Jump to content

Josaa’s äventyr i Hifi


Josaa

Recommended Posts

10 minutes ago, new order said:

Man blir faktiskt lite nyfiken på dessa! Har hört så mycket OM dom. Men inte på dom.

Bra BBC ljud känns komplett. Väldigt naturligt. Det de inte är världsmästare på är ösig rock/pop (tycker jag). Hoppas du får tillfälle att prova

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, new order said:

Jag tror att med rör i rätt dimension att sådana stativ inte är så svåra att reproducera. En pulverlack på det bara. Klart.

 

Dessa stativ är helt i trä för tydlighetens skull.

 

Man måste uppleva dem i verkligheten för att uppskatta dem.

 

Men visst går de att kopiera med lite noggrannhet, om man nu skulle vilja göra det. Original är alltid roligast.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Perfect sense said:

 

Dessa stativ är helt i trä för tydlighetens skull.

 

Man måste uppleva dem i verkligheten för att uppskatta dem.

 

Men visst går de att kopiera med lite noggrannhet, om man nu skulle vilja göra det. Original är alltid roligast.

Tonträger är ett mycket sympatiskt litet bolag. De är gjorda av ett par som förälskade sig i Harbeth och följer en artisan hantverkstradition och är handgjorda, ”organsika” och miljövänliga. De kommer i snygg och genomtänkt förpackning och är mig veterligen de enda stativen som Alan Shaw (Harbeths ägare/designer) rekommenderar. Alan är annars en person som brukar hävda att förstärkare, kablar och stativ inte spelar nån (större) roll. De gör som sagt att Harbeth låter friare och öppnare med bevarad omfång och ton samt  tydligare bas. 


https://www.tontraeger-audio.com/lang/en/ueber-uns.html
 

Dock när man hanterar stativen tänker man: ”detta kan jag slänga ihop själv för en bråkdel av priset”. Eller som jag: ”tänk om IKEA handlade upp 10 000 stycken av en tjeckisk underleverantör och packade ihop i platta paket…”

Link to comment
Share on other sites

Idag inleds ett nytt kapitel i mitt hifi-liv. Jag går in som delägare i Stylus. Det känns otroligt kul att ta detta steg och bli än mer involverad i hifins underbara värld. Över tid är min plan att bli alltmer engagerad men det kommer vara en bisyssla under några år till.  Jag hoppas kunna bidra till att utveckla verksamheten från showrummet på Erik Dahlbergsgatan 25 men också med att skapa fler audiofiler och få vår hobby att växa!

 

Tråden ”Josaa’s äventyr i Hifi” kommer jag skriva på fortsatt och har inga planer på att dissa allt som vi inte säljer utan kommer skriva vad jag tycker om olika saker. Jag gillar fortfarande Linn/Naim/Harbeth/Ypsilon mm även om inslaget av YG/Gryphon/Nordost/Brinkmann/Lyra mm säkert kommer öka.

 

Vi ses!

image.png.300f9864c413f6a6f7f395926263b81f.png

Link to comment
Share on other sites

Åhh, en ny branschmedlem, välkommen till Euphonia :6:

 

 

15 minutes ago, AlfaGTV said:

Jag vet inte om man tillönskar "skitfiske", "bryt ett ben" eller bara gammaldags "lycka till" ...

 

 

Jag lägger till "brake a back"... Gryphon Apex 200 kg :warning:

Gym-hifi på hög nivå :think:

 

Men med det sagt så ställer jag mig i kön av gratulanter och önskar hela Stylusgänget stort lycka till.

 

... verkligen en roligt överraskning det här @Josaa ... :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Välkommen till både dig @Josaa och @HansW

 

Det kommer att bli mycket roligt att ha dig med, samt @HansWsom också blir en del av det nya Stylus. Som du själv skriver så finns det en uppgift att få fler att intressera sig för vår passion. Vänder man på det är det nästan sorgligt att musik i hemmet blivit marginaliserat till en monolåda som står på en byrå i de flesta hem. När musik är så viktigt för vår hälsa, välmående och utveckling. 

 

Så det finns att budskap att sprida och en uppgift att ta tag i - Minst en skivspelare i varje svenskt hem. 😀 Det hade gjort mer för samhället än någon politiker någonsin skulle kunna lyckas med under en mandatperiod. Mer musik till folket helt enkelt.

 

Stylus audio kommer att bli ännu bättre med er kunskap, passion och energi. Men framförallt blir det roligare när vi är fler. Er kunskap om musik, och musikförmedlare är mycket välkommet och tillsammans kommer vi att kunna erbjuda ännu bättre upplevelser, diskussioner och möten med andra musikälskare. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag säger också grattis till @Josaa och @HansW. Eftersom jag är lite ordningsman på forumet ber jag er ändra i er profil och lägga till ”Branschmedlem”. Det gäller för övrigt även @Daniel, vilket jag missat. Detta framgår i reglerna för ”Registrering”.

 

Medlemmar med någon form av anknytning till hifibranschen skall ange detta i sin profil/signatur så att denna information följer alla inlägg. Även länkning till egen hemsida går bra.

 

Inget hindrar att ni deltar i ”vanliga” trådar, även när det gäller egna produkter, men samtidigt inte utnyttja det för allt för ”genomskinlig” marknadsföring. Följ ert goda omdöme. Om ni vill slå ett slag för era produkter på ett mer direkt sätt, t ex nyheter så ber jag er använda vårt ”Branschforum”.

 

Som exempel hur det skall se ut visar jag @Perfect sense avatar. 

 

AF377BE1-C0FE-4B26-A738-9B5212586078.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Det skall bli kul att ta steget in i branchen. Som många andra audiofiler vaknade mitt intresse för både musik och teknik i tonåren och har hållit i sig sedan dess. Det började med en Unamcoskivspelare, Pioneerförstärkare och SEAS hemmabyggda högtalare i kit samt punkmusik. När jag fick ett arbete och lön blev det Rega, Linn, Naim och Spendor, Koetsu och lite annat. Musiksmaken har breddats och omfattar nu rock, jazz och klassiskt med fokus på det lite udda. För att för några år ’upptäckte’ jag YG Acoustics som verkligen passar som hand i handske med mina ljudideal. Nyligen har några Nordostprodukter verkligen fått mitt systemet hemma lyfta. I samband med denna utveckling har jag lärt känna Stylus-gänget och blivit imponerad, både av sortimentet och av kompetensen och servicenivån. Därför känns det verkligen kul för mig att kunna vara med på en resa med dem.

 

Bebop, jag har gått in på min profil men det var inte uppenbart för mig hur jag lägger till ’Branchmedlem’ i min signatur. Tar gärna emot instruktioner på hur jag skall göra.

 

Med vänliga hälsningar

 

Hans

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Bebop said:

Jag blev varse det via PM från Josaa. Jag antar att det är en högre behörighet som inte jag heller har. Jag har varskott @calle_jr så får vi se hur han löser det.

 

Jag tror du har rätt, det ligger nog på en högre behörighet helt enkelt. :-)

Link to comment
Share on other sites

Kul @Josaaoch @HansWatt ni tar steget in i branchen utöver hobbyintresset.

Vad blir era roller hos Stylus? Finanslejon eller hifi-dito? 

Som representater för nya märken blir det kanske svårt att överge sina gamla preferenser.

Säljarens starkaste argument är väl annars: Har den själv hemma?:winking::grin:

 

Lycka till!:smile:

 

Kanske syns snarare än ni tror, väntar på en lyssning som jag ser fram emot, men tycks ligga i leverantörens händer.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, new order said:

Nu hoppas jag bara att märket i min avatar har ledsnat på ett tynande tillvaro i Sverige och återvänder till stallet. Hoppas kan man ju iaf! 😉

 

Det är synd och skam att Wilson inte är på banan på våra breddgrader längre. Slöseri med en av världens bästa högtalartillverkare. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, new order said:

Skoj Josaa och Stylus!🙂👍 Trevligt med nytt blod i highend försäljning av hifi. Nu hoppas jag bara att märket i min avatar har ledsnat på ett tynande tillvaro i Sverige och återvänder till stallet. Hoppas kan man ju iaf! 😉

 

28 minutes ago, Apexorca said:

 

Det är synd och skam att Wilson inte är på banan på våra breddgrader längre. Slöseri med en av världens bästa högtalartillverkare. 


Wilson ville öka försäljningen här. Hoppas det går bättre för dem nu. Jag gillar produkterna. De är bra. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Josaa said:

Underbart att Harbeth:arna är tillbaka

Jag gillar också Harbeth skarpt. Framför allt för musik typ stråkkvartetter. De har en fantastisk återgivning av stråkar. Även en av dina favoriter, Chet Baker, är som skapt för Harbeth. Men det finns en tillverkare som är i samma dimension och de ingår ju nu i ditt nya företagsenagemang. Jag tänker förstås på Spendor och i synnerhet deras Classic-modeller.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Håller på med att skaffa ett system även till sommarhuset på Gotland. Är sommargotlänning sedan 1971 och delar ett litet hus på Sudret med mina systrar. Tidigare har jag släpat med skivspelare men nu har jag lite delar jag tänkte använda men kände att en vintage Linn LP12 skulle sitta som en smäck (Snäck?). Här med Ittok, Cirkus, Valhalla och Trampolin samt en Audio Technica MM-pu. Hade tänkt ta min gamla Rega Brio och Linn Majik 109 högtalare, en Dragonfly för streaming samt en enkel DA för toslinkljudet från TVn. Bra service från Lennart på Linnarts som även sålde mig Audioorigami armen. 
A7BAE89B-89B6-4560-B4B6-B0DCB5C72490.thumb.jpeg.ccb291fc5f230884a3995590e3c234f6.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Kanske enklaste sättet att streama enkelt från mobil till hifi: Audioquest Dragonfly och Camera adapter från Apple så man kan ladda samtidigt. Det blir iofs dubbla volymkontroller men jag tror även min 85-åriga mor kommer klara detta. Lite audiofilkänsla med en Nordost Heimdall 2 iKable 3,5 mm till RCA. Ljudkvaliteten verkar OK men inte mycket mer, duger till slö- och bakgrundslyssning.
0AAD5AE8-C0E6-4372-9F09-219D02CA2645.thumb.jpeg.8a99f75916ba854d7c50def0b17ca3cb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

On 2023-01-31 at 18:23, Josaa said:

3 Chet Plattor jag inte hade sedan tidigare.

"No Problem" är lika mycket en hifiklassiker som Chet-guldkorn. Jag har den också på band. Jag hittade en nätbutik i Barcelona där jag och min kompis kompletterade våra samlingar med fina album från några av våra gemensamma favoriter Chet Baket, Dexter Gordon, Doug Raney och Duke Jordan. Tydligen pressas SteepleChase upp igen. Där finns mycket bra. 

 

https://www.jazzmessengers.com/en/2398/complete-catalog-of-the-label-steeplechase

 

Vi beställde på fredagen via deras standardfrakt (billigaste) med DHL. Torsdagen veckan därpå plingade det till Postnord-appen att paketet fanns för avhämtning på macken. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...