas med MkIV och givetvis är strategiskt placerade. Sådant blir jag lite imponerad av... :mm:

Prestige029.JPG

Link to comment
Share on other sites

Att spela medhavda CD-skivor låter sig väl göras men när det blir dags att plocka fram DSD hamnar SACD-entusiasten i en märklig sits... :D Prestige är en SACD-spelare utan bitstreamdacar och här sitter istället en multibitsdac :o från Burr Brown. DSD-signalen konverteras alltså till PCM och via omsampling hamnar vi slutligen på 24/192 i de branta filtrens värld. Som ett av skälen till denna operation anger Audio Aéro det berömda ultrasoniska bruset och brusgolvet sjunker i ett svep med 9 dB.

Konsten att nollställa sig sätts på prov... :)

Prestige054.JPG

Link to comment
Share on other sites

Måste ju säga att Evolution serien från Krell vart grymt lyckad utseende mässigt! :)

// rillo

Snygg pjäs. Verkar vara inne med ej synliga kylflänsar, till skillnad mot tidigare, samt silverfinish. Påminner inte så lite om en Grendel.

Link to comment
Share on other sites

Och hur låter Evolution, Timbre!? Jag är oerhört nyfiken. :)

Ja, kikar man efter elektronikburkar i signalvägen så står faktiskt Krellen för 50%... :) Prestige är precis som Capitole utrustad med inbyggt försteg men jag har hört att det skall komma en Capitoleversion med enbart fasta linjeutgångar. Prestigeförsteget kan lämna maximal utspänning på 7V vilket måste placera det på den säkra sidan av alla möjliga uppkopplingar med skiftande slutsteg. Ansluts Prestigen till en preamp skall utspänningen ställas på 2V. Det analoga utgångssteget är bestyckat med militärspecat rör (6021 W) som är valt bl.a. för sin låga vibrationskänslighet.

Bänkskivan är en skiffervariant som känns ganska stum när man knackar på den.

Jämfört med en marmorskiva är den helt död.

Prestige019.JPG

Link to comment
Share on other sites

...och ständigt denna Eco3 :D:D ...den är på ngt sätt ekvivalent med ägaren av detta rum! :D

Ja, frågan är om inte det här rummet snart är lika bekant som dess ägare i Hifisverige... :?::)

Evolution 402 är ingen lättviktare (drygt 60 kg) men uppenbarligen är det minstingen i serien för det finns en 403:a på gång plus två monoblock 600 och 900. Nätdelarna skiljer sig en aning i storlek.

Prestige044.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var pianomusik med en attack i anslagen som jag med min begränsade musiksmak bara har hört hos Joe Sample... :o Björns bidrag till musikmenyn och det handlar tydligen om en rysk pianist.

Att kalla Grigory Sokolov för "Rysk Pianist" är ett grovt understatement! :D

Han är en av dom bästa nu levande Ryska pianisterna tillsammans med Mikhail Pletnev, Jevgenij Kissin och Nikolai Demidenko! (Hade kanske räknat med Ashkenazy om det inte var för hans påtagliga reumatism som gör att han idag är en blek skugga av sig själv, men med tanke på hans många magiska inspelningar hör han väll kanske hemma där...?)

/ptr

Link to comment
Share on other sites

Att kalla Grigory Sokolov för "Rysk Pianist" är ett grovt understatement! :D

Detta manar till försiktighet... :D

I vilket fall som helst skulle denna Prestige/Evolutionkombination på något sätt jämföras med intrycken från Krell EVO-505/FBI och lättare lyssningsjämförelser går ju att göra. Det har förflutit ganska mycket tid sedan dess och subjektiva upplevelser är bara förnamnet men det kändes som att Maxx 2 har blivit ytterligare ett snäpp slankare vilket jag trodde var omöjligt. Blundar man och lyssnar på något glest, stillsamt framförande är det lätt att få illusionen av en stativare i Guarneristorlek men vid minsta utbrott blir man sannerligen påmind om var man är. Alla som har lyssnat på denna uppställning förstår nog vad jag menar och med reservation för lång tid mellan lyssningarna känns det ändå som att ytterligheterna har flyttats fram lite till i bägge ändar. Förvandlingsnumret igen.

Prestige004.JPG

Tack Björn!

Prestige033.JPG

Audio Aéro

Krell Industries

Wilson Audio

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...