Jump to content

Våren började i moll och kanske slutar i sprittande dur till hösten eller kanske en ny vår. Eller är jag redan i mål????.........


calm

Recommended Posts

16 hours ago, VoicesInMyHead said:

Moonriver presenterar det nya RIAA't och DAC modulen...

 

 

Kul!

 

Har faktiskt redan känt att den vill jag gärna testa, likaså dac-modulen. Moonriverförstärkaren växer lite för varje dag. Har först nu börjat koppla in min nya nätkabel efter diverse debacle med det datamässiga, som stal massa med tid. Men nu är kabeln på plats och väntar på inspelning och test. Kommer att återkomma med utlåtande när jag känner att den jobbar optimalt!

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, octavia rs said:

 

Hur gick det med att kolla upp vilken version av Innuos OS du har installerat?

Tyvärr kvarstod den version som heter 2.0.8 vilken tydligen är gammal. Jag vet inte varför den inte uppdaterar sig till senare varianter. Jag får ta tag i även den biten, men är bara glad att den spelar så bra som den gör och att den fungerar.

Det kan väl inte ha med min Mac att göra? Den är gammal och låter sig inte uppdateras eftersom den är "full" enligt vad den säger.

 

 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Det kan väl inte ha med min Mac att göra? Den är gammal och låter sig inte uppdateras eftersom den är "full" enligt vad den säger

 

Nej de har inget med din Mac att göra.

 

Har du laddat ner Sense appen? När starta du om din Zen sist? Har du en skärmdump på sidan med uppdateringsfuntionen?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 2022-11-03 at 17:03, calm said:

Tyvärr kvarstod den version som heter 2.0.8 vilken tydligen är gammal. Jag vet inte varför den inte uppdaterar sig till senare varianter. Jag får ta tag i även den biten, men är bara glad att den spelar så bra som den gör och att den fungerar.

Det kan väl inte ha med min Mac att göra? Den är gammal och låter sig inte uppdateras eftersom den är "full" enligt vad den säger.

 

 

 

Calm

Full borde den enbart säga om den inte har plats för den nedladdade uppdateringsfilen. Om det är så så kan man ju ladda ner filen till en usb-pinne. Men markera hårddisken och välja kommando i så kan du se om disken faktiskt är full. Allt över 80% på en gammal Mac är att tigga om problem.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Harryup said:

Full borde den enbart säga om den inte har plats för den nedladdade uppdateringsfilen. Om det är så så kan man ju ladda ner filen till en usb-pinne. Men markera hårddisken och välja kommando i så kan du se om disken faktiskt är full. Allt över 80% på en gammal Mac är att tigga om problem.

Tack för tips!

 

Kanske dags för uppdatering av datautrustningen också. Den har ju ett antal år på nacken och inget verkar nå annat en förtidspensionering i denna bransch. Det gäller att hålla försäljningen uppe!:grin:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Harryup said:

Full borde den enbart säga om den inte har plats för den nedladdade uppdateringsfilen.

 

Uppdateringen av en Innuos har inget med en extern dator att göra man kan enbart uppdatera dem via deras egna OS där man väljer att ladda ner uppdateringen som läggs in direkt på den interna disken.

 

Du kan ju alltid kontakta Innuos support @calm och se om de kan hjälpa dig.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Då var det dags för en  långtids-utvärdering av Moonriver 404 Reference. Den har nu funnits i mitt system så länge att den första inkörningen borde vara avklarad och nästkommande timmar handlar mer om finslipning.

Jag har noterat från början att Moonrivern i jämförelse med min ASR haft ett mer accentuerad baspåslag som i mitt kvadratiska lyssningsrum vållat problem i 48-50 Hz området. Jag har testat olika kablage och fötter men endast marginellt kunna förändra detta faktum. Grundkaraktärernas i Moonriver och ASR:n är ganska lika. En genomgående lätthet, men inte med ett påslag i diskantregionen som jag är känslig för. Dessa förstärkare passar utmärkt till Franco Serblins ljudfilosofi som har den sammetsmjuka avrundningen uppåt som adelsmärke. Transparens och upplösning finns i mängd men är aldrig påträngande eller slår en i ansiktet. Skillnad är också med armlängds avstånd till laidbackkaraktär. Nej för mig är det som att avlyssna en livekonsert som aldrig blir spetsig eller påfluget offensiv. Nota bene att man inte lyssnar på riktigt hård rock med dissade gitarrer på tinnitusnivå. Men det är inte riktigt mitt förstahandsval. Nej mera subtil klangvärld med nyanser och samklanger som kräver lite uppmärksamhet att upptäcka.

 

Första steget var att lyfta Moonrivern på mina normalt använda fötter i form av Cerapucer. Tyvärr blir inte uppställningen helt 100 eftersom jag tvingas av utrymmeskäl ställa Moonrivern ovanpå ASR:n. Inte helt idealiskt med tanke på att chassiet i ASR:n är i plexiglas. Något uppklarnad diskant men fortfarande den alltför feta basoktaven. I nästa steg installerade jag @Anders65Regal nätkabel. Jämförelsevis med en ordinär kabel i form av ölflextyp som ASR använder. Grova kardeler med ordentlig skärm. Anders kabel är direkt motsats, tunn solid ledare i en oskärmad konstellation.   Allt kopplat till min P.S. Audio Powerplant 10. Svärtan finns och konturerna på instrumenten börjar klarna, men en bit ytterligare men definitivt inte i mål. Tittade även på interconnecten, också den från Regal och jämförde med min Bibacord. Ingen märkbar skillnad.

 

Väntar att Regal skall ta fram en 4-meters högtalarkabel, varför jag i mellantiden har min konstellation med Audience AU24 kombinerat med Yters egen kabel som är producerad av Serblins svärson och ingår som internkablage i Ktêman. Min kombination som funkat så bra till ASR:n med båda kablarna i double rounds till single posts i varje ända. Den kanske av någon anledning inte funkar till Moonrivern var min idé. Sagt och gjort så kopplade jag bort Yterkabeln som i ASR hade en positiv effekt i basområdet. Wow!! Här lättade basdimman totalt och plötsligt satt allt som en smäck från bas till diskant !. 

 

Äntlingen kunde jag känna igen Moonriverns karaktär som  jag fastnat för på mässorna i Sthlm och Gbg. Lätthet, mjukhet, transparens och framförallt musikalisk harmoni och viss mjukhet. Spelade i flera dagar mina referensspår som uppgår till åtskilliga och samma slutsats att denna förstärkare förmår att leverera på toppnivå. Ställd i relation till min ASR som jag håller som en av världens bästa "integrerade" förstärkare, så landar Moonrivern i samma tonala karaktär och kvalitet till en fjärdedel av priset av ASR:n. Ett regelrätt fynd skulle jag säga!

 

Skall naturligtvis testa lite ytterligare kablage och även testa Ytern istället för Audiencen. Men nu låter det som jag vill. Lite lätt holografiskt mot en absolut svart bakgrund och med lätthet och luft. 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

För att göra Shunyatakabeln rättvisa så skall den installeras med rätt fasning,

P1150795.thumb.JPG.def8b7e6988848b8213107eaa38d1229.JPG

 

 

Så fram med Oelbachs fasprovare och en vanlig enkel faspenna som har fördelen att man kan ställa in känsligheten via det lilla vredet. Man kopplar in stickproppen i fasprovaren och slår på strömbrytaren i apparaten och trycker på testknappen och vips har man indikation på var fasen ligger. Mäter vad jag förstår på samma sätt som @Peoresonemang i artikeln "Det smutsiga nätet",

 Oelbachen jordströmmen.

 

Tycker att denna artikel är bland de bästa som skrivits på detta forum och jag rekommenderar alla att läsa hela.

Den har givit mig mycket i form av bekräftelse och ny kunskap. Tack @peo.

 

Calm

 

Link to comment
Share on other sites

Shunyatakabeln har varit inkopplad nu ungefär ett dygn och bör väl i vart fall blivit så inbränd i första fasen, dvs någon form av elektronernas orientering inuti kabeln. Ledarmaterialet anges som Ag dvs silver vilket också hörs.

Spelade sedan delar av min testlista över kända och beprövade musikstycken. Man kan säga att förändringen märktes redan "out of the box". Bättre dynamik och transientförmåga, klarare topp men också kanske lite för bra energi i bottenoktaven, som sätter igång resonanserna i rummet i 48-50 Hz-området. Hoppas att kunna tämja detta något framöver. 

Ljudbilden är utbredd och väldefinierad och balanserad men med lite uns av hårdhet i diskanten. Detta brukar lösa sig med tiden så jag ser inga problem fn.

Om man relaterar till min standardtestplatta Bobo Stenson War Orphans och spåret "Natt" så inleds numret av Anders Jormins bassolo där resonansen i kontrabasen, strängarnas anslag och Anders andhämtning blir ganska tydliga och kännetecknande. Bra attack och ett stränganslag som kan upplevas som snabbare. Lustigt nog kan man uppleva solot som snabbare eller långsammare beroende på utrustning. Här definitivt åt det snabbare hållet. Sedan börjar cymbaler och hihat att kliva in från vänster och pianot klingar in lite till vänster från mitten av ljudbilden. Den passagen är mycket känslig för hårdhet i systemet eftersom pianot ligger nära gränsen för överstyrning. Alla system klarar inte att hantera detta utan producerar dissonanser. Minns speciellt en demo på Arken där ett ett i övrigt eminent system kom att låta riktigt illa, så att vi var tvungna att avbryta min request. Då spelad på CD.

Senare i stycket kommer själva den musikaliska höjdpunkten med Jons pukslag som skall kännas ända in i magen och med hårda snärtar. Har inte lyckats utröna om det handlar om hängpuka 2 eller golvpuka, men den skall vara tung och samtidigt snärtig. Ja och sedan löper stycket vidare under mer ordinära passager och jag har säkert spelat detta i 100-tals gånger i olika system och ett större antal ggr hemma.

Så slutsatsen att Shunyata Venom-X EF så här långt är en positiv överraskning och höjer sig något i jämförelse med mina övriga kablar. Skall självklart testa vidare med ännu fler kablar och ser fram emot att få testa Regals nästa generation nätkabel

 

Calm.

Link to comment
Share on other sites

Testet med Moonriver och Shunyatakabeln fortsätter enligt plan. Nätkabeln uppför sig precis som jag förväntade mig och är efter något ytterligare dygns drift lite mer avslipad i toppen. Basoktaven upplever jag inte heller som  lika störande. Öronens eller hjärnans tillvändning eller reell förändring kan man spekulera i, men strunt samma så länge det låter bättre. 

Har också kopplat in vinylen för första gången i Moonriver-förstärkaren. Låter bra via ASR Basis Exclusive Riaat, men något mindre ljudscen än vad jag minns från kopplingen via ASR-förstärkaren. Men den är i mitt tycke unset bättre än Moonrivern på egentligen flera parametrar. Dock är Moonrivern något piggare i övre registren. Apropå vinyl så skall det bli intressant att testa Moonrivers egna riaa 505 när den nu kommer? Sammantaget är jag mycket nöjd med Moonrivern och beaktar man även priset så ett fynd imo. Men vill man leva upp till dagens superupplösta och transparenta ljudvärld så bör man välja något annat, kan jag tänka mig.

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Igår landade Regals nätkabel version 2. Skall bli spännande att jämföra med version 1 och övriga kablar. Men först skall den få några dagars uppvärmning/inbränning. Inbränning är diskuterad och lär inte kunna detekteras med mätning, men eftersom jag helt nyligen fick min Shunyata nätkabel som först lät lite rå i toppen men som nu lugnat ner sig. Så jag gör precis som jag gjort med Shunyatakabeln som med den nya Regal version 2. Tänker mig att testa den mot version 1 parallellt genom A/B-test via min QB4 och gemensam inkoppling i den och till min PS Audios Powerplant P10. Genom att ha båda kablarna inkopplade samtidigt så kan jag snabbt växla mellan i Moonriverns intag. Samtidigt så får de garanterat samma jordpotential. Återkommer med utvärdering.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Men först skall den få några dagars uppvärmning/inbränning. Inbränning är diskuterad och lär inte kunna detekteras med mätning,

Oavsett vad som tros om inbränning eller inte av andra så gör man så som tilltalar en själv och jag skulle göra som du gör för jag är av den uppfattningen att det är skillnad.

Ska bli kul att höra vidare om hur det den nya kabeln uppfattas.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, calm said:

Inbränning är diskuterad och lär inte kunna detekteras med mätning

Anders har ju visat effekter av inbränning utifrån polarisering, dvs tidsmässig förändring av förluster pga dielektrikum.

Att det inte går att konkretisera jättetydligt beror ju på att både signal- och nätkablar konstrueras så olika.

 

Link to comment
Share on other sites

Då var det dags att göra en första jämförelse mellan Regals nätkablar. Den första versionen jämförde jag med mina befintliga nätkablar och dessutom en nyanländ Shunyata kabel som köptes som jämförelse. Den senare visade sig nog vara snäppet bättre än Regals mk 1. Det var mer en overall-jämförelse och Shunayatan blev tydligare både i basregionen och i toppen kan jag tycka. Så den nya Regal mk 2 såg jag fram emot att få testa. Så när den anlände före jul så fick den först en ordentlig inbränning/uppvärmning under något dygn.

Men i morse så tyckte jag att det skulle vara dags att testa på allvar. För att kunna snabbt swisha mellan kablarna så satte jag Mk 1 och Mk 2 jämte varandra i min NO QB4 och på ömse sidor om "primary earth" uttaget för att de garanterat skulle få samma jordpotentialen.  NO QB4:an anslöt jag sedan med Shunyata-kabeln in i Powerplanten P10. Förstärkeriet är som tidigare Moonriver 404 som nu gått i princip kontinuerligt utan avstängning, som referens i mitt system,  sedan jag fick den för någon månad sedan, så den lär vara väl inkörd.

 

Jag gjorde ingen blindtest, utan en ganska snabb A/B lösning genom att koppla in de olika kablarna omväxlingsvis i Moonriverns nätbrunn. Men med  kort avstängning emellan bytena. Tror inte att avstängningen påverkade i någon mån på uppvärmning eller kondensatorladdning, då avbrotten blev riktigt korta.

Kablarna kollades med Oelbach fasprovare så att de blev lika vad avser fasens inkoppling och med testpenna i QB4:an.

 

Jag har en omfattande testlista på min streamer som innehåller totalt över 200 spår som jag tycker innehåller naturligtvis bra och varierad musik. Men också olika instrumentering och såväl manliga som kvinnliga röster. Mycket är pianorelaterat, utifrån att detta är mitt favoritinstrument och ett bra test på både musik och utrustningskvalitet.. Ett urval av kända spår blev mellan 15-20 st med varierat innehåll.

Testet gick till så att jag började med mk 1 på spår med välkända passager och spelade sedan omedelbart om samma stycke med mk 2. Upplevda skillnader noterades för att återgå till mk 1 igen för kontroll.  Tänkte inte gå igenom hela listan men vissa skillnader blev ganska tydliga. Här är mina iakttagelser, generella och specifika.

 

Generella:

 

Mk2 har en bättre tydlighet i basregionen som inte bara påverkar denna som sådan, utan tar bort en del otydlighet uppåt genom att generera bättre svärta och bättre detaljrikedom i övre registren, som inte minst ger sig tillkänna i pianots övertonsregister.  Mk 1 är ingen dålig kabel i sig men Mk 2 liknar mer Shunyata i sin större öppenhet, detaljrikedom och luft. Detta utan att någon av kablarna upplevs som diskantvass. Transientförmågan och dynamiken är hart när densamma mellan mk1 och mk2 kanske med någon övervikt för mk2. 

Ljudscenen är i båda fallen väl utbredd i bredd, höjd och djup. Allt detta sagt med vetskapen att man inte kan skilja ut en specifik komponent i systemet utan detta gäller påverkan på sytemet som helheten.

 

Specifika:

 

Cymbaler får något större krispigt och kraschande i mk2. Kontrabas något mindre resonant och mer mot strängljud i mk2. Lite mer attack i pukor och virveltrummor.

Sång, manlig och kvinnlig har i båda modellerna en bra rondör och fyllighet i svaljdjup. Där det finns siblianter som i Patricia Barbers fall på  t.ex Café Blue är de relaterade till hennes mikrofonteknik som jag upplevt live som extremt nära munnen.

Pianot har en bra återgivning i resonansbotten/strängbalans i båda kablarna. Det viktiga mellanregistret tonalt balanserat och realistiskt i båda.

Men som tidigare sagts så är övervikten i detaljerna och ambiensen till mk2:s fördel

 

Slutsats:

 

Båda kablarna representerar ett bra val och relation till dyrare ett nog så bra val. Klart att material och tillverkningsmetoder påverkar slutprodukten och här kan jag ändå tycka att dessa handgjorda vinner i jämförelse med dyrare standardmodeller. Bra kontaktdon och solid konstruktion och skillnaden borde ligga i val av ledningsmaterial som är svårt att bedöma. Skulle gärna behålla mk 2 i min setup!

Vore kul och se om det finns några påtagliga mätmässiga skillnader mellan modellerna.

 

Men en långtidstest skall också till för att göra en totalt rättvis bedömning. Med olika källor i vinyl och R2R.

 

Calm

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Den Shunyata-kabeln som jag använde som jämförelse mellan Regal mk1-varianten och sedemera som anslutning  mellan Powerplant P10 och Nordost QB4 var en Shunyata Research Venom X EF. Här finns specen:

 

https://shunyata.com/products/power-cables/venom-x-series-power-cables/venom-x-ef/.

 

En centrumledare i silver omgiven av kopparledare i ringform. 

 

Calm

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, calm said:

Vore kul och se om det finns några påtagliga mätmässiga skillnader mellan modellerna.

Den avgörande skillnaden mellan Mk1 och Mk2 är induktansen. 

Mk1: 1,9uH/m

Mk2: 0,2uH/m

Mk2 har en konstruktion som minimerar kabels induktans, medan Mk1 har ett inbyggd filter. Mk2 har dessutom 7% lägre resistans på grund av den större totala ledararean.

 

Precis som för högtalarkablar ser det som att det finns liknande samband mellan induktans och upplevelser som upplösning, svärta men även i viss mån ambiensen. Även om just ambiens i stor utsträckning beror på hur de elektriska fälten i kabeln påverkas*. Dessa upplevelser inte är så konstiga, då man lite slarvigt kan uttrycka sig som att det är viktigt att kabelns tidsmässiga påverkan på växlande ström och spänning bör vara så liten som möjligt över hela frekvensområdet. Lösningen på det är helt enkelt att minimera induktansen. Ett annat ord för induktans är att den gör kabeln "strömtrög". Kanske är det lättare att tänka sig in i och förstå de ljudmässiga effekterna av en strömtrög kabel?

 

Både kommentarer som "en bättre tydlighet i basregionen" och "bättre svärta och bättre detaljrikedom i övre registren, som inte minst ger sig tillkänna i pianots övertonsregister" tyder på samma effekt. Med lägre induktans får vi en mer exakt definition av tonerna vilket ger en naturligt hög och mera opåverkad upplösning, men även en tydligare klang vid en stor mängd övertoner. ÄVen ökad svärta blir en direkt konsekvens av en mera precis definition av tonerna i tid.

 

* Med en högupplösande återuppspelning är lätt att höra skillnad i ambiensen hos en bra men oinspelad kabel vs. inspelad (i alla fall högtalarkablar och signalkablar).

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Anders65 said:

Den avgörande skillnaden mellan Mk1 och Mk2 är induktansen. 

Mk1: 1,9uH/m

Mk2: 0,2uH/m

Mk2 har en konstruktion som minimerar kabels induktans, medan Mk1 har ett inbyggd filter. Mk2 har dessutom 7% lägre resistans på grund av den större totala ledararean.

 

Precis som för högtalarkablar ser det som att det finns liknande samband mellan induktans och upplevelser som upplösning, svärta men även i viss mån ambiensen. Även om just ambiens i stor utsträckning beror på hur de elektriska fälten i kabeln påverkas*. Dessa upplevelser inte är så konstiga, då man lite slarvigt kan uttrycka sig som att det är viktigt att kabelns tidsmässiga påverkan på växlande ström och spänning bör vara så liten som möjligt över hela frekvensområdet. Lösningen på det är helt enkelt att minimera induktansen. Ett annat ord för induktans är att den gör kabeln "strömtrög". Kanske är det lättare att tänka sig in i och förstå de ljudmässiga effekterna av en strömtrög kabel?

 

Både kommentarer som "en bättre tydlighet i basregionen" och "bättre svärta och bättre detaljrikedom i övre registren, som inte minst ger sig tillkänna i pianots övertonsregister" tyder på samma effekt. Med lägre induktans får vi en mer exakt definition av tonerna vilket ger en naturligt hög och mera opåverkad upplösning, men även en tydligare klang vid en stor mängd övertoner. ÄVen ökad svärta blir en direkt konsekvens av en mera precis definition av tonerna i tid.

 

* Med en högupplösande återuppspelning är lätt att höra skillnad i ambiensen hos en bra men oinspelad kabel vs. inspelad (i alla fall högtalarkablar och signalkablar).

Intressant att få en teknisk förklaring till vad vi hör! Det är ganska ovanligt att vi kan göra just den härledningen som vanlig lyssnare av en ganska subtil ljudmässig upplevelse. Just klangen är lite av min bedömning av pianopresentationer och mitt sätt att lyssna på musik generellt. Ibland kan det låta klanglöst och därmed bortfaller en del av den musikaliska känslan och det blir på något sätt stumt och tråkigt, men tekniskt perfekt. Ibland kan man uppleva att just den tidsmässiga dimensionen haltar, men har just att sätta fingret på vad som felas är svårt. Tack @Anders65för dina pedagogiska förklaringar. Även en blind höna hittar något korn och detta sammanhang fullt begripligt. Tack!

 

Mvh

Calm

Link to comment
Share on other sites

Efter ännu en dags spelning så kan jag konstatera ytterligare förbättring i klarhet. @Anders65förklaring kring förändringen mellan mk1 och mk2  och mitt intryck av skillnaden mellan dessa kablar ledde mig till att beställa en uppgradering av den första mk 1 till mk2 nivå. Så när den kommer åter så skall jag koppla in den på dacen och testa mot min nuvarande Wireworld. Det blir naturligtvis intressant att testa även detta. Stay tuned.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

On 2022-12-29 at 00:04, Anders65 said:

Kanske är det lättare att tänka sig in i och förstå de ljudmässiga effekterna av en strömtrög kabel?

Ja, minsann.

Speciellt för transienter, alltså där det krävs mycket snabba strömuttag.

 

Analogin mellan elektronik och mekanik är både illustrativ och verklig, där induktans ersätts med massa (tröghet), resistans med dämpning och kapacitans med styvhet (fjädring).

 

Link to comment
Share on other sites

Hade en vinyldag igår med Moonrivern som förstärkare. Måste säga att den fortsätter att imponera.

 

P1150801.jpeg.87161723ed494b00120b35d00c2961f7.jpeg

 

Lite blandad jazzkompott Patricia, Pat, Esbjörns nya solo och JazzFurniture.

 

P1150802.jpeg.723928f78f778e09a0bc393e4c64569b.jpeg

 

Allt spelat på Clearaudion med Universalarmen och DaVinci-puppan. Esbjörns platta hade kanske vunnit på att spelas över Dynavector DRT XV 1-s puppan istället som är något mjukare i tonen. Men den plattan inbjuder till mera lyssning.

 

P1150803.jpeg.e31e9f8732cf1ff543f96f56c58f10ac.jpeg

 

Allt spelat via ASR:ns riaasteg och Ear MC 4 stepup.

 

Återgivningen kan jag inte känna saknar något i jämförelse med ASR:n Emitter II, möjligen har den ett något bättre utvecklat mellanregister och något mjukare avslut i toppen. Men det är gradskillnad. Kan inte kräma på för mycket men där skulle säkert Moonriverns  50 watt komma närmare klippunkten. Jämfört med ASR:ns 450 w. Sedan kan jag tycka att ASR:n känns mer lugn och med större svärta.

 

Nu  när jag har bytt upp mig till Regals mk2 nätkabel så är även basen mer kontrollerad.

 

Skulle jag downsiza systemet i stan så skulle Moonrivern säkert platsa.

 

Annars har jag svårt att hitta någon integrerad förstärkare som slår ASR:n. Har sneglat på  Moon 700 v2, Gryphon 300 Diablo och Accuphase 5000. 

Någon som har något annat förslag??

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, triomio said:

Kanske någon för- och slutstegskombination?

Tack för tips!

Ne,j det är just det som jag skulle vilja undvika. Där har jag ännu fler idéer om jag skull gå på den linjen. På HEM i Sthlm och i Göteborg lyssnade jag på Electrocompaniets nya AW 800 tillsammans med KEF Blade  1 som jag verkligen gillade. Det enda är att EC inte har ett försteg som jag tycker matchar fullt ut. 

Tyckte dock att det italienska märket Auqua lät och såg spännande ut.

 

https://www.aquahifi.com/?gclid=EAIaIQobChMIzdjlqbKr_AIV2ACiAx2a4QVOEAAYASAAEgID-PD_BwE

 

Så gärna fler förslag till integrerat!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, calm said:

Så gärna fler förslag till integrerat!

Du vet vad jag skulle föreslå (Absolare Signature) och vet att du testat det förut med ett inte lika gott resultat som jag fick. Det har säkert kommit något annat som jag inte har koll på eller lyssnat till, så ta tipset med en nypa salt. Men rörbyten kan göra susen för ljudidealet! Förstår att du är ute efter något som kan leverera mer ström för att få ut dina högtalares hela potential, så tyckte jag när jag testade Absolaren hemma även om det lät förbaskat bra även där, kompromissa kanske?

Du får kanske testa dig fram med hemlån men visst måste det gå att sålla utan att testa allt? Det finns säkert någon här på forumet som har fler och bättre tips än vad jag lyckades med? Har inte PassLabs något, tycker själv att de har haft ett skönt sound i många uppställningar jag lyssnat till, men ingen aning om det varit en integrerad med då? Det finns säkert att välja på och tror att du kan hitta någon som uppfyller dina krav även om separata enheter är bättre (tror jag).

 

Ska bli spännande och se vart detta slutar i och då lika spännande att få lyssna, lycka till:thumbsup:

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...