Jump to content

Qobuz till Sverige (förhoppningsvis våren 2021).


octavia rs

Recommended Posts

Intresset för Qobuz ökar av allt att läsa på många olika forum tyvärr finns de ju inte officiellt tillgängliga här än men vad jag förstår på @Bebop så är de på väg hit redan i vår.

 

Jag har använt Qobuz i snart ett år tror jag det är parallellt med Tidal i några månader till att börja med. När jag skaffade Qobuz fanns det ett kryphål där man kunde registrera via ett VPN konto (jag valde England) och min betalning sker via mitt PayPal konto. Det täpptes dock till vad jag förstår senare av Qobuz.

 

Nu finns det en Podcast på AS forumet med ett par personer ifrån Qobuz.

 

https://audiophilestyle.com/ca/podcast/audiophile-style-podcast-episode-6-qobuz-interview-r985/

 

 

För de som funderar på att byta ifrån Tidal till Qobuz kan jag rekommendera att använda Soundiiz då kan man konvertera alla album, spellistor osv. direkt över till Qobuz. Det är gratis att konvertera enskilda album men vill man köra allt på ett bräde så kan man teckna sig för en månad för 4,50 € det gjorde jag och det var väldigt smidigt.

 

https://soundiiz.com/

Link to comment
Share on other sites

  • octavia rs changed the title to Qobuz till Sverige (förhoppningsvis våren 2021).
1 hour ago, octavia rs said:

vad jag förstår på @Bebop så är de på väg hit redan i vår.

Tack för länken. De inleder rätt så intressant med att Quboz är i highend- och musikbranschen till skillnad mot många andra som är rena distributionsföretag av musikfiler. De vill också ha en levande kommunikation direkt med användarna vilket de har bl a på Audiophilestyle eller via mejl oavsett om det gäller musik som saknas, teknik eller korrupta filer. De säljer också downloads vilket ger mer pengar till upphovsmän plus att avtalen för album är inte eviga så om man vill vara säker på att ha tillgång till sina favoriter över tid så får man ladda ner albumen.

 

De rekryterar folk i ledande befattningar från musik- eller hifibranschen plus ingenjörer till HQ i Frankrike.

 

När det gäller lanseringen i Skandinavien skrev David Croft (som är med i podden) att "nästa lansering blir i mars". Om de avser alla Scandinaviska länder eller en i taget lär vi snart få veta.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, calm said:

Någon som kan sammanfatta kortfattat vad skillnaden är?

 

Eftersom du använder Roon kommer skillnaderna inte märkas det är ju Roon som står för vad som presenteras för dig som rekommendationer tex. eller själva informationen om artist/album osv.

 

Qobuz erbjuder även köp av album via sin "store" så det är inte enbart streaming dessa köp kan man göra oavsett abonnemangstyp men med Sublime+ så är det rabatterade köp för det mesta.

 

https://www.qobuz.com/gb-en/page/qobuz-sublime-launch

 

Jag tyckte Qobuz erbjöd ett bättre alternativ än Tidal och jag är inte direkt intresserad av MQA, jag streamar hellre i det FLAC format som Qobuz erbjuder upp till 24/192 i deras Studio abonnemang.

Link to comment
Share on other sites

Du använder ju (min tolkning) Roon som front för din streamingleverantör och därmed blir skillnaden inte så stor.

En sak som skiljer dem är att Qobuz promotar (min uppfattning) mera jazz o klassiskt i sin "Nytt hos oss-lista" vilken slår igenom om man väljer att bläddra via Roons meny och sedan Qobuz/Tidal.

Qobuz avböjer (där det är möjligt) MQA och streamar istället PCM upp till 24bitar/192Khz. Om det är orsaken vet jag inte, men jag har en preferens för Qobuz material under de perioder jag nyttjar båda. Jag gillar också deras hemsida där de också skriver artiklar (i eget syfte såklart) om hårdvara som låter konsumenten dra nytta av de högupplösta formaten som erbjuds. Jag köper väldigt mycket musik från dem, det är br och smidiga metoder för att både köpa och ladda ned i min mening.

 

Jag står precis inför att förnya mitt årliga Sublime+ och har ingen ambition att lämna Qobuz till förmån för Tidal.

(Jag är personligen direkt avvisande till Tidal-leverantörernas bulk-konvertering av CD-material till MQA med enda effekt för konsumenten att du erbjuds en icke-förlustfri komprimering av informationen som omöjliggör att konvertera till öppna format i framtiden, utan ytterligare förlust då)

 

Rekommenderar lyssning till Audiophile Styles intervju med Qobuz-folket, som jag tror @octavia rs postde i en anna tråd nyligen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
57 minutes ago, JWE said:

Nu verkar det gå att registrera sig för Qobuz här i Sverige!

 

Går det att lägga till betalkort? Jag har ett konto sedan många år tillbaka som jag nu kunde logga in på, men jag kan inte välja något betalmedel. Frågan är om det är pga mitt gamla konto eller om de inte enablat det ännu?

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, VoicesInMyHead said:

 

Går det att lägga till betalkort?


Ingen aning faktiskt. Hörde av en bekant att han kunde registrera sig, vet inte om han kunde starta någon prenumeration. 
Apple store har fortfarande igång sitt regionskydd till Qobuz-appen så antar det är någonting Qobuz testar/råkat lansera i förtid som du säger.

 

Själv kört med Qobuz i två år, när det gick att registrera via vpn och betalar med paypal.

Link to comment
Share on other sites

On 2021-03-12 at 23:04, LPL said:

Jag provade trailen men fastnade på detta felmeddelande vid registreringen.

image.png.4294331101f65603f37dcafb7379e26e.png

Lite dåligt med information kan man tycka:smile:

 

Jag har haft lite kontakt med deras projektledare och försökte mig på att bli inbjuden. Det såg bra ut. Han frågade om mina uppgifter, men sen kom bakslaget.

 

 

Sorry Mr...

The team tell me that the close beta is only for Press people and QA service.

After this clode beta, we go on production and you can use Qobuz.

You need to wait few more weeks.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag antar att lansering för Sonos användare världen över har större prioritet än lilla Sverige.

 

Qobuz Becomes First Hi-Res, 24-bit Streaming Service Available on Sonos

https://parttimeaudiophile.com/2021/03/24/qobuz-becomes-first-hi-res-24-bit-streaming-service-available-on-sonos/

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har ett Qobuz konto sedan flera år som jag reggade via VPN. Jag valde att min hemort ligger i England. Till det kontot kopplade jag mitt paypal och detta har funkat fint hela tiden. Men i veckan testade jag att regga ett nytt konto utan VPN och det gick utmärkt. Valde testerbjudandet, en månad Studio premier. Det gick inte att välja något annat abonnemang men igår gick jag in igen och nu gick det att byta abonnemang om man nu vill det. Jag valde att fortsätta med Studio premier som medger streaming upp till 24/192.

Efter testperioden så kostar det abonnemanget 199,99kr/mån eller 1799,99/ helår. När jag kollar på min profil så står det nu att jag är hemmahörande i Sverige.

Dock fanns inte appen till iOS än men webbplayer fungerar. När jag klickar på applänken i Qobuz så fick jag ett meddelande om att den inte är tillgänglig.  Av någon anledning fungerar inte koppling till roon. Det går att logga in till mitt nya konto via roon men det gick inte att söka efter, eller spela, musik den vägen. Mina favoriter syns inte heller. Ska testa ikväll igen. 
 


 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, LasseJ said:

Dock fanns inte appen till iOS än men webbplayer fungerar. När jag klickar på applänken i Qobuz så fick jag ett meddelande om att den inte är tillgänglig.  Av någon anledning fungerar inte koppling till roon. Det går att logga in till mitt nya konto via roon men det gick inte att söka efter, eller spela, musik den vägen. Mina favoriter syns inte heller. Ska testa ikväll igen. 

 

samma här, det kommer närmre och närmre helt enkelt, med små små steg... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jag förstår inte riktigt varför det inte skulle fungera i Roon? Har du nån konstig ISP-router eller nåt? Det finns inga begränsningar i vilka applikationer och mjukvaror du tillåts logga in i Qobuz med vad jag känner till iaf?

Jag nyttjar Qobuz på följande sätt:

1. I webbläsaren (Edge Chromium) på jobb-PC'n via proxy

2. I Qobuz-app på iPad/iPhone

3. i Qobuz applikation på MacBook Pro

4. i Bluesound BluOS

5. i Auralic Lightning DS

6. i mConnect HD UpnP controller

7. i Roon på ngn av de tre-fyr olika Roon-servrar jag nyttjar regelbundet.

Jag har säkert glömt nån mjuk/hårdvara också, men har aldrig sett några inloggningsproblem, utom då jag skulle låna ut mitt konto tillfälligt till en person med en tveksam Comhem-router. Certifikatsproblem?

 

Edit: I min lilla Pioneer XDP100R fick jag lura till mig appen via VPN (geo-lock i Android) men det är enda gången jag nyttjat VPN.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, AlfaGTV said:

Jag förstår inte riktigt varför det inte skulle fungera i Roon?

Jag tror inte de släppt på alla funktioner ännu. Det går inte logga in via Lumin heller ännu (i vart fall inte i förrgår).

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Bebop said:

Jag tror inte de släppt på alla funktioner ännu. Det går inte logga in via Lumin heller ännu (i vart fall inte i förrgår).

Det tror jag med. Jag kan logga in till mitt nya konto hos Qobuz via roon och när jag kollade nyss så kan jag nu se mina spellistor för mitt nya svenska konto. Det kunde jag inte förrgår så helt klart pågår något. 
 

@AlfaGTV det är alltså när jag loggar in till mitt nya svenska konto via roon som jag inte har alla funktioner.

Det kontot skapade jag den 2/4. I min profil står det nu att jag är hemmahörande i Sverige.
 

Till mitt gamla engelska konto har jag inte heller behövt använda VPN. Förutom när jag skapade kontot för flera år sedan. 
 

Man ser i min profil att det nya kontot är skapat den 2/4 och att free trial går över till helårsabonnemang den 2/5. Jag kunde även ikväll uppdatera till Studio Sublime abonnemang för 2499,99kr vilket för min del lönar sig eftersom jag köper mycket musik. Jag vill så långt det är möjligt äga min musik och förhoppningsvis ger det även mer till upphovsmännen/kvinnorna.

 

SGOj8l.png
 


hOBlRr.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 hour ago, VoicesInMyHead said:

Nu funkar Qobuz även via Roon för mig med ett svenskt konto... :smile:

Yes, samma här. Har precis streamat lite 24/192. Funkade fint.

Just nu lirar jag Ana. Här ser vi nu att jag har två versioner. Tidal & numera även Qobuz.

qQBdwz.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LasseJ said:

Just nu lirar jag Ana. Här ser vi nu att jag har två versioner. Tidal & numera även Qobuz.

Ja, då undrar man vilken som låter bättre:D Är det värt att teckna sig för Qobuz?

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, LPL said:

Är det värt att teckna sig för Qobuz?

Finns det inget prova på erbjudande? Har själv inte ens kollat Qobuz då jag tycker Tidal låter väl så bra men visst skulle jag vilja testa bara för att skapa mig en egen uppfattning om Tidal vs Qobuz.

Avvaktar fler inlägg om hur man gör eller så väntar jag på servicepersonalen som kanske dyker upp nu när vaccineringen (enligt vissa tidningar en bra dag och inte alls en annan dag) verkar fungera så att man kan börja träffas igen.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...