figge Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 1 hour ago, Daniel said: Här ligger pensionssparandet? ;-) Tyvärr är inte alla flaskorna mina. Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 32 minutes ago, figge said: Tyvärr är inte alla flaskorna mina. Synd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 57 minutes ago, Daniel said: Synd! Är något helt annat Daniel and figge 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Ibland samma, ibland olika? byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 23 hours ago, Terminator said: Jag och hustrun har äntligen börjat dricka vin lite mer regelbundet igen vilket visar att det även kommer goda, bokstavligen, saker ur en pandemi. När jag nu noterat att fru Terminator har fastnat för sauvignon blanc-viner från Nya Zeeland så blev jag sugen på att helt enkelt utforska det segmentet lite ytterligare som ett kul projekt. Har ni druckit några favoriter därifrån som ni vill tipsa om? Har inte druckit så många S.B från N.Z . Följande har druckits här hemma: Saint Claire var okey för pengen vad jag vill minnas. Stoneleigh tyckte mycket om den men det är ganska många år sedan jag drack den Cloudy Bay drack jag förra sommaren och den var mycket god. Dock så är den dyrare än de andra, går på 279 kr Den ska jag köpa och dricka nu i sommar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Tack för tipsen! Jag lägger de till inköpslistan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Hur man inte gör en drink... Apexorca and Danke 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Det värsta var inte att torka upp det där... Det var att det kom grädde på min Eton Skjorta Jag kom på en intressant dryck och det var ett glas kall mjölk innan läggdags toppat med lite kall ovispad grädde och en liten skvätt Amaretto i, och sen rör man runt lite i glaset... Blev ju kanon-gott hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Första vinet på nästan en hel månad, till anka, nudlar och pak choi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Ikväll blir det vin från vår resa till Italien 2018, närmare bestämt från La Morra. Skall vara odlat nedanför huset där vi bodde så det blir lite speciellt. Enzo Boglietti byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 On 2021-04-30 at 17:33, figge said: Första vinet på nästan en hel månad, till anka, nudlar och pak choi. Brukar säga: "Vit månad, vitt vin, men du kör med rött efter en vit? Hmm... borde testa Calm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 2 hours ago, figge said: Ikväll blir det vin från vår resa till Italien 2018, närmare bestämt från La Morra. Skall vara odlat nedanför huset där vi bodde så det blir lite speciellt. Enzo Boglietti Här kommer kvällens vin, helt underbart. AlfaGTV and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 2:a dosen och nu riktigt 100.💉 Så nära en 08:a kan bli. plind and torbjorn 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 Nu till det väsentliga det vita. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 On 2021-05-28 at 19:07, figge said: Nu till det väsentliga det vita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 Var den bra? Jag är lite nyfiken på Sydafrikanska vita, har inte druckit så många Sydafrikanska vita viner men desto fler röda. Deras röda bruka vara mycket bra och prisvärda tycker jag. Idag blev det en föd Sydafrikan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 12 hours ago, torbjorn said: Var den bra? Jag är lite nyfiken på Sydafrikanska vita, har inte druckit så många Sydafrikanska vita viner men desto fler röda. Deras röda bruka vara mycket bra och prisvärda tycker jag. Idag blev det en föd Sydafrikan Ja, men kanske hade passat bättre till lite kraftigare mat som kyckling eller t.o.m. kalv. En blandning mellan 50% chenin blanc, 21% viognier, 12% chardonnay, 10% marsanne och 7% harslevelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YYZ Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 On 2021-05-29 at 20:10, torbjorn said: Vilken iögonfallande fin vinetikett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 Den här är lite roligt den också. YYZ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 Till kvällens grill - en Angusbiff från Köttkultur - testar vi Barrua från 2014. Tillverkare är Agricola Punica på Sardinien som har nära kopplingar till den legendariska Tenuta San Guido (tillverkarna av Sassicaia) i Toscana. Toppvinet har man döpt till Barrua. Det består av 85 % carignano, 10 % cabernet sauvignon och 5 % merlot. Nu efter 3-4 år i källaren tycker jag att den närmar sig sin topp. Tanninerna är väl integrerande och balanserar bra med fruktigheten i form av hallon, plommon och.... ja, tea :-). Nu, efter att ha testat den tillsammans med köttet, så får den 4 av 5. För att jag skulle gett den full poäng i detta sammanhang skulle den behövt ytterligare lite mer Umpf. Barrua är medium-fyllig och har man, som här, en väl marmorerad entrecote så krävs det ytterligare lite mer "kropp" (i mitt tycke). Men likväl är det underbart att njuta av den ljumma kvällen (21 grader) och den annalkande sommaren och känna att man har många goda grillkvällar framför sig.... Terminator, lindome and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octavia rs Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 Aperol Spritz tillverkad i garaget med billig Proseco.... calle_jr and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 (edited) Jag dricker gärna whisky och idag gick jag in på Systembolaget på vägen hem för att fylla på lite. Varit mest High Coast sista tiden men idag blev det en Laphroaig och en ny favorit, Mcallan Classic cut 2020. Den doftar minst lika gott som den smakar och då smakar den väldigt bra med lite bett från ingefära och en underbar honungssötma. Jag har tidigare tänkt att Mcallan lever på sitt namn och därför kan ta ut (för) höga priser. Den här tycker jag dock är värd 1200 kr! Jag förstår att man kan tycka det är ocker för sprit men jag brukar rättfärdiga det med att jag förgyller min fredagkväll med ett litet glas sprit för under en hundralapp så är det inte så farligt. 🙂 Edited June 4, 2021 by Terminator Stavning, felaktig bild shaft 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 Årets grillvin, vi får väl se. lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 1 hour ago, figge said: Årets grillvin, vi får väl se. Där ser man, köpte en pava nu i veckan men den är oöppnad en så länge. lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 Den här grillar vi till, passade väldigt fint då jag även håller på att bekanta mig mer med distriktet Gigondas. calle_jr, byZan, bigblue and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Kvällens vin till pasta med svamp, soltorkade tomater, bacon och grädde. Danke 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Kvällens dryck till fransk hummer och svenska räkor. Helt ok matchning, prisvärd champagne för 295 kr med, för pengarna, bra fyllighet och fina brödtoner. Ett vin som växer i munnen (på ett bra sätt 🙂). Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 Pre dinner. På Combo vinbar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Stöd ditt lokala bryggeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 En stänkare innan middagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.