figge Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Lite kraftig till Ibericogrisen. Men gott. torbjorn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Kvällens: Drack till en smörstekt torskrygg med jordärtskocksås med dragon och citron. Till det en potatisbakelse toppad med cheddar. Min fru gillar mousserande och Vivino-appen föreslog denna så jag vågade inte säga nej. Själv var jag sugen på att dricka flaska nr 2 av en lite speciell Chardonnay från Kalifornien som jag kan vara på väg att utveckla en hatkärlek till. Min tanke var att den feta såsen (grädde) tillsammans med potatisbakelsen (smör och créme fraîche) borde passa bra med en ekad chardonnay som bl a smakar mandelmassa (om du frågar mig). Jag vill ge mig själv mer rätt än Vivino även om min fru menade på att ”båda passar men den mousserande är lite bättre”). figge and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 40 minutes ago, Terminator said: Kvällens: Drack till en smörstekt torskrygg med jordärtskocksås med dragon och citron. Till det en potatisbakelse toppad med cheddar. Min fru gillar mousserande och Vivino-appen föreslog denna så jag vågade inte säga nej. Själv var jag sugen på att dricka flaska nr 2 av en lite speciell Chardonnay från Kalifornien som jag kan vara på väg att utveckla en hatkärlek till. Min tanke var att den feta såsen (grädde) tillsammans med potatisbakelsen (smör och créme fraîche) borde passa bra med en ekad chardonnay som bl a smakar mandelmassa (om du frågar mig). Jag vill ge mig själv mer rätt än Vivino även om min fru menade på att ”båda passar men den mousserande är lite bättre”). 1-1 Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 Spanien - Frankrike 1-1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Laguppställning på midsommar. Dracks från vänster till höger. Crozes-Hermitagen var en liten besvikelse, väldigt spetsig. Hittade några från 2016 när jag var i källaren och gjorde ett uttag idag, hoppas den är bättre. Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Dagens vin blev Godeval gjort på druvan Godello som är en vanlig druva i det lilla distriktet Valdeorras i Galicien. Vinet var mycket gott och vi drack det till färska räkor. Färska och färska så här på en söndag kanske man kan ifrågasätta men de hade i vart fall inte varit frysta. ICA Liljeholmen sålde ut dem för 99 kr/kg och de smakade utmärkt! Veckans klipp! Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Söta viner. Från Loire... ... och från Bordeaux De har några år på nacken och riktigt goda efter maten. torbjorn and Terminator 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Fredagsmiddag med kummel och sardellsmör. Tillbehör sallad med skivor av vattenmelon. torbjorn and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Fortsätter bekanta mig med distriktet Gigondas, väldigt trevligt får jag nog säga. Till det en t-benstek med primörer från trädgården (spetskål, blomkål, potatis). Edit: Ser nu att jag är till hälften i fel tråd... torbjorn, Apexorca, figge and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Den är riktigt bra, gillar den.🍷 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zood Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Riktigt läskande alternativ efter dagens löprunda i 30-grader. Svinkall rätt upp o ner bara. Apexorca, AlfaGTV, Lasse and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 On 2021-06-27 at 21:59, Apexorca said: Söta viner. Från Loire... ... och från Bordeaux De har några år på nacken och riktigt goda efter maten. Spännande med sött vin från Loire. Blir lite nyfiken att prova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 39 minutes ago, torbjorn said: Spännande med sött vin från Loire. Blir lite nyfiken att prova Gör det jag tyckte det var gott... för att vara ett sött vin. De skall ju drickas på rätt sätt och i rätt sammanhang efter maten. Gärna till efterrätt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Champagne gillar jag hela året men det är kanske snäppet bättre på sommaren OCH det skall drickas i skugga. Champagnen är liksom en del andra viner tex Chablis mycket känslig mot solens strålar. Så skugga är ett måste. Annars får det en oxiderad smak och smakar kokta grönsaker tex brockoli. Brockoli är gott min inte som en ton i Champagne. Innan jag fattade detta samband dömde jag ut några fina prestige-champagner tex Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame som är en jättebra Champagne, men den dog av solen på några minuter. Samma har jag märkt med Sancerre och Chablis. Så drick aldrig dyra fina vita viner i direkt solen. Det är fullständigt bortkastade pengar och synd på vinet. Jag drack 2 st goda Champagner ute i skugga. Alfred Gratien från år 2000 var jag lite orolig för om den hade hållit så länge och det hade den. Den hade fortfarande spänst kvar, men hade inte varit lika god om några år tror jag. Fleur de Passion 2006 är en bra årgång har haft 2007 också men den är inte alls lika god. 2006 är mycket god nu, men den kan nog klara många år till känns det som. De var inte i utförsbacken ännu utan nog på sin topp. Lite innan toppen till och med. Det är då jag gillar dem bäst. Terminator, Lasse, torbjorn and 3 others 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Peter Sisseck sätter den i krysset igen! HEJA DANMARK! Nu över till fotbollsmatchen.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Till lammet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted July 3, 2021 Author Share Posted July 3, 2021 Till värmen. Strawberry daiquiri. VoicesInMyHead, YYZ, figge and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triomio Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Tack för dina goda råd @Apexorca Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Till kvällens fisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Vi provade Les Sétilles 2014 till hemmagjord Toast Skagen på smörstekt surdegsbröd som anas i bakgrunden. Och för att den grillade entrecoten skulle komma till sin rätt fick den sällskap av Uccelliera 2012. En av mina favoritproducenter i Brunello di Montalcino. JWE, Apexorca, torbjorn and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Jag tycker omm et glas Calvados till kaffet efter maten... altså på typ i helgen.... Hoppas vädret är som lovat imorgon, såfall blir det grillmat och et par pilsner imorgon... Detta är Boulard Pays D auge XO Bebop 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 On 2020-12-05 at 18:32, figge said: Gåvovin från AlfaGTV och Jojje, med finsk biff och hemslagen bea. Ett vin jag druckit en del men det var längesedan jag drack en 2012. Gissar på att den var riktigt trevlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Kvällens dryck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Rosévin till guldsparid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Livsfarligt är som saft😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 On 2021-07-10 at 11:25, bigblue said: Les Sétilles 2014 Vad tyckte ni om den? Jag drack en 2019 till torskrygg med brynt smör, räkor, kokt grön sparris etc tidigare i veckan och tyckte det var en mycket trevlig upplevelse. Helt klart värd sina 199 kr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 On 2021-07-11 at 00:18, Apexorca said: Gåvovin från AlfaGTV och Jojje, med finsk biff och hemslagen bea. Favoritvin som är vinet som fått mig att återupptäcka mitt tidigare lite avsomnade vinintresse. figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Inledningen till en trevlig middag. triomio, Terminator and torbjorn 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Dagens middagsvin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Till Ibericogrisen. Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.