Jump to content

Cremona Auditor vs Guarneri Homage


Recommended Posts

Hej alla ni som brinner för musik och hifi!

Jag har i ca 10 mån ägt ett par Cremona Auditor som jag är mycket nöjd med, någon gång kan jag sakna den riktigt djupa basen men har funderat på en sub, t ex Rel eller Velodyne. Mitt rum är bara 16 m2 och de golvare jag hade tidigare blev alldeles för mycket bas (B&W CM 4). Jag driver högtalarna med en Krell KAV 300iL och en Meridian 588 cd. Allt är ihopsnört med kablage av högrent silver, både högtalare och signalkabel. Låter riktigt bra i mina öron, bra släpp, musikalitet utav bara tusan :D

Nu fick jag syn på ett par Guarneri Homage till ett hyfsat pris och jag blev lite sugen på om det kan vara idé att uppgradera. Har inte haft tillfälle att lyssna på dessa då de inte är var mans ägo. Enligt tester, vad folk sagt, repotage här på forumet mm ska de vara mycket bra. Har dock betänkligheter i och med att mitt rum är litet och stativen för Guarneri är relativt höga och att jag kommer för nära högtalarna. Nu sitter jag ca 2,30 m från cremonorna och de står 80 cm från bakvägg. Är det någon som har provat Guarneri i ett litet rum eller har något råd? Är de mycket bättre än Cremona Audiotor?

Sen är det förstärkeriet, jag vill inte omedelbart byta förstärkare. Slutsteget i Krellen använder jag dessutom i hemmabion med. Upplever att den spelar mycket bra med cremonerna, kan den funka med Guarneri oxå?

Kan man kombinera en sub med såväl Cremona Auditor som Guarneri Homage och få en bra integrering och resultat?

Tacksam för synpunkter och råd!

Calle

Link to comment
Share on other sites

Någon mer som har åsikt?

Nä, men två åsikter till... :) Förstärkarmässigt är det nog inga problem. Jag har kört mina med Sf Musica vilket fungerar även om det naturligtvis går att få bättre. Har dock fått en känsla av att Guarneri Homage är tänkta för lite större ytor även om det är en stativare. Cremona Auditor tycks ju platsa bra i rummet så jag föreslår att du åtminstone tar hem Guarneri på prov innan du slår till. Höjden och Auditorns tiltade stativ gör ju att det känns mer rätt på kortare avstånd och det handlar nog mer om vilken högtalare som passar bäst i rummet än vilken som är mest påkostad.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...