Jump to content

iFi Audio Zen Air DAC och Blue


Recommended Posts

iFi släpper nu några hårdbantade och förenklade produkter: Zen Air! Till utseendet mycket lika de tidigare Zen från iFi Audio men utan medföljande nätdelar (man får endast en kabel som går att koppla till USB... Så laddaren till telefonen eller datorn eller nåt?) och med "lådan" i plast istället för metall mot innan. De har även helt tagit bort allt balanserat i kretslösning och kontakter som fanns innan. 

 

På iFi Zen Air Blue har de helt tagit bort BT-antennen och lagt funktionen på kretskortet istället. Så räckvidden har minskat en del. Vilket kan vara en fördel om man har en enhet i varje rum. 

 

2.2-6.jpeg

2.4-2.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Och nej, givetvis är inte detta High End -grejer som jag förväntar mig att någon på detta forum ska kasta sig över och köpa till stereo. Men till dottern, morsan, garaget eller kontoret eller liknande så är det en extremt priseffektiv lösning. Vi tittar nu på att sälja dessa till hotell och sjukhus i mängder då en Zen Air Blue i varje rum gör det enkelt att koppla in sin telefon och strömma egen musik. 

 

Och till de som anser att balanserad inkoppling är overkill så "slipper" man ju det på dessa enheter. Och med en bättre nätdel typ iPower från iFi så tror jag ändå att de kan imponera stort med sitt ljud och vara ett mycket prisvärt sätt att få ljud. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...