Jump to content

Dryckestråden


JWE

Recommended Posts

Kvällens: 

Drack till en smörstekt torskrygg med jordärtskocksås med dragon och citron. Till det en potatisbakelse toppad med cheddar. Min fru gillar mousserande och Vivino-appen föreslog denna så jag vågade inte säga nej. Själv var jag sugen på att dricka flaska nr 2 av en lite speciell Chardonnay från Kalifornien som jag kan vara på väg att utveckla en hatkärlek till. Min tanke var att den feta såsen (grädde) tillsammans med potatisbakelsen (smör och créme fraîche) borde passa bra med en ekad chardonnay som bl a smakar mandelmassa (om du frågar mig). Jag vill ge mig själv mer rätt än Vivino även om min fru menade på att ”båda passar men den mousserande är lite bättre”). 

727254C3-7CDC-40A9-A457-622DEE46FDAA.jpeg

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Terminator said:

Kvällens: 

Drack till en smörstekt torskrygg med jordärtskocksås med dragon och citron. Till det en potatisbakelse toppad med cheddar. Min fru gillar mousserande och Vivino-appen föreslog denna så jag vågade inte säga nej. Själv var jag sugen på att dricka flaska nr 2 av en lite speciell Chardonnay från Kalifornien som jag kan vara på väg att utveckla en hatkärlek till. Min tanke var att den feta såsen (grädde) tillsammans med potatisbakelsen (smör och créme fraîche) borde passa bra med en ekad chardonnay som bl a smakar mandelmassa (om du frågar mig). Jag vill ge mig själv mer rätt än Vivino även om min fru menade på att ”båda passar men den mousserande är lite bättre”). 

727254C3-7CDC-40A9-A457-622DEE46FDAA.jpeg

1-1

Link to comment
Share on other sites

Dagens vin blev Godeval gjort på druvan Godello som är en vanlig druva i det  lilla distriktet Valdeorras i Galicien.
Vinet var mycket gott och vi drack det till färska räkor.  Färska och färska så här på en söndag kanske man kan ifrågasätta men de

hade i vart fall inte varit frysta. ICA Liljeholmen sålde ut dem för 99 kr/kg och de smakade utmärkt!  Veckans klipp!
b6.jpg.4bd7631f97c2435fe6079a679c6326e8.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 2021-06-27 at 21:59, Apexorca said:

 

 

Söta viner.

 

Från Loire...

 

IMG_2151-3.thumb.jpg.769274536b0480c2e42fd746e2b019ce.jpg

 

 

 

... och från Bordeaux

 

IMG_2150-3.thumb.jpg.c2d240aaafb7e29ed6bb841873889506.jpg

 

De har några år på nacken och riktigt goda efter maten.

 

 

Spännande med sött vin från Loire.

Blir lite nyfiken att prova

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, torbjorn said:

Spännande med sött vin från Loire.

Blir lite nyfiken att prova

 

Gör det jag tyckte det var gott... för att vara ett sött vin. De skall ju drickas på rätt sätt och i rätt sammanhang efter maten. Gärna till efterrätt.

Link to comment
Share on other sites

Champagne gillar jag hela året men det är kanske snäppet bättre på sommaren OCH det skall drickas i skugga. Champagnen är liksom en del andra viner tex Chablis mycket känslig mot solens strålar. Så skugga är ett måste. Annars får det en oxiderad smak och smakar kokta grönsaker tex brockoli. Brockoli är gott min inte som en ton i Champagne.

Innan jag fattade detta samband dömde jag ut några fina prestige-champagner tex Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame som är en jättebra Champagne, men den dog av solen på några minuter. Samma har jag märkt med Sancerre och Chablis. 

Så drick aldrig dyra fina vita viner i direkt solen. Det är fullständigt bortkastade pengar och synd på vinet. 

 

Jag drack 2 st goda Champagner ute i skugga.

 

 

Alfred Gratien från år 2000 var jag lite orolig för om den hade hållit så länge och det hade den. Den hade fortfarande spänst kvar, men hade inte varit lika god om några år tror jag.

 

 

IMG_2223-2.jpg.bb6697b80101eb9ee16011dae04bc404.jpg

 

 

 

 

IMG_2225-2.jpg.8df90c339f120a5f05ae4434c5656489.jpg

 

IMG_2226-2.jpg.afac145007d4aac7edf093ffc324f6ca.jpg

 

 

Fleur de Passion 2006 är en bra årgång har haft 2007 också men den är inte alls lika god. 2006 är mycket god nu, men den kan nog klara många år till känns det som.

 

IMG_2228-2.jpg.216f6aec084a09aedc135aa7d8689002.jpg

 

De var inte i utförsbacken ännu utan nog på sin topp. Lite innan toppen till och med. Det är då jag gillar dem bäst. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2021-07-10 at 11:25, bigblue said:

Les Sétilles 2014

Vad tyckte ni om den? Jag drack en 2019 till torskrygg med brynt smör, räkor, kokt grön sparris etc tidigare i veckan och tyckte det var en mycket trevlig upplevelse. Helt klart värd sina 199 kr. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...