Jump to content

Roon 1.8


ishoot

Recommended Posts

22 minutes ago, figge said:

Prova att starta om datorn, stängde av mobilen och startade om den.

Jo. Jag har gjort det. Det funkar nu. Men min sorgliga slutsats är nog ändå att Windows måste överges så småningom. Det går inte att lita på. Det är Bill Gates sorgliga försök att kopiera Apple. Bill Gates som dessutom är en lika omänsklig haj som Jeff Bezos är. Linux borde vara bättre. På alla punkter. Men klarar jag att sätta igång en Linux server? Initialt är det nog besvärligt. Jag skjuter på det till hösten.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, new order said:

Det är Bill Gates sorgliga försök att kopiera Apple.

Därför man måste starta om. Det har jag fått göra några gånger med iPaden som styr Lumïn, senast idag. Fick även starta om Lumïn och ibland får jag starta om min cd-spelare, t o m bilen för att bli av med larm. I förrgår fick jag starta om den lilla boxen där Tv-programmen kommer in. Även routern och dosan som tar in fiberkabeln får man ibland starta om. I Synology sitter det Linux. Jag tror inte den är immun heller mot omstartsbehov ibland. På jobber fick man ingen hjälp från IT om man inte först provat att starta om.

 

Omstart är det ny normala… :blackeye:

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Bebop said:

Omstart är det ny normala… :blackeye:

Jo. Windows 10 har däremot försämrats när det gäller uppdateringar. 7 och 8.1 var bättre på den punkten. Det var mer osynligt och bara hände. Som en android mobil eller iPad. Jag upplever deras uppdateringar mindre störande, du vet? Windows skriker det ena efter det andra och är oerhört tidskrävande. Dessutom kan uppdateringar misslyckas på W10, vilket är oerhört märkligt. De inger inte förtroende direkt.

Link to comment
Share on other sites

Jag har valt Mac och iPad/iPhone för personligt bruk, dessa hjälper mig fjärrstyra ett antal Windowsmaskiner samt Linuxbaserade NAS'ar. Jag har inte antivirus installerat någonstans utöver de som inkluderas i operativsystemen.

Roon rullar mestadels som Linuxbaserad ROCK. Jag har mycket sällan bekymmer trots min hyfsat komplexa IT-miljö.

 

Vad jag ville komma fram till, är att jag tycker både Mac och Win har gjort enorma framsteg och inte stör i samma omfattning längre! Men, det är min uppfattning! :) 

Link to comment
Share on other sites

Förstår inte riktigt det här gnället på Windows m.m. och omstarter av det ena och det andra:). Jag har som @AlfaGTV rätt komplex IT-miljö men det är väldigt sällan jag manuellt behöver starta om något p.g.a. att något fel uppstått. Mina Win 10 burkar går som tåget med eller utan Roon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Liten genomgång av hur man delar spellistor via Roon!
Du behöver vara på en desktop-klient för Roon, alltså PC/Mac. 

Plocka upp den spellista du vill dela till en annan tjänst eller en kompis:

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 19.51.35.png

Klicka på de tre prickarna uppe till höger, välj Exportera i listan.

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 19.51.49.png

Välj Soundiiz, klicka på "Spara på skrivbordet"

 

Filen som skapas är en vanlig kommaseparerad historia:
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 19.58.37.png

 

Nu skickar du den till din kompis eller öppnar själv soundiiz.com i din webbläsare, klicka på "Go to the app":
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 19.59.32.png

 

Du behöver logga in, men du behöver INTE skapa ett konto hos Soundiiz om du inte vill. Det här kallas federerad inloggning och du kan välja någon av de tjänster som listas där du redan har ett konto. Jag valde Spotify!
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.00.41.png

 

Du kommer in i Soundiiz gränssnitt. I den vänstra kolumnen loggar du in till de tjänster du vill kunna hantera spellistor och innehåll i. I exemplet väljer jag Apple Music:
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.01.30.png

Klicka på Connect och logga in i den tjänsten. Soundiiz meddelar att den är ansluten, pryder ikonen med en liten grön "plupp". Gör samma sak med övriga tjänster du vill kunna hantera.

 

Sedan klickar du på den lilla molnsymbolen uppe till höger, Importera:

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.03.17.png

Välj "From File"...

 

Klicka i eller dra in din exporterade CSV-fil till det markerade området!

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.03.42.png

 

Här erbjuds du välja om det är nåt du inte vill ha med, annars är det bara att välja "Confirm"

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.03.56.png

 

Ange ett namn och eventuellt en beskrivning i fälten, typ som nedan:

Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.05.03.png

Klicka "Save configuration" när du är nöjd.

 

Välj till vilken tjänst du vill importera spellistan:
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.31.07.png

Jag valde Apple Music här, men det funkar generellt till alla de tjänster som Soundiiz supportrar, typ alla.. :)

 

Det tar några sekunder, sedan dyker "Allt klart"-dialogen upp!
Skärmavbild 2021-10-31 kl. 20.05.37.png

 

Allt klart!

 

Du kan testa med min spellista som du hittar här! OBS! min spellista i Roon är enbart uppbyggd med mina egna lokala filer, men du kan pytsa in den i alla fall Qobuz, Spotify, Apple Music och säkert många fler.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 minutes ago, byZan said:

Någon som testat beta versionen av nya Roon? Själv vågar jag inte trycka på några knappar:blush:

 

/byZan

 

Nej, har du anmält dig till Beta? Jag avböjde för jag tycker det är värdelöst att delta som betatestare när inget av de fel som rapporterats faktiskt åtgärdades innan release. 

Link to comment
Share on other sites

On 2021-12-14 at 08:10, byZan said:

Någon som testat beta versionen av nya Roon? Själv vågar jag inte trycka på några knappar:blush:

 

 

Version 880 var inte helt stabil men 882 som jag uppgradera min Innuos till idag fungera som den ska. Spela några timmar med Roon nu på morgonen men nu är det tillbaka till Innuos egna OS igen.

Link to comment
Share on other sites

Tro det eller ej, men jag har lyckats på något outgrundligt sätt ladda ner Roon !.8 med versioner 882. Fråga mig inte hur det gick till mer än att jag gick in på Inställningar på Roons sida och där låg en flash om uppgradering som jag klickade på. Jag går från klarhet till klarhet i datasammanhang och snart är det dags för promovering till datologie hedersdoktor (emeritus):rolllaughing::rolllaughing:

Hur svårt kan det vara, som ungtupparna säger?:grin:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Märkliga är dataherrens vägar! Säg den glädje som varar för evigt! Efter stolt ha uppgraderat till Roon 1.8 och känt mig ganska nöjd med detta, för att inte säga självbelåten. Döm om min förvåning i morse när jag skulle spela upp från mitt bibliotek så fanns inget tillgängligt!!! Högmod går före fall heter det!

Plötsligt var hela skivsamlingen på ca 700 album puts väck! Började felsöka på Roons sida och fann så småningom under "tjänster" att Tidal på något outgrundligt sätt loggats ut i samband med uppgraderingen av Roon!  Skumt!? Lyckades dock starta upp igen och efter en tablett blodtrycksmedicin och B-etablockerare började pulsen slå normalt.:grin:

Detta med datoriet är inget bra för äldre att syssla med. Det har varit en smula tyst om Dagny 105 år bloggerskan  på senare tid. Undras om hon avråtts av läkare att hänfalla till missbruket?:rolllaughing:

Man kanske skulle Innefattar även dateriet i aftonbönen!:smile:

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Skönt att du hittar lösningar på både problem och förvaltning! :) Själv är jag lite :monocle: till den nya modellen att presentera skivomslag och artistbilder. Dels är det segt och "fladdrigt" att bläddra innan allt är cache'at, men också att högkvalitativa artistbilder bytts ut och ersatts av logtyper eller än värre bildunderlag som är uppenbart otillräckligt kvalitetsmässigt...

För egen del har inte den här versionen erbjudit något positiv alls, det blir sämre och sämre för "lokala brukare" för varje version känns det som just nu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, AlfaGTV said:

För egen del har inte den här versionen erbjudit något positiv alls, det blir sämre och sämre för "lokala brukare" för varje version känns det som just nu.

 

Jag har varit en stor vän och förespråkare av Roon och uppdatera min Innuos till 880/882 i helgen och använde Roon någon timme. Tyvärr har jag tappat lite intresse för Roon sen jag använt Innuos Sense, jag tycker Roon blivit rörigt på nått vis de är väldigt mycket och de känns inte så strukturerat.

 

Om de fortsätter såhär så är jag glad att jag hoppa på Innuos deras Sense app är riktigt bra nu och allt fungerar felfritt i mitt tycke.

Link to comment
Share on other sites

Senaste uppdateringen va smärtfri. Jag gruvar mig allvarligt talat mer för vad Windows ska ställa till med när datorerna uppgraderas.

 

Var också tvungen att hitta ett nytt cd ripparverktyg eftersom Fairstar cd ripper inte längre namnger flacfilerna. Testade EAC men där var det också nått tjorv med liknande. Nu testar jag Foobar och det verkar fungera. Än så länge.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jag höjer ett varningens finger, men Roon verkar ha skickat ut en betaversion till om inte alla, så åtminstone betydligt fler användare än vad det var tänkt. Upptäckte det nyss själv och hittade mycket riktigt en ny tråd med arga användare på Roon-forumet. Har varit med på betatåget några gånger, så kom runt problemet, men kan tänka mig att få här förutom jag, @AlfaGTV och kanske någon till är intresserad av sådant.

 

Vet inte om det går att inte uppgradera, men varna här ändå för att trycka på den lockande uppgraderingsknappen i din Roon-remote.

 

Här är tråden med alla andra panikslagna: https://community.roonlabs.com/t/build-886-new-update-available-but-no-release-notes/186570/54

Link to comment
Share on other sites

Haha! Nä, jag märkte inget. Men jag avböjde senaste betan också, jag tyckte inte feedbacken värderades tillräckligt högt.

Men det ligger tydligen lite nya termer att översätta, noterade jag.

 

Jag stör mig fortfarande en del på att man flyttat ut album art och artistbilder till "molnet" med en bedrövlig cachning.. Det är som att gå tillbaka till iTunes för tio år sen. Men, jag konstaterade att det är bara att ställa in "föredrar fildata" för Bilder under Bibliotek-importinställningar så får man sina lokala bilder på plats iaf. Då kan jag leva med bläddringen tills de fixar en bättre cachning.

Link to comment
Share on other sites

Nu är build 898 släppt av 1.8. Den "fixar" seeeg laddning av bilder för artister och album. Jag har kört med preferens för egna album-omslag under några veckor för att få skaplig respons, men nu har de fått till mekanismerna bättre och jag har gått tillbaka till "bästa bild" som förval.

Dessutom tycker jag det verkar som att de fått in lite förbättringar i sökmotorn, för de som drabbas hårt av detta.

 

Ett hett tips oavsett, är att Sök inte alltid är det bästa alternativet. Det finns en lite "Filter-tratt" uppe till höger på de flesta vyer, som Album, Artist, Komposition etc.

Den är riktigt bra och kvick, om man vill hitta saker i eget bibliotek. Den fungerar även om du har "obskyr musik" som inte identifieras automagiskt eller om den automatiska taggningen ställer till det (det som kommer från Allmusic/Tivo).

 

Exempel:

363B3DD3-20AD-4A74-BE72-CFF65D6867FF.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...