Jump to content

Dryckestråden


JWE

Recommended Posts

Jag vill rekommendera Meinklang somm jag tror är ny på bolaget, mycket känd i Norge.. och dyrare.

 

Denna Pinot noir är mycket frisk och fräsch, fruktig och syrlig. Passar nog bra till mycket grillad ljust kött och grönt.

 

Smakade den till flesk-karré och salat, bra kombo, passar nog kyckling och ljus fisk ochså.

W2BIicC.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

Ni kanske har läst i någon gammal tråd för säkert 10 år sedan som jag gjort från München? Då skrev jag om en bar jag och @bigblue hittade. Vi ville bara ha ett glas skumpa men den planen grusades. Dagen efter detta besök var tröttare än vanligt.  När vi såg att det hade jordens alla olika typer av Gin och dessutom hade en speciell tonic och andra kryddor till varje gin, så vaknade ett intresse av denna grogg. Dock från en mycket låg nivå. Innan var det på sin höjd de gamla vanliga från systemet och Heyndricks och Sweppes Tonic som sveptes ner med lite nötter... typ.  I München öppnades dock en värld av olika varianter. En av de vi gillade var Spanska Gin Mare som jag fortfarande alltid har hemma.  Vanligt tex i Spanien är att få den med gurka i.

Nu gjorde jag en lite egen variant.

 

image.jpeg.5385c6027425f4d0779b494fcb96cdd1.jpeg

 

Svensk Tonic och egenodlad mynta (3 blad som delas på mitten) och tunt skivade citronskivor ca 3 skivor.

 

 

 

image.jpeg.5902df17336e53cbfa269af4aee1b630.jpeg

 

 

Ett väl kylt glas och is. Jag gillar att ha lite mer Gin i än de flesta tror jag. Det blir ca en 8a gin för mig. Jag gillar ginsmaken.

 

Riktigt god blev den. Myntan var oväntat bra i. Blev lite extra sommarkänsla. Bra start på första dagen av semestern. 

 

IMG_6441.jpg.b4df37a0d955e78b79919dce5a1b75b7.jpg

 

Drinken heter Apexorca Gin & Tonic. Smakar som bäst till Elgar och Sarasate... om någon undrar.  

Jag kommer inte vara ovanligt trött i morgon.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
36 minutes ago, Ivery said:

 

Foto%202022-07-28%2018%2009%2045.jpg?raw

 

Här blandad med grape tonic, jordgubbar, basilika och lite svartpeppar

den där ginen har jag aldrig druckit och inte heller den blandningen. Ser gott ut och skulle vara spännande att testa en varm sommarkväll👍
 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

 

Goudale , probably the best beer in France :smile:

 

DSC_6431.JPG

 

Goudale är ett bryggeri i nordvästra Frankrike vid gränsen mot Belgien. De har bryggt fin öl i över 100 år, och om man inte känner till Goudale så kanske Landelin som kommer från samma bryggeri. De brygger ett tiotal olika typer. Alla jag har provat är mycket bra. Idag är de 99 anställda som årligen brygger 2.5 miljon hektoliter öl.

Denna cirkustrippel är brygd på rökt malt, vete, humle, koriander och apelsinskal.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Snart är det dags för krubb. Kvällen vin är andravinet från Peter Sissecks  egendom.
Flor de Pingus är ett vansinnigt gott vin som säljer slut på några timmar när bolaget släpper det, ca 900 kr  flaskan.
Egendomens förstavin heter Pingus men det vill man helst bli bjuden på - ca 8500 kr per flaska; har aldrig druckit den.
Vill man komma lite billigare undan så är tredjevinet PSI gott och prisvärt. Kostar "bara" ca 300 kr flaskan.

pingus.thumb.jpg.16206836b5a300dffca475a8a68f77bd.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har haft en skön treretters middag ikväll, men biff och en Gran reserva från Spanien.

 

Jag har slutat att snusa, var konstant på snusen jämt konstant för jag slutade till nyår. Det var typ besvärligt.

 

Jag vet det inte är så bra för hälsan, men njuter istället då och då typ ca två gånger i månaden en kubansk eller dominicansk Sigar.

Ikväll ble det en Montecristo half corona.

 

Men till det relevanta. Testade ut Diplomatico Exklusiva Reserva på bolaget.

 

En skön Rom från Venezuela på ca 12 års fatlagring.

 

Link to comment
Share on other sites

Hejsan,

 

Vet inte om den drickan redan finns men glömde o Googla... :D 

 

Jo, man tar en banan o skalar den. Sen skivar man ner den i nån typ av flaska med lock. Flaskan ska vara lite bred. Efter det häller man på en del malen kanel och nån deciliter Öl som är god, som man själv gillar. Nu blandar man runt, och ställer detta i rumstemperatur i ca: 1 dygn. Se till så det inte möglar. Sen när det har jäst en del fyller man upp med resten av ölet som inte får vara avslaget, alltså kolsyran ska vara kvar i ölet, när man häller över det i flaskan med lock eller kruset. Nu rör man runt det hela och ställer det i kylen förslutet i ca: 1 vecka. Kan nog funka 5 dagar också, om man inte orkar vänta så länge som en vecka. Efter det dricker man upp det. Går bra att sila av frukten, om man vill...

 

Jag tyckte att denna dryck blev j_kligt god faktiskt. Har lite nu som jag har provsmakat... ;)

 

Lycka till ! 

 

Mvh 

 

Edit: Ja, sila av är nog en fördel efter test...

Link to comment
Share on other sites

On 2023-02-28 at 22:42, Hifi_Perrra said:

Testade denna o den var riktigt bra, så jag köpte den igen. Perfekt om man kör bil o inte vill supa den dan ens polare dricker brännvin... :)

 

 

20230228_223617.jpg

Er det norske Jon blund docka? Va vel en FN dock film från långt tillbaka. Skumt likadana iallafall.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
2 hours ago, P-pan said:

Lite sötsaker kanske ?

..

Hur länge kan man ha en sådan här liggandes i rumstemperatur ?

Är det inte lag på "bäst före"-märkning i Sverige? :) 

Men har den klarat 30 år, så tål den väl nåra till?

 

Den här kan nog behöva lagras nåra decennier om man ska dricka den utan tillbehör!

Men med massor av lime, en matsked rörsocker och krossad is blir det en magisk caipirîna! 

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, P-pan said:

Lite sötsaker kanske ?

 

20230331_161019.jpg

 

Hur länge kan man ha en sådan här liggandes i rumstemperatur ?

Den tror jag att jag har smakat, oöppnad kan den stå lenge ute av kylen, sherry tåler att stå i vanliga skåpet öppnad också, men bör stå i kylen om den skal bevaras över typ två veckor.

 

Jag har öpnnade port och sherry i kylen och tar ut ca halvtimme för jag skal smaka, men jag tycker dom smakar bättre lite kyld till mat och tilhugg som tapas, ost eller dessert.

 

Dom blir fort varmare bara av att stå i glas eller dekanter.

 

Har nyligen fått en snygg Dekanter samt laser målare/mätare till högtalare och en snygg stor svart klockradio med alarm trådlös laddare och Bluetooth högtalare i svart kompositplåst av Moreshop till godt pris pga att jag abonnerar på Pc tidningen och Wype/Bonnier.

 

Mycket prylar, glas, verktyg och kläder av god kvalitet på Moreshop. Fick en wifi repeater jag ventar på och en båndsåg gratis.

 

Här är iallafall Dekanteren som är ontopic.

 

Holmegaard tror det är Dansk märke.

 

rruKlrz.jpeg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...