Jump to content

Några bilder från Malmömässan 2005.


Timbre™
 Share

Recommended Posts

Så var det dags för hifimässa igen... :mm:

"Det får aldrig vara för lätt" som en av utställarna i Malmö brukar säga och efter att transportplanerna lades om i sista stund blev Halmstad vår första anhalt. En hifimetropol där nödställda även kan få lördagsservice om man skulle råka få lite oflyt i programmet... :diss::)

Malmoe002.JPG

Link to comment
Share on other sites

Innan det blir djupdykning :) i de enskilda utställningsrummen vill jag rikta ett varmt tack till earwin som körde lugnt och fint :D, till K-man som tog tag i blixten :cool: och till Gunnar som var med hela tiden och höll reda på det mesta... ;)

Hifi kan vara en magisk hobby.

Malmoe021.JPG

Link to comment
Share on other sites

En riktig trevlig messe - jeg fik en riktik bra uplevelse sammen med dom 4 vänner jeg åkade med til Malmö.

Här en trevlig upsätning med Wilson och Audio Research. Dom spelade Billie Holliday på vinyl och det var definitivt mycket trevligt. Första gangen jeg har hört Wilson spela musik på detta sätt.

Malmo.4.jpg

Pioneer vista deres nya högtalare med enheter från profsdivisionen TAD. Der använns de specielle koax med 4" magnesium cone och 35 mm beryllium dome som räcker til 100.000 Hz. I bunnen 2 stk. 6,5" TAD basser. Ljuden var typisk mycket hög og via DVD, men vi fikk dom til at spela våra CD ved mera normalt niveau. Högtalarne var avgjort inte korrekt avstemta och det medgav dom ochså från Pioneer. "Dom är prototyper och delingsfilteret er inter färdigt änn". Prisen på 65.000 SKR for parret virker mycket rimeligen om dom får styr på delingsfilteret.

Malmo.1.jpg

Dom nye Martin Logan spelade med elektronik från Spark och Bladelius. En mycket stor och dynamisk ljud, men ochså typisk elektrostat. Om man likar detta hel sickert en väldig bra högtalare.

Malmo.2.jpg

Jeg lysnade ochså på Kharma och var liten besviken. En väldig snygg högtalere men likvel en liten konstruktion och jeg savnade dynamik och liv.

Dom stora Burmester var inte häller like mit valg af högtalare. Jeg lysnade til 3 typer musikk där, men enlig min smak var det en mycket tysk ljud med masser av detaljer. Der var avgjort stor forbättring sedan Arken messen, men jeg saknede forfarende lite mera varme, mjukhet och själ.

Morten design var som vanligt en positiv upplevelse och det samma kan man siga om dom små Revel hos Steensen.

Link to comment
Share on other sites

Läckra bilder, som vanligt får jag väl tillägga :D . Helt klart den trevligaste mässan i malmö än så länge. Roligt att se lite forumsfolk också. Jag tycker att hifi consults rum imponerade mest. De nya QRS högtalarna spelade mycket bra, och lyckades med konstycket att kombinera mycket detaljer med hög musikalitet.

/Mikael

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...