Jump to content

Apple Music börjar streama hi-res


Recommended Posts

Hittade detta idag av en slump efter Apples Event igår 7/6:

 

https://www.pocket-lint.com/sv-se/appar/nyheter/apple/156926-apple-music-bekraftar-forlustfritt-ljud-for-hela-katalogen-med-latar-utan-extra-kostnad
 

(Pocket-lint) - Apple har bekräftat att hela sin musikkatalog med mer än 75 miljoner låtar kommer att finnas tillgängligt i förlustfritt ljud av hög kvalitet med ALAC (Apple Lossless Audio Codec) upp till 24 bitar vid 192 kHz. Dessutom är förlustfritt ljud tillgängligt utan extra kostnad än en standard Apple Music-prenumeration.

För att börja lyssna på Lossless Audio kan prenumeranter som använder den senaste versionen av Apple Music slå på den i Inställningar> Musik> Ljudkvalitet. Här kan du välja olika upplösningar för olika anslutningar som mobil, Wi-Fi eller för nedladdning. Apple Musics Lossless-nivå börjar vid CD-kvalitet, som är 16 bit vid 44,1 kHz (kilohertz) och går upp till 24 bit vid 48 kHz och kan spelas in på Apple-enheter. För audiofiler erbjuder Apple Music också Hi-Resolution Lossless hela vägen upp till 24 bitar vid 192 kHz.

 

Kommer t ex Qobuz att klara denna konkurrens?

 

/ Ulf

 

Link to comment
Share on other sites

Oj, detta lät spännande för en mac/iPhone/iPad-användare som jag. Dock är jag väldigt fäst vid min Roon-lösning och känner jag Apple rätt så känns det långsökt att de ska integreras i Roon...

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, ulfsan said:

Jag skulle också önska att Apple Music gick att integrera i Roon. - annars är kanske t o m Roon illa ute 😩!?

Det verkar väl ytterst osannolikt att Apple som alltid går sin egen väg skulle integrera med Roon. Valet är kanske enklare för oss som tycker om Roon och samtidigt har väldigt svårt för allt som har med Apple att göra, men detta kommer nog att röra om en del i grytan.

Link to comment
Share on other sites

Apple gör ju i stort sett bara grejer till sig själva och släpper ingen över bron. Inget för mig. Ungefär som att vinyl bara skulle bli avspelbara med en Lyra-pickup.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

För mig beror det på kvalitén och hur det kommer att låta. Även enkelheten och tillgängligheten kan ibland tala för Apple. Deras grejer jobbar bra ihop….Sedan är det obehagligt med jätten Gluffgluff som äter upp alla andra världen runt (om dom kan)… Men även pandemin är/var obehaglig och måste ändå hanteras…

 

Edit: Har kollat lite vidare och förstått att detta inte är ett seriöst alternativ till Roon/Qobuz. Alldeles för låst vid Apple med komplicerade villkor och ofullständig hårdvara…

Edited by ulfsan
Tillägg
Link to comment
Share on other sites

Apple pressar hårdare för rumsligt ljud (Dolby Atmos) och verkar mest köra lossless som en fotnot i all PR som pumpas ut nu.

Och ser man implementation av Apple Musik på Mac så kan man förstå varför, man måste ändra i inställningarna för macOS när man ska bya upplösning på ljuduppspelningen i Apple Musik.

Har man däremot en Atmosanläggning hemma och en Apple TV av senare modell så är Atmosupplevelsen riktigt imponerande, Lyssna t.ex. på Kraftwerks 3D The Catalogue. Magiskt! All musk låter inte bättre i Atmos naturligtvis men när det lyfter gör det det rejält.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...