Jump to content

High-end mässan 2022: Intryck och åsikter


ukiro

Recommended Posts

En sån här tråd är förstås obligatorisk...

 

Färre rum än vanligt i år, dessutom med ett par som ställdes in pga sjukdom i sista sekund (men ersattes av annat). Jag bestämde mig i år för att inte ge efter för OCD-impulsen att gå in i alla rum, utan bara ge tid till sådant som har någon sorts relevans för mig.

 

Som vanligt är det vanskligt att uttala sig om mässljud men man är ju där för att få intryck, så här kommer mina. Listar inte alla rum jag besökte, eftersom jag inte alltid orkade vänta på en bra plats.

 

Audio Concept

Alsyvox Tintoretto drivna av Karan Master Collection för- och slutsteg, streamer från Taiko och Omega Audio Concepts-DAC. De här högtalarna får med all rätt mycket uppmärksamhet och nog låter det magnifikt, som man ska begära av ett par högtalare som kostar drygt trekvarts miljon. Rummet har en del riktigt stökiga resonanser som man känner igen från tidigare år, i dag drabbades mansröster lite värre än annat.

 

Några  tankar om systemet: Jag förstår att Karan-elektroniken är riktiga skrytobjekt men just pga Alsyvox lättdrivenhet hade det ju varit kul med något som inte ger 1100W i högtalarnas 4 ohm. Kanske kunde man likt en del andra rum haft två system man alternerar mellan, så att man fick dema Karan med högtalare där kraften är mer befogad?

 

Omega-DAC:en är den klart blygsammast prissatta komponenten här men femsiffrigt pris får ses som ett kap i den här prestandaligan. Den här lär jag vilja testa själv.

 

Jag satt nu inte igenom Roberts hela repertoar av demolåtar så det här är mitt fel och inte ett klagomål, men jag vill nog höra vad de här högtalarna gör med material som innehåller ordentligt vrång och kompakt bas.

 

Audionord

Vivid/Devialet där de små stativarna Kaya S12 måste stå för mässans absolut bästa valuta för pengarna. Det är helt vansinnigt vad de här levererar. Jag har hört de två storasyskonen i kaya-serien tidigare och ska jag någonsin lämna Focal lär det bli Vivid, för hade Kaya S12 funnits 2009 hade jag nog inte köpt Focal Diablo Utopia: Detta är nog bättre. (Jag bytte senare från Diablo till Scala.) Helt sensationellt musikaliska.

 

Man alternerade mellan två system här men jag lyssnade inte på Devialets nya hemmabiolimpa och tajmade det kvava rummet dåligt; Jag hade velat ge Devialet Phantom en ny chans då jag behöver ett par familjetutor som även husets ungar kan spela med, men har tidigare tyckt Phantom låter snyggt men omusikaliskt. Har dock stor respekt för Devialet och vet att de kan göra mycket med mjukvara. De nya(?) stativen var läckra.

 

Kul att Audionord inte satte upp ett megasystem, det här rummet var nog relevant för många fler än vanligt. Samtidigt hade man ju velat höra t ex Magico M2…

 

Perfect Sense

PS har en superimponerande portfölj varumärken, men jag har tidigare år lämnat rummet besviken. Inte riktigt så i år, detta var bättre, men ändå inte något för mig. Rockport-högtalarna lät fint men hade något i diskanten som jag inte riktigt fick grepp om under de ca 5 låtar jag satt här: På någon låt kändes det grötigt, men på en annan nästan lite för utmejslat, och sen ogrötigt men beslöjat. Och mellan dessa ett par låtar där det var alldeles utmärkt! Det är väl troligen materialets "fel", men en dåligt underbyggd spaning—igen, jag satt bara 5 låtar—var att låtarna som kändes problematiska i diskanten uppsamplades från 44.1 enligt APL-DAC:ens display, medan de som funkade lite bättre var från 48 (eller en multipel som 192). Troligen tillfälligheter och inte korrelation, men att jag satt och tänkte på sånt säger något om min upplevelse.

 

Nu låter det som en diss här men systemet lät alltså riktigt trevligt över lag. Den som läser detta inför ett söndagsbesök bör inte hoppa över det här rummet.

 

En sista liten spaning härifrån: Om jag köper en integrerad förstärkare för 360 000 kr, som Pilium Leonidas går för, så vill jag nog ha en produkt vars design är genomtänkt nog att man inte valt typsnitt för displayen som gör att volymnivån "17" ser ut som "n":

 

pilium_leonidas_17n.thumb.jpg.6e0bee6e05ed3faa12af54f7fd4682b6.jpg

 

En otroligt småaktig kommentar kan nog någon tycka. Men i kategorin lyxprodukter, där den här sannerligen hör hemma, är det verkligen inte för mycket begärt att saker som gränssnittets typografi ska hålla lite verkshöjd. Men man kan ju unna sig att höja till 18 där kerningen plötsligt var bättre igen.

 

Bang Olufsen

Jag hade en utsökt upplevelse av beolab 90 här för ett gäng år sedan, men dagens Beolab 50 lät så illa i rummet att jag gick efter 2 låtar. Det ÄR ett väldigt svårt rum (eller sal), men jag hade hoppats på något som kunde ge mig en förnimmelse av upplevelsen av storebrorsan. BO har genuint intressant teknik och jag vill nog ändå höra de här igen, i en bättre uppställning. Demoexemplarets fronter var märkligt fula jämfört med broschyrbilderna men jag orkade inte ta reda på varför. (De kan vara otroligt snygga på bild.)

 

PL Audio

Det är lite onödigt att jag som Focal-frälst ens går in här men jag kunde inte hålla mig. Sopra 2 spelade under min korta visit (3-4 låtar kanske) och det låter ju förbannat bra. Jag skulle gissa att Sopra 2 nog inte står sig dåligt mot mina första generationens Scala Utopia. Om man inte nödvändigtvis måste kosta på sig en dCS-DAC så kan det här vara en andraplats i pris/prestanda för mig.

 

Avantgarde

Det här hypade megasystemet fick inte mig såld på horn; Troligen var musikmaterialet en faktor men för närmare 2 miljoner hade jag hoppats finna någonting extraordinärt, någon enstaka parameter åtminstone, att ta fasta på. Så blev det nu inte, men till skillnad från de tidigare nämna rummen är det här systemet inte aktuellt för mig så kanske hade jag inte så mycket tålamod heller. Jag är nyfiken på vad de mer hornentusiastiska lyssnarna tyckte.

 

 

Mässan som helhet

Färre rum/utställare känns lite trist, men pandemiåterhämtningen kanske inte är fullbordad ännu.

 

Jag saknar en del aktörer och varumärken; Hembiobutiken verkar ha norpat agenturen för superhypade Perlisten men de fanns inte här. Sen undrar jag vad som hindrar stockholmsbutiker som Hifi-kit, Ljudmakarn och Reference Audio från att göra något på mässan? Sounds by Vinylbutiken är ju här men likt de senaste mässorna utan demosystem. Synd, Bengts system brukar imponera för högst rimliga pengar.

 

Extremt mycket män, kanske värre än någonsin. Detta måste branchen, för sin egen överlevnad, göra något åt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Håller med om mycket! Mina höjdpunkter var Rockport högtalarna, Vivid Kaya och Chord M-scaler. Cabassr, Focal och Avantgarde var inte för mig som de demades. Totem lät också mycket bra enligt mig. Naims skivspelare väckte visst habegär också. Hade inte riktigt tid att lyssna på de spanska magnetostaterna som verkade lovande. Stylus rum var också mycket bra…kul att mässan blev av! 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ukiro said:

Extremt mycket män, kanske värre än någonsin. Detta måste branchen, för sin egen överlevnad, göra något åt.

 

Damerna var nog där redan förra helgen...

 

Superwoman_490.JPG

 

... de hade dessutom lämnat väldigt tydliga spår efter sig :closedeyes:

Det sitter nog vääääldigt många "watt" bakom dessa ord skulle jag tro  :biceps:

 

@ukiro : väldigt trevligt att se dig på forumet igen och din spaning från mässan är som vanligt välskriven och lätt att ta till sig :thumbsup:

Jag ska försöka putsa några av mina bilder under morgondagen så jag kan fylla på med lite bildbevis vad det lider.

Tills dess säger jag natti natti så länge... :sleep_2:

Link to comment
Share on other sites

 

Perfect Sense

 

PerfectSense_494.JPG

 

PerfectSense_493.JPG

 

PerfectSense_492.JPG

 

PerfectSense_495.JPG

 

PerfectSense_491.JPG

 

En låt hann jag med att lyssna på hos Perfect Sense, hade på tok för lite tid på mig denna dag, men återgivningen gav ändå

en god hint om vad detta system kan prestera.

Rockports Avior II var väl det som lockade mig mest med tanke på att jag har haft den mindre modellen Atria II hemma på test.

Här var det helt klart tal om en större och djupare basåtergivning som gav en klart bättre auktoritär återgivning än vad jag minns

att jag fick till med den mindre Atria II.

Rockports soundstage, rent generellt, är ett av de bättre jag hört och den vokala insats sångerskan på demolåten gav var

fantastiskt fint återgiven... en otroligt bra närvarokänsla. 

 

Bra jobbat Marcus... :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ukiro said:

... om det händelsevis var den du hörde här. Den gjorde sig extremt bra här inne.

 

Tror inte det var den men det gör ju inte White Dress mindre bra för det.

Låten som spelades hade jag aldrig hört förut och jag frågade ju såklart inte vad det var som spelades :blackeye:

Mr M som brukar hjälpa Marcus med att välja musik har enligt min musiksmak nästan alltid lyckats otroligt bra i sina val.

 

Nästa rum...

 

Audio Concept med en "plattvändande" Gunnar i spetsen...

 

AudioConceptG_503.JPG

 

Notera den ovanligt multikonventionella "akustikkudden" på golvet...

 

AudioConceptG_496.JPG

 

För att inte tala om "akustikivajen" på väggen mellan högtalarna.

Att Gunnar kan det här med akustik är det ingen som tvekar om men att han hade så här bra fantasi och uppfinningsrikedom 

inom området hade gått mig helt förbi.

 

AudioConceptG_498.JPG

 

AudioConceptG_502.JPG

 

AudioConceptG_500.JPG

 

AudioConceptG_501.JPG

 

AudioConceptG_499.JPG

 

AudioConceptG_497.JPG

 

Rummet är ett av mässans absolut minsta men den lilla golvaren från Estelon tog 

sig an de rumsliga måtten på ett bra sätt vid lite mer modesta ljudvolymer.

Skivspelare från Technics men elektroniken i övrigt har jag ingen koll på.

Kablarna får jag väl misstänka kommer från Luna Cabels med tanke på de färgranna kabelstrumporna.

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, P-pan said:

 

Tror inte det var den men det gör ju inte White Dress mindre bra för det.

Låten som spelades hade jag aldrig hört förut och jag frågade ju såklart inte vad det var som spelades :blackeye:

Mr M som brukar hjälpa Marcus med att välja musik har enligt min musiksmak nästan alltid lyckats otroligt bra i sina val.

 

Nästa rum...

 

Audio Concept med en "plattvändande" Gunnar i spetsen...

 

AudioConceptG_503.JPG

 

Notera den ovanligt multikonventionella "akustikkudden" på golvet...

 

AudioConceptG_496.JPG

 

För att inte tala om "akustikivajen" på väggen mellan högtalarna.

Att Gunnar kan det här med akustik är det ingen som tvekar om men att han hade så här bra fantasi och uppfinningsrikedom 

inom området hade gått mig helt förbi.

 

AudioConceptG_498.JPG

 

AudioConceptG_502.JPG

 

AudioConceptG_500.JPG

 

AudioConceptG_501.JPG

 

AudioConceptG_499.JPG

 

AudioConceptG_497.JPG

 

Rummet är ett av mässans absolut minsta men den lilla golvaren från Estelon tog 

sig an de rumsliga måtten på ett bra sätt vid lite mer modesta ljudvolymer.

Skivspelare från Technics men elektroniken i övrigt har jag ingen koll på.

Kablarna får jag väl misstänka kommer från Luna Cabels med tanke på de färgranna kabelstrumporna.

Förstärkare från Omega Audio concept, även kablar, pickup DS Audio 003, om det finns ett pris till snyggaste högtalare bör det gå till estelon tycker tommy 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, conan said:

Vilka var de spanska magnetostaterna?

 

Inga elektrostater?

 

 

Du tänker kanske på AlsyVox ?

 

AudioConceptR_508.JPG

 

Audio Concept:

AudioConceptR_506.JPG

 

Rejält slutsteg från Karan med tillhörande försteg får jag antaga...

 

AudioConceptR_505.JPG

 

AudioConceptR_507.JPG

 

Gott om röda kablar här också, lite häftigt med en stark färgprakt istället för de mer

vanligt förekommande varianterna i svart, grått eller silver.

Hur mycket "värme" det eventuellt tillför ljudet ska jag dock låta vara osagt :smile:

 

AudioConceptR_509.JPG

 

AudioConceptR_504.JPG

 

Här var det musik på hög volym när jag tittade in.

T.o.m lite väl högt för min smak om jag ska vara ärlig men det lät förbaskat rent, dynamiskt och klart.

Detaljrikedomen var helt otrolig men musiken som spelades när jag var där var inte den mest basrika jag skulle ha velat hört.

Tidsbristen, som jag redan nämt, gjorde att jag knappt fick med mig några lyssningsintryck alls under denna mässans första dag.

Audio Concept brukar mer eller mindre alltid tillhöra de bästa rummen så jag kan bara förmoda att det så också var denna helg.

Helt klart är att jag borde ägnat bra mycket mer tid till lyssning i stället för fotograferande så när mina små yttranden angående de 

ljudliga aspekterna kommer på tal så... ta det med en god skopa salt...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, P-pan said:

den lilla golvaren från Estelon

Instämmer helt att den fungerade väl i det lilla rummet! En förhållandevis sparmakad anläggning som funkade väl.

Noterade att även "topparna", verkade spela med hela vägen ned vilket väl kansk kan uttryckas som en 2 1/2-vägare? Fundersam på om DS Audio och deras optiska pickuper är kinkigare med statisk elektricitet? 

1 hour ago, P-pan said:

Här var det musik på hög volym

Hehe, ja, var nog först i kön i morse och fick höra dessa i en tyst omgivning men Robban är inte snål med volymkontrollen, i vanlig ordning.

Helt fantastisk upplösning och dynamik i dessa utan att de blev påstridiga. 
Och jo, de spelar fullt register enligt mina öron, bra drag i botten!

Definitivt toppklass men det kanske hade med förstärkeriet att göra? 🤪

Värt att notera kanske är Omega Audio Concepts DAC som trots en i sammanhanget nykter prisklass (runt 70Tkr) inte alls drog till sig några rynkade pannor! Men visst, med Taiko Extreme bakom och Karan Masters LINEb ("lilla" försteget med integrerad nätdel) och POWERa (?) med 650W per kanal i 8Ohm så kanske manegen var välkrattad?

Link to comment
Share on other sites

Jag startade på lördag och söndag på lokalen vid Klara Sjö och Klarabergsviadukten.

 

Började hos Chord.

Demon handlade en del om effekterna av switch och att ha ordning på sitt nätverk för att minimera störningar. Testades bl.a English Electric, Melco och Chords egna lösningar. Kanske inte så mycket nytt men lite bekräftande av egna erfarenheter. Intressant jämförelser som faktiskt hördes.

Naim

Intressant nyhet med egen brandad skivspelare tillverkad enligt egen specifikation för deras räkning hos Clearaudio. "Allt i ett paket"om jag förstod saken rätt med plint, motor, tonarm med monterad pickup, motorstyrning, riaa, psu mm. klart att montera själv utan behov av ytterligare justeringar.

 

AudioNote

Tyvärr inget som i vart fall attraherar min smak för ljud. Hörnplacering av högtalare skapar svårigheter som tyvärr upprepar sig gång på gång. Intressant och fin rörelektronik. Enda gången jag hört dem prestera var i Denver för många år sedan men då pratar vi deras top of line system i megabuck-ligan.

Perfect Sense.

Hade fått till det riktigt, riktigt bra i ett ganska svårt rum. Rockport-högtalarna sjöng melodiskt och skönt, precis som jag minns ett par som fick upp ögonen för Absolares elektronik och att dessa stora högtalare kunde spela finstämt, trots sitt lite anabola utseende. Detta var  i München för ett antal år sedan, men sedan hört dem därefter ett antal gånger. Bra pianoinspelning med Jakob Karlzon som dock hade litet uns ringning i toppen. Skall kolla om det ligger i inspelningen eller möjligen en effekt av det vanliga att grejorna gått för få timmar. När man kommer upp i dessa subtila nivåer så kan minsta komponent påverka. Men underbart och ett av mässans 5-i topp system alla kategorier. Grattis Marcus!

Estelon.

Ytterligare ett bevis på att dessa högtalare är för mig är i toppskiktet var gäller det ljudmässiga. Trots det ligga rummet så skapades en både bredd- och djupmässig scen som engagerade. En högtalare som jag hört från toppnivå på Clarion hotell för ett antal år sedan, via mellanstorlek vid en senare mässa som var en av den mässans bästa systemen. Högtalare helt i min smak! Elektroniken tydligen ett för mig nytt märke Omega Audio Concept. Bara namngemenskap?

Audio Concept

I mässans största rum presterades också den absolut största ljudscenen. Med maffiga magnestater?  Alsyvox från Spanien i en unik konstruktion. Mycket bra presentation av sång, piano och symfonisk musik, bland det bästa på mässan alla kategorier, vad gäller klarhet, dynamik, djup och bredd och närvaro. Det spelades rejält högt och vid mer komplex elektronisk musik så skar det sig i vart fall i mina öron på oharmoniskt sätt. Kan naturligtvis vara källmaterialet eftersom kontrasterna blev så stora mellan genrerna.   

 

Återkommer med intryck från Sheraton.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Även norrbottningen tog sig till den kungliga hufvudstaden..

DSC_0395-2.JPG.34d31bff804349559f147787d8b2b52a.JPG

 

DSC_0423-2.JPG.7ce1b30f77fe410c3fd028f32eb6478a.JPG

Efter två år av social avhållsamhet, likt fåglar i en bur, kan man äntligen träffa fölk igen.
Mina höftskjutna foton på hifi kommer garanterat inte hålla samma klass som @P-pan, alla system är inte fotade heller. En fast 50mm/f1.4-lins fick följa med mig på resan. 

DSC_0535.JPG.6992563bf66bbc8f75a3a5a9335ee448.JPG

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, JWE said:


DSC_0395-2.JPG.34d31bff804349559f147787d8b2b52a.JPG

 

DSC_0423-2.JPG.7ce1b30f77fe410c3fd028f32eb6478a.JPG

Mina höftskjutna foton på hifi kommer garanterat inte hålla samma klass som @P-pan, alla system är inte fotade heller. 

 

Och det ska man tro på efter de inledande bilderna ?

Jisses säger jag bara, du har ju ett jäkla öga för det här med bilkomponerandet ... :tongue: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Nu känner jag att jag helt lugnt kan lämna över stafettpinnen och pensionera både mig själv och kameran. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej

har inte skrivit på några år. Men tog mig en tur på HEM.

 

några korta intryck.

 

Audio Concept

Det stora rummet med Alsyvox var imponerande med dynamik och stereobild. För mig messan mest imponerande system.

Estleon rummet mycket trevligt och balanserad, hade förmånen att få några minuter ensam, kändes som en trevlig hem miljö.

 

Stylus Audio

kom ner när man spelade Dvorak, detta var mycket trevligt. Vilken klarhet i ljudbilden, mycket stabilt och det spelade musik…

 

Kef och Electrocompaniet

 

mycket trevligt ljud, trevligt att man visar att man kan återge musik utan att behöva hög volym. Gav mersmak för mig.

 

Cabasse

super imponerande mini högtalare

det store hade lite problem med rummet. Detta rum och det två närliggande led om att isoleringen mellan rummen var obefintlig…


Pl Audio

sopra lätt helt enligt min ljudideal, bra stereobild, stabilt och rappt.

 

German Physics

Behaglig ljud, fin stereobild, ingen där…stort rum som fylldes väll.

 

Perfect Sense

väldig känslig stereobild, satt man i mitten helt ok, så fort man kom utan för sweet spot så vart det inte lika klokrent ljudbild. Trevlig och stabil ljud, men inget som jag blev helt övertygad av

 

Hifi klubben 

stort rum, ingen där, inget fel på ljudet, me hade kanske kunnat spelat lite annat en akustisk gitarr…

 

Bang och Olufsen

världen tråkigaste musik första gången, bra ljud men spela musik och inte pingpong ljud och vatten droppar. Andra gången var det musik på den mIndre modellen, lite platt återgivning, lätt ok men saknar dynamik.

 

Septon

första gången spelades det på klipsch, fick känslan att bara en kanal var på, inget jag fastnade för.

Sonus Faber lät trevligt och gav lite mer smak, dock skulle jag vilja lyssna på dem med egen musik

 

Hifi-agenten

Paradigm och Bladenius lätt trevligt, trevlig med att man spelade varierade typ av musik…

 

Avangarde

tyckte det var dynamisk och trevlig med fin stereobild, dock skulle man kunna spela lite lägre enligt mitt tycke 

 

kort generella intryck

trevligt att det vart gått om plats och inte för mycket folk.

Skulle kunna önska sig lite mer varierad musik, många som spelar akustik gitarr med kvinnliga röster. Mer variation skulle inte skada…

Akustiken i vissa rum var inte lätt…

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, P-pan said:

Och det ska man tro på efter de inledande bilderna ?

Jisses säger jag bara, du har ju ett jäkla öga för det här med bilkomponerandet ... :tongue: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Nu känner jag att jag helt lugnt kan lämna över stafettpinnen och pensionera både mig själv och kameran. 

Nu är det hifi-foton det gäller. Jag gillar främst foto i gatumiljö.. :D 

Jag började på Sheraton hos Lindström Audio som demade deras öppen baffel högtalare "The Iso 85" vilket drevs av ett par AGD-Monoblock. Gav ett väldigt lugnt, naturligt intryck i basen, diskanten gillade jag dock inte. 

DSC_0428.JPG.58908e5722109259df1cc6bc859f7fdd.JPG

DSC_0429.JPG.49178fef05b173985d93da8709b6d0bb.JPG

Link to comment
Share on other sites

Det är ju musik på vinyl man vill höra :tongue: ...

 

Stylus Audio

 

StylusAudio_513.JPG

 

StylusAudio_523.JPG

 

StylusAudio_522.JPG

 

StylusAudio_518.JPG

 

StylusAudio_520.JPG

 

StylusAudio_521.JPG

 

StylusAudio_515.JPG

 

StylusAudio_519.JPG

 

StylusAudio_512.JPG

 

Stylus förfogade över ett väldigt stort rum som jag trodde skulle ställa till det rent akustikmässigt... men det höll riktigt bra 

på den punkten. Bra dynamik och högtalarna orkade också trycksätta rummet så att basen kunde hänga med på ett föredömligt sätt.

 

StylusAudio_525.JPG

 

 

Dubbla uppsättningar elektronik och högtalare hade man dessutom med sig...

 

 

StylusAudio_526.JPG

 

StylusAudio_527.JPG

 

StylusAudio_528.JPG

 

StylusAudio_524.JPG

 

 

Många kablar blire'...

 

StylusAudio_530.JPG

 

För att inte blanda ihop alla modeller så ber jag snällt Daniel på Stylus om hjälp, 

om han har tid förstås, att fylla på med vad det är vi kan se i racken o.sv... 

 

 

Att det är undertecknad som speglar sig i skivtallriken behöver jag dock ingen hjälp

med att förtydliga... 

 

StylusAudio_514.JPG 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kanske borde börjat bakvänt så jag följer P-pan? Nåja.. Vi kanske möts i mitten.

Näst på tur är italienska Trinaudio. Kanske snyggaste designen (För den som gillar avskalat) elektronikmässigt på mässan? Högtalarna uppfattade jag inte vad det var, elektronik och signalkälla var Trinaudios Fysis 50TI, Keleyma rho II och Gyros 33. Lät ganska intetsägande, är väl främst rummen på just den delen av Sheraton. Upplever det nästan alltid som tråkigt där.

 

DSC_0433.JPG.2988492f8ab9b968fb5c73217f6967bf.JPG
 

DSC_0438.JPG.6b5898146055dd441f56af4c1cfd9ada.JPG

Link to comment
Share on other sites

Trinaudio_534.JPG

 

Trinaudio_532.JPG

 

Trinaudio_533.JPG

 

Trinaudio_531.JPG

 

Trinaudio_535.JPG

 

Här tyckte jag att vinylen lät riktigt bra men vid omkoppling till annan mer digital källa så blev det lite sådär.

Kan så vara att det blev en aning överstyrt eller så var volymen för hög och signalkällorna dåligt kallibrerade :think:

Högtalarna man spelade på borde nog ha varit ett par GoldenEar

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, JWE said:

Missade tyvärr fota Dynaudio och lill-putt rummet där Hifi Rose/Mbl var stand-in för Old school Hifi. Men efter det stötte man på @Anders65 och hans företag Regal Audio med Zero - Signalkablar utan förluster! Kul att träffas och hoppas att det gick bra!

DSC_0446.JPG.0f7349e897407a721d1ce79c0bb5c997.JPG 

 

DSC_0447.JPG.1ba64efad4966ab9406db8d573ccb7c9.JPG

 

Jag fick också tillfälle att språkas lite med @Anders65 och förstod jag det rätt så hade intresset för hans kablar varit stort.

Hoppas nu bara att det blir lite fjutt bakom den eventuella tillverkningen av högtalarkablarna också så får vi se om jag inte ska ta och... :sherlok: 

Regal_537.JPG

 

Regal_536.JPG

 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, JWE said:

Missade tyvärr fota Dynaudio och lill-putt rummet där Hifi Rose/Mbl var stand-in för Old school Hifi.

 

Där kan jag hjälpa till lite...

 

Hifi Rose

 

Hifi Rose_538.JPG

 

Hifi Rose_541.JPG

 

Hifi Rose_539.JPG

 

Hifi Rose_542.JPG

 

Hifi Rose_540.JPG

 

Den här tillverkaren är för ny för mig så jag har ingen koll alls på vad det är under skalet.

Att det ser ut att vara hederlig mekanik på det flesta av reglagen på fronten tycker jag är riktigt coolt.

Kul att någon sticker ut lite x-tra och tar ut svängarna en aning när det gäller designen.

Bara en sådan sak att man har riktiga vu-mätare liksom :sunglasses:

Lite Nagra-stöld kanske men lite får väl de också bjuda på.

 

Dynaudio

 

Dybaudio_543.JPG

 

Dybaudio_544.JPG

 

Dybaudio_545.JPG

 

Här var jag in precis mellan två sittningar så det blev en silent play för egen del.

Högtalarna såg ju ut att vara anpassade för rummet i alla fall.

Insåg just att desto fler bilder jag går igenom ju mer inser jag hur lite jag fick lyssnat :frown:

Det får nog anses som en engångshändelse det här med att jag bara besökte mässan under en av dagarna.

 

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, P-pan said:

Den här tillverkaren är för ny för mig så jag har ingen koll alls på vad det är underskalet.

Att det ser ut att vara hederlig mekanik på det flesta av reglagen på fronten tycker jag är riktigt coolt.

Kul att någon sticker ut lite x-tra och tar ut svängarna en aning när det gäller designen.

Bara en sådan sak att man har riktiga vu-mätare liksom :sunglasses:

Lite Nagra-stöld kanske men lite får väl de också bjuda på.


Mycket likt Nagra! 

Hifi Rose är ett sydkoreanskt märke, förstärkaren vi ser i bild är RA180. Arbetar tydligen i klass AD enligt dem själva.
Vanligtvis vad man sett transistorförstärkare byggas med är fälteffekttransistorer (FET) gjorda av silikon, denna förstärkare bygger på GaN FET's, som då är transistorer gjorda av Galliumnitrid vilket är bättre sett till effektivitet och värmeledningsförmåga. Framtiden inom hifi? Mest troligt. 

På sidan av i rummet stod även streaming dacen RS150B, tyvärr spelade de inte den i detta rummet men fanns i ett annat rum. Återkommer om den.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, JWE said:

Framtiden inom hifi? Mest troligt.

Aha, det var intressant! Jag var in där på söndagen och då hade de en HifiRose  streamer stackad uppepå den coola förstärkaren som också spelade. Jag blev inte kvar så länge, inte i min ljudsmak vid tillfället...

 

Link to comment
Share on other sites

On 2022-04-02 at 21:34, ukiro said:

Extremt mycket män, kanske värre än någonsin. Detta måste branchen, för sin egen överlevnad, göra något åt.

 

 

Fri entré för damerna kanske kunde vara en idé 😉

Går det ens en kvinna på hundra män 🤔

Link to comment
Share on other sites

Du har nog rätt. Väldigt få kvinnor som vanligt. Tror inte formatet passar kvinnor. Vi hade en kvinna inne som började dansa loss till David Bowie - China Girl på lördagseftermiddagen. Det var både trevligt och uppfriskande att se någon bli så glad av musiken att lite spontandans initierades.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Hasse said:

Fri entré för damerna kanske kunde vara en idé 😉

Går det ens en kvinna på hundra män 🤔


Ingen dum idé faktiskt... Jag räknade kanske 6-7 kvinnor och 2 barn totalt i vårt rum under de två dagarna (!).

 

Vi hade fullt i vårt rum under större delen av helgen, men överlag så var antalet besökare totalt färre i år än under de år som vi har varit med.

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

Då var det dags på lite intryck från Sheraton. Lite blandat mellan lördagen och söndagens lyssningar.

 

Bang Olufsen

 

Jag vet egentligen inte på vilket ben jag skall stå på. Jäkligt snyggt designade, men ljudmässigt så blev det stora rummet för mycket att trycksätta. Skulle säkert gjort sig i ett lite mindre rum så att man kunde få en mer close-up upplevelse. För mig är märket väl känt, har haft både förstärkare och skivspelare i min ungdom. Som sagt balansen mellan design och ljudkvalitet blir ibland svår.

 

Hifi-klubben

 

B&W, klubbens högtalarmärke har ibland tillsammans med lite neutral elektronik-karaktär lite för lite värme för min smak. Låter ibland lite för spetsig. Har faktiskt kvar mina gamla B&W DM 2A som var mina första "seriösa" hifi-högtalare efter DIY-perioden. Dome-tweaters i glasklar plast, minns stoltheten. Idag lite mediokra i jämförelse.

 

German Physics

 

Luftig och lätt presentation men hade behövt fler kroppar i salen för att fylla ut. I princip folktomt. "Sladd" lyste med sin frånvaro i år. Kan ibland sakna duktiga säljare och presentatörer.

 

Lindströms Audio

 

Detta var nog mässans absoluta haksläppare! Vilket soundstage lätthet och dynamik! Mycket trevlig bekantskap. Lyssnade på lite blues med någon sångare som just vaknat upp med sängen tom. She´s gone på vanligt maner. Men vilken presentation. Blev tvungen att begära lite piano och fick höra Oscar Petersens We have a request i en fantastisk presentation. Kul med lite nya konstruktioner och här med öppen baffel gör sig lågwattiga förstärkare verkligen bäst.

 

@Anders65,  Zero kablar.

Fick möjlighet att byta några ord med @Anders65och vad jag förstod så hade en del varit nyfikna på hans kablar. Roligt också att HiFi-musik lånade ett par för test, kan bli spännande att höra vad de tycker. Själv håller jag på att utvärdera mina, men väntar lite tills de är väl inkörda innan jag är beredd att uttala mig.

 

PL. Audio

 

I gamla Audio Nords "finrum" på hörnet paraderade numera PL-Audio med fokus på Focals olika modeller. Bland annat så fanns det en ny "in wall" högtalare som var lite spännande. Hifi-högtalare inbyggda i väggen, dock inte möjligt i detta sammanhang mer som en demo på att tekniken finns. Med bättre förutsättningar skulle det säkert låta annorlunda.

På andra varvet blev det helt annat ljud i skällan och en för mig ny förstärkare i form av Moon River som lät riktigt trevligt i mina öron. Behagligt men inte laidback, fick lite ASR-vibbar tillsammans med Focal-högtalare som inte påkallade uppmärksamhet utan flödade musiken på ett bra och harmoniskt sätt.

 

Fortsättning följer..............

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Verkligen trevlig mässa! Tack till alla som ställde ut och till alla som kom.

Min Lördag började i Sheraton och eftersom jag tyvärr gick själv så kunde jag hålla min egen takt.

 

Första stoppet blev Bang & Olufsen i det stora svåra rummet och det lät ganska ok. De är duktiga danskarna men att få till basen därinne är ju nästan stört omöjligt. Han hade mätt upp i 7 punkter i alla fall och det lät väl så bra som det kunde.

 

Sen in hos Hifi-klubben. Det var tyvärr oengagerande. Låg volym på B&W 801 och trist musik när jag var inne ett par gånger. De som ställde ut stod mest där bak och just inte gjorde mycket för att interagera. Det lilla som lät var såklart helt ok.

 

Kef, Electrocompaniet och Rega väntade sedan och Peter spelade fint på vinyl och ström. Vinylen lät bäst med Planar 10 och deras Apheta 3 pickup + Aura. Jag är lite partisk för jag spelar med denna combo hemma. Riktigt trevligt! Monoblock/Stereo-Stärkarna och Kef verkade trivas fint ihop. Lagom högt tack också.

 

Inne hos Focal lät det stort, fint o högt. De hade den goda smaken att spela Oscar Peterson så det är ju plus för mig som jazz-vän.

 

På tal om jazz så spelade det Miles Kind Of Blue från Fil/CD på German Physics Borderland MkIV rundstrålande högtalare. Det spelades högt med en jättestor ljudbild och ganska mycket live-känsla. Coltrane och Cannonball var verkligen dynamiska och Cobbs cymbaler lät verkligen "life-like". Riktigt bra. Sen saknas lite pin-point för mig med rundstrålande högtalare, men på det hela ett fint ljud. Spectral förstärkare hade en del med detta att göra antar jag.

 

Inne hos Avant-garde hade de ställt upp ett stort 2M kr system och det lät bättre än förra gången på audiotoriet. Musikvalet gjorde det svårt för mig att säga så mycket. Det lät som det fanns bas i harpspelaren och kanske lät det lite "tratt" om mellanregistret?

 

Hos Perfect-Sense med Rockport var det ett fint lättflytande ljud på den glesa musiken de spelade. Gav mersmak!

 

Lilla MBL-rummet var riktigt trevligt. Blev överraskad faktiskt. Trots rundstrålningen ett homogent ljud med kvinnoröst. Bra!

 

Hos Audio Concept gick Robert o myste med sin padda. Skruvade upp volymen till nästan näsblodsnivåer och de där Magnetostaterna kunde ta det! Wow vilken dynamik. Helt öppet ljud. Skulle dock varit kul med lite mer lagom nivåer. Fin bas för dipoler IMO. 

 

Brinkmann och en SME svarv var kul att se IRL. Fina grejer. Lyra Atlas spelade på med Dean Martin "Fools rush in" . Tack för det!

 

Sen inne hos Audio Note var det electronica-fest. De spelade någon UFO-låt obeskrivligt högt med infra-bas på AN-E högtalarna. Tarmarna masserades av en 20W  356Tkr rörstärkare. Helt obeskrivligt! Brutalt var bara förnamnet. Hörnplaceringen hjälper såklart till och eftersom jag har ett par renoverade Snell E-III i sommarhuset så var det extra kul för mig. De har ju samma yttre design och mått som AN-E men sen upphör nog likheterna.

 

Slutligen så blev det dagens bästa musik med Steely Dan och Deacon Blues på större Klipsch (dock ej stora Klipsch-Hornen). Tyvärr lät det inget vidare. Lite muffligt och oengagerande IMO.

 

 Men en väldigt nöjd hifi och musikälskare travade hem efter Lördagen mässa. Söndagen hade jag annat för mig.

Link to comment
Share on other sites

Efter alla dessa så fint beskrivna upplevelser så kanske det är dags för lite fler bilder...

 

Dune Audio

 

Långväga besök som åkt hela vägen från Holland, riktigt kul med en helt ny utställare.

Man verkar satsa väldigt mycket på den mer avskilda delen av vår hobby... hörlurslyssning.

 

Dune Blue_549.JPG

 

Här fanns en riktigt fin hörlursförstärkare från Feliks Audio.

Och med fin menar jag då själva designen och utseendet.

Hur fint den spelar musik eller ej hoppas jag att någon annan kan redogöra för...

 

Dune Blue_546.JPG

 

Dune Blue_547.JPG

 

Sen så börjar jag faktiskt att ana vem det var som nästan hade "spammat" mässan med produkter från Hifi Rose... :sunglasses:

 

Dune Blue_548.JPG

 

Det ska bli lite kul att få läsa och höra lite omdömen om just dessa vad det lider.

Nu vet jag inte om det redan finns några tester av just Hifi Rose men det lär väl komma hoppas jag...

 

Här finns, för den intresserade, en Länk till Dune Blue's hemsida där det kanske finns ytterligare information att finna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...