Jump to content

*Dagens plus och minus ...


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

+ Köpte mig en ny telefon för några veckor sedan och den fungerar riktigt bra.

+/- Vill ha en extra mobil. Men ska köpa en Gaming laptop o ny tv också tänkte jag.

+/- Hörlurar behöver jag inga fler egentligen.

+ Renoverar kåken så den blir som ny igen. 110 år gammal kåk ca.

+ Fullt av snö ute, men snart är det vår.

+ Brorsan isolerade pga misstänkt corona. Men hans familj hade klarat sig så nu kan vi umgås igen.

- Måste bara ha ett visst armbandsur som jag har spanat in ett tag, men det kanske blir något senare... :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

+ Söker med ljus o lykta efter ett visst armbandsur.. Hoppas att den hittar sin nya husse.. nämligen mig! :D

+ Nu är kåken nästan färdig-renoverad för den här gången. Var väl bara att man skulle borra lite också... 

+ Sålde lite hifi.

+/- Men sålde inte Dux möblerna som jag var på väg att göra. Tänkte uppgradera till två stycken Dux Karin i Svart läder samt en Dux Jetson i samma läder, men det får eventuellt bli senare i vår/sommar i så fall :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

+ Fick nytt borrhål genom min halv meter tjocka stenvägg i köket så att jag kan sätta in en ny fläkt. Detta även på våningen under.

+ Brorsan med familj flyttar in på bottenplan och mina föräldrar på mellanvåningen och jag bor längst upp,

så nu bor nästan hela familjen i denna kåk, precis vad jag önskade :D

+ Nytt plåttak på huset.

+ Ska välja ut en snygg fläkt till köket..

+ Får brorsans 55 tummare 4k, när han flyttar in här om några månader så det blir najs! ;)

- Inte mycket...

 

 

Link to comment
Share on other sites

+ Städade mitt kök i två timmar och slängde en hel sopsäck med emballage osv ut på släpkärran. Även ett Atacama Europa Reference 6,5 som delvis var defekt som jag dessutom monterade ner till hälften, o hivade resten :)

+ Resten av kvällen drack jag olika drycker som tex kallt beskt kaffe i stort dricksglas toppat med kall mjölk o kall ovispad grädde. Men även vin o pepparkakor och en hel del mat så nu är man mätt som en gammal man, seglande på dom sju haven.

- Hittar inget sådant idag :D Nån som kör Lambo i natten verkar det som :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

+ Morsan fyllde jämnt i helgen så nu är man glad o rund igen :) 

+/- Körde träning innan helgen med Paolo Robertos tips! Men nu åt vi ju tårta o en massa kakor så då hjälpte ju inte det... :D

- Skulle sopa yttertrappan o dängde i näven i reveteringen i väggen så nu går man runt med ett stort plåster istället... :dead:

+ Hämtade brorsbarnen på förskolan idag... i går blir det.. och sen ritade jag gubbar åt den äldsta så det var ju lyckat... :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

++ Fyller snart år :) Har önskat mig en klockverktygsbox bland annat, vilket jag förmodligen kommer att få. Morsan o Farsan ville ge mig en ny MoccaMaster, men den vill jag köpa själv så att det blir rätt :D

+ Brorsan kommer eventuellt hit ikväll och då ska vi se Mandalorian :)

+++ Väntar på mitt armbandsur som kanske dyker upp i morgon. Det blir min nya stil, med Leif GW klocka, läsbrillor, Härkila Skjorta och Beretta Väst tänkte jag för att skoja lite med min andra bror, han tyckte nämligen att jag skulle vara den nya Per GW :D

+/- Drack kaffe sent, men jag är ledig i morgon och då kan man gå upp sent :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

++ Fick nya öron ikväll när jag körde på med revaxör i dom :D 

+ Var hos min brorson idag som fyllde 4 år. Han fick en polisbils byggsats i Lego och en bok på Engelska med fina bilder på bilar som Auburn, Jaguar E-type och Pierce Arrow av mig :D Han blev kanon-nöjd med dom presenterna :D 

 

Bild på en Pierce Arrow. Lånad bild.

1930-Pierce-Arrow-4Sdoc-2-800x531.jpg

 

+/- Skulle till utlämningsstället men jag somnade istället... 

- Skådisen Paul Ritter är död. R.I.P. :blackeye: Glömmer aldrig när han skulle laga kyckling i ugnen i Friday Night Dinner och tappade den på golvet för att sen lägga tillbaka den på fatet igen :24:

 

Paul Ritter. Lånad bild.

dea6720d-0f3b-4d23-afea-ace2f5eebc4b.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

++ Fyllde nyligen år ... Så nu är man nästan gubbe :D

+ Fick det jag önskade mig, så det var ju bra plus käket, så det behövde jag inte stå för alls :)

+ Har fixat alla födelsedagspresenter till mina brorsbarn så det är klart :)

+/- Går en timma om dagen varje dag, plus ett hantelpass 4-5 gånger i veckan, så nu blir det inga kakor, o ingen saft, o ingen alkohol på ett tag :icon_khoc:

- Att jag sov på eftermiddagen igår, så man får passa sig, så man inte vänder på dygnet allt för mycket framöver hihi :D 

Link to comment
Share on other sites

+ Idag gick jag samma sväng igen på min dagliga promenad. Har gått den svängen som tar ca: 1 timma i en hel månad nu och man börjar märka att uppförsbackarna inte är lika jobbiga längre :) ++ Den är bra den svängen, som jag har döpt efter min bror för den mynnar ut i en fortsättning både åt Väster och Öster samt Norr och Söder så man kan variera den med att bygga på den med längre sträckor om man vill beroende på vad man känner för, och blir det dåligt väder så hinner man hem, om man tar en kortare sträcka. Sen innehåller den mycket terräng också, om man vill, med en hel del stigar osv... Så den kör jag nu med fram till Juni, och sen kanske jag fortsätter till efter sommaren. Jag väger nu 108kg och mitt mål är 90 kg till att börja med. För två år sedan var jag nere i 79,5kg och det är väl där jag bör vara egentligen, om man ska vara smal. ++ Ett tips är att köpa för små kläder tex en Skjorta eller jacka, och sen motionera tills man kommer i dom. Så brukar jag göra. Eller så tänker man att man ska se ut som James Bond om ett halvår, så går det också mycket lättare hahaha :D

Minus: Vad kan det vara? Att det är kväll kanske :)

Link to comment
Share on other sites

++ Var ute och spatserade på stadens gator i två timmar ikväll. Jag tänkte att jag går tills solen går ner bakom kullarna och mycket riktigt... Det blev också så... :)

+ Efter det gick jag hem och stekte tre hamburgare till mig själv av lite färs jag hade över för att sedan kolla på några klipp av Leif Mannerström på Youtube när han bjöd in Stefan Holmström bland annat för att laga Påskmat var det denna gången...

+ Sen var det stretchning och direkt I säng... +++ Tidigare idag var min kusin och hälsade på och vi satt i trädgården och sen gick vi upp och spelade musik på stereon över hela kvarteret så det var ju najs! :) Huvudsaken är att man inte dundrar på på natten eller kvällen så brukar det inte vara någon fara. Några minus fanns inte denna dagen tyvärr... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

+ En mycket Fantastisk afton med mycket svett o värme :D

+++ Har numera tillgång till andra-våningens balkong på 40m2 vilket känns riktigt najs! :P

++ Beställde en ny köksfläkt på Elgiganten när jag köpte kaffebryggare idag, vilken man kan se i min andra tråd... "Vad köpte du senast? Allt utom hifi!" tråden nåt sånt... Kaffebryggaren alltså :)

- Sen var jag i en tapetaffär och kollade in alla tapeter med rea fast dom hade ingen katalog med dessa så det blev inga.. + och efter det satte vi potatis med ungarna, brorsbarnen, i trädgården för dom ska ju ha ett odlingsland också, när dom flyttar in på bottenplan sen.

+++ Igår när det regnade kom även min andra brorsa och hälsade på efter att mina föräldrar hade fått sitt vaccin för första gången... Den rädde av dom... Den andra brodern har jag umgåtts med precis som vanligt för han är inte så kinkig den brorsan, så han har man kunnat va med... Så det har ändå känts skönt att han inte är så covid-anpassad på en skala 1-10. Där är han väl en 3:a och den enarmade banditen broder nr: 2 är en 10:a :D

Link to comment
Share on other sites

+++ Vad konstigt jag som trodde att jag hade fått alla födelsedagspresenter men det hade jag visst inte :sunglasses: Fick en fiol köpt på Erikshjälpen för 325 spänn så den satte vi ihop jag o brorsan idag efter att den föll isär... Så nu har jag spelat låten med Bamse starkast utav alla och jag satte hela på tredje försöket när jag inte har spelat aktivt sedan 1998 så det var ju najs! :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

+++ Nu har jag en bra storlek i Jeans igen tycker jag själv :)Får på mig 36/30 nu. I februari hade jag 40/30. Det enda söta jag har ätit från Mars är födelsedagstårta samt fikat 6 gånger, med en kaka, åt gången ca, har slutat gå promenader men jag har hjälpt till som "flyttgubbe" en del åt mina föräldrar, och min bror, så jag har fått min dagliga dos motion ändå kan man lugnt säga :D Annars om man ser till det söta så har jag druckit Pepsi Max bara och inget sött utöver det, förutom tre glas hemgjord saft, och en enda starköl. Men enligt brorsan som har varit elit idrottsman så gör Pepsi Max absolut ingenting om man tränar o så... Så det får man dricka om man vill :)

Ofta ingen snylt heller till middag osv. Utöver det har jag använt socker i teet max runt tre gånger sen i Februari.

 

.............................................................

 

Minus att jag inte vågar betala överpris för min brors 55" 4k tv för att han ska kunna uppgradera den till QLED för jag vet hur pass lågt värde det är på den. Sen vill jag spara också, så jag kommer nog köra enbart stereo i mitt tv-rum ett tag, och spela upp det via Sonos istället till den. Kör just nu Krell S300i och mina Dynaudio Contour S3.4LE med bara laptopen och telefonen som skärm, men det fungerar förvånansvärt bra faktiskt. +/- Tv kan man ju kolla på, på våning: 2, istället om man vill.

 

++ Ska försöka få undan o rensa bort lite saker vilket jag redan har börjat med lite smått i min lägenhet o få tipp topp o sen skaffa ett par högtalare eventuellt till sovrummet o bara njuta :)

Link to comment
Share on other sites

++ Har nu städat köket, tv-rummet och sovrummet från saker, och dammsugit en del så nu är jag riktigt nöjd. Blev en del kablar också som åkte i dyrkabel-lådan så nu känns det som jag hade tänkt mig på ett ungefär :)

 

+ Har testkört min Krell lite och det är nåt med nätdelen tror jag för det sprakar i ena kanalen, eller nån konding som pyser, sen kan man inte slå av ljuset på displayen och ibland när man sänker volymen på ratten så ökar den i volym några steg, det gjorde den inte innan. Så nåt är det men den låter gudomligt i övrigt med Klass-A, så jag väntar lite med o skicka den på service.

 

+++ Testade mina gamla G-star Jeans i strl: 34/30 och jag kom i dom, men det är hål i dom, så jag ska beställa ett par identiska tänkte jag, så det var ju najs ändå.

+/- Idag regnade det som f_siken när jag var ute på promenad... Men tur att man har en bra regnjacka och ett par bra regnbyxor om det skulle behövas. I övrigt en trevlig och lugn kväll :)

Link to comment
Share on other sites

+++ Vägde mig i morse och den landade på 102,7kg tre gånger, två stycken av dom var kontrollmätning. I Februari var jag ju uppe i 112kg och i Mars 111kg så det är inte illa... Jag vet inte om jag räknade rätt, men jag fick ut att jag tappar ungefär 66 gram per dag i fett just nu.. Går minst en timma om dagen, plus ett eller två hantelpass varje dag. Jag brukar lyfta 2 kg till 4,5kg på varje arm tills att jag inte orkar mer, på olika muskelgrupper.. Sen väntar jag 10 min o sen kör jag igen. Nu har jag även börjat med Dips som dom heter, i soffan... I förrgår kväll gjorde jag 107 stycken såna. Brukar göra 30 åt gången...

 

+/- I övrigt blev vi klara med min brors flytt idag, men tråkigt nog sträckte brorsan ryggen när han skulle lyfta av släpet från dragkroken på bilen, så han gick som en gammal anka efter det stackarn... - Efter det gick solen ner... Typiskt... Annars hade jag gått en till promenad ikväll... Men nu är det ju helg o då går jag inte ut efter mörkret när det är festfolk ute... :tumblerglass:

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Gick över en timma idag i 35-40 graders sol men efter ett tag undvek man solen och gick i skuggan istället... Sen när man nästan var hemma och gick den sista gatan upp var man helt slut. Tog vattenslangen efter det... Knappt ingen som var ute o gick på promenad just då... ++ Däremot såg jag en massa nedcabbade bilar och även en militärgrön Willys Jeep... En sån ser ju rätt najs ut... Men då har jag nog hellre en gammal moppe eller en A-Ford i originalskick, ej Hotrod... Eller en gammal solblekt Desoto eller nåt... Var ju nån kärra som kallades för brödlimpan... Var väl en gammal Dodge kanske... Eller Mercury...

Link to comment
Share on other sites

-- Fick ett sånt hugg i skenbenet precis när jag skulle lägga upp lite bilder i galleriet... Måste ha varit Svarta-änkan som högg mig. Skulle bara fixa detta innan läggdags... Får se om jag får tag i några ägg i morgon på Coop att mumsa på... Dock inga grodägg haha... Det hade Mando gillat... :grin: + Nu åter till min dvala i det gamla krågeslottet...

rabe-157890547513u.jpg

Link to comment
Share on other sites

++ Testade nu efter träningen som jag har som rutin numera med gröt utan mjölk och utan lingonsylt. Det funkade bra. Var bara å slå på lite kallt vatten i tallriken efter att man hade haft den i mikron... Snacka om att bli stormrik på kort tid haha o bara äta det. Fast då får man väl vitaminbrist, så lite sallad o frukt får man ju trycka i sig också givetvis... Man kan ju testa det i en månad. Sen kan man köra kokt ris, spenat, broccoli och räkor en annan månad kanske... Mitt mål var att se ut som Mark Wahlberg till vintern sa jag till brorsan... Så nu har han börjat kalla mig Mark istället för Per... Får se hur jag ser ut om jag har lyckats komma ner till 90 kg i November, från mina 112 kg som jag vägde i Februari 2021... +/- Kanske att jag lyckas :grin:

Link to comment
Share on other sites

On 2021-06-02 at 23:53, Hifi_Perrra said:

++ Testade nu efter träningen som jag har som rutin numera med gröt utan mjölk och utan lingonsylt. Det funkade bra. Var bara å slå på lite kallt vatten i tallriken efter att man hade haft den i mikron... Snacka om att bli stormrik på kort tid haha o bara äta det. Fast då får man väl vitaminbrist, så lite sallad o frukt får man ju trycka i sig också givetvis... Man kan ju testa det i en månad. Sen kan man köra kokt ris, spenat, broccoli och räkor en annan månad kanske... Mitt mål var att se ut som Mark Wahlberg till vintern sa jag till brorsan... Så nu har han börjat kalla mig Mark istället för Per... Får se hur jag ser ut om jag har lyckats komma ner till 90 kg i November, från mina 112 kg som jag vägde i Februari 2021... +/- Kanske att jag lyckas :grin:

 

Spännande!

Har själv funderat lite på om Potato Hack kan vara något för min del... https://criticalmas.org/best-of/potato-hack-diet/

Link to comment
Share on other sites

Plus eller vad man ska säga. Tänkte gå o lägga mig men granntjejen tog studenten så då är det disco hela natten. Vet ej om det är tyst nu... Men sitter o lyssnar på musik i mina lurar nu. Jag brukar gilla fest musik o lyssna på vad andra lyssnar på... Som tur är så är jag inte trött än så det var ju ganska lyckat så sett... +/- Var på Netonnet o kollade på ny tv till brorsan men han köper sin efter EM när dom rear ut dom ännu mer sa han så jag fick inte köpa hans burk nu till EM så för egen del gick EM tvn lite I stöpet där men jag har mina föräldrars tv alltså min gamla Samsung Full HD 40" på våning två till en anläggning där så jag klarar mig ändå så ikväll tittade jag på Italien - Turkiet... Mycket bra domare i den matchen... Det gick inte o filma där inte hehe... + På Måndag Sverige så det blir najs! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...