Jump to content

Dryckestråden


JWE
 Share

Recommended Posts

23 hours ago, Terminator said:

Jag och hustrun har äntligen börjat dricka vin lite mer regelbundet igen vilket visar att det även kommer goda, bokstavligen, saker ur en pandemi. När jag nu noterat att fru Terminator har fastnat för sauvignon blanc-viner från Nya Zeeland så blev jag sugen på att helt enkelt utforska det segmentet lite ytterligare som ett kul projekt. Har ni druckit några favoriter därifrån som ni vill tipsa om?  

Har inte druckit så många S.B  från N.Z . Följande har druckits här hemma:
 Saint Claire  var okey för pengen vad jag vill minnas.

 Stoneleigh  tyckte mycket om den  men det är ganska många år sedan jag drack den

Cloudy Bay drack jag förra sommaren och den var mycket god. Dock så är den dyrare än de andra, går på 279 kr  Den ska jag köpa och dricka nu i sommar.

Link to comment
Share on other sites

Det värsta var inte att torka upp det där... Det var att det kom grädde på min Eton Skjorta :blackeye:

 

Jag kom på en intressant dryck och det var ett glas kall mjölk innan läggdags toppat med lite kall ovispad grädde och en liten skvätt Amaretto i, och sen rör man runt lite i glaset... Blev ju kanon-gott hehe :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 2021-04-30 at 17:33, figge said:

Första vinet på nästan en hel månad, till anka, nudlar och pak choi.

 

30D537B0-E13F-4656-BDF9-13B8FB5D7B05.jpeg

Brukar säga: "Vit månad, vitt vin, men du kör med rött efter en vit? Hmm... borde testa:think:

Calm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

0F455DF7-1DE2-4A25-AC2F-E66202FBB0E6.jpeg0F455DF7-1DE2-4A25-AC2F-E66202FBB0E6.jpeg

Var den bra?  


Jag är lite nyfiken på Sydafrikanska vita, har inte druckit så många Sydafrikanska vita viner men desto fler röda.
Deras röda bruka vara mycket bra och prisvärda tycker jag.
Idag blev det en  föd Sydafrikan

OVpW7JauZc5w4Ltk2b6TBQlLltNMYpobl65GGz2HioAKXVz39hlTmQwYToMUeBr7tdfbN2TntKeJsOK22Wf7xaChC7qEiBTaAIUOhNwAuxF_q-Yj9ZRAj5YCiltsL-r6wr7hpjLD

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, torbjorn said:

0F455DF7-1DE2-4A25-AC2F-E66202FBB0E6.jpeg0F455DF7-1DE2-4A25-AC2F-E66202FBB0E6.jpeg

Var den bra?  


Jag är lite nyfiken på Sydafrikanska vita, har inte druckit så många Sydafrikanska vita viner men desto fler röda.
Deras röda bruka vara mycket bra och prisvärda tycker jag.
Idag blev det en  föd Sydafrikan

OVpW7JauZc5w4Ltk2b6TBQlLltNMYpobl65GGz2HioAKXVz39hlTmQwYToMUeBr7tdfbN2TntKeJsOK22Wf7xaChC7qEiBTaAIUOhNwAuxF_q-Yj9ZRAj5YCiltsL-r6wr7hpjLD

Ja, men kanske hade passat bättre till lite kraftigare mat som kyckling eller t.o.m. kalv.

En blandning mellan 50% chenin blanc, 21% viognier, 12% chardonnay, 10% marsanne och 7% harslevelu.

Link to comment
Share on other sites

Till kvällens grill - en Angusbiff från Köttkultur - testar vi Barrua från 2014. 

Tillverkare är Agricola Punica på Sardinien som har nära kopplingar till den legendariska Tenuta San Guido (tillverkarna av Sassicaia) i Toscana.

Toppvinet har man döpt till Barrua. Det består av 85 % carignano, 10 % cabernet sauvignon och 5 % merlot.

Nu efter 3-4 år i källaren tycker jag att den närmar sig sin topp. 

Tanninerna är väl integrerande och balanserar bra med fruktigheten i form av hallon, plommon och.... ja, tea :-). 

 

Nu, efter att ha testat den tillsammans med köttet, så får den 4 av 5. 

För att jag skulle gett den full poäng i detta sammanhang skulle den behövt ytterligare lite mer Umpf. 

Barrua är medium-fyllig och har man, som här, en väl marmorerad entrecote så krävs det ytterligare lite mer "kropp" (i mitt tycke). 

 

Men likväl är det underbart att njuta av den ljumma kvällen (21 grader) och den annalkande sommaren och känna att man har många goda grillkvällar framför sig....

 

IMG_4138.thumb.jpg.e4db83ef988bf38edec48cb5f98e5767.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Jag dricker gärna whisky och idag gick jag in på Systembolaget på vägen hem för att fylla på lite. Varit mest High Coast sista tiden men idag blev det en Laphroaig och en ny favorit, Mcallan Classic cut 2020. Den doftar minst lika gott som den smakar och då smakar den väldigt bra med lite bett från ingefära och en underbar honungssötma. Jag har tidigare tänkt att Mcallan lever på sitt namn och därför kan ta ut (för) höga priser. Den här tycker jag dock är värd 1200 kr! Jag förstår att man kan tycka det är ocker för sprit men jag brukar rättfärdiga det med att jag förgyller min fredagkväll med ett litet glas sprit för under en hundralapp så är det inte så farligt. 🙂

 

Edited by Terminator
Stavning, felaktig bild
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...