Jump to content

Josaa’s äventyr i Hifi


Josaa

Recommended Posts

3 hours ago, Josaa said:

Jag vill helst inte skriva en sån ”Hifi och Musik” slutsats där alla vinner. Jag beundrar Io för dess dynamik och öppenhet och känsla men Ypsilon passar mig bättre. Io är lite formel 1 medan Ypsilon funkar bättre i vardagen (för mig).


På den här nivån så finns det få förlorare där detta är tillverkare som har varit med länge och bevisat sig igenom åren. Det handlar snarare och som så ofta mer om budget, systemmatchning och personliga preferenser där det är mycket som måste stämma och falla på plats inför ett eventuellt köpbeslut.

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Josaa said:

Även om jag gärna sett att Ypsilon hade krossat Io skulle jag säga att Io vann 3 av 5 ronder (dynamik, upplösning, frihet) medan Ypsilon var något vassare i 2 (ton och samspel).

Tack för en väldigt väl avvägd recension. Av beskrivningen misstänker jag att jag skulle föredra Io men alltid svårt att veta innan man hört det själv. Sedan är det ju även en fråga om hur en komponent samverkar med de andra i ett system (och i ett specifikt rum). 

 

Med vänlig hälsning, 

Hans

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Josaa said:

Så blev det då dags för riaafight: Aesthetix Io mot Ypsilon VPS100. Jag tog med min från Uppsala (och Ypsilon SUT och ett antal Nordost V2 kablar) till @Daniel så Io fick fördel av hemmaplan. Daniel och jag har likadana Brinkmann Balance, 12 arm och Lyra Atlas Lambda. Hans anläggning är supertransparent med Gryphon elektronik och YG Sonja kopplade med idel  Nordostkablar.

 

 

Tack själv. Det var roligt att vi äntligen fick till detta. 😀 Det var första gången jag hörde Ypsilon riaa't. Jag håller med dig om din beskrivning. Det är 2 riaa i absolut toppklass. Som bara ska leverera. Men som sagt, vilken man väljer måste vara upp till ens egna preferenser. i Mitt fall är Io den produkt som nu har hängt med längst i mitt eget system. Oavsett vad jag lyssnat på så blir den kvar. Jag har försökt rannsaka mig och själv och har funderat på om det handlar om bekvämlighet och vana, som ett par väl insådda skor. Men... Jag får luta mig mot din väl formulerade insikt nedan.

 

21 hours ago, Josaa said:

Bytte man sedan tillbaka till Io var musiken nästan lite påträngande. Det är som en person som ställer sig lite för nära, ser sig i ögonen och säger: ”lyssna nu! Jag har något viktigt att berätta”. Gällande detta så har jag och @Daniel olika ljudideal. Min brittiska skolning (Linn) har gjort att jag är mer van vid lite ”artigare” presentation medan Daniel vill att anläggning skall ta din uppmärksamhet. Både Ypsilon och Io kan byta rör i och förändra karaktären. 

 

Precis den kvaliteten är det jag söker i mitt stora system. Jag har en enkelt test när jag provlyssnar saker. Om tankarna börjar vandra mot något annat, eller om jag börjar fibbla på telefonen är jag fel ute. Så igår provade jag det vi pratade om. Att byta rör och se hur de funkar nu när Odin 2 tonarmskabeln är inkopplad. Det blev mellanregistermästaren Mullard CV2492 med en dimpled disc-getter byggd runt 1969. Första intrycket med ej riktigt uppvärmda rör är att de ger en upplevd kropp i mellanregistret, om det beror på att frekvensextremerna är mer avrullade eller om de helt enkelt är mer fylliga är svårt att säga. De presenterar också en mindre soundstage, mindre luft runt instrument och cymbaler tappar lite av sin metalliska kvalitet med både kärna och attack. I ett annat system hade de kanske varit härliga, men jag rullar tillbaka till de Siemens E188cc jag hade tidigare, eller Siemens Ica, eller kanske Valvo Cca. (Som autocorrect ville ha till Volvo Ica 😂

 

Jag vill helt enkelt ha en lite galen person som ställer sig nära och säger "lyssna nu! Jag har något viktigt att berätta." Så tack för den insikten, nu vet jag precis vad jag söker i en fin metafor. 

 

21 hours ago, Josaa said:

Båda dessa bestar är världsklass och jag blev sugen på att prova något av de bästa transistorstegen (CH, Soulution, D’agustino)

 

Jag har en vän som har ett Soulution 755 riaa. Det låter otroligt fint, med tydlig stadga, kontroll, en förmåga att mejsla ut allt utan att bli stökig eller nervös. Fina klanger med upplösning i det oändliga. Lustigt nog så saknar han sitt gamla Io som han tyckte hade ett bättre djup. Jag skulle dock säga att de är helt likvärdiga och även där får smaken avgöra. Riaa-steg är kul och viktigt. de ansvarar ju för den enskilt största förstärkningsjobbet, men svaga delikata signaler som lätt kan gå förlorade. 

 

22 hours ago, Josaa said:

Medan Ypsilon värmde upp passade vi på att jämföra Nordost V2+ och Odin 2+ tonarmskablar. V2 är det bästa jag hittills hört så jag var inte förberedd på vad Odin 2 hade att komma med. Det var omedelbart uppenbart att Odin gav varje instrument färg och en egen rymd utan att samspelet gick förlorat. Musiken uppstod helt naturligt och man behövde inte anstränga sig för förstå. Hela frekvensbandet förtydligas och allt blev vackrare. Detta är en mycket jobbig skillnad att bli varse med tanke på priset på Odin…

 

Detta är givetvis både förvirrande och lite häftigt. När Nordost introducerade Odin så handlade det om hur långt de, med sina stora tillverkningsresurser kunde gå. Alltså hur bra kabel kunde de bygga, med så få förluster som bara möjligt. Jag minns även den generationens Odin som fantastiska. Så den senaste veckan har jag roat mig med att testa 3 olika signalkablar. Odin, Odin 2 och Valhalla V2. V2 är en senare generation än Odin så jag började där. De ger egentligen lite olika karaktär, där de vinner i lite olika grenar, Odin låter något större och kraftfullare, med en fin upplösning över hela registret, men V2 vinner på flow och renhet, finare klanger också. Tror mycket av detta beror på Holo-plug kontakterna i nyare generationen. Men även att Odin 1 har 8 ledare istället för 10 som finns i V2 och O2, dessutom lite annorlunda kopplat. Odin har i båda fallen tjockare ledare än V2 och en annorlunda skärmning. Jag föredrar V2 mot Odin alla dagar i veckan faktiskt. 

 

Men hur uppför sig O2 mot V2, ja, dessvärre är O2 bättre på allt, framförallt ger den mer tyngd och en friare soundstage, det sträcker ut sig i alla led och ger en fin svärta och ett naturligt lugn. Skillnaderna är inte lika stora som i tonarmskabeln, där är det i det närmaste jobbigt bra för en skivälskare. Även strömkabeln ger en stor förbättring. Men visst är även O2 XLR bättre, konstigt vore det väl annars. 

 

Jag blir mest förvånad över insikten att så mycket går förlorat i signalöverföringen och att en hel del skräp verkar komma in i form av störningar av olika slag. Det är nämligen så enkelt att höra precis vad som händer när man introducerar en passiv komponent i kedjan. 

 

Mycket kopplande blir det och O2, som var ny var även tvungen att skickas på inbränning i Vidar 2 kabelkokarmaskinen.

 

22 hours ago, Josaa said:

Stort tack @Daniel för en intressant upplevelse och god mat!

 

Tack själv. Mycket intressant för mig också. 

 

19 hours ago, Josaa said:

Jag vill helst inte skriva en sån ”Hifi och Musik” slutsats där alla vinner. Jag beundrar Io för dess dynamik och öppenhet och känsla men Ypsilon passar mig bättre. Io är lite formel 1 medan Ypsilon funkar bättre i vardagen (för mig).

 

Bra sagt. Åsikter är mycket bättre, särskilt med insikten och reflektionen kring de egna preferenserna. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2022-07-04 at 10:06, VoicesInMyHead said:

men med några års mellanrum kan det alltid vara intressant att testa något annat och ibland kanske man blir förvånad.

 

Det ligger mycket i det. Jag försöker utmana "mina sanningar" då och då för att se om jag tycker samma eller har ändrat mig. Visst kan man få gilla sitt system, det är ju det man trimmat fram men att utmana detta och släppa in en katt bland hermelinerna är nyttigt. 

Link to comment
Share on other sites

On 2022-07-04 at 10:41, byZan said:

Kabeltester i all ära, men roligt?

 

Bra fråga. För mig är inte testett i sig roligt, att byta osv. Det är mer nyfikenheten på hur de presterar och att försöka beskriva skillnader och avköra vad som passar bäst som är det intressanta. 

 

@Daniel har ju en unik möjlighet att prova utrustning och kablar. Han har tillgång till det och ett system som visar det mesta. 

 

Spännande diskussion och kul att höra om detta, kablar och Riaa. Tack för det @Josaa 

Jag känner inte till Ypsilon annat ämn från några demos men aldrig testat mot produkter jag känner väl. Era utlåtanden ger mig nu en bra bild (tror jag) av Ypsilons ljudideal. 

 

Man skulle kunna tycka att om man testar olika produkter från  olika tillverkare som dessutom ligger olika i pris så är det inte så relevant, men det kan det vara ändå. Det kan funka olika i olika system och med som ni varit inne på så är smaken olika. Det roliga med Hifi är ju hantverket att prova och välj och trimma så att man får en musikåtergivning med fler "good bumps".  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Så var semestern över för detta år. Det började i moll med svår Covid, inställd alpvandring och mycket jobb för att sedan bli behaglig och trevlig, och slutligen moll igen, när vår ena katt (Svante) blev njursjuk och fick somna in igår kväll. Inspiration för hifi och musik är just nu låg men det har trots allt hänt en del under sommaren som jag får rapportera om senare. Det handlar om tonarm, riaa, vintage och kontorsstereon.

 

R.I.P Svante (210825-220814)

 

89C10BB5-1BF0-4CC2-A883-1B1C125C0967.jpeg

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Josaa said:

Så var semestern över för detta år. Det började i moll med svår Covid, inställd alpvandring och mycket jobb för att sedan bli behaglig och trevlig, och slutligen moll igen, när vår ena katt (Svante) blev njursjuk och fick somna in igår kväll. Inspiration för hifi och musik är just nu låg men det har trots allt hänt en del under sommaren som jag får rapportera om senare. Det handlar om tonarm, riaa, vintage och kontorsstereon.

 

R.I.P Svante (210825-220814)

 

89C10BB5-1BF0-4CC2-A883-1B1C125C0967.jpeg

 

Beklagar. :bandage:.

/ Marcus

 

Link to comment
Share on other sites

För att hålla mig sysselsatt så bytte jag ut den utmärkta The Wand armen på Palmerskivspelaren mot en Audioorigami PU7 och skiftade även PU från den smidiga Phasemation PP-200 mot en EMT TSD75. Palmer såldes ofta med AO armen och den i kombination med EMT skall vara särskilt lyckad. Rent estetiskt tycker jag Audioorigamiarmen passar bättre och den låter snäppet bättre och är skön att jobba med-distinkt och tydligt och alla parametrar går (relativt) lätt att justera, även azimuth. 
 

Kopplade även in den av @Perfect sense lånade Aestherix Mimas för att jämföra med Ypsilon Phaethon. Svårt att komma med ett tydligt utlåtande efter lite försiktig kontorslyssning men Ypsilon är mycket mer välbyggd och låter mer upplöst och förnämt. Mimas känns mer ”ösig” och ”på” och har ett mycket bra mc/riaa steg. Detta ex har även en Dac som jag bara testat kort (även den ösig och på). 
 

ECDDC5B0-F7B1-430F-A74A-12845AC95DD9.thumb.jpeg.6ec40e4cec8b6e220259bf9c6174299b.jpeg39343D32-0883-4A46-87E3-90F14C5944E4.thumb.jpeg.67d8dce17ee8c2df7592ab8b70280c97.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Om Audio Origami var lätt och rolig att installera och justera så är The Wand tvärtom. Även om den låter bra så är den mycket knepig att installera och få till. Det tog kanske 5 gånger så lång tid som med Audio Origami. Det hela blir inte bättre av att jag installerade den på min restaurerade Pink Triangle som också är knepig och känslig. Jag sågade till och borrade en plastbit, monterade i samma hål som tidigare kabelhållare, och sitter Din-hanen bra på med en gummikabelgenomförning som gör man lätt kan ta loss när man tar bort armen. Jag tackar Karl och @Daniel på Stylus för stöd och hjälp med diverse delar. Nu måste jag först balansera spelaren med dels vikter och dels fjädring som kräver specialverktyg….suck….

D973F46A-9343-424E-BFC9-C9F7501FC629.thumb.jpeg.0cd4c50ec216915da46d494efe443dcf.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Josaa said:

Om Audio Origami var lätt och rolig att installera och justera så är The Wand tvärtom. Även om den låter bra så är den mycket knepig att installera och få till. Det tog kanske 5 gånger så lång tid som med Audio Origami. Det hela blir inte bättre av att jag installerade den på min restaurerade Pink Triangle som också är knepig och känslig. Jag sågade till och borrade en plastbit, monterade i samma hål som tidigare kabelhållare, och sitter Din-hanen bra på med en gummikabelgenomförning som gör man lätt kan ta loss när man tar bort armen. Jag tackar Karl och @Daniel på Stylus för stöd och hjälp med diverse delar. Nu måste jag först balansera spelaren med dels vikter och dels fjädring som kräver specialverktyg….suck….

D973F46A-9343-424E-BFC9-C9F7501FC629.thumb.jpeg.0cd4c50ec216915da46d494efe443dcf.jpeg

 


Inga problem. Ja, The Wand är lite pysslig att få till. Men prestarar bra för pengarna. Man måste ha tålamod. 😀 Jag tycker det se bra ut. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, AlfaGTV said:

Den där känslan... Jag fattar! :) 

Men jag gillar projektet, PT brukar var trevliga på sitt "engelska manér"! Men, precis som du beskriver, engelsk teknik har en tendens att vara "fantastisk, känslig, knepig och mindre beständig". Ett undantag och det är SME!

…och Linn!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Daniel said:


Inga problem. Ja, The Wand är lite pysslig att få till. Men prestarar bra för pengarna. Man måste ha tålamod. 😀 Jag tycker det se bra ut. 

Jag är inget proffs men ”lite pysslig” känns som en underdrift😉

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Josaa said:

Jag är inget proffs men ”lite pysslig” känns som en underdrift😉


Ja, det stämmer får jag medge. Men inte som att böja topplattan på  en Linn LP12 över knät för att få rätt spänning när man sen skruvar ner den mot plinten. 😀

Link to comment
Share on other sites

En eftermiddag och kväll med diverse hifi-uppdaterigar:

- har lyssnat på Nordost Odin 2+ tonarmskabel några kvällar och den är grym! Jag har den mellan armen och Ypsilon step-up trafo och sedan V2 till Ypsilon Riaa. Den till för lugn, upplösning och tonfärger. Den är sjukt kostsam så den får vänta ett tag till…

- har under sommaren testat några kablar jag lånat av @Perfect sense. Esprit Aura RCA lät mycket bra. Naturligt, vackert och självklart. Ljudmässigt en fantastisk kabel men för mig svår pga styvhet, tighta kontakter och batterijordning. Vertere Verum blev snabbt en favorit: mycket lättjobbat och elegant. Varmt musikaliskt som alla Verterekablar jag provat. De har helt klart en linje i sina produkter som inger förtroende. Jag gillar Vertere Verum mycket-skall se om jag hittar dess naturliga plats i mina system… Audience AU24 Sx gör sitt jobb bra och är också lättjobbad. Den låter resten av anläggningen göra sitt jobb utan att göra väsen av sig. Frontrow strömkabel var fantastiskt! Köttigt drivande ljud med mycket bra baskontroll. Har testad den till strömlist och till slutsteg-samma effekt. Inte lika kontrollerad kanske som Nordost V2 men billigare och varmare. Fick en nästan att bli otrogen Nordost men nej…jag håller fast.

 

Alla intryck är mina egna subjektiva intryck efter ostrukturerad provlyssning och ingen ABABA lyssning. Frontrow och Verum var favoriter. 
 

Vidare fick jag tillbaka min Phasemation ria som varit utlånad till Bengt på @SOUND BY VINYL. Han håller på med en utvärdering av Rioor och vad jag förstod gillade han Phasemation. Bra ton, upplösning och djup i ljudbild.

 

Skaffade en till Nordost QB8 mk2 till fronwnd i stora systemet så jag kunde montera outtriggers och Sortkones. Kan ännu inte rapportera om ljudmässiga lyft.

9377E804-EF9A-4925-8BA3-5A46BC932821.thumb.jpeg.82af0340889e82121f59b174753d76bb.jpeg

Sedan kom även ett till hyllplan till min Naim Fraim som jag har på landet. Monteras i helgen. 
 

Slutligen hittade jag en beg nordost Frey 2 tonarmskabel på Esoterisk Hifi i Uppsala som jag hämtade och satte på min Pink Triangle. Nu när V2 åker tillbaka till Brinkmannen. Fick även göra om lödningar till din-kontakten samt smörja Pinkens motor som utvecklat ett svagt missljud-nu borta.

 

C5221C81-7337-42C2-8670-6CC80082E8BC.thumb.jpeg.df1265011f78f3210882bf3251ec8547.jpeg

puh! 

 

Edited by Josaa
Stavfel
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Josaa said:

En eftermiddag och kväll med diverse hifi-uppdaterigar:

- har lyssnat på Nordost Odin 2+ tonarmskabel några kvällar och den är grym! Jag har den mellan armen och Ypsilon step-up trafo och sedan V2 till Ypsilon Riaa. Den till för lugn, upplösning och tonfärger. Den är sjukt kostsam så den får vänta ett tag till…

- har under sommaren testat några kablar jag lånat av @Perfect sense. Esprit Aura RCA lät mycket bra. Naturligt, vackert och självklart. Ljudmässigt en fantastisk kabel men för mig svår pga styvhet, tighta kontakter och batterijordning. Vertere Verum blev snabbt en favorit: mycket lättjobbat och elegant. Varmt musikaliskt som alla Verterekablar jag provat. De har helt klart en linje i sina produkter som inget förtroende. Jag gillar Vertere Verum mycket-skall se om jag hittar dess naturliga plats i mina system… Audience AU24 Sx gör sitt jobb bra och är också lättjobbad. Den låter resten av anläggningen göra sitt jobb utan att göra väsen av sig. Frontrow strömkabel var fantastiskt! Köttigt drivande ljud med mycket bra baskontroll. Har testad den till strömlist och till slutsteg-samma effekt. Inte lika kontrollerad kanske som Nordost V2 men billigare och varmare. Fick en nästan att bli otrogen Nordost men nej…jag håller fast.

 

Alla intryck är mina egna subjektiva intryck efter ostrukturerad provlyssning och ingen ABABA lyssning. Frontrow och Verum var favoriter. 
 

Vidare fick jag tillbaka min Phasemation ria som varit utlånad till Bengt på @SOUND BY VINYL. Han håller på med en utvärdering av Rioor och vad jag förstod gillade han Phasemation. Bra ton, upplösning och djup i ljudbild.

 

Skaffade en till Nordost QB8 mk2 till fronwnd i stora systemet så jag kunde montera outtriggers och Sortkones. Kan ännu inte rapportera om ljudmässiga lyft.

9377E804-EF9A-4925-8BA3-5A46BC932821.thumb.jpeg.82af0340889e82121f59b174753d76bb.jpeg

Sedan kom även ett till hyllplan till min Naim Fraim som jag har på landet. Monteras i helgen. 
 

Slutligen hittade jag en beg nordost Frey 2 tonarmskabel på Esoterisk Hifi i Uppsala som jag hämtade och satte på min Pink Triangle. Nu när V2 åker tillbaka till Brinkmannen. Fick öven göra om lödningar till din-kontakten samt smörja Pinkens motor sim utvecklat ett svagt missljud-nu borta.

 

C5221C81-7337-42C2-8670-6CC80082E8BC.thumb.jpeg.df1265011f78f3210882bf3251ec8547.jpeg

puh! 

 

 

Kablar kan ju egentligen bara begränsa och filtrera signalen. Det är därför så många behandlar dem lite som tonkontroller och ett sätt att balansera systemet. Men egentligen är det viktigare hur de påverkar det musikaliska skeendet inte bara i frekvensdomänen utan även i tidsdomänen. Därför är det så otroligt viktigt att testa kablar med högintensitetsmusik. Ett stort orkesterverk, eller like stökig rock. Måste man söka skydd bakom soffan när man spelar högt eller ställer man sig på knä och spelar luftgitarr? Det är frågan. 😃

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tror du kommer få förslaget att ställa 52:an på en ’hel’ Fraim och så långt från transformatorer som möjligt, enklast kanske att byta plats på Radikalen och 52:an. Jag skulle gissa att glaset gör mest nytta på Naim-komponenterna och minst nytta på Radikalen. Osäker på vad det betyder för CD-spelaren.

 

Hans

Link to comment
Share on other sites

On 2022-08-24 at 21:39, Josaa said:

 

- har under sommaren testat några kablar jag lånat av @Perfect sense. Esprit Aura RCA lät mycket bra. Naturligt, vackert och självklart. Ljudmässigt en fantastisk kabel men för mig svår pga styvhet, tighta kontakter och batterijordning. Vertere Verum blev snabbt en favorit: mycket lättjobbat och elegant. Varmt musikaliskt som alla Verterekablar jag provat. De har helt klart en linje i sina produkter som inger förtroende. Jag gillar Vertere Verum mycket-skall se om jag hittar dess naturliga plats i mina system… Audience AU24 Sx gör sitt jobb bra och är också lättjobbad. Den låter resten av anläggningen göra sitt jobb utan att göra väsen av sig. Frontrow strömkabel var fantastiskt! Köttigt drivande ljud med mycket bra baskontroll. Har testad den till strömlist och till slutsteg-samma effekt. Inte lika kontrollerad kanske som Nordost V2 men billigare och varmare. Fick en nästan att bli otrogen Nordost men nej…jag håller fast.

 

Alla intryck är mina egna subjektiva intryck efter ostrukturerad provlyssning och ingen ABABA lyssning. Frontrow och Verum var favoriter. 

 

 

Ja, Esprits kablar är robusta konstruktioner med kraftfulla kontakter och tunga (men inte särskilt styva) ledare. Man får leva med det och glömmer det också snabbt om man uppskattar dess fina egenskaper. Man behöver dock viss plats bakom rack och komponenter. Jag har provat mycket och har också flera alternativ här, men i rätt sammanhang så har Esprit kvaliteter som inga andra men sina självklara, organiska och naturliga kvaliteter (där du beskriver det väl). Aura är för övrigt ungefär halvvägs upp i Esprits hierarki av kablar.

Vertere är betydligt smidigare, diskreta och lätthanterliga. VeRum är en ny favorit (och en ny modell) hos mig som närmar sig toppmodellen HB i prestanda till ett betydligt lägre pris.

Audience slutligen är den tillverkare jag har haft längst i sortimentet. Neutralt, balanserat, sunt och förnuftigt med musikaliteten i behåll. En tillverkare som alltid levererar och fungerar väl i många olika typer av system och sammanhang.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

 

Link to comment
Share on other sites

Enligt Naimskolan skall det se ut så här:

1B19FE66-0D8C-4917-9B45-A5E2C81C58BC.thumb.jpeg.5f93481fd65413158464c4af213395f8.jpeg

 

Alla Naimgrejer på Full Fraim (dvs de med Pinkertonglas på stålkulor), Nac52 (försteg) på toppen så långt bort från digitala signaler och nätdelar som möjligt. Jag tycker mig faktiskt uppfatta att det det blev tydligare och lugnare efter omflyttning.

 

Link to comment
Share on other sites

Menar inte att racket inte påverkar, men de här "trippelmackorna" som många kör med verkar ofta tagna ur luften, alltså vilka frekvenser man vill överföra respektive frånkoppla. Pilkingtonglas är ju ganska hårt och har väl rimligen en resonansfrekvens runt röstregistret.

 

Hittade en text på Naims hemsida:

Quote

The Fraim principle is that successive minimal contact interfaces progressively decouple the transmission of mechanical energy. This includes the micro-vibrations created when products are immersed in a sound field and those generated by all products while operating, including power supplies. At the same time the interfaces provide a fixed reference plane on which the internal isolation systems of each item of electronics can perform optimally. Additionally, the shelf height options are configured to ensure that magnetic field interaction between electronic products is minimised.

Fraim material selection is as significant as the arrangement of its components. Super hard stainless steel, toughened glass selected following intensive listening tests, large section anodised aluminium extrusion and veneered wood composites all contribute to equipment support that both performs to perfection and perfectly complements the Naim Audio aesthetic.


Det fick mig iaf att minnas att Naim väl är en av de tillverkare som har "fjäder-hängda" kretskort i sina apparter? Eller minns jag fel?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...