Jump to content

Dryckestråden


JWE
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Okej att Brittiska öarna lämnat "unionen" och att priserna på deras drycker tenderar

att hamna bland molnen men...

 

Wirre_444.JPG

 

... att krympa flaskorna för att dölja det "riktiga priset" känns väl sådär.

Nåja, med fjärillar i magen, med tanke på vad nyheten eventuellt smakar,

så skrider jag snart till verket... :tongue:

 

Önskar er, med en stillsam skål, en riktigt trevlig helg....

Link to comment
Share on other sites

Igår körde vi en favorit i repris: 

Soja- och timjansmarinerad fläskfilé på en bädd av ugnsrostade grönsaker och hemslagen aioli. 

 

 

1044893190_IMG_5377copy.jpg.6d1bda2287c15eaeb75e3808af09b25b.jpg

 

Till detta behövdes ett vin med lite pondus och den här gången föll valet på Alonso Del Yerro från spanska Ribera Del Duero.

 

826111737_IMG_5375copy2.thumb.jpg.997c7a0a819842ead47f910c21d9e5a1.jpg

 

En fenomenal kombo - om kocken själv får välja 🤓

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prövar för första gången min äppelcider gjord av egna äpplen 2019. Silva och Transparente blanche, Norrbottens resp. Västerbottens landskapsäpplen. 

 

Jäst först i damejeanne, slutjäs i flaska.
 

Smakade riktigt bra, rik äppelsmak, torr, kolsyran on point. 10/10

 

C307967B-4112-42F8-A8A2-69A9A7E2C8DF.thumb.jpeg.a93fddd8a19f8703d255c27aae9c8c93.jpeg

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, JWE said:

Prövar för första gången min äppelcider gjord av egna äpplen 2019. 

 

Bra jobbat :thumbsup:

 

Men du borde nog ha en egen flasketikett också :sunglasses:

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, P-pan said:

Ibland låter man sig påverkas av medaljer och diverse andra utmärkelser...

 

Amicone_616.JPG

 

Återstår att se vad som eventuellt döljer sig på "medaljens baksida".

Blir spännande att höra, tror jag hörde på en vinpodd att det är ett typexempel på vin som vill snylta på Amarones namn (som tydligen är populärt långt över snittet i Sverige). 

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Terminator said:

Blir spännande att höra, tror jag hörde på en vinpodd att det är ett typexempel på vin som vill snylta på Amarones namn (som tydligen är populärt långt över snittet i Sverige). 

 

Mjo, ett framgångsrikt concept och hantverk får sällan vara ifred från gråzonade "profitörer".

Men oavsett det så kan jag klart godkänna drycken i fråga... min sambo stod för det mer avancerade utlåtandet, vilket gjorde att jag hängde med lite bättre.

Hennes vinprovningar genom åren gör att hennes emotionella smakbeskrivningar står högre i kurs än mina egna.

Med tanke på den hundring / flaska den kostar så får vi nog ge den ett klart "göttkänt" betyg... beroende på val av maträtt då förstås.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Terminator said:

vin som vill snylta på Amarones namn

Det är väl att ta i. Producenten Cantine di Ora är en av de stora Amarone-producenterna och de tillverkar även Amicone som är en annan mix av druvor med bl a torkade druvor. En vingård behöver ju få avsättning för hela sin skörd vilket resulterar i olika kvaliteter och produkter ända ner till vinäger. Det är inte att snylta eller profitera utan snarare ett effektivt och professionellt hantverk.

 

Tydligast är detta med märkningen av de franska vinerna. De kan ju inte bestämma att allt skall bli Grand Cru eller hälla ut den del avskröden som inte håller måttet. Då tappas det som Vin de table (bordsvin) t ex. Det är väl inte att ”snylta”.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, P-pan said:

Ibland låter man sig påverkas av medaljer och diverse andra utmärkelser...

 

Amicone_616.JPG

 

Återstår att se vad som eventuellt döljer sig på "medaljens baksida".

Måste ha passat bra till efterrätten, 11 gr socker/ liter.🤔😎

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Öppnade denna för några veckor sedan med hjälp av Coravin men valde en annan Chablis med mer ek den gången (passade bättre till den feta såsen och fisken). Idag så gick den väldigt bra till hummer och havskräftor. Hög syra, torr, äpplen, våta stenar och ”mineralitet” (har svårt för det ordet men använder det ändå). 

4DE8E921-489A-4305-9421-06288A523CC7.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Viii...hörsch i, i måårgån ichställe... hick

 

Skämt och sido, jag har inte öppnat flaskan så jag ville mest höra vad den kan tänkas passa bäst till enligt panelen på forumet.

Pavan är en gåva och jag har aldrig smakat innehållet själv.

Och jo... jag reagerade också på %-en

Om man dricker ur riktigt små glas kanske man klarar sig bättre :redface2:

Link to comment
Share on other sites

Har smakat dessa i det senaste.

 

Pale & Dry blev köpt inn til Norges nationaldag 17.Mai är egentligen Prunier som är min favorit, men hade inte tid att vänta. Delamain är också bra kvalitet.

 

Agitator Blended var en kul svensk blend, jag har nog hatt i is då, men den har goda fat toner om du njuter den utan is också.

 

8XVsjgb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...