Jump to content

Esotericdagar på Lasses HiFi i Umeå


Recommended Posts

Äntligen dags för demodagar i Umeå. Nästa vecka får butiken i Umeå finbesök av Lasse, och vad passar då bättre än att köra ett par ordentliga demodagar. Denna gång kommer vi fokusera helt och hållet på digital uppspelning med CD:n som medium. Vi kommer att visa upp två fullmatade Esoteric-system bestående av CD-spelare, extern klocka och integrerad förstärkare. När det kommer till digital uppspelning har vi märkt att ström (i vanlig ordning) och klocka är av stor vikt för att få CD-skivan att leverera. För väldigt många är externa klockor inte direkt vardagsmat, så vi passar på att demonstrera två nivåer av klockor från Esoteric. I den ena anläggningen kommer vi att köra den enklare klockan med namnet G02-x, tillsammans med förstärkare och CD-spelare i 05-nivå. I den andra anläggningen blir det svettigt på riktigt med toppklockan Grandioso G1 tillsammans med den magnifika förstärkaren Grandioso F-1 och CD-spelaren K-03xd. Det här vill ni inte missa! Vi vågar nästan påstå att CD-uppspelning på den här nivån inte presenterats i norra Sverige någonsin. 

På högtalarsidan blir det nästan lika spännande. Vi kommer spela på Tobian 12HC i ena systemet och helt nyinkomna Lindström Audio ISO85 i det andra. Horncoaxialer och open baffle, med andra ord. Allt detta kommer bindas samman med kablage från FTA. 

Vi kommer hålla oss till ett enkelt upplägg för demonstration och siktar på att besvara några enkla frågor. Vad gör klockan? Hur mycket vinner man på att byta till en extern klocka, och hur bra kan en klocka bli? 

De fantastiska högtalarna från Tobian och Lindström Audio tillsammans med Esoterics förstärkare får ses som en bonus i sammanhanget. 

För er som inte kan hålla er, kör vi vanlig butiksdag på torsdag den 24:e, kl12-17, där man kan få en glimt av Esotericsystemen, samt det stora evenemanget på lördag den 26:e kl11-16

 

Ni som använder Facebook får gärna anmäla er här: https://fb.me/e/1AneqgLu7

Varmt välkomna till oss på Yxvägen 11 i Umeå! 

lasses_esotericnotome.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...