Jump to content

USB kabel network acoustics


Hans-Tommy

Recommended Posts

Jag fyller på med lite mer.. Normalt skickas all data i lokala nätverk med hjälp av en transportprotokoll som hanterar alla eventuella bitfel som uppstår genom omsändningar. Detta gäller både trådade och trådlösa nätverk. TCP/IP är ett sånt protokoll. Sen finns det protokoll för nätverk som inte nyttjar omsändningar, som UDP.

 

För USB finns det olika sätt att skicka data. Så kallad BULK-överföring som exempel används mot hårddiskar nyttjar omsändningar vid bitfel. Medan audio nyttjar "Isochronous" som inte använder omsändningar. För strömmande data vill man ofta ha låga och konstanta fördröjningar och då använder ibland protokoll som inte använder omsändningar. Sen är ju nätverken så snabba idag så att omsändningar inte påverkar latensen så mycket, men för USB audio sker inga omsändningar vid bitfel. 

 

AES och S/PDIF är enkla protokoll som inte använder sig av omsändningar eller CRC för att identifiera bitfel (använder paritetsbit som visar om ett fel finns, men den räcker inte för att korrigera fel).  Dessa protokoll transporterar PCM i en riktning utan omsändningar. För transport av DSD över dessa gränssnitt används DoP (DSD over PCM).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...