Jump to content

Roon 1.8


ishoot

Recommended Posts

3 hours ago, Hans-Tommy said:

Om man tittar i länken ser man att Calms mjukvaru version är från 2015  på sin OS mjukvara , att Byzan och jag har den senaste ipadversionen tycker jag inte förvirrar det är en iOS variant eller.....det visar ju bara attt vi hänger med 👌

jag tror att man bör kolla med Roon vilken OS version man måste ha, på sin MacBook , bara ett förslag
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mac_OS

//tommy

ps försökte bara vara rolig med min kommentar DS

Jo Yosemite känner jag igen. Men som jag svarade Bebop att jag egentligen inte vet vad som krävs i klienten för Roon 1.8. På mig verkar det fungera, men å andra sidan kan man inte veta vad man missar.

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

verkar det fungera

Jorå, om Roon går att installera på din MacBook, så stöds den. Så enkelt är det! :) Sen kan ju upplevelsen vara något annorlunda med en nyare apparat, men jag skulle inte alls oroa mig.

Jag kör ibland Roon på min egen gamla iMac, som är något äldre än din MacBook, det är inget som helst problem.

 

Tack @octavia rs, då fattar jag bättre vad du ser. Ska ta en titt om jag kan se nåt liknande på mina iPhone

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, octavia rs said:

För att inte röra till det mer så kommer det bilder @AlfaGTV för att förtydliga de jag menar.

 

Går jag in på detta Rebecca Törnqvist albumet tex. så ser de ut som att jag kan lägga till det i "mitt" bibliotek.

 

Screenshot_20210221-201032.thumb.png.e91ba9093cd56fc9f9dc969729be42f2.png

 

...

 

Jag ser vad du menar nu, men är du verkligen säker att det är samma album? Vad ser du om du lyckas öppna Versioner?:

DA4529E0-34FE-4F92-B988-7813AF8222AC.thumb.jpeg.be0d8f07104e4d887cffcf1d24534dc5.jpeg

Det här felanmälde jag tidigt under Beta-testerna men det har inte åtgärdats ännu, alltså att rubrikerna måste gå att scrolla i sidled... (V'et dyker upp om man scrollar lite upp/ned)

 

Min bestämda uppfattning är att om albumet finns i ditt bibliotek, så har du "hjärta"-symbolen till höger om "Spela nu", om inte ser du ett "+"... Jag kan inte se något annat på någon av mina, inte ens min gamm-Android... :D

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är helt med på vad du menar @AlfaGTV ska kolla senare idag. Jag var mest lite undrande när min PC visa hjärta symbolen direkt på albumet, går jag in med telefonen så var det först plustecken sen nästa gång jag gick in så var det hjärta där.

 

Jaja ett mindre problem ska se vad jag får fram när jag kommer in i versioner (har ju faktiskt undrat var det blivit av i appen :) )

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

När jag varit inne och tittat på ett album och går tillbaka till översikten hamnar jag i princip uteslutande längst upp i listen, är det någon inställning eller vad gör jag för fel?

Blir en del scrollande så att säga...

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Ampalang said:

scrollande

Lite oklart vilka vyer du upplever detta i? 
Om jag går in i album-vyn och scrollar några sidor, väljer ett album och läser lite biografier och sånt, så kan jag backa tillbaka till samma ny där jag var tidigare. Däremot inte om paddan somnar imellan. 
 

Men, oavsett, prova använda filtertratten uppe till höger. Då är det lättare att bara titta på ett urval av det du är nyfiken på för stunden, och det är lättare att återvända till samma vy.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, AlfaGTV said:

Vad använder du som kontroll? Jag ser inte detta på vare sig MacOS eller iPadOS

iPad Pro 11" på senaste versionen av iPadOS. 

 

1. Börja på Home. 2. Expandera recent activity-widgeten genom att klicka på more. 3. Scrolla ner genom albumlistan 5-6 rader så inte startvyn syns längre och gå in på valfritt album. 4. Gå tillbaka till föregående vy med tillbakapilen i översta vänstra hörnet och vips befinner du dig högst upp i listan igen.

 

Det beter sig på samma sätt om man befinner sig bland sina bokmärken också och går in på något album längre ner i listan. Vips åker man tillbaka till ruta ett när man försöker gå tillbaka till placeringen man var vid.

 

Alla verkar ha något annorlunda användarmönster och Roon öppnar för rätt många olika vägar in i biblioteket vilket jag uppskattar, men det är frustrerande när de två lägen jag använder mest beter sig så här. Befinner jag mig endast i albumvyn finns inte detta problem, men det har jag inte sorterat efter årtal eller senast tillagda och möjligör inte snabb access till sådant.

 

Just nu är det väl i albumvyn jag måste vara och det är en workaround då man åtminstone kan sortera på senast tillagda, men smidigheten med filtrerade bokmärken existerar inte där.

 

Link to comment
Share on other sites

Ah, fattar! Det gäller alltså "Senaste aktivitet", Tillagd eller Spelat.

Men, jag har inget större utbud däri, det är bara ngn sida, och jag tror de senaste 14dgr tillagda album.

Jag använder Album-vyn, och oftast sorterat på Senast tillagda så det är nog därför jag inte reagerat på det ni nämner.

 

Men jag ser beteendet även i de "filtrerade bokmärkena"!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jag har bara använt Roon i ca 1-2 månader och det fungerade perfekt till en början med att ha min musik i Flac-format på en Synology NAS och streama från Tidal till min Nad M32 som har en BluOS-modul och är Roon ready. Som core har jag en Mac Mini (late 2014) och allt har funkat bra till för en dryg vecka sedan. Nu får jag korta avbrott i musiken där det liksom stannar till en tiondels sekund med ett missljud för sedan spela vidare. Om jag byter och spelar upp direkt med BluOS-appen eller från Tidal-appen och väljer M32 som uppspelare så går det utan problem (dvs utan Roon inblandat). 
 

Jag kan även köra Roon på min iPhone och Chord Mojo samt Sonos-produkter utan problem. Ingen skillnad om jag spelar upp från min NAS eller via Tidal (Qobuz sedan i fredags), är M32an uppspelare för Roon så kommer ”hackandet”. 
 

Jag har även säkerställt att jag har senaste versionerna av Roon och övriga komponenter (BluOS, uppspelningsappar) samt startat om. Är det bara att meddela BluOS/Nad och Roon om strulet eller kan det vara något annat? 

Link to comment
Share on other sites

Det är trådlöst och jag räknade kallt med att kunna återskapa problemet genom att spela nu ikväll men icke. Förvisso kom det en BluOS-uppdatering senast när jag spelade igår och hade problemet men jag gjorde aldrig någon fysisk omstart av M32an utan nöjde mig med dess egna installation- och omstartsprocess av BluOS-modulen. Kanske var det en regelrätt avstängning av elektroniken som behövdes? :think:

 

Aja, tack för inspel men jag hoppas att jag slipper återkomma i frågan. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Roon är ett fantastiskt program. Tyvärr har jag valt att bygga detta fantastiska program på en sadistisk supernörds OS. För första gången idag tillstötte Windowsjävlakrångel pga uppdateringar. Windows defender har ett eget liv och accepterar inte vad man ger för förutsättningar alla gånger... Jag funderar på att tillverka en boxboll med Bill Gates ansikte på. Sälja den på Ebay. Vem är på? Jag misstänker att vi blir ekonomiskt oberoende...😎🤕😉

Link to comment
Share on other sites

Roon har fixat "tillbaka navigeringen"

Improvements and Bug Fixes for Build 795:

  • Roon is more robust to external failures during TIDAL playback
  • Fixed missing localization for some text
  • Scroll position is saved when navigating back to Discography
  • Fixed “missed clicks” bug on iOS / MacOS devices
  • Fixed Android crash on devices running certain ARM Mali GPUs
Link to comment
Share on other sites

On 2021-05-20 at 13:29, VoicesInMyHead said:

Roon har fixat "tillbaka navigeringen"


Tyvärr bara på ett ställe av fyra eller fem stycken (och mest tyvärr då det är i en del av navigeringen jag sällan använder eller lider av – Discography). Tydligen måste det lösas på olika sätt för varje del, men efter aktivitet från Roonteamet på forumet tror jag de kommer lägga en del fokus på att äntligen få det åtgärdat nu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

So far so good. De verkar ha fixat de jävligaste buggarna (tillbaka-scrollen till början på en "sida"), samt fått till lite trevliga nyheter. Tycker mig märka att aktiviteten på Roon-forumet gått ner betänkligt. Tror folk liksom jag faktiskt tröttnat och börjat se sig om efter annat.

 

Å andra sidan säger Roon själva att de växer så det knakar med nya kunder och de ska enligt egna uppgifter nu vara ett 50 personer starkt företag. 

Link to comment
Share on other sites

Visst är det käll-informationen på Nu spelas-skärmen jag avser. Jag känner inte till att den skulle varit tillgänglig innan 1.8 (b806)? Och det är inte upplösningen jag främst vill veta, utan vilken version som spelas för närvarande, utan att backa till Album-vyn.

Det finns ett flertal metoder att visa källa och format givetvis, men i den nämnda vyn har jag ofta saknat den.

Link to comment
Share on other sites

Roon startar inte på min media dator. Servern är igång. Trycker man igång Roon så startar det upp bara för att genast stängas ner igen. Orkar inte...

 

Testade igen och då fungerade det. Märkligt. Det var inte som att jag bara testade en gång heller.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, new order said:

Roon startar inte på min media dator. Servern är igång. Trycker man igång Roon så startar det upp bara för att genast stängas ner igen. Orkar inte...

 

Testade igen och då fungerade det. Märkligt. Det var inte som att jag bara testade en gång heller.

Så var det på min mobil igår, fungerar nu igen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...